Протомајстор Написано Август 30, 2009 Пријави Подели Написано Август 30, 2009 Имам три замерке на ток ове теме: 1. Није наведен аутор текста и остале библиографске појединости 2. Цитати су предугачки те верујем да сам само ја све прочитао 3. Са апологетске стране текст је јако мале вредности Баш ме зачудило да ти као стручњак за духовно застрањивање поставиш овако неубедљив текст. Астрологија и магија су толико укорењени у модерно српско друштво да се не може игнорантски односити према овим странпутицама. У тексту је писало у пар наврата да такво што не постоји, да би се после признавало да постоји, али да је душепогубно - што и јесте. Постоји, или не постоји? Ја знам да астрологија ради и магија ради - проверио сам, све ради! Еј, немој замерити на критици, то ја само оживљавам тему и призивам добру дискусију. klapklap Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Август 30, 2009 Пријави Подели Написано Август 30, 2009 Одлично,хвала на критици Е сад,да сам стручњак-нисам 8084.gif Ал` ајде да не дужим,гдје си видио да негдје пише да постоји и да не постоји?Питам јер сваки текст који окачим прочитам.... pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Август 30, 2009 Пријави Подели Написано Август 30, 2009 О астрологији Сваки астролог пре или касније мора признати да вара себе и друге. То су речи једног врло угледног и покајаног астролога из наше свете цркве. ја бих цитирао Светог владику Николаја који каже:Човек је неупоредиво више од звезда". Свети отац јустин ћелијски има интересантно мишљење о астрологији:"Нико не спори да космос утиче на човека. И сам човек је микрокосмос и у њега су свељубазном руком творца на најсавршенији начин урадјени сви елементи божије творевине. Познато је у медицинској науци да извесне промене на Сунцу могу да изазову болести код људи. Ако месец изазива плиму и осеку, како да не изазива промене у човеку пуном течности. Али човек није само микрокосмос, човек је и микротеос, бог у блату који кроз Богочовека Христа позван да постане наследник царства небескога као такав саздан по прилици Оца и Сина и Светога Духа, он је изнад и звезда и планета и галаксија."Ово је једно потпуно довољно и добро расудјивање о астрологији. Најбољи и највећи астролози се преваре и у томе се види да су од дјавола. Једна моја школска другарица која је професор математике, одала се астрологији. Једном је урадила натални хороскоп једне мале девојчице из наше улице у Земуну. Родитељи су били устрашени јер је по хороскопу та наша мала љубимица требала да пострада на јавном месту тачно у 12.15 часова одредјеног дана. Нисмо могли ништа да учинимо били смо у иностранству. Остало нам је једино да се молимо Богу. Заиста се догодило да је девојчица погинула на јавном месту тога дана али не у 12.15 часова, него у 16.35 часова. Ова разлика говори да је то дјаволско дело. Та временска разлика је занемарљиво варање. Онима којима је истински откривено они без икакве гешке откривају тајне. Ова грешка само говори да је режисер саме смрти ове девојчице мога бити сам демон. отац Иларион (Ђурица), духовник манастира Лелић ПРАЗНОВЕРЈЕ, ИДОЛОПОКЛОНСТВО, ГАТАЊЕ, МАГИЈА, АСТРОЛОГИЈА И ОСТАЛЕ АЛХЕМИЈСКЕ НАУКЕ http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Apologetika/Praznovjerje.htm Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 31, 2009 Пријави Подели Написано Август 31, 2009 астрологија је чиста превара јер се не ради о љубави према другом, већ о бесрамној манипулацији. а поготово се не ради о могућностима, већ о жељама. самим тим ''астролог'' утиче на туђу слободну вољу и савија је око својег тумачења, сем тога што је то демонски дар погађања. ја сам бивши астролог и читач тарота. ако неко пита, опран сам од тог греха крштењем, да не буде забуне. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antoneta Написано Септембар 21, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2009 Не ваља седети прекрштених ногу у просторији у којој се налази Свети Огањ... :cheesy2: "Ако је бол све што видиш, можда тада губиш из вида Мене?" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Цветковић Написано Септембар 21, 2009 Гости Пријави Подели Написано Септембар 21, 2009 Не ваља се да се једу семенке од пеце (мисирка, тиква која се пече и једе), јер ће да ти изађу гуше. Тако сам ја то чуо, и вама пренео... Али зато, ваља да се дете ожари сас коприву на Ђурђевдан, да би било здраво. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Септембар 21, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2009 ?? ???? ?????? ??????????? ???? ? ?????????? ? ????? ?? ?????? ????? ????... :cheesy2: onda pridješ,duneš oganj pa skrstiš noge............ Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ulični Muzičar Написано Новембар 27, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2009 Hteo sam da ovu temu postavim na "razbibriga"- podforumu, ali tamo su : sale, vicevi, zanimljivi sajtovi ... ne ide ! Mada... sigurno ce se javiti neko ko ce reci da sam ipak pogresio... elem , nekada davno sam malo (vise) svog vremena poklonio proucavanju astrologije, tako da , iako se vec dosta godina ne bavim vise time... i dalje mi je zanimljivo da objasnjavam ljudima da astrologija NIJE horoskop u dnevnim listovima ... Zanimljivo mi je , dakle , da se raspravljam sa protivnicima astrologije koji ne znaju (cesto) nista o njoj , a, ipak, vole da daju svoje sudove (i presude) Takodje , volim i "astrologe"- prevarante, koji vole : 1. da se prave vazni (proricu buducnost) 2. da uzimaju pare ljudima 3. da pripisuju astrologiji razne "moći" samo , slabo ih nalazim na net-u ... a , bas bih da im kvarim pos'o kopiracu ovde jedan svoj post, sa jednog asrtroloskog foruma... tema je bila : "Kako ste se 'upoznali' sa Astrologijom ?" onako ... mozda nekome i bude interesantno ... trebalo je da pravimo bend ... doveo je moj drug basista kod mene jednog bubnjara da sa dogovorimo ... bio je prisutan i moj komsija (takodje muzicar) i ,tako ... posto se sa bubnjarem nismo poznavali , on nas je priupitao koji smo znak u horoskopu (valjda da bi odmah znao sa kim ima posla ...) mi, jedva da smo znali ... sve sto sam tada znao o tome , bili su dnevni horoskopi u novinama i te gluposti sto pisu tamo ... bila je 1988-ma ... pocne on (bubnjar-"astrolog") da prica nama nasiroko o nasim znacima ... i ,da vidis, bilo je necega u tome ... on je znao samo da opise sunceve znake (i ostao je na tome i do danas) u svakom slucaju nas ( M E ) je zainteresovao ... i tako , posle nekog vremena (mozda par meseci) vidim ja u prodaji jednu DEBELU knjigu (jedno 8 cm debljine ...) , ne mogu da se setim naslova , ali imala je crne korice ...( izdavac isti kao za Milekiceve knjige u to vreme ) i , bio sam u dilemi ... imao sam para da , ili kupim nove zice za gitaru , ili da kupim tu knjizurinu ... dobro, pogadjate da sam nju odabrao ... i, onda sam je cele te zime (1988-89) "proucavao" ... i poceo da nabavljam i druge knjige ... prva knjiga ,pomocu koje sam uspeo da uradim sebi natalnu kartu , bila je ona sto su izdale sestre Mojsilovic ... (efemeride i tabele kuca ) mucio sam se sa "proracunima" ... tokom 1989-te i kasnije sam kupovao sve iz oblasti astrologije ... i "srodnih nauka" najvrednije su mi bile knjige Gorana Milekica ("astralni uticaj na Dostojevskog" , "vestina proricanja" , pre svih ...) i normalno ... Mile Dupor ... kopije njegovih knjiga je prodavao neki tip iz Zagreba Pored njegovih (Dupor) , nasao sam jos STRASNIH knjiga kod tog Zagrebcanina (recimo knjiga "ASPEKTI" IZ , mislim 1930-te !!!) kao i svi pocetnici , pravio sam natalne karte svima u komsiluku ... i lupao zanimlivo da sam "potrefio" par stvari "gledajuci" ljudima u buducnost ...(necega se ja secam , a nesto mi oni govore ... ja zaboravio sta sam lupao ...) kasnije sam nabavio bolji "alat" za izracunavanje kuca .. i efemeride ... specijalitet mi je bio da radim horoskope nepoznatim ljudima (citaj : devojkama ... muvao sam ih na tu foru ... ) radio sam po nedelju dana, konsultovao sve knjige od poverenja .... i , po pravilu , postizao uspeh ...(ne i kod devojaka ... samo su me iskoriscavale ... ) moje su analize bile opsirne , sa minimalnim zavirivanjem u buducnost (pre svega zdravlje ...) NIKADA NISAM NAPLACIVAO !!! to, zato sto sam u to vreme poceo i da putujem po Evropi , svirajuci na ulici ( a, kod nas su krenula sranja ...), pa sam od toga lepo mogao da zivim (kod nas hiperinflacija itd) jedino sam jednom po narudzbini uradio 12 natalnih, sto je trebalo da mi se plati ... trebalo ... imao sam i fiks ideje da , kao , studiram negde astrologiju , pa sam krenuo sa ucenjem stranih jezika... i kupovao u neumerenim kolicinama razne udzbenike - raznih svetskih jezika ... od svega toga sam imao koristi, jer sam i naucio par "komada" jezika ... medjutim , moj entuzijazam je polako jenjavao ... - sarlatanska astrologija je sve vise potiskivala "ozbiljnu" astrologiju - rat (ovi) ... - posao (nepromenjen do danas ..) - razno ... a , najveci razlog da je "ostavim" (astrologiju) posle visegodisnjeg INTEZIVNOG "zabavljanja" je bio taj .... sto sam uvideo da moram da joj se u potpunosti posvetim (ne volim polovicne stvari ...) ... ili da se razidjemo ... i razisli smo se , polako , postepeno , bezbolno ... pre par godina sam dva sata radio jednu natalnu (crtez ...) , jer radim samo sa digitronom .. a i manijacno zelim da uradim precizno , posto vec podaci o rodjenju nisu SKROZ precizni , uglavnom ... nekada sam za 25 min radio i proracun i crtez (sa vise boja ...) posto ... sve se vraca ... mozda jednoga dana i pocnem ponovo ... (cekam penziju ...) za sada ... moja je literatira (metar i po u duzinu) vise stotina km daleko od mene ... (ona je u Srbiji ...) Danas ... volim da raspravljam sa ljudima koji iznose povrsna misljenja u vezi astrologije, narocito sa vernicima (i "vernicima") a, volim i da upozoravam ljude na "astrologe" ... prevarante ... znaci , sada su mi "musterije" (u raspravama u zivo ili na internetu) 1. protivnici astrologije , koji nemaju pojma protiv cega su to protiv .... 2. ko bajagi-astrolozi , koji vole da zamlacuju ljude ... pozdrav svima .... tako je govorio ... Ja... ako ima neko nesto da pita , da prokomentarise ... izvol'te ako nema - nema veze ... . www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ] . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ulični Muzičar Написано Новембар 27, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2009 zaboravio sam da cu biti odsutan 3 dana ... bolje je bilo da temu postavim u ponedeljak . sad, sta je -tu je ... ako neko odgovori na ovu temu , morace da saceka na moj odgovor do ponedeljka ! . www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ] . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Новембар 27, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2009 Где ти је марс? Шалим се. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Новембар 27, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2009 Гарант близанац, тако испрекидана прича, набацана, а опет има сталну идеју ,континуитет, типично за близанце, мада с обзиром на неке ситнице могуће комбинација са биком или лавом. Па баш ми је драго што имамо ваку једну тему на форуму , да се озбиљно информирамо о хорорскопима, ето ја нисам противник хоросопџија, ал нисам ни верник хороскопа, тако да не припадам тој наведеној групи "верника" и "верница" , па мож бити интересантно... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Новембар 27, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2009 Иначе , никад ми ники није направио тај , како се то зове план и програм хороскопски, мислим тај круг са распоредом звезда и звездица, а баш бих воло да видим то чудо , и шта је то заправо... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Новембар 27, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2009 Жељко, кјуриозити килд д кет Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Новембар 27, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2009 "Радозналост за убијање мачке." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Новембар 27, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2009 Радозналост је убила мачку. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука