Zayron Написано Фебруар 4, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2011 Ко верује у то, ваљда га и може погодити нека мађија ... facenew22222222 Da, upravo takve to pogađa a ne pogađa ih samo ta "neka mađija" tamo, već sam Sotona. A zato i najviše baš zbog toga Sveta Mater Crkva kako ta katolička tako i ta pravoslavna svojoj vjernoj dječici zabranjuju tim se baviti i oko toga nešto izmišljati, vjerovati i čeprkati! Jasno? 0110_hahaha Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Фебруар 4, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2011 Jel ti zaista veruješ u to zabijanje nožića u štok i da taj mladić više ne sme da ulazi u tu crkvu? Ja ne vjerujem, Bog je taj u koga vjerujem i Isus Krist! Ali da magija postoji to znam, da ljudi koji se bave magijom to znam, da su i za bavljenjenje magijom potrebne predispozicije i to također znam, da su za proveđenje i materijaliziranje đavoljih sila potrebni rituali i to također znam, da katolička Crkva ima posebne rituale kojima te zle duhove izgoni to također imamo, zovu se to egzorcizmi. To sve i ja znam ali mi se ta baba i njen nožić i to ne ulaženje u taj hram nikako ne uklapa sa ovom pričom. To su rituali, ide o obred zaklinjanja "zlog duha", obično k tomu služe sakralni objekti: crkve i groblja. Samo je drugi problem čim ili bolje reći kim taj "zli duh" biva zaklinjan, samo kod svećenika koji za to imaju specijanu pravomoć je to jasno, ostali mirno mogu istjeravati i đavla Belzebubom, kako se ro lijepo i jasno po narodski kaže. Dobro ako samo svećenik može da vrši egzorcizam koja je onda uloga ove babe u ovoj tvojoj priči? Oni mirjani ih također mogu vršiti i vrše ali nije uvijek to sasvim jasno da li prema ili po nadahnuću Božijem ili đavolskom, za razliku od tih sveštenika koji su k tome školovani, njihova biografija je jasna i neporočna, trude se živjeti svojim osobnim životom sveto u nasljedovanju Hrista, poslušni su Crkvi i imaju od episkopa pravomoć, odobrenje i imenovanje za to. Prosto možeš dati kovaču da ti svojim kovačkim klještima izvadi zub, to možeš. Ali možeš otići i kvalifikovanom dentisti - zubaru. Мислим да ту није ствар у школовању већ је ствар у томе што неко има свештенички чин.Брате саветовао би ти да те приче са бабама, ножићима и не уласку у храм више јавно не пишеш ако хоћеш да те неко озбиљно схвати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Фебруар 4, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2011 Jel ti zaista veruješ u to zabijanje nožića u štok i da taj mladić više ne sme da ulazi u tu crkvu? Ja ne vjerujem, Bog je taj u koga vjerujem i Isus Krist! Ali da magija postoji to znam, da ljudi koji se bave magijom to znam, da su i za bavljenjenje magijom potrebne predispozicije i to također znam, da su za proveđenje i materijaliziranje đavoljih sila potrebni rituali i to također znam, da katolička Crkva ima posebne rituale kojima te zle duhove izgoni to također imamo, zovu se to egzorcizmi. To sve i ja znam ali mi se ta baba i njen nožić i to ne ulaženje u taj hram nikako ne uklapa sa ovom pričom. To su rituali, ide o obred zaklinjanja "zlog duha", obično k tomu služe sakralni objekti: crkve i groblja. Samo je drugi problem čim ili bolje reći kim taj "zli duh" biva zaklinjan, samo kod svećenika koji za to imaju specijanu pravomoć je to jasno, ostali mirno mogu istjeravati i đavla Belzebubom, kako se ro lijepo i jasno po narodski kaže. Dobro ako samo svećenik može da vrši egzorcizam koja je onda uloga ove babe u ovoj tvojoj priči? Oni mirjani ih također mogu vršiti i vrše ali nije uvijek to sasvim jasno da li prema ili po nadahnuću Božijem ili đavolskom, za razliku od tih sveštenika koji su k tome školovani, njihova biografija je jasna i neporočna, trude se živjeti svojim osobnim životom sveto u nasljedovanju Hrista, poslušni su Crkvi i imaju od episkopa pravomoć, odobrenje i imenovanje za to. Prosto možeš dati kovaču da ti svojim kovačkim klještima izvadi zub, to možeš. Ali možeš otići i kvalifikovanom dentisti - zubaru. Мислим да ту није ствар у школовању већ је ствар у томе што неко има свештенички чин.Брате саветовао би ти да те приче са бабама, ножићима и не уласку у храм више јавно не пишеш ако хоћеш да те неко озбиљно схвати. U čemu je problem Dejane? Da li je ovo tema vještičarenje, magovi ... mit ili? Da li sam ja jasno napisao da i vještičarenje i magovi NISU MIT već da postoje i danas u realnom životu? Da li sam jasno napisao da njihova moć može biti nadprirodna ali to nikako nije Božija već Sotonina moć. I da se hrišćani tim ne bi smjeli baviti niti što zajedničko s tim imati. Kako još misliš da o tom pišem a ne spomenem nijednu praktiku ili magijski obred? Postoji između ostalog i mentalna magija bez rituala ali sad pišemo o ritualnoj magiji i o njoj je bila riječ. I šta me ko ima ozbiljno shvatiti ili ne shvatiti ako navodim ili nabrajam primjere ritualne magije. Oni su također predmetom sistematskog i vrlo detaljnog proučavanja etnologa, etnografa i folklorista koji imaju literaturu punu takvih do posljednjih detalja opisanih primjera ritualne, obredne magije i prakse od one historijske predhrišćanske poganske do te reliktne parazitarne u hrišćanstvu i islamu. A također i o toj u svim ostalim kulturama i civilizacijama u svijetu od sibirskog i južnoameričkog šamanizma do tibetskog tantrizma. OK više o tom ne napišem ni riječ pa nećete ni biti u prilici da nešto o tom ili mene shvaćate ili ne shvaćate ozbiljno ili neozbiljno! Osim toga ovu temu nisam otvorio ja već вук koji me je pozvao da nešto o tom napišem a da sam znao kako ću biti ovdje biti ovako neargumentirano i besmisleno prozivan za absurdnosti proizašle iz tog što netko nije u stanju logički pratiti to što pišem ne bih napisao ni slovo. 0442_feel Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Фебруар 4, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2011 Ok ali onda jasno naglasi da te babe sa nožićem sve to rade uz pomoć nečastivog. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Фебруар 4, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2011 Ok ali onda jasno naglasi da te babe sa nožićem sve to rade uz pomoć nečastivog. A uz pomoć koga drugog, molim te, to sam napisao nekoliko puta već samo što niko ne čita sve do kraja i komplet! Real Russian exorcism footage cAd_FDskEG0 Russian Orthodox exorcism footage. http://www.exorcism.ru/ Real Russian exorcism footage 2 IjLpzmdBLPc A Russian Orthodox priest exorcising a young man. Russian Orthodox exorcism footage. http://www.exorcism.ru/ Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
syd Написано Фебруар 4, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2011 Brate Zajrone, imas ti i lucidnije trenutke od ovih. Pusti to sa djavolom, demonima, vesticama, ustasama. Daj da vidimo i cujemo nesto lepo, optimisticno, vedro, poletno. Ovo blejanje u ekran te stvarno sludjuje. Kakav egzorcizam? Da li si makar proverio o kakvom sajtu se radi? I sta ce nama uopste svedocanstvo o tome, sve i da se ne radi o nekoj obmani? Koji priseban covek hrli za takvim dogadjajima? Bolje bi ti bilo da pogledas svedocanstva Bozijeg prisustva u Crkvi. Npr. Vaskrsenje u Jerusalimu. Naravavno, sa jerusalimskim patrijarhom. Sta ces vise i lepse od toga? I to puni dusu radoscu, to svedocanstvo vecite Bozije blagodati kojom je on obdario Crkvu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Фебруар 4, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2011 Syde, imam dojam da zluoptrebljavaš Forum k vrijeđanju i proganjanju sugovornika, konkretno mene! A vjerovatno zato što se nitko od moderatora nije našao da te opomene na vrijeme! To o čemu ću ja pisati na Forumu ŽRU još uvijek odlučujem ja sam! Nisam primjetio nikakav drugi tvoj post danas osim ovog što me navodi na pomisao da se radi o takozvanim stalker - proganjalačkim praktikama što mi i potvrđuje pregled i analiza svih tvojih postova koju sam proveo danas - jutros! A više se na mene ne obraćaj ni direktno ni indirektno a niti me ikako spominji! Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
syd Написано Фебруар 4, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2011 Syde, imam dojam da zluoptrebljavaš Forum k vrijeđanju i proganjanju sugovornika, konkretno mene! A vjerovatno zato što se nitko od moderatora nije našao da te opomene na vrijeme! To o čemu ću ja pisati na Forumu ŽRU još uvijek odlučujem ja sam! Nisam primjetio nikakav drugi tvoj post danas osim ovog što me navodi na pomisao da se radi o takozvanim stalker - proganjalačkim praktikama što mi i potvrđuje pregled i analiza svih tvojih postova koju sam proveo danas - jutros! A više se na mene ne obraćaj ni direktno ni indirektno a niti me ikako spominji!Uf. Ala si . Valjda ce te proci. Ja te i dalje i volim i postujem, a savetovao sam ti da se ostavis djavola samo iz bratske ljubavi. Medjutim, ta ljubav je ostala neuzvracena. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Фебруар 4, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2011 Daj da vidimo i cujemo nesto lepo, optimisticno, vedro, poletno. Takvih tema sam ja napisao već gomilu: lepih, optimističnih i poletnih! Ali ti ih Syde nisi stigao čitati od proganjanja me s ustašama, NDH, fratrima koljačima i pacovskim kanalima jer svo vrijeme koje si provodio na Forumu si trošio samo na to! Ne brini, znam i ja gdje je IHTUS, posjetiću ja i vas tamo, ne budi nestrpljiv! Bolje bi ti bilo da pogledas svedocanstva Bozijeg prisustva u Crkvi. Npr. Vaskrsenje u Jerusalimu. Naravavno, sa jerusalimskim patrijarhom. Sta ces vise i lepse od toga? I to puni dusu radoscu, to svedocanstvo vecite Bozije blagodati kojom je on obdario Crkvu. To ne činim od dana kad sam obeznamen s tim da vaša crkva vama zabranjuje bilo kakvo molitvemo sasluživanje s inoslavnim na što mi je već jednom direktno i više puta indirektno skrenuta pažnja ovdje na Forumu. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Фебруар 4, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2011 @Syd Svoj partijski zadatak sa IHTUSA si obavio vrlo predano, vjerovatno ti tamo slijedi povišenje na arhiihtusovca! Međutim napravio si štetu samo ovom Forumu a nama nikakvu, mi se i dalje "ekumenišemo" samo o tom ti pojma nemaš gdje sve i kako! Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Фебруар 4, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2011 Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Фебруар 4, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2011 I ovo je ekumenizam! Evo gdje smo napadani zajedno i katolici i pravoslavci od satanista! http://www.jesus-is-savior.com/False%20Religions/Russian_Orthodox/ro-idolatry.htm Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
syd Написано Фебруар 4, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2011 @Syd Svoj partijski zadatak sa IHTUSA si obavio vrlo predano, vjerovatno ti tamo slijedi povišenje na arhiihtusovca! Međutim napravio si štetu samo ovom Forumu a nama nikakvu, mi se i dalje "ekumenišemo" samo o tom ti pojma nemaš gdje sve i kako! Uf, brate ti si sve ljuci i ljuci. Nas inace dinamican odnos prolazi kroz veliku krizu. Moja ljubav prema tebi je i dalje konstantna i postojana, uprkos svim iskusenjima. Da predjemo na PP? Mislim, tako je ipak diskretnije. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Фебруар 4, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2011 Овдје можете видјети чешке и неколико можда словачких вјештица. TV-Prima Čarodějky - Volejte Věstce 82BW73NTMFM One organizuju i okupljanja vještica o Valpurgijskoj noći, ili filipo-jakubskoj noći s 30.4. na 1.5. i na ivanjdan 24.6. češki se to zove "věštecký reje", znači to ustvari bješnjenje, mahnitanje vještica. Ima ih dosta i muških vještcu u Češkoj. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Фебруар 5, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2011 obicni svingeri, to im je izgovor za blud & razvrat hehe dada evo bas odgledah spot i mogu ti reci da je dobro sto ovih vestica ima malo, inace bih postao gay nego da kazem nesto da ne bude da sam offtopican, magija i ostali tripovi uglavnom se ticu ljudi koji su u tom fazonu, i oni pocinju onda da privlace i takve dogadjaje i ljude, znaci moglo bi se reci i da su zatvoreni krug ljudi, a sad prica ima svakakvih i naravno da ko veruje u to za njega i shljaka, a ko ne veruje mislim da sam cuo da je i take strefila koja vradzbina, tako da tu jos nisam siguran dal to shljaka samo na one koji veruju u to, ali jedno je sigurno da one koji ne veruju u to slabije moze pogoditi, uglavnom ne znam puno o tome tako da eto otprilike laicko misljenje al za one egzorcizme sam siguran da je 99% ustvari proizvedeno, egzorcisti su uglavnom demonolozi koji i prizovu demona ili jednostavno "demonizuju" pacijenta/zrtvu, da bi onda kao ucinili veliko delo i otklonili to sto su ustvari sami proizveli, treba se i zapitati zasto je vecina slucajeva isterivanje demona bas u nepoznatim dosadnim seocima za koje niko ne zna niti se ista dogadja, a u gradovima gde bi vecina ljudi trebala da poludi to se ne desava- bar ne u srazmeri apropo onog najpoznatijeg slucaja isterivanja djavola Emili Rouz, nisam gledo film niti cu, jer take stvari ne mogu da varim, al sam gledao na nemackoj satelitskoj bas tog popa sto je isterivao tj uterivao demona u tu jadnu devojku(ako nisam pobrkao imena, mozda i nije to ta ali ne zelim ni da istrazim jer sam se potreso), suze su mi krenule, a taj pop da ga vidis kakav je isti demon shishmish najgore vrste onaj pacovski uzas goblin hobgoblinski crni mag koji glumi popa, u pamcenje mi se urezao njegov poluskriveni osmeh i pacovska faca dok se hvalio tim ubistvom najgore vrste Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука