Jump to content

Нова болест савремених мужева

Оцени ову тему

Препоручена порука

Mислим да је мало надувана тема. Ја од свих својих радних колега, и људи уопште који имају породицу и обоје раде, знам само један случај где жена доноси више прихода од мужа, а не знам ни за један случај да жена ринтачи за мушкарца који нема посао, и не жели да нађе посао. Не кажем да нема тога, али да је то некаква епидемија то би се осетило јако. Девијација има на обе стране...Ти такви мушкарци који се излежавају исти су као и папучари које жена врти око малог прста.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 135
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Цитат
  Цитат

Јеси ли Ти, сестро, стварно озбиљна? 0102_laugh

Ma nisam, salim se  0102_laugh

Nego mi je zasmetalo sto to smeta ljudima, kada otac seta dete u kolicima, pa kakve ima veze ko gura kolica, otac ili majka. Ne mogu oboje u isto vreme, sem kad bi isekli dete na dva dela kao sto je car Solomon predlagao.

Ух, уплаших се!

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат
  Цитат

Како се средовечне жене разумеју, ха!

https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/Plava_ptica.gif.gif' class='bbc_emoticon' alt='1324_womens' /> https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/Plava_ptica.gif.gif' class='bbc_emoticon' alt='1340_womens' />

:group111:naše iskustvo je neoboriv argument :cheesy2: 0442_feel :group111:

Него, да не плашимо ове младе! 0205_whistling

Što ih više uspijemo "prepasti" biće im lakše i biće sretnije! https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/Plava_ptica.gif.gif' class='bbc_emoticon' alt='1307_womens' /> srcee nasznak

"Samo nas ljubav može spasiti!"

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

Све више жена које познајем раставља бракове, због једне веома распрострањене болести данашњих мушкараца - паразитизма. Многи мужеви не желе да раде (при том имају свакаква неоправдана "оправдања" за то),већ паразитаре и ленствују, док је жена та која ради и доноси новац којим се издржава породица. Када у таквом браку дођу и деца, ситуација постаје још гора, јер сад жена, поред мужа, издржава и децу, а пошто сад има више захтева а исто новца, долази до тога да је превелики притисак на жену, те она не може тај терет дуго да носи. Сваки покушај "буђења" или "отрежњења" таквих мужева уроди једном заменом теза, играњем улоге жртве од стране мужа, те још жена и добије комплекс кривице.

Овај нови феномен никако не могу да схватим. Негативно сам фасцинирана њиме и питам се шта се то десило са мушкарцима ?

[/quote

Mislim da je teza o bolesti parazitizma jednako rasprostranjena medj polovima, mozda malo vise medju muskarcima, ali Gospod daje u svim brakovima ''lekarstva'' kojima otrznjuje jednog od supruznika, veoma cesto zene zeleci svoje mesto pod zvezdama svojim preuznosenjem i isticanjem koje malo prelazi potrebnu meru ''zasluze'' takvog muza, iliti pak ne prepozna njegovu stvarnu ''bolest'' pre braka. Opet u pravom braku i ljubavi, dogovor i razumevanje ne izostaje, ali u ovom raslabljenom vremenu mozemo ocekivati samo veci sunovrat covecanstva, a nikako porast lepog. Od kada je greh postao moda, broj usiju koje cuju se smanjuje. Crkve su pune, ali i fudbalski i ostali tereni jos vise.

Sa muskarcima se desilo isto ono sto se desilo i zenama, nemaju snage da pobede plot, lenji su za molitvu, a nisu za kladionicu i ostalu posast, vecina samo trabunja, a delanje je vidno u promilima, nema vise cvrstog bedena u coveku, na koji se dusa oslanja, vera je mnogo slaba, suvise slobodan izbor pojedinca, a ne nasusna zeđ covekova.

1324_womens 1307_womens 1340_womens 0205_whistling

"Samo nas ljubav može spasiti!"

Подели на овим сајтовима

Цитат

...да,само сам се надовезао и на Аквилијев коментар...

Nije ni Akvilio rekao tako nesto sto si ti komentarisao samo sto ti imas naviku da u postovima obavezno

napravis po jedan straw man argument. Izmislis da sam ja postavio neku ideju koju zapravo nisam i onda tu

poziciju rasturis pa si toboz pokazao koliko sam ja zabludeo. Vidi pod (crknite vi za plugom i strugom).

Nije uopste ovo prica o eugenici i elitizmu da bi imalo veze sa bilo cijim crkavanjem i ti to dobro znas. Takodje

znas i da je rec o koriscenju ili nekoriscenju Bozijeg dara ucenja novih stvari.

Gotovo 70% posto tih za plugom i strugom ne koriste i ne zele da koriste taj svoj dar koji omogucava ucenje

novih stvari i nepredak kako njihov licni tako i opsti drustveni.

Veliki procenat medju njima je ludista ili neoludista (http://en.wikipedia.org/wiki/Neo-Luddism). Mojne da smisljate nove tehnologije nestace zanat koji je osnovao moj navrndeda a i moracu ponovo u "segrte".

Svakako tu su, pogotovo kod nas, razbojnicke privatizacije koje su raspustile hiljade ljudi koji su hteli da rade

i uce nove stvari. Ali onda opet onda se javlja medju tim nezaposlenima ona zelja da im neko drugi resi taj problem nezaposlenosti pa cekaju prave ljude na vlasti.

Koliko taj koncept muskih i zenskih poslova pravi invalide od ljudi pokazuje primer u kome sam i licno ucestvovao pre koji dan. Pozove me komsinica ciji muz prima hemoterapiju u Kamenici  da zavrnem vodu u sahti i ispustim vodu iz cevi kako mraz ne bi napravio stetu. Zena od 45 godina ne zna da zavrne slavinu u lako pristupacnoj sahti i da vidi da li je vodomer stao sa okretanjem. 0205_whistling 1324_womens 1307_womens

To je posledica tog patrijarhalnog u kome infrastruktura postoji samo ako je tu musko da se bavi sa njime.

Ako je antiludizam=antihriscanstvo onda sam ja antihriscanin od glave do pete.

Подели на овим сајтовима

Цитат

Све више жена које познајем раставља бракове, због једне веома распрострањене болести данашњих мушкараца - паразитизма. Многи мужеви не желе да раде (при том имају свакаква неоправдана "оправдања" за то),већ паразитаре и ленствују, док је жена та која ради и доноси новац којим се издржава породица. Када у таквом браку дођу и деца, ситуација постаје још гора, јер сад жена, поред мужа, издржава и децу, а пошто сад има више захтева а исто новца, долази до тога да је превелики притисак на жену, те она не може тај терет дуго да носи. Сваки покушај "буђења" или "отрежњења" таквих мужева уроди једном заменом теза, играњем улоге жртве од стране мужа, те још жена и добије комплекс кривице.

Овај нови феномен никако не могу да схватим. Негативно сам фасцинирана њиме и питам се шта се то десило са мушкарцима ?

Знам  само  да  када  жена  изађе из таквог  брака, само  је  чекају  нове  муке  око  врата.

Можда  би било лакше ипак таквог мужа љубављу и смирењем научити  да  дели послове, да буде

вредан и активан,него се залетати у неизвесност.

ЈЕР,народ не каже џабе, боље је умати мужа, па нека је као биберово зрно.А о деци која остају

без оца да и не причам.Можда је боље да ни жена  не ради, бар један месец, па да видимо шта ћемо када

заиста нема новца, деца гладна и жедна.

Ако тај и такав муж ни тада неће да ради,па њему треба лекарска помоћ.А све је за човека.

Разлаз треба да је последњи аргумент.А свакако треба мало гледати са ким се брак склапа.

Подели на овим сајтовима

Цитат

Sestro, providna ti malo ova tema, tj. prilicno pretenciozno postaveljna...

U mojoj sredini ne znam ni za jedan ovakav slucaj... a krecem se izuzetno mnogo, i znam vrlo mnogo vrlo razlicitih ljudi... znaci, kazem ti - ni jedan takav slucaj...

Ovo sto si napisala je kao prepisano iz nekih modernih zenskih zutih zurnala, drugim recima jedna prazna (feministicka) prica...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Цитат

Можда је боље да ни жена  не ради, бар један месец, па да видимо шта ћемо када

заиста нема новца, деца гладна и жедна.

Ако тај и такав муж ни тада неће да ради,па њему треба лекарска помоћ.А све је за човека.

Разлаз треба да је последњи аргумент.А свакако треба мало гледати са ким се брак склапа.

Био би то много "скуп" тест, да деца гладнују и жеднују због неодговорности паразита који им је отац и који нема свести да имати дете значи и одгајити га, отхранити,обући,васпитати, а не само направити.

Такви се ретко трзају на то да ли деца имају све што им треба или не.

У том случају, "лакше је коњу без самара".

Подели на овим сајтовима

Ni ja nesto ne znam za  mnogo slucajeva gde zene rmbace(osim moje tetke),a muz sedi i ne radi nista.Vise vidim zenice koje su neku srednju skolicu zavrsile,ne rade,komanduju muzevima,vade se na to sto po ceo dan cuvaju decu(odnosno ih vode u vrtice i igraonice,jer ni sebe od kompleksa ne mogu da gledaju),moraju da se trackaju,mackaju i oblace po poslednjoj modi,a to sve ti muzevi zarade...Strasno...U porodilistu nas je bilo manje od 10% koje smo zaposlene,a ostalo,na zalost,ni jedna ne radi,a kako se samo s muzevima preko telefona svadjaju...Au...Nisam u tom fazonu,a u sobi mi,pa nisam mogla da ne cujem...I to kako jezikom pere muza koji rmbaci jos u drugom gradu,ne bi li ona birala sta ce da obuce za izlazak iz porodilista...Ne pravdam stav balkanskih muskaraca da samo zato sto su muski ne treba dete da uzmu,ne treba zeni da pomognu(iako sve vise mladjih to radi,dobro je to),ali zene su malo preterale u svom dominantnom stavu.Ali,opet kazem,svi mi nadjemo svoje zakrpe,svaki brak je prica za sebe i tu se mnogo zamarati i analizirati je pogubno ....Isto tako,nije isto vaspitanje muskarca koji je jedinac ili ima jos 5 brace,nije isto u selu i u gradu...Kad neke nase domacine sa sela prikazu na TV,vidi se neki red...Zna se sta radi muz,a sta zena,a u gradu definisite tu podelu poslova...Ne moze.A svi smo neka prva ili druga generacija seljaka,pa musko nose tu podelu iz sela,samo sto u gradu nemaju njive,livade,stoku,drva...A to sto tatica gura kolica,mozda je mama gurala prethodnih sat vremena,pa da odmori...Ili je ona sve vreme nosila bebu,pa malo i tata da nosi...Nema tu nista lose...Ali,u selu je pre sramota bilo drzati svoje dete,pa su unucice mazili...

Подели на овим сајтовима

Цитат

U mojoj sredini ne znam ni za jedan ovakav slucaj... a krecem se izuzetno mnogo, i znam vrlo mnogo vrlo razlicitih ljudi... znaci, kazem ti - ni jedan takav slucaj...

Ovo sto si napisala je kao prepisano iz nekih modernih zenskih zutih zurnala, drugim recima jedna prazna (feministicka) prica...

Добро је кад ти не знаш ни један такав случај. Ја то не доводим у питање.

Исто тако ја знам доста таквих случајева. Ни то не доводим у питање.

Ово није преписано из феминистичког магазина, не читам такве, а ако си се осетио прозваним, онда извини.

Потпис на све постове Звонка М.

Подели на овим сајтовима

Цитат

Ni ja nesto ne znam za  mnogo slucajeva gde zene rmbace(osim moje tetke),a muz sedi i ne radi nista.Vise vidim zenice koje su neku srednju skolicu zavrsile,ne rade,komanduju muzevima,vade se na to sto po ceo dan cuvaju decu(odnosno ih vode u vrtice i igraonice,jer ni sebe od kompleksa ne mogu da gledaju),moraju da se trackaju,mackaju i oblace po poslednjoj modi,a to sve ti muzevi zarade..

Што јес,јес. algabacaju

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

Добро је кад ти не знаш ни један такав случај. Ја то не доводим у питање.

Исто тако ја знам доста таквих случајева. Ни то не доводим у питање.

Ово није преписано из феминистичког магазина, не читам такве, а ако си се осетио прозваним, онда извини.

Потпис на све постове Звонка М.

Drago mi je da ne dovodis podvuceno u pitanje...

Shodno tome, nadam se da zapazas koliko je post kojim si pocela temu potpuno neosnovana generalizacija...

Zato sam i rekao da je tema vrlo pretenciozna, jer si je usmerila kao da pokazuje jedno ospte stanje, a to nije tacno ni izbliza...

Narocito ako pogledas naslov, evo da citiram reda radi - "Нова болест савремених мужева" (svih muzeva? vecine? ovde nema nikakve ograde kod tebe, sto ce da kaze - cist feminizam)...

A ja, vidis, ne spadam u ovu grupu koju opisujes, kao ni mnostvo ljudi koje znam, tako da je tema kao prepisana iz nekog zutog zenskog magazina (obrati paznju na "kao")...

To sto ti ne citas takve magazine uopste nema veze, ocigledno se vrlo lepo slazete u "rasudjivanju"...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

Ni ja nesto ne znam za  mnogo slucajeva gde zene rmbace(osim moje tetke),a muz sedi i ne radi nista.Vise vidim zenice koje su neku srednju skolicu zavrsile,ne rade,komanduju muzevima,vade se na to sto po ceo dan cuvaju decu(odnosno ih vode u vrtice i igraonice,jer ni sebe od kompleksa ne mogu da gledaju),moraju da se trackaju,mackaju i oblace po poslednjoj modi,a to sve ti muzevi zarade..

Што јес,јес. algabacaju

Ovakvih, pak, koje odgovaraju ovom opisu znam podosta...

Medjutim, sto se mene tice, bas ovde je muz taj koji je kriv/odgovoran za ovakvo ponasanje zene, jer je sonja i beskicmenjak, odnosno nije odgovorni domacin/domostrojitelj...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...