Гости Guest свештеник Иван Написано Јун 6, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јун 6, 2010 Studenti izviždali patrijarha Pavla Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Јун 6, 2010 Пријави Подели Написано Јун 6, 2010 шта је разјарена маса ... Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Написано Јун 7, 2010 Пријави Подели Написано Јун 7, 2010 Uh kakva su to vremena bila, ne ponovilo se vise 229229229 У хришћанству нема пречица Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
раб.аџија Написано Јул 28, 2010 Пријави Подели Написано Јул 28, 2010 МРВИЦЕ ХЛЕБА ПАТРИЈАРХА ПАВЛАКратко сведочансто о светом животу Патријарха Павла. +++++++++++++++++++ Приликом посете Кофија Анана Југославији, тадашњи председник С. Маровић приредио је вечеру. И све је то било гала-фенси-екстра у Палати Федерације. Међу званицам је био и блажене успомене п. Павле.Причу о мрвицама хлеба казује Радмила Хрустановић.од 2:01 почиње Дипломату из Гане је сигурно ударила мисао о Африци, глади...+++++++++++++++++++++++++++++++++++Мени је остала урезана прича о мрвама хлеба, како свака непоједена мрвка која падне око тањира, плаче. И од кад знам за ту причу, оно море мрвица које плачу, је пресушило. Било ми је жао да оне плачу, још онако мале, трошне. После те приче се постаје пажљивији, посебно ако сте мали, и још нисте научили шта значи хлеб.0409_feel.gif' class='bbc_emoticon' alt='4chsmu1' /> kordun, DYNABLASTER, Ivan Stojanovic and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
russerb Написано Септембар 14, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2010 http://starturl.com/Pavle албум за вечную памят bp Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Prolece Написано Септембар 14, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2010 Jako lepo B) Nas dobri otac Pavle... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
russerb Написано Септембар 15, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2010 Патриярх Павле албум за вечную памят http://www.go2album.com/album/b/o/r/k/a/borkanserbian/4c8fa2a231c/patriarh_pavle_srpski.swf?fs_path (извињавам се за претходни линк - администратори тог вебсајта су укинули преусмеравање с'образложењем да сам некако угрозио некаква права..) bp Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
раб.аџија Написано Септембар 17, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2010 и да се подсетимо: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
раб.аџија Написано Октобар 16, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2010 Blazene uspomene Patrijarh Srpski Pavle43 x 64 cm, al frescohttp://www.flickr.com/photos/archaicart/4974047853/# Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
раб.аџија Написано Октобар 16, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2010 verovatno u nekoj crkvi u Backom Petrovom Selu, evo adrese http://www.flickr.com/photos/archaicart/sets/72157623120560865/ al fresco-Backo Petrovo Selo Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Октобар 16, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2010 да, врло смео фрескопис, нема шта. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Evgenik Написано Октобар 16, 2010 Гости Пријави Подели Написано Октобар 16, 2010 Па ако већ има молитва св.Павлу коју људи моле, што не би била и фреска. Уосталом, не треба нам комисија да би знали и осјећали да је св.Павле био ходајуће Јеванђеље, христолик у мјери за нас земне несагледивој... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Октобар 16, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2010 Па ако већ има молитва св.Павлу коју људи моле, што не би била и фреска. Уосталом, не треба нам комисија да би знали и осјећали да је св.Павле био ходајуће Јеванђеље, христолик у мјери за нас земне несагледивој... немам ништа против, него кажем да је врло похвално смело. јел си погледао остатак галерије? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vesna V. Lalovic Написано Октобар 16, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2010 Архимандрит Јован Радосављевић у књизи ''С Патријархом Павлом кроз живот''... у наслову ''О нерасипању јела и пића'' пише: '' Монах др Јаков Арсовић у Манастиру Жича, пред Други светски рат, нас млађе монахе и искушенике, често би опомињао како да се односимо на трпези према јелу и хлебу. Зато би често говорио: -Децо, немојте мрвити и расипати хлеб и јело. Бог нам је дао као благодат, као дар свој за одржавање живота. Зато немојмо да за тај свети дар будемо неблагодарни Богу. Схватите да ми људи без тог Божјег благодатног дара не бисмо могли лако живети а камоли више. -Зато пазите! Не остављајте јело у тањиру нити крај тањира мрве и комаде хлеба. Знате ли шта је Господ Христос рекао Својим ученицима и Апостолима, када је у пустињи, са пет хлебова и две рибе нахранио пет хиљада људи, осим жена и деце? Пазите, 'Покупите све комаде да ништа не пропадне'. Тако је отац Јаков, са два доктората, а веома скроман монах и велики подвижник, устајући иза трпезе остављао свој тањир тако омазан и чист, а око тањира ни једне просуте мрвице, као да га није ни употребљивао. У разговору са оцем Павлом, после његовог монашења, причао сам му о монаху оцу Јакову и његовом свеоотачком, подвижничком ставу према храни и ово што нас је саветовао и како је то својим примером и показивао. Отац Павле је памтио вредне примере и савете. Ако би их чуо и од деце, он би их усвајао. До тог тренутка се он за трпезом при јелу понашао као и сви остали. Од тада је неприемтно, осетио сам, почео примењивати праксу и типик оца Јакова Арсовића све до своје смрти. Чак је и мене и друге у Манастиру, кад се заборавимо, опомињао на скромно понашање за трезом, јер је трпеза на другом месту одмах после Цркве. У Цркви примамо у Светом Причешћу, у молитвама и црквеним песмама за душу духовну храну, а у трпези за тело телесну храну. Једном приликом за трпезом грицкао сам слатко једну кору хлеба, а оно што је изгорело оставио сам. Јерођакон, отац Павле ме запита: -А што си то оставио: -Па изгорело је, рекох му. -Дај то овамо! - Узе од мене изгорели остатак корице и поједе. Тако ме је опоменуо и застидео без иједне речи, да сам морао водити рачуна о томе. За време јела уживао је да нешто подели са другима. Може то бити колач, јабука, крушка, орах, а за трпезом парадајз, паприка или што друго од воћа, па сам и ја на то навикао да ми је постало необично и непотпуно кад немам с киме нешто од јела или пића да поделим. Није волео да се чине услуге за трпезом, нити да нудимо један другога, сем кад је то неопходно. И у раду, све што може сам ће урадити, без ичије помоћи! ''. ''Имај времена за РАД - то је цена УСПЕХА ... Имај времена за РАЗМИШЉАЊЕ - то је извор МОЋИ ... Имај времена за ИГРУ - то је тајна МЛАДОСТИ ... Имај времена за ЧИТАЊЕ - то је основа МУДРОСТИ ... Имај времена за ПРИЈАТЕЉСТВА - то је пут СРЕЋЕ ... Имај времена за САЊАРЕЊЕ - то је пут ка ЗВЕЗДАМА ... Имај времена да ВОЛИШ и да те ВОЛЕ - то је привилегија богова ... Имај времена да гледаш ОКО СЕБЕ - сувише је кратак дан за себичност ... Имај времена за СМЕХ - то је МУЗИКА ДУШЕ ...''. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Октобар 16, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2010 Не знам шта да вам кажем, али кад сам видео ову фреску, кренуле ми сузе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука