Jump to content

Како ислам гледа на алтернативне исцелитеље ?

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 55
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

Zašto i svečenstvo se bavi egzorcizmom?

da,ali to je posednutost a nije  skidanje vradzbina!
To što ti nazivaš posednutosti mi to nazivamo sihirima, ja sam koristio riječ vradžbina da bismo se bolje razumjeli!
Da ali vračanje je jedna stvar a posednutost druga!

Naravno da su ljudi koji se bave vradzbinama posednuti a i neki koji se ne bave ali su zapali u najteže grehove!

E sad,egzorcizme kod nas vrše sveštenici i samo oni ,a kako se  radi u islamu?

Подели на овим сајтовима

Zašto i svečenstvo se bavi egzorcizmom?

da,ali to je posednutost a nije  skidanje vradzbina!
To što ti nazivaš posednutosti mi to nazivamo sihirima, ja sam koristio riječ vradžbina da bismo se bolje razumjeli!
Da ali vračanje je jedna stvar a posednutost druga!

Naravno da su ljudi koji se bave vradzbinama posednuti a i neki koji se ne bave ali su zapali u najteže grehove!

E sad,egzorcizme kod nas vrše sveštenici i samo oni ,a kako se  radi u islamu?

Znači spravljanje vradžbina je kod nas nevjerstvo hereza!

A islamski metod egzorcizma tu treba duža priča.

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

A da li vi bacanje vradzbine na nekog smatrate opasnim?

koliko bačena vradzbina utiče na nekog čoveka?

Da!

A vi?

Mi verujemo da takve delatnosti mogu da utiču samo na ljude koji nisu religiozni i koji  ne vode duhovnu borbu i nisu joj vični!

Đavo na čoveka deluje pomoću misli i osećanja koje ubacuje,a duhovan čovek se bori protiv takvih stvari u sebi!

Međutim,čim je čovek duhovan,nema potrebe da bilo ko baca bilo kakve vradzbine,đavo sam ulazi u borbu protiv takvog čoveka želeći da ga sputa!

Dakle,evharistiski utemeljen Hrišćanin i ne obraća pažnju na takve stvari!

Подели на овим сајтовима

Како наша браћа исламске вере коментаришу тзв. записе којекаквих "хоџа" (под наводницима пошто често званично не припадају ни једној од џамија)? Како људи да препознају који је хоџа лажан? И коначно, да ли је уреду лечити Кур`анским методама било ког од припадника "народа књиге" без савета да се прво ипак обрати сопственом свештенству?

Верујем да би било занимљиво и чути неке детаље о лечењу записима - шта је у тој пракси аутентично, а како препознати превару (поготоо ако се за помоћ обраћа неко ко није муслиман)?

zAPISIVANJE U ISLAMU JE STROGO ZABRANJENO!

Bog štiti ne kojekakav zapis ili hamajlija ili talisman.Zašto to i neke hodže rade?Materijalizam je sladak, ljudi nekada sve na prodaju stave. Islam je čist od toga.Liječi se učenjem Kuran i dova koje su prenešene od Allahova Poslanika a.s.(molbi).

Ko god radi sa zapisima on je jedno od dvoje ili vračar, ili varalica.To čestiti musliman nikada neće uraditi!

Пре свега, хвала ти на одговору драги брате Енизе.

Ово је ВРЛО ВАЖНА информација, пошто је појава врло раширена на нашим просторима. Што се тиче скидања враџбина, што је нашем брату Дејану мало "запарало уши," ако се не варам, то се ради једноставно читањем одређених молитава из часног Кур`ана, зар не? Па и код нас људи иду код свештеника да им се "чита" (муслимани би рекли "учи") молитва за здравље, успех у учењу... итд. Ако се не варам "регуларни хоџе" су само при џамијама и регистровани код муслиманске заједнице, зар не?

Конкретно, како људи да препознају преваранте? Који су показатељи?

Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile.

(De Carne Christi V, 4)

http://www.tertullian.org/library.htm

Подели на овим сајтовима

Како наша браћа исламске вере коментаришу тзв. записе којекаквих "хоџа" (под наводницима пошто често званично не припадају ни једној од џамија)? Како људи да препознају који је хоџа лажан? И коначно, да ли је уреду лечити Кур`анским методама било ког од припадника "народа књиге" без савета да се прво ипак обрати сопственом свештенству?

Верујем да би било занимљиво и чути неке детаље о лечењу записима - шта је у тој пракси аутентично, а како препознати превару (поготоо ако се за помоћ обраћа неко ко није муслиман)?

zAPISIVANJE U ISLAMU JE STROGO ZABRANJENO!

Bog štiti ne kojekakav zapis ili hamajlija ili talisman.Zašto to i neke hodže rade?Materijalizam je sladak, ljudi nekada sve na prodaju stave. Islam je čist od toga.Liječi se učenjem Kuran i dova koje su prenešene od Allahova Poslanika a.s.(molbi).

Ko god radi sa zapisima on je jedno od dvoje ili vračar, ili varalica.To čestiti musliman nikada neće uraditi!

Пре свега, хвала ти на одговору драги брате Енизе.

Ово је ВРЛО ВАЖНА информација, пошто је појава врло раширена на нашим просторима. Што се тиче скидања враџбина, што је нашем брату Дејану мало "запарало уши," ако се не варам, то се ради једноставно читањем одређених молитава из часног Кур`ана, зар не? Па и код нас људи иду код свештеника да им се "чита" (муслимани би рекли "учи") молитва за здравље, успех у учењу... итд. Ако се не варам "регуларни хоџе" су само при џамијама и регистровани код муслиманске заједнице, зар не?

Конкретно, како људи да препознају преваранте? Који су показатељи?

Hvala brate Andrej.

Ozbiljno pitanje traži ozbiljan i konkretan odgovor.

Vidim da brat nije dovoljno razumio i nije ništa rekao što bi se shvatilo kao omalovažavanje, jer jedan duži perid komuniciramo i komunikacija je stvarno fer i korektna i nadam se da će takva i dalje biti.

Da, kod nas se skidaju vradžbine (sihiri)učenjem(kod vas čitanjem)citata iz Kurana i molbi(dova)koje je Muhammed učio.

Kako prepoznati varalice?

Evo savjeta:

1)Oni koji zapisuju, svi odreda ma ko oni bili i ma koliku ahmediju nosili.

2)Oni koji koriste čiriba čiri bu tehniku poput ovoga varalice Turabija koji djeluje u Bosni ( a srbi, muslimani hrvati dolaze u broju na desetine hiljada.FDo prije pet dana prodali su 360000 hiljada ulaznica.

3)Koji traže komad odjeće od bolesnog.

4)Koji se osamljuju sa pacijentkinjama(Čuo sam za jednog koji je pacijetkinji liječio neplodnost time što ju je nakon što su se osamili istamburao(znate na što mislim)

5)Koji tokom liječenja dotiču tijelo žene

6)Koji liječe nekim drugim načinom  suprotno dozvoljenim u islamu.

Ovo su sve varalice kojima je cilj neka prolazna dobit ovoga svijeta.Teško njima zbog onoga što rade i teško njima zbog čega su svoju vjeru profdali.Svako dobro, nadam se da sam bio krajnije direktan i jasan u odgovoru.

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Prilikom gostovanja Kardavija na El-Džeziri, postavljeno mu je pitanje šta on misli o dolasku Mekija Torabija u Sarajevo. Pogledajte njegov komentar.

Dr. Jusuf El-Qardavi je jedan od najvecih islamskih ucenjaka danasnjice

Pitanje je postavio dr. Safvet Halilovic

http://www.islambosna.ba/index.php/vijesti/islambosna-tv/19128-islambosna-tv-kardavi-o-torabiju

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...