Jump to content

ЕУ укинула визе за Албанију и БиХ

Оцени ову тему

Дејан

Препоручена порука

Постављена слика

БРИСЕЛ – Европска унија укинула је визе Босни и Херцеговини и Албанији, јавио је радио Слободна Европа.

Одлука је донесена једногласно на састанку министара унутрашњих послова 27 земаља чланица ЕУ, што знаци да се Холандија сложила да повуче резерве које је још крајем прошле седмице имала на укидање виза за БиХ и Албанију, наводи радио.

Одлука ће 14. децембра бити објављена у службеном листу ЕУ, а градани БиХ це од 15. децембра моћи слободно да путују.

На снази остају два контролна механизма, мониторинг којим ће се проверавати да ли се договорени и достигнути стандарди поштују у континуитету и механизам раног упозоравања у облику сталног дијалога у ције је фокусу питање азиланата.

До одлуке о слободном путовању градана кроз земље шенгена власти у БиХ морале су да испуне 174 техничка услова, од којих је најважнији уводење биометријских пасоша.

Европска комисија је 27. маја предложила укидање виза за БиХ, а Европски парламент то прихватио 7. октобра.

БиХ је последња земља у региону која је добила безвизни режим.

Србија и Црна Гора добиле су визну либерализацију 19. децембра прошле године.

Известилац Европског парламента за визну либерализацију Тања Фајон истакла је да је данас изузетан дан за грађање ове две државе.

„Честитам грађанима БиХ и Албаније на овом важном кораку ка ЕУ, посебно важном за младе и за будуће генерације. Укидање виза отвориће нове могућности за људе, ојачати контакте, политичку, економску и културну сарадњу. Албанија и БиХ имају данас велики разлог за славље”, поручила је Фајон.

Како је истакла, ове две државе су испуниле све критеријуме за визну либерализацију.

„Готово је са дугим редовима испред конзулата и срушени су зидови који су одвајали породице и пријатеље. Одговорност је сада на свим странама. Неке земље чланице ЕУ још увек страхују од масовног прилива азиланата, а тај страх је неоправдан”, сматра Фајон.

Она је подсетила да су владе у Тирани и Сарајеву уложиле доста напора да информишу грађане о одогворностима које са собом доноси визна либерализација, указавши да као приоритети остају неопоходне рефоме, борба против корупције и организаованог криминала.

ИЗВОР

Подели на овим сајтовима

:bla: :bla: Поставља се питање: Да ли је Влада Србије толико успешно радила па се изборила за визне олакшице, или ЕУ је почела свима да ''дели'' бели шенген?  klapklap

http://www.svetigora.com/node/5903

Радуј се мучениче и Цјелевниче, Пантелејмоне!

Подели на овим сајтовима

Рекли једној баки у БиХ:"Бако укинули су нам визе"

Бака:"Све нам укидају, зар и то, куку нама"

Када би неко могао доказати да је Христос ван истине, и када би истина збиља искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом, а не са истином

Подели на овим сајтовима

E jeste nam neka olakšica  1000000001010, nema narod para da živi - od čega da putuje. Gluposti.

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

E jeste nam neka olakšica  1000000001010, nema narod para da živi - od čega da putuje. Gluposti.

Па знаш како, редови у амбасадама су годинама били крцати, и никад се без обзира не економску ситуацију нису осипали. Што ипак говори да је маса људи путовала. Неко што од сопствених прихода, неко од прихода ближњих из дијаспоре....Тачно да не цветају руже, тј велики проценат људи не може да себи приушти редовна путовања са белим шенгеном, али онај ко може њему ће бити лакше.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

E jeste nam neka olakšica  klapklap, nema narod para da živi - od čega da putuje. Gluposti.

Немој да си на крај срца, Милева!  1000000001010 Биће пара, нек је здравља!  prstgore

Нажалост, владари се диче овим а народ скапава и од глади, зиме, немаштине, лоше здравствене заштите...

Подели на овим сајтовима

Нема шта да се подсмевамо, данас на Балкану једино од БиХ имамо већи стандард и БДП, Албанија и Македонија су нас већ одавно прешишале...туга.

"Тешка је бура на мору,тежа је у души.

Али ни море ни душа не чисте се без буре."

(Владика Николај Велимировић-"Касијана")

Подели на овим сајтовима

Нема шта да се подсмевамо, данас на Балкану једино од БиХ имамо већи стандард и БДП, Албанија и Македонија су нас већ одавно прешишале...туга.

Чекај мало док нам ММФ не одобри још једно 5 милијарди долара зајма! После стижемо и Америку!  facenew22222222

Подели на овим сајтовима

Чекај мало док нам ММФ не одобри још једно 5 милијарди долара зајма! После стижемо и Америку!  facenew22222222

Леле бе кад комунизми че овди да одумру свакаки ма каки више ММФ па то је банда комуњарска интернационална и све живо што пљачку, бре!!! На Чиле треба да се угледамо јер ништа они нису слушали ММФ него само Фридман онај професор и чикашки момци па једини економију имају у Латинску Америку а све другоголи комунизам, бре!!!

“I am a part of the evil which exists to oppose other evils... On that Great Day of which prophets speak but in which they do not truly believe, on that day when the world is completely cleansed of evil, then I, too, will go down into darkness, swallowing curses. Perhaps even sooner than that..."

Подели на овим сајтовима

E jeste nam neka olakšica  joooj, nema narod para da živi - od čega da putuje. Gluposti.

Немој да си на крај срца, Милева!  facenew22222222 Биће пара, нек је здравља!  4chsmu1

Нажалост, владари се диче овим а народ скапава и од глади, зиме, немаштине, лоше здравствене заштите...

Ма мени је хвала Богу добро овдје, мислим немам нешто пара, али хвала Богу и не требају ми нешто посебно. Нећу да путујем па да ми требају паре  facenew22222222

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

E jeste nam neka olakšica  joooj, nema narod para da živi - od čega da putuje. Gluposti.

Немој да си на крај срца, Милева!  4chsmu1 Биће пара, нек је здравља!  4chsmu1

Ма мени је хвала Богу добро овдје, мислим немам нешто пара, али хвала Богу и не требају ми нешто посебно. Нећу да путујем па да ми требају паре  joooj

За Крагујевац ти не треба виза!  greengrin greengrin greengrin Како да ти дам ону икону, не могу поштом?!  facenew22222222  facenew22222222

Подели на овим сајтовима

Још једно понижење за сиромашне земље,где и ми спадамо,од стране ЕУ-а, јер огромна већина народа о одласку у Париз,Лондон ил Берлин,може само да сања... 0205_whistling

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Још једно понижење за сиромашне земље,где и ми спадамо,од стране ЕУ-а, јер огромна већина народа о одласку у Париз,Лондон ил Берлин,може само да сања... 4chsmu1

A i ovdje ljudi o odlasku na Dunav, pecanju i zivotu bez stresa takodje mogu da sanjaju.

Nije ovdje sve tako sjajno, kao sto mnogi misle. Mnogi nasi mentalno poremete od zivota na zapadu.

Cudno je to, ali nasi ljudi na zapadu nisu sretni.

Nisu vise sretni, mozda su nekada bili sretni, dok je sadasnje stanje veoma lose.

Lako je moguce, da za pet do deset godina svuda u Evropi standard bude isti.

Подели на овим сајтовима

Чекај мало док нам ММФ не одобри још једно 5 милијарди долара зајма! После стижемо и Америку!  0102_laugh

Ne znam , ali sumnjam da imate veći standard.Odakle podaci?
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...