cloudking Написано Мај 2, 2011 Пријави Подели Написано Мај 2, 2011 Као што бацање милион година унапред може једино да буде хипотеза, тако и уназад. .mense. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Мај 2, 2011 Пријави Подели Написано Мај 2, 2011 Ako smo imali zajednickog pretka, mi i majmuni i stvorena je ovolika razlika medju nama kako da tako ogromna razlika nije nastala medju nekim drugim vrstama koje su takodje imale nekog zajednickog pretka? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 2, 2011 Пријави Подели Написано Мај 2, 2011 Ako smo imali zajednickog pretka, mi i majmuni i stvorena je ovolika razlika medju nama kako da tako ogromna razlika nije nastala medju nekim drugim vrstama koje su takodje imale nekog zajednickog pretka? kanarinac i aligator imaju istog pretka... bez zezanja пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Rade-IUS Написано Мај 2, 2011 Пријави Подели Написано Мај 2, 2011 ovako crkva uci da je Bog stvorio svet u etapama intervenisuci da kod prelaska u visu fazu. Jel to dogmat ili forma kazivanja starozavetnog pisca i to sasvim prikladna za njegovo vreme?! lepo pitam da li je to tacno da je nauka moze nastanak univerzuma objasni cisto naturalisticki? da ne postoji nijedan stadijum u razvoju sveta za koji bi trebalo unesti intervenciju Boga ..nego postoji objasnjenje? Naravno da moze. dobro za platona ne moramo e pojam demijurga shvatiti cisto platonisticki...crkva ucu da je Bog imao plan o svetu i da ga je stvorio u fazama..aktivno.nije stajao po strani i gldeao kako svet nastaje..Bog pre velikog praska lici na demijurga razlika je u tome sto ideje nisu savecne.. Znas za Nekoga ko je izvan vremena je sasvim besmisleno pitati se da li je On stajao sa strane ili u fazama intervenisao jer za njega takve kateogorije ne mogu postojati posto on vreme vidi drugacije nego mi. To je jos jedan razlog zasto ta prica o fazama nema istorijski znacaj niti bilo kakav hornoloski nego znacaj za razumevanje mesta pojedinih tvari u tvorevini na razini odnosa Bog-covek. Da dogmat je da je Bog stvorio svet a ne da se sam od sebe razvio..to je pravoslavno ucenje Zar ta forma starozavetnog kazivanja ne ukazuje da je Bog stvorio svet u etapama intervenisuci kod svakog prelaska u narednu?? ne zna covek kako ali on tako prenosi... je l mislis da je Mojsiju bio IQ 50 prstgore da nije mogao napise da je Bog recimo napravio Recju jaje iz koga je sve nastade? pa da je prvog dana nastalo nebo pa zemlja pa sve idnetincno kao u sestodnevu.. recimo kinezi i hinduzi su tu 100 hiljada puta blizi od Sestodneva Velikom praskom..sa kosmickim jajetom ako se shvati simbloicki pogotovo kinezi.. Zar mislis da pesnicki nije mogao drukcije da sroci da ne bi sveti oci bili 20 vekova u kreacionistickoj zabludii trening pri tom znas i sam da evolucija negira pravoslavlje.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Мај 2, 2011 Пријави Подели Написано Мај 2, 2011 Ako smo imali zajednickog pretka, mi i majmuni i stvorena je ovolika razlika medju nama kako da tako ogromna razlika nije nastala medju nekim drugim vrstama koje su takodje imale nekog zajednickog pretka? Зависи шта дефинишеш под великом разликом. Разлика у геному је, у ствари, прилично мала. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Мај 2, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Мај 2, 2011 Da dogma ta je da je Bog stvorio svet a ne da se sam od sebe razvio..to je pravolsavno ucenje Nisam pita to. Pitao sam da li su te faze dogamt?! Zar ta forma starozavetnog kazivanja ne ukazuje da je Bog stvorio svet u etapama intervenisuci kod svakog prelaska u narednu?? ne zna covek kako ali on tako prenosi... Ne. Ukazuje na to koje stvari imaju proritet iz konteksta odnosa Bog-covek. je l mislis da je Mojsiju bio IQ 50 prstgore da nije mogao napise da je Bog recimo napravio Recju jaje iz koga je sve nastade? Mogao je jer mu je i ta opcija bila poznata ali se odlucio za drugaciji model. Znas, takvo kazivanje o stvaranju, rajskom vrtu, padu su mnooogo starija od Mojsija samo sto su sa drugim imenaima. pa da je prvog dana nastalo nebo pa zemlja pa sve idnetincno koa u sestodnevu.. Imas kazivanja gde je uklopljeno i jaje i stvaranje i "Adma i Eva" kao sto je recimo u Enuma Elishu. recimo kinezi i hunduzi su tu 100 hiljada puta blizi od Sestodneva Velikom praskom..sa kosmickim jajetomm ako se shvati simbloicki pogotovo kinezi.. I ne samo oni. I koja je poenta? Koji je bio cilj njihovog kazivanja a koji cilj Mojsijevog? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Мај 2, 2011 Пријави Подели Написано Мај 2, 2011 Ako smo imali zajednickog pretka, mi i majmuni i stvorena je ovolika razlika medju nama kako da tako ogromna razlika nije nastala medju nekim drugim vrstama koje su takodje imale nekog zajednickog pretka? Зависи шта дефинишеш под великом разликом. Разлика у геному је, у ствари, прилично мала. Mislio sam na razlike u sposobnostima. Intelektualnim, na njih mislim. Ili bilo kojim. Ipak medju nama i simpanzama razlika je ogromna. kako da nisu nastale tolike razlike u sposobnostima medju nekim drugim vrstama? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Мај 2, 2011 Пријави Подели Написано Мај 2, 2011 pri tom znas i sam da evolucija negira pravoslavlje..Требало би да престанем да долазим на овај форум и да читам свакојаке боље да не кажем шта, заиста више немам снаге за то. Свака част Ивици и Аквилију много пре мене су дошли, и још увек војују против затуцаности... Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Мај 2, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Мај 2, 2011 pri tom znas i sam da evolucija negira pravoslavlje..Требало би да престанем да долазим на овај форум и да читам свакојаке боље да не кажем шта, заиста више немам снаге за то. Свака част Ивици и Аквилију много пре мене су дошли, и још увек војују против затуцаности... Ako ako neka ga. Neka se vidi koliko je Nishizava u pravu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Rade-IUS Написано Мај 2, 2011 Пријави Подели Написано Мај 2, 2011 Pošto je čovek stvoren u materijalnoj prirodi, tačno je da smrt predstavlja konkretnu mogućnost kao promašaj određenog cilja. Adam je morao da prihvati zajednicu sa Bogom iz ljubavi i slobodno, a ne iz bekstva od smrti. . Ni slucajno! Da bi govorili o bilo kakvoj slobodi Adama on ne sme biti niti netrulezan niti besmrtan po svojoj prirodi jer bi se onda on u takvom stanju nasao mimo svoje volje a ne svojim svesnim ulaskom u licni odnos sa Bogom. Sta je problem da je Adam bio po prirodi trulezan ali da je po blagodati bio u zajednici sa Bogom od koje je otpao?????? logicki?? primer :ti si se rodio u kuci svojih roditelja..je l ti ukinuta sloboda da napustis roditelje??????? ja i te drzim za ruku a ti visis nad ambisom je l ti ukinuti sloboda ako mi kazes pusti me i ja te ustim da se slupas?? za coveka koji se bavi kvantnom fizikom ovo bi trebalo da bude ako 1+1=2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Мај 2, 2011 Пријави Подели Написано Мај 2, 2011 pri tom znas i sam da evolucija negira pravoslavlje..Требало би да престанем да долазим на овај форум и да читам свакојаке боље да не кажем шта, заиста више немам снаге за то. Свака част Ивици и Аквилију много пре мене су дошли, и још увек војују против затуцаности... А што имате потребу да вређате другога зато што нема исто мишљење као и Ви? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Rade-IUS Написано Мај 2, 2011 Пријави Подели Написано Мај 2, 2011 pri tom znas i sam da evolucija negira pravoslavlje..Требало би да престанем да долазим на овај форум и да читам свакојаке боље да не кажем шта, заиста више немам снаге за то. Свака част Ивици и Аквилију много пре мене су дошли, и још увек војују против затуцаности... Ako ako neka ga. Neka se vidi koliko je Nishizava u pravu. Ma koji vi djavo tu se sirite bez argumentacije...akvilio odg na pitanja ili izvegavas odg..?? a taj Aleksandar bi mogao malo da bude nepristrasan...i da cita smisao moje zadnje poruke... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Мај 2, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Мај 2, 2011 Sta je problem da je Adam bio po prirodi trulezan ali da je po blagodati bio u zajednici sa Bogom od koje je otpao?????? logicki?? Adam licno jeste bio prozet Bozanskim energijama ali ostatak tvorevine nije. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Мај 2, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Мај 2, 2011 pri tom znas i sam da evolucija negira pravoslavlje..Требало би да престанем да долазим на овај форум и да читам свакојаке боље да не кажем шта, заиста више немам снаге за то. Свака част Ивици и Аквилију много пре мене су дошли, и још увек војују против затуцаности... Ako ako neka ga. Neka se vidi koliko je Nishizava u pravu. Ma koji vi djavo tu se sirite bez argumentacije...akvilio odg na pitanja ili izvegavas odg..?? a taj Aleksandar bi mogao malo da bude nepristrasan...i da cita smisao moje zadnje poruke... E ovo je vec beozbrazno laganja. Ja sam ti odgovorio na svako pitanje a ti si uvek pobegao na sledece. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Rade-IUS Написано Мај 2, 2011 Пријави Подели Написано Мај 2, 2011 pri tom znas i sam da evolucija negira pravoslavlje..Требало би да престанем да долазим на овај форум и да читам свакојаке боље да не кажем шта, заиста више немам снаге за то. Свака част Ивици и Аквилију много пре мене су дошли, и још увек војују против затуцаности... А што имате потребу да вређате другога зато што нема исто мишљење као и Ви? ma pusti ih kad nemaju odgovore posezu za argument ad hominem i zamenom teza, kad treba da predju na cinjenice,,sad ce verovatno da me pita koliko je stara nafta iako se bavimo teoloskim pitanjima.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука