Jump to content

Православно учење о сујеверју , астрологији, врачању, магији и лажним пророцима

Оцени ову тему

Препоручена порука

Pa, da li si razmišljala da si imala kontakta samo sa zloupotrebljavačima astrologije, zbog kojih ti se ona i ogadila, a i stvorila si sliku o njoj, kojoj su oni svojim radom kumovali.

аха, значи ми покајани смо сви то радили зато што смо зли користољубиви манипуланти и све смо хтели да поробимо испод своје чизме  sHa_sarcasticlol dobar decko 0110_hahaha

мислим, суздржи се барем ''бели'' wannabe магу.  smej.gif

@Ulični Muzičar,

da, to je vjernicima upućeno. Ali astrologija je dno i nije na korist nikome, ni vjernicima ni nevjernicima.

a astromedicina ?
то не постоји.

0102_laugh

pa, ni astrologija može da ne postoji, nije to problem...

видиш да делује полако разум.

астрологија не постоји, илузија је веровати да тако нешто заиста функционише  :bla:

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Opet on VEROVATI da funkcioniše... greengrin

па јес и то што кажеш ...

где се денуло министарство науке и астрологије?  greengrin greengrin greengrin

ајде иди зезај неку другу децу  greengrin 0442_feel greengrin

Подели на овим сајтовима

Opet on VEROVATI da funkcioniše... joooj

па јес и то што кажеш ...

где се денуло министарство науке и астрологије?  greengrin greengrin greengrin

ајде иди зезај неку другу децу  bleh :drugarstvo: greengrin

Što, vi ste mi baš zgodni za zezanje...

Mislim, verujete u šarene laže, a ovamo se bunite kad nešto nije naučno dokazano  greengrin

.

www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ]

.

Подели на овим сајтовима

to ti je kad medu stavimo da bude glavni admin foruma...

Viljem Sekspir - Kralj Lir

original je ovde...

ceo tekst glasi ovako

EDMUND: Krasna je ta budalaština ovoga sveta: kad nam se sreća razboli često zato što

se presitila našim sopstvenim postupcima mi krivicu za naše nesreće svaljujemo na

Sunce, Mesec i zvezde; kao da smo hulje po nužnosti; budale po nebeskoj prinudi;

nitkovi, lopovi i izdajice zbog toga što sfere vladaju nama; pijanice, lažovi i preljubnici

zbog iznuñene poslušnosti uticaju planeta; i sve u čemu smo zli zahvaljujući nekom

božanskom podstreku. Divan izgovor za arhikurvara da svoj nagon za prcanjem stavi na

teret neke zvezde! Moj otac se spojio s mojom majkom pod Zmajevim repom, a roñenje

mi je palo pod vladavinom Velikog medveda; iz čega sledi da sam surov i pohotljiv. Ama

šta! Bio bih ja onaj koji sam čak i da je najdevičanskija zvezda treptala na nebeskom

svodu dok su od mene pravili kopile.

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

link=topic=1275.msg379795#msg379795 date=1300023329]

to ti je kad medu stavimo da bude glavni admin foruma...

Viljem Sekspir - Kralj Lir

original je ovde...

ceo tekst glasi ovako

EDMUND: Krasna je ta budalaština ovoga sveta: kad nam se sreća razboli često zato što

se presitila našim sopstvenim postupcima mi krivicu za naše nesreće svaljujemo na

Sunce, Mesec i zvezde; kao da smo hulje po nužnosti; budale po nebeskoj prinudi;

nitkovi, lopovi i izdajice zbog toga što sfere vladaju nama; pijanice, lažovi i preljubnici

zbog iznuñene poslušnosti uticaju planeta; i sve u čemu smo zli zahvaljujući nekom

božanskom podstreku. Divan izgovor za arhikurvara da svoj nagon za prcanjem stavi na

teret neke zvezde! Moj otac se spojio s mojom majkom pod Zmajevim repom, a roñenje

mi je palo pod vladavinom Velikog medveda; iz čega sledi da sam surov i pohotljiv. Ama

šta! Bio bih ja onaj koji sam čak i da je najdevičanskija zvezda treptala na nebeskom

svodu dok su od mene pravili kopile.

Apsolutno majstorski receno...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Pa, lepo je rekao. samo šteta što je promašio temu... 0442_feel

Dobro, nije čovek poznavao osnove astrologije, te možemo da mu oprostimo.

A, i on se u'vatio (kao i ostali) za to da "utiču", "vladaju"... :drugarstvo:

Kao, i vi ovde na ovom forumu (i ne samo vi)...

džabe je da vam se i tisuću puta ponovi nešto, kada vam se dopada baš to što... ste odabrali da vam se dopada!

.

www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ]

.

Подели на овим сајтовима

Mislim da nije ovaj citat Šekspira dobro upotrebljen kao argument protivu zvijezdočatanja.

Tada u Šekspirovo doba, zvijezdočatanje nije bilo razvijeno kao danas. Nisu se znali aspekti, sve kombinacije sa numerologijom, niti su u obzir uzimani podznaci. Takvo zvijezdočatanje je slično kao da nekom dijetetu kažete "ti si maloletan". Mislim....

Sada kada je zvijezdočatanje otišlo tako daleko i kada postoje i Zvijezdočatačke Akademije na kojima se stiču diplome validne bilo kojem drugom Univerzitetu, ti Šekspirovi navodi su više nego smiješni i mogu se koristiti samo kao dopuna dramaturgije u dijelu, a ne kao neka tvrdnja.

Постављена слика

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

apsolutno... dok su recimo šekspirova dela potpuno izgubila aktuelnost i značaj tokom godina....

osim što je astrologija pseudonauka njene osnove su iz indijske(hindu) i kineske astrologije... a to je malkice pre šekspira,kaj ne...

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...