Гости Guest свештеник Иван Цветковић Написано Август 19, 2009 Гости Пријави Подели Написано Август 19, 2009 Ја сам чуо, кажу бабе не ваља се, да мајка буде на крштењу детињем... не ваља се, не сме да се пита зашто, тако то треба, од старине је остало... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Pantelija Написано Август 19, 2009 Пријави Подели Написано Август 19, 2009 Ne valja se da mladoženja vidi mladu u venčanici pre venčanja.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Цветковић Написано Август 19, 2009 Гости Пријави Подели Написано Август 19, 2009 Јел ово брачни кревет, има два ноћна астала? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Август 19, 2009 Пријави Подели Написано Август 19, 2009 pa valjda se to zove porodična grobnica.... Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Pieta Написано Август 19, 2009 Пријави Подели Написано Август 19, 2009 Још један детаљ: на поду је беж тепих, а зидови су одрађени, што би народ рекао шпански зид..... Да не спомињем ципеле, хаљине, сат, пића, парфеме..... prst ka dole klapklap Вкусите и видите јако благ Господ.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Цветковић Написано Август 19, 2009 Гости Пријави Подели Написано Август 19, 2009 Не знам дал знате, али кажу бабе да се ваља, кад идеш негде где су непознати, обавезно да у џеп понесете бели лукац. Да се браните од вампири. Е сад, не знам да ли, ако дође до опасности од истих, лукац треба да се појее, или и даље да се само носи, па шта буде... то је већ залажење у сфере практичне примене ваља се-не ваља се "догматике". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
konstantin Написано Август 19, 2009 Пријави Подели Написано Август 19, 2009 Ja bez belog luka ne mogu,pogotovo kad je udruzen sa ribom, cak i sa pasuljem Kazu da se valja pojesti koji da je zdrav...jest da ni blenda- med ne pomaze posle toga..al bitno je da se valja sazvakati koji cesljak prst ka dole I VAMPIRI SE RAZBEZE OZ ZADAHA Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Август 20, 2009 Пријави Подели Написано Август 20, 2009 Babalаnd или бабистан , питање је сад... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Надежда Написано Август 20, 2009 Пријави Подели Написано Август 20, 2009 ...a kako ono ide da nekome treba posoliti rep, ili glavu a ne znam ni da li domacoj zivotinji ili detetu 8086.gif... ...ne vredi, valja - ne valja, bolje posoliti sve sto mice samo da neki doca to ne vidi, oma letis u lazu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Izida Написано Август 20, 2009 Гости Пријави Подели Написано Август 20, 2009 E,brale,fora je u tome za prisustvo majki na krstenju,sto su nekad nasi stari novorodjencad krstili prvih dana zivota.Zato,sto se desavalo da ne pozive dugo.A i ja mislim da bebca treba sto pre krstiti.E,sad majka posle porodjaja,u ono vreme nije imala adekvatna sredstva za higijenu,pa nije mogla ici u crkvu da ne bi iza nje ostajao crveni trag.I zato u kanonima pise da je zena kad rodi musko dete 40 dana necista,a kad rodi zensko cak 80 dana.Eto,ti prakticni razlozi uslovljeni istorijskim okolnostima se izvitoperili u pogresan obicaj i pogresno verovanje. Inace,u mom kraju za sujeverje kazu varovanje,ne kazu sujeveran je vec varuje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bilja Написано Август 20, 2009 Пријави Подели Написано Август 20, 2009 Кажу да кад први пут улазиш некоме у кућу, тај неко узме маказе и одсјече ти рукаве на мајици, скроз до рамена. dobrodosli Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Izida Написано Август 20, 2009 Гости Пријави Подели Написано Август 20, 2009 U mom kraju kad neko dobije musku bebu ponosnom tati na zurci pocepaju kosulju.Bilo nekad.Sada cepaju i kad dobije zensku bebu.Bar su napredovali po pitanju rodne ravnopravnosti. dobrodosli Nemam pojma sto. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Август 20, 2009 Пријави Подели Написано Август 20, 2009 meni pocepaše omiljenu majicu iz amerike sa slikom trgovačkog centra koji je srušen 11. septembra kad dobih ćerku.....paćenički gmazovi na čelu sa mojim kumašinom....nisam se nadao ni malo.... srecan Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 20, 2009 Пријави Подели Написано Август 20, 2009 офф теме јел знате да се 9/11 десио на Усековање главе светог Јована Крститеља? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Август 20, 2009 Пријави Подели Написано Август 20, 2009 ihaaaaaaaaaaaaaaaha....................nisam znao nisam znao ni da karington ima sina..... 0409_feel 0110_hahaha 0110_hahaha znaš onaj..... 0914_sport 0911_sport izlet kriminalac iz dinastije Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука