Jump to content

Православно учење о сујеверју , астрологији, врачању, магији и лажним пророцима

Оцени ову тему

Препоручена порука

стварно се запитам да ли ме сматраш дебилом, или каквим ''мирољубом'', или себе сматраш некаквим прозорљивим генијем који стално зна шта онај преко пута екрана мисли  greengrin greengrin greengrin

Nije za forum ta vrsta prideva koja bi opisala cime te ja smatram.
как си ти дражесан један чварак од мода  :) :bla: :) greengrin greengrin greengrin greengrin

нема ништа горе него човек сам себи кад се наруга из сопствених уста.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

как си ти дражесан један чварак од мода  :bla: ;) 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha

Taman kad pomislim da se slabo slazemo napises identicnu receinicu koja mi svaki put sine kad citam tvoje

postove na ovakvim "delikatnim" temema.

Подели на овим сајтовима

-Opet se glupiras?! Kakve veze ima to sto astrologija nije nauka sa tvojom tvrdnjom da je to satanizam????

Da mnogi sarlatani pokusavaju ovi okultnu disciplinu da predstave kao nauku ali to nema nikakvog utiacaja

na to da li je ili niej satanizam. Isto tako i meditacija. Meditaciju mnogo koriste kao psudonauku i reklamu za

razna mambo dzambo cuda medjutim to niako ne govori o tome da li je meditaciaj satanska ili ne. Meditacija

moze da bude satanska a moze da bude i hriscanska zavisi iskljucivo od toga kako joj se pristuap i sa kakvim ciljem se upraznjava.

- Zato sto si u diskusiji koja polazi od pitanja "da li su svi predhriscanski kultovi=satanizam" citirao apostola Pavla gde govori protiv idolopoklonstva/zrtvovanje idolima. Isto kao kad bi u raspravi "da li je svaka muzika

van klasike=kic" citirao nekog kriticara gde govori protiv Granda.

-Ok, odoh da skocim u bazen za svaki slucaj. A ti zato vreme dovedi te ljude.

Подели на овим сајтовима

ima istine i tek kako

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

как си ти дражесан један чварак од мода  :drugarstvo: greengrin greengrin :bla: :) smej.gif smej.gif

Taman kad pomislim da se slabo slazemo napises identicnu receinicu koja mi svaki put sine kad citam tvoje

postove na ovakvim "delikatnim" temema.

smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif :cheesy2: :cheesy2: :):drugarstvo:

ај кад се кољемо, да се не поубијамо - љуби те брат, праштај на грмљавини  bendoff

Подели на овим сајтовима

ima istine i tek kako

по нострадамусу или по видовитој зорки ил по милану тароту?  greengrin greengrin greengrin

primetio sam da se u poslednje vreme ponasas kao profesionalni ignorant,  :) spustaj se dok nisi rokno sa te visine

takodje ti je i aroganci uzela maha, samo primecujem nista licno ili lose ne mislim- naprotiv

vidi vako istine ima to mogu licno da posvedocim,

ali da li je astrologija upotrebljiva/ korisna, tj da li ima smisla, to je vec druga tema ;)

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

-Opet se glupiras?! Kakve veze ima to sto astrologija nije nauka sa tvojom tvrdnjom da je to satanizam????

Da mnogi sarlatani pokusavaju ovi okultnu disciplinu da predstave kao nauku ali to nema nikakvog utiacaja

na to da li je ili niej satanizam. Isto tako i meditacija. Meditaciju mnogo koriste kao psudonauku i reklamu za

razna mambo dzambo cuda medjutim to niako ne govori o tome da li je meditaciaj satanska ili ne. Meditacija

moze da bude satanska a moze da bude i hriscanska zavisi iskljucivo od toga kako joj se pristuap i sa kakvim ciljem se upraznjava.

- Zato sto si u diskusiji koja polazi od pitanja "da li su svi predhriscanski kultovi=satanizam" citirao apostola Pavla gde govori protiv idolopoklonstva/zrtvovanje idolima. Isto kao kad bi u raspravi "da li je svaka muzika

van klasike=kic" citirao nekog kriticara gde govori protiv Granda.

-Ok, odoh da skocim u bazen za svaki slucaj. A ti zato vreme dovedi te ljude.

чекај, полако, да се вратимо на тему.

и молим те ко брат, да Христос стоји између нас убудуће - не да нас раздваја него да нађемо неки консензус дијалога - видиш да смо ко два овна на брвну.  greengrin :) greengrin

за мој појам, астрологија није наука и ту се слажемо. такође је и сатанска, али не у ужем смислу директног демонског отелотворења и деловања већ у ширем смислу противништва Богу због саме природе целог концепта. може бити и директно демонско присуство и деловање кад се умеша тарот, мада сам виђао и ''обичне'' варијанте да буду крајње убиствене у духовном смислу. приде, човека који слуша такво ''духовништво'' се поробљује а нисам успео да нађем користи ни за себе ни за другог и скапирао сам временом да из својег осећаја за људе вадим тумачења и да се држим све мање хороРскопа на крају пронађох себе потпуно удаљен од таквог концепта и странац тој парадигми.

не бих знао ништа о медитацији и молитви, ипак је то ствар животног мотива и куда срца нагињу. мислим да ту само Бог помаже и види, анђели и тако неке чистоте.

моја опаска је била на астрологију све време, а не онако како си схватио.

које људе, какав базен?  ;) greengrin

Подели на овим сајтовима

ima istine i tek kako

по нострадамусу или по видовитој зорки ил по милану тароту?  greengrin greengrin greengrin
primetio sam da se u poslednje vreme ponasas kao profesionalni ignorant,  :) spustaj se dok nisi rokno sa te visine

takodje ti je i aroganci uzela maha, samo primecujem nista licno ili lose ne mislim- naprotiv

vidi vako istine ima to mogu licno da posvedocim,

ali da li je astrologija upotrebljiva/ korisna, tj da li ima smisla, to je vec druga tema ;)

не читам мисли, па питам све и свашта а обично се правим луд и глуп не бих ли чуо и нешто ново.

не летим а приметио си ми један од жалаца, тако да ...

па посведочи - мене занима, а упола сам озбиљан кад сам питао по коме.

Подели на овим сајтовима

Pa to je vec sasvim druga stvar Medo. To je ovaj danasnji oblik astrologije sto ovi hohstapleri po medijima

valjaju. Za to se slazem da je u sirem konektsu protivnistvo Bogu i duhovno porobljavanje. Ali jako je malo

verovatno, skoro sigurnom da su mudraci sa istoka koji su se poklonili Gospodu tako pristupali astrologiji. U

tim elitnim magijskim kurgovima astrologija je samo jedan alat/tehnika i koristi se kao sto poljoprivrednici

koriste vremensku prognozu. Orijentir za planiranje rituala i ostalih magijskih delovanja.

Naravno da je i tada bilo astrologa "eksperata" kao i danas narocito u velikom gradovima kao sto je bilo

i baba vracara prodavaca ljubavnih buckurisa i slicnih cuda. Ali nisu svi bili takvi. A jako mi je malo verovatno

da su pomenuti mudraci tako pristupali astrologiji, porobljivacko Bogoprotivnicki.

Подели на овим сајтовима

A jako mi je malo verovatno da su pomenuti mudraci tako pristupali astrologiji, porobljivacko Bogoprotivnicki.

па сад, не верујем да ћемо сазнати у скорије време како су они приступали томе greengrin

мислим да је то неважно за целу причу о самој астрологији.

е сад, остаје прича о астролозима - чије су они оруђе и чиме их то чини, мислим да је то поента цитата из Светог Писма.

Подели на овим сајтовима

nisam nesto dublje razmisljao o temi, ali nije iskljuceno da ti Medo imas pravo, mozda su to ona cuda na nebu na koja smo upozoreni, ali nelogicno je onda da su mudraci magi sluzili dzavolu

treba lepo razgraniciti sta je sta

meni je natalnu kartu i horrorskop napravio davno jedan indijac ili neki nas sto je postao indijac greengrin i sve sto mi je pisalo o proslosti i stanju, je sve pogodjeno u picimetar, a sigurno ne radi za KGB, znaci proslost, sadasnje stanje sve pogodjeno kao da je vidovit a nije nego se bavi rasporedom planeta

e sad kakva je korist od toga sto ti neko kaze to sto vec i sam znas?!

mnogi astrolozi su na neki nacin i psiholozi, tako da uoblice taj tekst da bi upozorili na moguca stanja, a u cilju da se preduprede

buducnost ne znam jel se isto pogadja(i da li je to uopste moguce uz pomoc astrologije), jer sam iscepao taj horoskop i bacio jedno vece kad sam odlepio, cak sam i bosom petom razbio duplo staklo od velikih vrata greengrin, a sve je to bilo zbog jedne pevaljke sa svadbe koja me odvalila(zavodi me, a muz joj pored svira- sto sam tek kasnije saznao)

Подели на овим сајтовима

ima istine i tek kako

по нострадамусу или по видовитој зорки ил по милану тароту?  4chsmu1 1000000001010 :229229229:
Milan Tarot se samo zeza i za to uzima pare. Direktno ponizava one nesrecnike koji mu se javljaju u emisiju.
камо среће да је тако једноставно за оног који верује том човеку.
Подели на овим сајтовима

nisam nesto dublje razmisljao o temi, ali nije iskljuceno da ti Medo imas pravo, mozda su to ona cuda na nebu na koja smo upozoreni, ali nelogicno je onda da su mudraci magi sluzili dzavolu

treba lepo razgraniciti sta je sta

meni je natalnu kartu i horrorskop napravio davno jedan indijac ili neki nas sto je postao indijac :drugarstvo: i sve sto mi je pisalo o proslosti i stanju, je sve pogodjeno u picimetar, a sigurno ne radi za KGB, znaci proslost, sadasnje stanje sve pogodjeno kao da je vidovit a nije nego se bavi rasporedom planeta

e sad kakva je korist od toga sto ti neko kaze to sto vec i sam znas?!

mnogi astrolozi su na neki nacin i psiholozi, tako da uoblice taj tekst da bi upozorili na moguca stanja, a u cilju da se preduprede

buducnost ne znam jel se isto pogadja(i da li je to uopste moguce uz pomoc astrologije), jer sam iscepao taj horoskop i bacio jedno vece kad sam odlepio, cak sam i bosom petom razbio duplo staklo od velikih vrata bighugbighug, a sve je to bilo zbog jedne pevaljke sa svadbe koja me odvalila(zavodi me, a muz joj pored svira- sto sam tek kasnije saznao)

не знам на која чуда на небу мислиш? bighugbighug

има право и аквиљо кад каже да се може посматрати лево и десно, ал што се мене тиче, ја признајем само средину - Истину. Црква никад није у екстремима а ма колико детаљи и приступи мало одступали у односу на референтну тачку - редовно заврше светлосним годинама удаљени од средине после неког времена. то је управо оно што их проказује да су противни Истини, Путу и Животу.

свети Теофилакт каже за астрологе да су мудри (али у ком смислу мудри - светитељски мудри или телесно мудри) и да су понижење Јеврејима који нису поверовали кад су саме слуге ђавола поверовале. дакле, врло је логично зашто су баш они изабрани да буду међу првима који су препознали Господа. е сад, постоји и шире тумачење ових мудраца са истока, додуше опет се сведе на исти смисао.

напомена из тумачења# Звездари, мудраци. То је назив који је код Халдејаца, Миђана и Персијанаца био уобичајен за мудраце, учитеље магије, свештенике, научнике, астрологе, тумаче снова и врачаре. Обично су били саветници царева и имали су огроман утицај. По мишљењу Св. Јована Златоуста, Св. Кирила Александријског и неких других отаца, мудраци су били из Персије која је била позната по науци звездочатаца. Св. Јустин Философ, Св. Кипријан и Св. Епифаније Кипарски мисле да су они били из Арабије која је била богата златом, тамјаном и смирном. Бл. Јероним је, међутим, сматрао да су мудраци дошли из Етиопије. У каснијем предању Цркве се спомиње да су имена тројице мудраца била: Валтазар, Каспар и Мелхиор.

све земље са јаком астролошком капаром.

иначе, за астрологију се и претпоставља да је дошла на све просторе евроазијског континента са истока, а обично се помиње Тибет што и није уопште далеко од логике.

што се тиче наталне карте ... кад се човек отвори за демона - нема границе до које ћеш бити препознат и по могућности поробљен до краја свог живота да верујеш да у најмању руку ''има нечега''. то је већ ропство хороРскопу који не дозвољава ни трунку слободе већ механизам који меље слободну вољу и наду за покајањем, променом, освећењем и обожењем личности - јер ако не знаш или верујеш да је све уназад могло другачије, како ћеш за будућност рећи шта друго?

зато нити једном мистичару или магу не успева комуникација са демоном кад је близу добар молитвеник Божји - потпуно разбија својим ''шумом'' слух и одашиљач.

а демон купује, не пита за цену - живот је скуп дар а сам Господ је то показао колико сопственом Жртвом. ал демон жртвује друге, купујући треће и не затварајући круг док крви не нестане - сатрте и под његовим копитима. Пилат је очигледан пример како демон уме да опере руке од посредовања пред посматрачима, али не и пред Богом.

дешава се да медијум, звездочатац, исприча толико и тако да се људима крв следи и наплаше за живота шта су чули а да тај нема појма шта је све рекао. имаш осећај да те неко ољуштио ко банану, што мислим да се теби управо и десило.

постоји механизам за млевење ''будућности'' и опет се ради преко прошлости. све то због тога што демон не може да сагледа будућност јер је само Бог може сагледати ал може да направи језиво прецизне и оквирне претпоставке ... ипак је ту пре нас и острашћено спреман ловац - никад не заборавља, не спава, не једе, не ради ништа друго сем што лови. савршен предатор против кога човека, без Бога, нема одбране и увек и неминовно је под таквом језивом влашћу иако у илузији да има слободу.

зато сви они који нису уз Бога, неминовно долазе у ситуацију да јесу робље. е сад, да ли се робље буни или не, то ћу оставити Божјој Промисли да пресуди, ал имам мишљење да се робље никад уствари не буни - све док не сазна за боље. е то после се зове молитва, нада, пламичак, како га ко већ капира.

поента појма будућности је да се ствара сада, ал је за то потребно мало озбиљније познавање односа есхатона и времена.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...