Jump to content

Шта мислите о богословском дијалогу Православне Цркве са римокатолицима?

Оцени ову тему

Guest Светлана

Римокатолици искрено желе уједињење са Православном Црквом?  

195 члановâ је гласало

1. 1. Римокатолици искрено желе уједињење са Православном Црквом?

• Желе
      33
    • Не желе
      41
    • Још увек немам мишљење о томе
      28
    • Само власт желе
      95

Препоручена порука

Свим хришћанима данас није толико потребно ни уједињење, па ни заједничка синхронизирана мисионарска акција сакрализације и евангелизације света, већ  у в а ж а в а њ е:

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

lepo,samo mi nije jasno kako to katolička strana učestvuje sedeći i prateći tekst...

mislim da nije dobar naslov klipa...osim toga  crvenilo

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Свим хришћанима данас није толико потребно ни уједињење, па ни заједничка синхронизирана мисионарска акција сакрализације и евангелизације света, већ  у в а ж а в а њ е:

Da, slažem se, ja smatram današnji kvazirivalitet i uzajamno

nipodaštavanje katolika pravoslavcima ili pravoslavaca katolicima

jednostavno:

BOGOHULNIM, druge riječi za to NEMAM: amen I amin-nas !!!

Nesretan sam zaista zbog toga!

smajlizakojisuzamolilezene

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

koje efekte i rezultate ocekujete od dijaloga sa rimokatolicima?

Ja se isto slažem s Dejanom u tome, mislim i da ne ide o neki efekt koliko o to da se odstrani defekt. Lako ćemo poslije za efekte kad ispravimo defekte. Pod tim defektom ne podrazumijevam naravno vjerovanje jednih ili drugih već te u međusobnim odnosima, koji su nažalost takvim kakvi su ali imali bi biti bolji. Nikog to ne opravdava pa da kaže da to kakve odnose među sobom već imamo ne zaslužuje popravke i nečeg boljeg. Zato što je sve tako loše ne treba to mjenjat i poboljšavat. E pa baš i treba kad je sve to među nama tako loše nikakvo. To je isto ko da bi rekli, noga mi je slomljena na tri polovine i ne treba je ni zagispat, ni ispravljat ni liječit kad je već tako slomljena.

crutches

Подели на овим сајтовима

ako bi mogao da se nadovezem na prethodno pojednostavljnje, rimokatolicima nije potreban dijalog da bi saznali da vise ne treba da skacu kroz prozor i lome noge. njima je potrebno objasniti da postoje vrata kroz koja se sasvim bezbedno moze uci i izaci. dakle dijalog ne, nego terapija.

Подели на овим сајтовима

Čak i da si u pravu pristup ti je previše neznalački.

Hoćeš li ludom čoveku pomoći ako mu kažeš da je lud?

Moglo bi pomoci ako je ovaj dovoljno inteligentan da to shvati.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

ako bi mogao da se nadovezem na prethodno pojednostavljnje, rimokatolicima nije potreban dijalog da bi saznali da vise ne treba da skacu kroz prozor i lome noge. njima je potrebno objasniti da postoje vrata kroz koja se sasvim bezbedno moze uci i izaci. dakle dijalog ne, nego terapija.

O čemu to ti? I onda se žalite da vas niko ne uvažava! OMG!

Подели на овим сајтовима

Čak i da si u pravu pristup ti je previše neznalački.

Hoćeš li ludom čoveku pomoći ako mu kažeš da je lud?

Dejane, ne čudim se raznoraznim ovdje tim Tek došao - Tek došla sa par postova pa trećim ovakvim:

Vrlo rado bih da mi pojasniš na šta tačno misliš!

Ko je ludak a kome je potrebna terapija a ko vam u kuću skače kroz prozor ne znajući da vi to tamo i neka vrata imate na koje može ući i izaći?

Подели на овим сајтовима

Vrlo rado bih da mi pojasniš na šta tačno misliš!

Ko je ludak a kome je potrebna terapija a ko vam u kuću skače kroz prozor ne znajući da vi to tamo i neka vrata imate na koje može ući i izaći?

Ludak? Pre bolesnik. Ali tezak.

Rimokatolicizam je jeres.

Hula na Duha svetog je problem koji se ne resava dijalogom.

Hiljadu i vise godina rimokatolici otpadaju od Crkve.

Mnogi svetitelji su ostavili brojne pouke i tekstove o rimokatolicima i nismo mogli cuti nijednog koji kao uslov svih uslova za razgovor sa rimokatolicima nije postavio raskid sa jersima koje rimokatolici ispovedaju.

Svako ko ne postupa u skladu sa tim cini lose i sebi i rimokatolicima.

Jalovim ''dijalogom'' nista se nije postiglo osim razdora i trvenja medju pravoslavnima.

A rimokatolici su i dalje u jeresi.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...