Number15648 Написано Април 24, 2013 Пријави Подели Написано Април 24, 2013 „Брак нека буде у свему частан и постеља брачна чиста: а блудницима и прељубницима судиће Бог.“ - Посланица Јевр. 13, 4 w.a.mozart, Tristatri and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Април 24, 2013 Пријави Подели Написано Април 24, 2013 Onaj koji se pričešćuje a nije u crkvenom braku čini svetogrđe..taj tzv.brak nije blagoslovljen od Boga..jer da je tako onda čemu svećenik i čemu uopće sakrament braka..to je sve onda besmisleno a da vi niste malo više ušli u ulogu Boga... to je tako simptomatično za pravoslavlje Драшко је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
@... Написано Април 24, 2013 Пријави Подели Написано Април 24, 2013 Данас сваки други поп мисли да може да одлучује ко ће да се причести, а ко не може. О томе прво одлучује Владика, као и о свему осталом што је битно, и онда буде како он каже. Причешћивање није јуридичке природе па да захтева да се испуни то и то да би се онда могао причестити. Него је то благодатни дар љубави и онај ко га некоме ускраћује треба добро да размисли да ли то што ради је из љубави према ономе коме то ускраћује. Иначе, постоји посебан круг пакла за људе који мешају "ЈЕР" и "ЈЕЛ'" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Miriam R. ميريام Написано Април 24, 2013 Пријави Подели Написано Април 24, 2013 За ово бих баш волео да чујем мишљење свештеника. Јер има пуно таквих људи. Mene su tako učili i odgojili, ..ne znam možda ovdje su neka new age pravila ALLAH,SOURYA,BASHAR W BASS w, ehrah betkoun el waheedJa sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Miriam R. ميريام Написано Април 24, 2013 Пријави Подели Написано Април 24, 2013 a da vi niste malo više ušli u ulogu Boga... to je tako simptomatično za pravoslavlje Ja da tako mislim o pravoslavlju ne bi ni sekunde bila ovdje..jedino ako perem svoju savjest i trazim opravdanje i nekoga tko će podrzati moje bludničenje odnosno grijeh ALLAH,SOURYA,BASHAR W BASS w, ehrah betkoun el waheedJa sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Април 24, 2013 Пријави Подели Написано Април 24, 2013 Miriam si ti udata? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
@... Написано Април 24, 2013 Пријави Подели Написано Април 24, 2013 Hе постоји ни један канон, а то није без разлога, који говори о томе тј повезује венчање у цркви са причешћем а да не признаје грађански брак. А има канона који регулишу брачне односе, на пример ако двоје имају сексулане односе да се онда не причесте следећи дан или да ако мушкарцу изађе семе да не може да се причести. Ови канони служе да нас подсећају да природно рађање води у смрт. Са браком или без брака је друга ситуација. Брак је место где је грех, како да кажем дизвољен, тј Црква разуме да је човек пао, јер ако си у браку нећеш лутати и јурити са стране, или ћеш мање него да ниси. наравно циљ брака је Света тајна да се двоје преобразе у једно, али то се дешва постепено. Зато је Христос и претворио воду у вино на крају свдбе у Галилеји. Међутим за Свете Оце који неразмишљају етички него онтолошки је ипак најбоље бити калуђер или калуђерица јер је уздржавање од сексуалних однсоса најбоље пошто природно рађање води у смрт. Зато се каже: Да на свету постоје само калуђери и калуђерице то би значило да је већ наступило Царство. Tristatri је реаговао/ла на ово 1 Иначе, постоји посебан круг пакла за људе који мешају "ЈЕР" и "ЈЕЛ'" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tristatri Написано Април 24, 2013 Пријави Подели Написано Април 24, 2013 dodje ti 100 evra .) kako je ona iz ivanjice malo je 100 eura. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Април 24, 2013 Пријави Подели Написано Април 24, 2013 „Брак нека буде у свему частан и постеља брачна чиста: а блудницима и прељубницима судиће Бог.“ - Посланица Јевр. 13, 4 Bravo! Samo u to vreme nije postojao brak kao sveta tajna. DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Number15648 Написано Април 24, 2013 Пријави Подели Написано Април 24, 2013 "Према Божјем откривењу, полни живот је свет и чист само у оквиру брачне заједнице, у идеалном животу једног човека и једне жене који се сједињују заувек. Неожењени и они који по Божјој вољи одлуче да не ступају у брак морају се уздржавати од сваке врсте полних односа јер такви полни односи не могу осмислити функцију коју је Бог приликом стварања доделио полном општењу." Јереј Томас (Хопко) Miriam R. ميريام је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Април 24, 2013 Пријави Подели Написано Април 24, 2013 Pa i Adam i Eva nisu bili u braku.....al se poznase..... greengrin DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Miriam R. ميريام Написано Април 24, 2013 Пријави Подели Написано Април 24, 2013 Miriam si ti udata? Da, muž mi je svećenik. SHADOWS OF THE LIGHT је реаговао/ла на ово 1 ALLAH,SOURYA,BASHAR W BASS w, ehrah betkoun el waheedJa sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Април 24, 2013 Пријави Подели Написано Април 24, 2013 "Према Божјем откривењу, полни живот је свет и чист само у оквиру брачне заједнице, у идеалном животу једног човека и једне жене који се сједињују заувек. Неожењени и они који по Божјој вољи одлуче да не ступају у брак морају се уздржавати од сваке врсте полних односа јер такви полни односи не могу осмислити функцију коју је Бог приликом стварања доделио полном општењу." Јереј Томас (Хопко) znaci jedina funkcija sexa je razmnozavanje? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Number15648 Написано Април 24, 2013 Пријави Подели Написано Април 24, 2013 (измењено) Bravo! Samo u to vreme nije postojao brak kao sveta tajna. Учење Цркве је јасно; а ти ако хоћеш бити секташ...не знам само што користиш православну икону као секташ... Измењено Април 24, 2013 од Иван Цветковић Пријатељу, обрати пажњу на речник. Не можеш тек тако некога да називаш секташем јер то човека вређа и порука је пријављена од стране корисника као непримерна. Администрација. Miriam R. ميريام је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tristatri Написано Април 24, 2013 Пријави Подели Написано Април 24, 2013 gde to piše u bibliji ima puno stvari koje ne pišu u Bibliji (npr. ne progoni pustinjske mačke), ali onaj ko je uticao na njeno stvaranje računao je i na saučešće bar grama podrazumevanog. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука