Jump to content

Šta hriščanstvo a šta islam kažu o alkoholu?

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 360
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

Hej , ja nisam englez ja sam bosanac koji govori bosanskim jezikom!
И ја сам делимично босанац али нисам бошњак  :)
Подели на овим сајтовима

И ја сам делимично босанац али нисам бошњак  :)
vidim ja neki veseo duh, rekoh ovaj ima bosanske krvi bar malo!
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

isam znao da je Augustin jeretik, neću ga više navoditi!

А где то Августин заступа полигамију? Дај ми дело где је он то написао.

Подели на овим сајтовима

Шта да ти кажем, научи га. То је данас ипак део опште културе (свиђало се то неком или не).

Подели на овим сајтовима

Шта да ти кажем, научи га. То је данас ипак део опште културе (свиђало се то неком или не).

Ispadoh ja nekulturan.Znao bih ja engleski da me komunisti nisu učili ruski.Ali to je dio možda tvoje kulture, i prosipaj je kome hoćeš.Jakog ti znaka kulture.Za mene je znak kulture arapski govoriti ali nesmatram nekulturnim one koji ga ne poznaju.
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

spadoh ja nekulturan.Znao bih ja engleski da me komunisti nisu učili ruski.Ali to je dio možda tvoje kulture, i prosipaj je kome hoćeš.Jakog ti znaka kulture.Za mene je znak kulture arapski govoriti ali nesmatram nekulturnim one koji ga ne poznaju.

Енизе не заборави да живиш у Европи. Сваки је језик добро знати, али енглески је енглески, барем за нас европљане. Мислим, немој погрешно да ме схватиш, не терам те да научиш енглески, али није добро да презиреш појам опште културе континента коме припадаш и у коме живиш.

Подели на овим сајтовима

ово је прва нормална ствар коју сам чуо од вас на овој теми joooj

зато сам и питао ово трик питање, да видим где престаје разум, а где почиње служба.

а с друге стране, колико се сећам и колико ми је објашњено - Ислам се бави алкохолом а не хемијом, и приде не трпи никакву толеранцију према алкохолу, ни у ком облику.

а не да ли опија или не.

иначе, бедак ми да вам вадим пола фармакологије која има у себи етанола и других алкохола које ''признајете'' као опијате, а који се најнормалније троше у свакој кући.

A ti misliš da nisam znao namjeru tvog pitanja? Međutim, pošto sam zauzet poslovnim obavezama, ne stignem baš da budem susretljiv na svaki post.

Da, islam, naša vjera, nas uči da se čuvamo sumnjivih stvari, i da budemo oprezni prema svakom proizvodu od ljudskih ruku napravljenom a koji može sadržavati haram materije.

To se ne odnosi na prirodne materije, osim ako nusproizvod tih materija nije nastao vrenjem.

Sumnje u pogledu nane nema, jer se samo osuši i koristi za spravljanje čaja. Tu nema procesa vrenja.

U svakom slučaju, gdje god postoji sumnja bolje se kloniti iste.

U takvim slučajevima bolje je bojati se Allaha i biti pažljiv. Izbjegavanje sumnjivih stvari je bolje nego koristiti ih u takvim situacijama, kao što se prenosi u hadisu Numana ibn Bešira, radijallahu anhu, koji kaže:

Čuo sam Allahova Poslanika, sallallahu alejhi we sellem, da kaže: "Zaista je jasno ono što je dozvoljeno i jasno je ono što je zabranjeno. Između njih je ono što je sumnjivo, stvari o kojima mnogi ne znaju. Pa ko se bude čuvao sumnjivih stvari, osigurao je sebe u pogledu vjere i časti, a onaj ko padne u sumnjive stvari, pao je u zabranjeno, kao pastir koji čuva svoje stado oko tuđeg posjeda a nije u stanju da mu zabrani ulazak u njega. Zaista svaki vladar ima svoje svetinje, a Allahove svetinje su Njegove zabrane. I zaista u tijelu ima komad mesa koji ako je zdrav i tijelo je zdravo, a ako je bolestan, cijelo tijelo je bolesno. Uistinu to je srce."

Moj zaključak:

Šejtanska laboratorija nikada ne miruje. ne_shvata

"Ya Mukalibel kulub, sebbit kalbii ala dinik" - "O Ti, koji okrećeš ljudska srca, učvrsti moje srce u Tvojoj vjeri!"

Nema prednost Arap nad nearapom, niti obrnuto. Niti, jedna rasa nad drugom rasom, niti, nacija nad drugom nacijom; osim po jačini bogobojaznosti prema njihovom Stvoritelju Allahu Dželle Šanuhu!

Muhammed, sallallahu alejhi we selem, je rekao: „Doći će vrijeme kada će onaj koji sabura (strpljiv) na vjeri biti poput čovjeka koji žar u svojoj ruci drži!“ (Tirmizi)

Подели на овим сајтовима

Све што постоји створено је од Бога, па и алкохол. Ни човек ни ђаво не могу направити нешто што апсолутно не постоји као материја или енергија. Ништа што је створено, па ни алкохол, није зло по себи - јер има Бога за Творца. Зло је у погрешној употреби творевине, а не у творевини самој. Зато се код хришћана каже: СВЕ ТИ ЈЕ ДОЗВОЉЕНО, АЛИ ТИ НИЈЕ СВЕ НА КОРИСТ. Дакле, порука је јасна: БУДИ МУДАР, ОДЛУЧАН, ИСКРЕН - БУДИ ЧОВЕК КОЈИ СЛОБОДНО ЗНА ШТА ХОЋЕ А ШТА НЕЋЕ.

Подели на овим сајтовима

spadoh ja nekulturan.Znao bih ja engleski da me komunisti nisu učili ruski.Ali to je dio možda tvoje kulture, i prosipaj je kome hoćeš.Jakog ti znaka kulture.Za mene je znak kulture arapski govoriti ali nesmatram nekulturnim one koji ga ne poznaju.

Енизе не заборави да живиш у Европи. Сваки је језик добро знати, али енглески је енглески, барем за нас европљане. Мислим, немој погрешно да ме схватиш, не терам те да научиш енглески, али није добро да презиреш појам опште културе континента коме припадаш и у коме живиш.

Ma ne prezirem, brate, romski kada bih imao priliku da učim bih naučio brate.to nije to , ali mi ovdje valjda trebamo komunicirati jezikom kojeg svi razumijemo a ne samo neki od nas.Ja sam ovdje napisao riječi dobrodošlice ehlen ve sehlen i rekoše mi hej piši naškim da te razumijemo ovdje se skoro pa knjige mogu ispisati člancima koji su ovdje navedeni na engleskom jeziku mislim da je ista stvar.

a naravno da je stvar kulture jezik novi znati.

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Морам да идем,а ти реци ако желиш да ти поставим питање...када се вратим и ако видим да хоћеш,чекаћу да те видим пристуног,те ћу ти поставити то питање.

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

cekaj, poenta ovog razgovora je da je Muhamed veci od Isusa, jel tako? pa tako je, alal vam vera. ne_shvata

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Све што постоји створено је од Бога, па и алкохол. Ни човек ни ђаво не могу направити нешто што апсолутно не постоји као материја или енергија. Ништа што је створено, па ни алкохол, није зло по себи - јер има Бога за Творца. Зло је у погрешној употреби творевине, а не у творевини самој. Зато се код хришћана каже: СВЕ ТИ ЈЕ ДОЗВОЉЕНО, АЛИ ТИ НИЈЕ СВЕ НА КОРИСТ. Дакле, порука је јасна: БУДИ МУДАР, ОДЛУЧАН, ИСКРЕН - БУДИ ЧОВЕК КОЈИ СЛОБОДНО ЗНА ШТА ХОЋЕ А ШТА НЕЋЕ.

Puno li nas ima gore navedenih. Dokaz za "mudre, odlučne, iskrene i one koji znaju šta hoće a šta neće" je na svakom stadionu, u svakom kafiću, u svakom diskaću, na svakim seansama sujeverja, kod svakakvih gatara i nadriljekara. Puno li nas je takvih kojima ne treba ono što im stvarno treba. U zdravlje, drugar moj. eheeeej

"Ya Mukalibel kulub, sebbit kalbii ala dinik" - "O Ti, koji okrećeš ljudska srca, učvrsti moje srce u Tvojoj vjeri!"

Nema prednost Arap nad nearapom, niti obrnuto. Niti, jedna rasa nad drugom rasom, niti, nacija nad drugom nacijom; osim po jačini bogobojaznosti prema njihovom Stvoritelju Allahu Dželle Šanuhu!

Muhammed, sallallahu alejhi we selem, je rekao: „Doći će vrijeme kada će onaj koji sabura (strpljiv) na vjeri biti poput čovjeka koji žar u svojoj ruci drži!“ (Tirmizi)

Подели на овим сајтовима

cekaj, poenta ovog razgovora je da je Muhamed veci od Isusa, jel tako? pa tako je, alal vam vera. eheeeej

Nije. Oni su u istom rangu. Ljudi i Božiji poslanici.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...