Благовесник Написано Новембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2010 Него ја гарантујем да у свакој Епархији има лопова и по тој логици треба све Епископе пензионисати, јер су наводно одговорни за њих звиждање A imas li dokaza za to? Ako ne to je onda kleveta.Isto kao sto ste pricali da u Beogradsko-karlovackoj price o raznim proneverama, zatim dovodjenje svestenika sa strane, iz... za odredjenu svotu novca, preko tih i tih judi.. po novinama pisali i sablaznjavali nas da se parohije dobijaju za novac, cak i rukopolozenja... A ni jednog poznatog dokaza, nego samo ogovaranja i klevete s ledja. ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Новембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2010 Него ја гарантујем да у свакој Епархији има лопова и по тој логици треба све Епископе пензионисати, јер су наводно одговорни за њих звиждање A imas li dokaza za to? Ako ne to je onda kleveta.Isto kao sto ste pricali da u Beogradsko-karlovackoj price o raznim proneverama, zatim dovodjenje svestenika sa strane, iz... za odredjenu svotu novca, preko tih i tih judi.. po novinama pisali i sablaznjavali nas da se parohije dobijaju za novac, cak i rukopolozenja... A ni jednog poznatog dokaza, nego samo ogovaranja i klevete s ledja. Хоћеш рећи да има Епархије гдје нема ни једног лопова?За мене је рецимо лоповлук када свештеник за сахрану тражи 300 евра (а чуо сам поверљиво за такав примјер). "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Новембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2010 када свештеник за сахрану тражи 300 евра (а чуо сам поверљиво за такав примјер).Čula je i moja baba. ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2010 Кад икад сам ја претпоставио да исти сценарио следи и владику Никанора па онда и остале...можда се и тамо појаве неки Виловски 0110_hahaha Него ја гарантујем да у свакој Епархији има лопова и по тој логици треба све Епископе пензионисати, јер су наводно одговорни за њих 0110_hahaha То је моја констатација. Видећемо ово у вези владике Никанора...ја сам убјеђен да он најкасније за годину-две неће више бити активан владика Епархије банатске. Видећемо који ће бити разлози (за мене 100% политички, јер владика Никанор,као ни један други,не исповеда јерес). Ne bi da osporavam,ali ne može se recimo porediti eparhija banatska sa raškoprizrenskom.Nikako se ne može porediti. Što se tiče episkopa banatskog, ni bivši vladika Artemije nije umirovljen zbog jeresi 0110_hahaha Moje lično mišljenje je da ako je neko nesposoban da pravilno vodi eparhiju treba ga penzionisati i postaviti nekog ko je sposoban. Kako sam čuo ima episkopa koji su po dve decenije u americi i kanadi a ne znaju engleski! O čemu tu više da se priča... U svakom slučaju patrijarh Irinej je krenuo u sređivanje stvari tamo gde najviše gori i kako je najavio neće se tu zaustaviti i slava Bogu da je tako. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Новембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2010 када свештеник за сахрану тражи 300 евра (а чуо сам поверљиво за такав примјер).Čula je i moja baba. Био је у мојој Епархији тај свештеник, сада је негдје друго (владика Василије га је протјеро када је чуо за то)...незнам у којој Епархији, дал Сремској или Бачкој. "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Новембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2010 Kako sam čuo ima episkopa koji su po dve decenije u americi i kanadi a ne znaju engleski! O čemu tu više da se priča... U svakom slučaju patrijarh Irinej je krenuo u sređivanje stvari tamo gde najviše gori i kako je najavio neće se tu zaustaviti i slava Bogu da je tako! Какве везе има познавање енглеског језика са вођењем србске пастве?Јел су Свети Оци причали енглески? 0110_hahaha Надам се да ће Патријарх Иринеј да се позабави правим случајевима којих има у СПЦ (нажалост зна се о којима је реч). Иначе волио би да пошаље инспекцију у моју Епархију да се коначно докаже да мој владика Василије Качавенда није лопов. "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Evgenik Написано Новембар 22, 2010 Гости Пријави Подели Написано Новембар 22, 2010 Постоје објављене књиге са списковима сарадника УДБЕ у којима се нашло доста свештеника из твоје Епархије, али то би дигло страхотну прашину и биће рјешавано својим редом. Непослушање (сотоних гријех) јесте најгоре од свих падова, а обрачунавање са удбашима ће ићи када се смире страсти ових тренутних дешавања. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Новембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2010 када свештеник за сахрану тражи 300 евра (а чуо сам поверљиво за такав примјер).Čula je i moja baba. Био је у мојој Епархији тај свештеник, сада је негдје друго (владика Василије га је протјеро када је чуо за то)...незнам у којој Епархији, дал Сремској или Бачкој. Eto, cim je cuo odmah je reagovao...A kada je vladika Artemije cuo, i ne samo cuo od neke tamo babe, Janka ili Marka, nego od Sinoda i Sabora cuo i upozoravan godinama zbog mnogo gorih stvari i primera, sta je preduzeo po tom pitanju? ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uros Написано Новембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2010 Kako sam čuo ima episkopa koji su po dve decenije u americi i kanadi a ne znaju engleski! O čemu tu više da se priča... U svakom slučaju patrijarh Irinej je krenuo u sređivanje stvari tamo gde najviše gori i kako je najavio neće se tu zaustaviti i slava Bogu da je tako! Какве везе има познавање енглеског језика са вођењем србске пастве?Јел су Свети Оци причали енглески? :291291291: Надам се да ће Патријарх Иринеј да се позабави правим случајевима којих има у СПЦ (нажалост зна се о којима је реч). Иначе волио би да пошаље инспекцију у моју Епархију да се коначно докаже да мој владика Василије Качавенда није лопов. Итекако има везе зато што постоји велики број Срба који су православни хришћани, редовно иду на литургију и причешћују се, а будући да су 3. или 4. генерација не говоре српски. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2010 Kako sam čuo ima episkopa koji su po dve decenije u americi i kanadi a ne znaju engleski! O čemu tu više da se priča... U svakom slučaju patrijarh Irinej je krenuo u sređivanje stvari tamo gde najviše gori i kako je najavio neće se tu zaustaviti i slava Bogu da je tako! Какве везе има познавање енглеског језика са вођењем србске пастве?Јел су Свети Оци причали енглески? :291291291: Da,vladika Nikolaj velimirović je pričao engleski sa akcentom!Vodio je računa o Pravoslavnoj srpskoj pastvi i širio je Jevanđelje među ostalim američkim narodima! To je rezultovalo tim da su ga crnci na Menhetnu dočekali držeći srpsku zastavu i pevajući srpsku himnu a jevreji su rekli da je jedan od najvećih ljudi koji se rodio ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Новембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2010 када свештеник за сахрану тражи 300 евра (а чуо сам поверљиво за такав примјер).Čula je i moja baba. Био је у мојој Епархији тај свештеник, сада је негдје друго (владика Василије га је протјеро када је чуо за то)...незнам у којој Епархији, дал Сремској или Бачкој. Eto, cim je cuo odmah je reagovao...A kada je vladika Artemije cuo, i ne samo cuo od neke tamo babe, Janka ili Marka, nego od Sinoda i Sabora cuo i upozoravan godinama zbog mnogo gorih stvari i primera, sta je preduzeo po tom pitanju? Пошто ја нисам довољно упућен у случају Виловског (јер нигдје нема доказа) поставио би ти контрапитање: Тај свештеник који је држо опела за 300 евра је сада на територији Бачке или Срема (незнам тачно)...шта мислиш, да надлежни Епископ није упознат са тим?Дал је он реаговао? А да не говорим о скупим колима који наши свештеници возају (баш скормно, тако се проповеда јеванђеље из аудиа :291291291:)...јел стварно мислиш да су ПОШТЕНО то зарадили олтаром? "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Новембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2010 Da,vladika Nikolaj velimirović je pričao engleski sa akcentom! Vodio je računa o Pravoslavnoj srpskoj pastvi i širio je Jevanđelje među ostalim američkim narodima! To je rezultovalo tim da su ga crnci na Menhetnu dočekali držeći srpsku zastavu i pevajući srpsku himnu a jevreji su rekli da je jedan od najvećih ljudi koji se rodio ! Добро, али то не значи да србски владика мора да зна енглески, већ је само додатни плус за владику. Па питај рабина Исака Асијела шта мисли о владици Николају... :291291291: "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Новембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2010 Da,vladika Nikolaj velimirović je pričao engleski sa akcentom! Vodio je računa o Pravoslavnoj srpskoj pastvi i širio je Jevanđelje među ostalim američkim narodima! To je rezultovalo tim da su ga crnci na Menhetnu dočekali držeći srpsku zastavu i pevajući srpsku himnu a jevreji su rekli da je jedan od najvećih ljudi koji se rodio ! Добро, али то не значи да србски владика мора да зна енглески, већ је само додатни плус за владику. Па питај рабина Исака Асијела шта мисли о владици Николају... :291291291: Ako mozes ovaj put preskoci sve nacisticko antijevresjek gluposti. Stvarno ovom forumu nije potrebno tako nesto. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Новембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2010 Какве везе има познавање енглеског језика са вођењем србске пастве?Јел су Свети Оци причали енглески? klapklap Надам се да ће Патријарх Иринеј да се позабави правим случајевима којих има у СПЦ (нажалост зна се о којима је реч). Иначе волио би да пошаље инспекцију у моју Епархију да се коначно докаже да мој владика Василије Качавенда није лопов. Итекако има везе зато што постоји велики број Срба који су православни хришћани, редовно иду на литургију и причешћују се, а будући да су 3. или 4. генерација не говоре српски. Моја логика каже да та 3. и 4. генерација не сме да заборави србски језик. Ако су заборавили србски језик, имају Америчку Православну Цркву гдје су литургије на енглеском (ако се не варам). СПЦ не мора да се прилогођава енглеском језику, поготово не ако је србска паства у питању. Пре се србска паства мора прилагодити србском језику, ако већ желе да глуме Србе са кокардом и брадом :291291291: "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Новембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2010 Da,vladika Nikolaj velimirović je pričao engleski sa akcentom! Vodio je računa o Pravoslavnoj srpskoj pastvi i širio je Jevanđelje među ostalim američkim narodima! To je rezultovalo tim da su ga crnci na Menhetnu dočekali držeći srpsku zastavu i pevajući srpsku himnu a jevreji su rekli da je jedan od najvećih ljudi koji se rodio ! Добро, али то не значи да србски владика мора да зна енглески, већ је само додатни плус за владику. Па питај рабина Исака Асијела шта мисли о владици Николају... :291291291: Ako mozes ovaj put preskoci sve nacisticko antijevresjek gluposti. Stvarno ovom forumu nije potrebno tako nesto. Па тај рабин каже за владику Николаја да је антсемита. Ако желиш наћи ћу ти доказ црно на бело. "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука