Бартендаз Написано Мај 8, 2011 Пријави Подели Написано Мај 8, 2011 Ево, неко је имао тридесет жена пре брака. И сматра да их је све волео. То значи да никада није починио блуд? Да никада није телесно сагрешио? Боже драги, какве небулозе... А чекај ти мислиш да ћеш за месец дана да заволиш неког,па ћеш да стигнеш до бројке од 30?Дај не пали се..баш толко.. :cheesy: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Мај 8, 2011 Пријави Подели Написано Мај 8, 2011 link=topic=2029.msg434170#msg434170 date=1304874157]ave srbija... blud je seks bez ljubavi... to smo apsolvirali kada je tema otvorena... vo vremja ono :cheesy: A kako znaš da voliš? Па и ја сам се то питао..мислим шта ћеш кад дођеш пред тај чин.. Али зар ти не волиш своју мајку,брата,сетру..ето тад ћеш знати да је волиш! Кад си спреман свој живот да даш за њу. Hm, da li sam ja spreman da dam život za svoju majku, oca, sestru, brata? Брате то немој мене да питаш,питај себе..ја сам сигуран да ДА! Сад немој да ме питаш... Хм,да ли ја волим моју мајку,оца,сестру,брата? :cheesy: Јер кад будеш девојку волео "као" њих,онда ћеш знати да је то љубав. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Мај 8, 2011 Пријави Подели Написано Мај 8, 2011 Ево, неко је имао тридесет жена пре брака. И сматра да их је све волео. То значи да никада није починио блуд? Да никада није телесно сагрешио? Боже драги, какве небулозе... tvoje tendencije ka generalizaciji vode nas jednostranoj komunikaciji... zašto da nam večito krajnosti budu merila životne bajnosti... recepta nema - ko što nema ni tih tries žena... ako mi ne veruješ-pitaj oca Justina al ne ćelijskog već savinskog... ako ne snimaš film svoj,čiko- nije ti kriv živ niko sloboda je rizik često - rizikuješ vreme ili mesto.... ponekad rizikuješ sve- al to je cena učenja slobode p.s. a najveća fora je kad ukapiraš da uopšte nisi rizikovao hahahahax Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађо Написано Мај 8, 2011 Пријави Подели Написано Мај 8, 2011 Љубав се учи. То је процес који дуго траје, заправо никада се не завршава... Написао сам већ. Рећи волео сам те - је таква бесмислица. Може само волим те. Молим вас читајте пажљиво шта ко пише. Нико не захтева да читате свих скоро 40 страница, али на неколико претходних је то већ написано. ''ЈЕР САМ УВЕРЕН ДА НАС НИ СМРТ, НИ ЖИВОТ, НИ АНЂЕЛИ, НИ ПОГЛАВАРСТВА, НИ СИЛЕ, НИ САДАШЊОСТ, НИ БУДУЋНОСТ, НИ ВИСИНА, НИ ДУБИНА ,НИ НИКАКВА ДРУГА ТВАР НЕЋЕ МОЋИ ОДВОЈИТИ ОД ЉУБАВИ БОЖИЈЕ, КОЈА ЈЕ У ХРИСТУ ИСУСУ ГОСПОДУ НАШЕМ.'' (Рим. 8, 38-39.) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Мај 8, 2011 Пријави Подели Написано Мај 8, 2011 Ма да, свако ко не размишља као хипик није истински слободан. Лепо рече Оби оно - Бог је љубав али није хипик. Сад ће, претпостављам, да се нађе неки гласноговорник слободе и да победнички кликне - А шта фали хипицима?! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Мај 8, 2011 Пријави Подели Написано Мај 8, 2011 ok... evo ovako... mi prilazimo ovde problemu seksa pre braka... svi pričamo o istom ali su nam polazišta različita-čini mi se dijametralno... mislim da je osnovna razlika u tome što je nekome ovo moralni prestup ili prosto nešto što nije po zakonu Božijem.... različito o ovome pričaju liturgijski utemeljene osobe od onih koji to još uvek nisu-to je moj utisak i ne mora da znači da sam u pravu niti da je neko tu bolji od nekog drugog... prosto je drugačije... seks pre braka je pre svega pitanje slobode prema Bogu i odnosa sa Bogom.... to je glavno što sam ja iz komentara mogao da vidim jer komentari u stvari projektuju naš odnos sa Bogom ... i na kraju krajeva,ako neko ne želi seks pre braka-u čemu je problem... ko mu to brani... ali je licemerno pretendovati na to da je uzdržanje pre braka jedini ispravan put... p.s. go nole,go... :cheesy: Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Изида Написано Мај 8, 2011 Пријави Подели Написано Мај 8, 2011 link=topic=2029.msg434240#msg434240 date=1304880949]ok... evo ovako... mi prilazimo ovde problemu seksa pre braka... svi pričamo o istom ali su nam polazišta različita-čini mi se dijametralno... mislim da je osnovna razlika u tome što je nekome ovo moralni prestup ili prosto nešto što nije po zakonu Božijem.... različito o ovome pričaju liturgijski utemeljene osobe od onih koji to još uvek nisu-to je moj utisak i ne mora da znači da sam u pravu niti da je neko tu bolji od nekog drugog... prosto je drugačije... seks pre braka je pre svega pitanje slobode prema Bogu i odnosa sa Bogom.... to je glavno što sam ja iz komentara mogao da vidim jer komentari u stvari projektuju naš odnos sa Bogom ... i na kraju krajeva,ako neko ne želi seks pre braka-u čemu je problem... ko mu to brani... ali je licemerno pretendovati na to da je uzdržanje pre braka jedini ispravan put... p.s. go nole,go... :cheesy: Bravo,Moco! :cheesy: "Што се човек присније сједињује с Господом бива мудрији, а самим тим и срећнији." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Мај 8, 2011 Пријави Подели Написано Мај 8, 2011 Kol`ko se moze uzeti za ozbiljno ono :cheesy: predavanje pokojnog o.Justina Tasica igumana manastira Savina? Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Мај 8, 2011 Пријави Подели Написано Мај 8, 2011 Kol`ko se moze uzeti za ozbiljno ono :cheesy: predavanje pokojnog o.Justina Tasica igumana manastira Savina? pa ako vladika Porfirije kaže da je malo takvih kao otac Justin i da treba pažljivo slušati šta on kaže-meni je dovoljno... mada i bez toga mi je jasno kolko je sati.... :cheesy: 9 i 10 p.s. go,nole... GO p.s.2 magija je u tome što otac Džastin jednostavnim rečima zahvata duboko pa na prvi pogled deluje neozbiljno...samo tako deluje Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Мај 8, 2011 Пријави Подели Написано Мај 8, 2011 link=topic=2029.msg434240#msg434240 date=1304880949]ok... evo ovako... mi prilazimo ovde problemu seksa pre braka... svi pričamo o istom ali su nam polazišta različita-čini mi se dijametralno... mislim da je osnovna razlika u tome što je nekome ovo moralni prestup ili prosto nešto što nije po zakonu Božijem.... različito o ovome pričaju liturgijski utemeljene osobe od onih koji to još uvek nisu-to je moj utisak i ne mora da znači da sam u pravu niti da je neko tu bolji od nekog drugog... prosto je drugačije... seks pre braka je pre svega pitanje slobode prema Bogu i odnosa sa Bogom.... to je glavno što sam ja iz komentara mogao da vidim jer komentari u stvari projektuju naš odnos sa Bogom ... i na kraju krajeva,ako neko ne želi seks pre braka-u čemu je problem... ko mu to brani... ali je licemerno pretendovati na to da je uzdržanje pre braka jedini ispravan put... p.s. go nole,go... :cheesy: Није ли претенциозно рећи да је мој став уједно и став литургијски утемељенијих особа? Чини ми се да тако произилази из горе реченог... Ево, ја мислим да особе које су коренитије литургијски утемељене имају став истоветан моме. И шта? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Мај 8, 2011 Пријави Подели Написано Мај 8, 2011 link=topic=2029.msg434260#msg434260 date=1304881798]p.s. go,nole... GO ОТ - ово је већ други пут да спомињеш да је Ноле го - где, где ? Да скокнемо да видимо :cheesy: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Изида Написано Мај 8, 2011 Пријави Подели Написано Мај 8, 2011 Hese je lepo rekao da ne vidi po cemu su bolji oni,koji kontrolisu svoje nagone,od onih,koji upraznjavaju sex. Ne vfidim ni ja. Tokom zivota sam upoznala razne ljude.Na faxu sam upoznala neke virgo in tacta curice i u trecoj deceniji.I mogu da kazem da su one,koje su upraznjavale sex bolji ljudi,i veci intelektualci. "Што се човек присније сједињује с Господом бива мудрији, а самим тим и срећнији." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Мај 8, 2011 Пријави Подели Написано Мај 8, 2011 Hese je lepo rekao da ne vidi po cemu su bolji oni,koji kontrolisu svoje nagone,od onih,koji upraznjavaju sex. Ne vfidim ni ja. Tokom zivota sam upoznala razne ljude.Na faxu sam upoznala neke virgo in tacta curice i u trecoj deceniji.I mogu da kazem da su one,koje su upraznjavale sex bolji ljudi,i veci intelektualci. Овакву глупост одавно нечух... "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Мај 8, 2011 Пријави Подели Написано Мај 8, 2011 b92 ali već je gotovo,magdo rale... imaš pravo da misliš tako,naravno... ništa... možeš da misliš i da sam tupakamaru gerilac koji je ubačen element.... šalim se malo ali stvarno... nisi čitao pažljivo to je moj utisak i ne mora da znači da sam u pravu niti da je neko tu bolji od nekog drugog... prosto je drugačije... e ako me sad ubediš da je ono što ja i ti pišemo isto-pristajem na sve Semsa Suljakovic - Pristajem Na Sve Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Мај 8, 2011 Пријави Подели Написано Мај 8, 2011 Ej admini ajde stvarno promenite naziv teme u "SEKS pre braka" ili "Vođenje ljubavi pre braka". Ima neki normalni ljudi da dođu i da se smeju lažnom puritanizmu. Ja nisam puritanac nimalo. Ne libim se da kažem ni onu reč na G, a kamoli seks. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука