Jump to content

Православно учење о сујеверју , астрологији, врачању, магији и лажним пророцима

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Гости
Guest свештеник Иван Цветковић

Ја сам чуо, кажу бабе не ваља се, да мајка буде на крштењу детињем... не ваља се, не сме да се пита зашто, тако то треба, од старине је остало... :cmizdrenje:

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Још један детаљ: на поду је беж тепих, а зидови су одрађени, што би народ рекао шпански зид.....

Да не спомињем ципеле, хаљине, сат, пића, парфеме.....

joooj  prst ka dole  klapklap

Вкусите и видите јако благ Господ....

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван Цветковић

Не знам дал знате, али кажу бабе да се ваља, кад идеш негде где су непознати, обавезно да у џеп понесете бели лукац. Да се браните од вампири. Е сад, не знам да ли, ако дође до опасности од истих, лукац треба да се појее, или и даље да се само носи, па шта буде... то  је већ залажење у сфере практичне примене ваља се-не ваља се "догматике".

Подели на овим сајтовима

• Гости

E,brale,fora je u tome za prisustvo majki na krstenju,sto su nekad nasi stari novorodjencad krstili prvih dana zivota.Zato,sto se desavalo da ne pozive dugo.A i ja mislim da bebca treba sto pre krstiti.E,sad majka posle porodjaja,u ono vreme nije imala adekvatna sredstva za higijenu,pa nije mogla ici u crkvu da ne bi iza nje ostajao crveni trag.I zato u kanonima pise da je zena kad rodi musko dete 40 dana necista,a kad rodi zensko cak

80 dana.Eto,ti prakticni razlozi uslovljeni istorijskim okolnostima se izvitoperili u pogresan obicaj i pogresno verovanje.

Inace,u mom kraju za sujeverje kazu varovanje,ne kazu sujeveran je vec varuje.

Подели на овим сајтовима

meni pocepaše omiljenu majicu iz amerike sa slikom trgovačkog centra koji je srušen 11. septembra kad dobih ćerku.....paćenički gmazovi na čelu sa mojim kumašinom....nisam se nadao ni malo.... srecan

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

ihaaaaaaaaaaaaaaaha....................nisam znao  joooj

nisam znao ni da karington ima sina..... 0409_feel 0110_hahaha 0110_hahaha

znaš onaj..... 0914_sport 0911_sport izlet kriminalac  iz dinastije

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...