sqny Написано Децембар 28, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2010 Evo i ovde! http://news.yahoo.com/s/ap/ml_israel_ancient_teeth Tako su bili pronašli godine 1921. g u Nebrasci (SAD) zub neki, okamenjeni. Odmah su nacrtali hominoida u prirodnoj veličini. Nazvali su ga Hesperopitekus, čini mi se. Nekoliko godina kasnije pronađen je drugi takav zub, sada sa vilicom, i pokazalo se da zub pripada zapravo svinji - dakle još jedan dokaz da ljudi potiču od svinje! 0212_rolleyes Ko su oni - zivota ti? Ljudi u crnom?Covek koji je pronasao zub je imao svoje ime (Henry Osborn), isto kao i covek koji je napravio te ilustracije (Amedee Forestier). Naucna zajadnica u celini nikad nije prevarena 'Covekom iz Nebraske' i ostala je skepticna sve dok i sam Osborn nije uvideo svoju gresku i odrekao se prethodnih tvrdnji par godina kasnije. Even before the Piltdown hoax was officially exposed, an American paleontologist earned himself a life-time of embarrassment when he found a tooth from an extinct species of pig in Nebraska, and mislabeled it, Hesperopithecus. The cheek teeth of pigs and peccaries are fairly similar to ape molars, and this one was badly worn such that Henry Fairfield Osborne initially believed it to be human. But the real embarrassment came when he publicized his find in a popular magazine rather than submitting it for peer review first. Creationists like to say that scientists were as duped by Nebraska man as they were by Piltdown man. But they weren’t. Everyone who saw the fossil agreed that it did look like an ape’s tooth. But with only a couple tentative exceptions, the entire contemporary scientific community either immediately rejected the accuracy of Osborne’s assertions, or they demanded more substantial evidence to back them. He obviously couldn’t provide that evidence despite another five years of searching. Eventually, he came to the sad realization that his fossil probably wasn’t really human after all. His more skeptical associate, W.K. Gregory then published a formal retraction in scientific journals. Creationists often accuse scientists of contriving the illustration of Nebraska man and of conjuring a whole skeleton and facial construct out of a single tooth that was never even human in the first place. But the fact is that the magazine commissioned their own ‘artist’s impression’, and scientists of the day, including Osborn himself, immediately reacted with harsh criticism. As a result, the article was never reprinted. http-~~-//www.youtube.com/watch?v=myfifz3C0mI The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Децембар 28, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2010 Као обичан, прост човек, могу да кажем следеће: еволуционисти-креационисти, ту се не зна ни ко пије ни ко плаћа. Много је лажи и подметачина са обе стране. Ту је интерес нешто сасвим друго, а не истина. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Децембар 28, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2010 Три авети европске цивилизације Три су фатална духа европске цивилизације: Дарвин, Ниче и Маркс. Дарвин је носилац фаталне научне теорије. Ниче је носилац фаталне етичке теорије. Маркс је носилац фаталне социјалне теорије.... Свети Владика Николај Велимировић Препоручујем овај Владикин текст. Показује везу између Дарвина, Ничеа и Маркса - и свег потоњег европског зла и несреће које су никле на темељима ове три авети, а прва и најтемељнија је управо: Дарвин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andronik Написано Децембар 28, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2010 Oh nije on jedini (hotimični ili nehotimični) falsifikator... Ima tu i Teilhard de Chardin i Eugene Dubois На ову налик се показала и подвала са "мајмуно-човјеком" са острва Јава, пронађеним крајем прошлог вијека. У слоју наслага богатих окамењеним костима био је пронађен фрагмент лобање која личи на мајмунску, дио мајмунске вилице и неколико кутњака. Уз то су приложили бедрену кост савременог човјека (Сл. 20). Све то заједно је и било названо "питекантроп еректус" - усправно ходајући човјек-мајмун, а даље су кренуле научне фантазије о томе како је то двоного имало мозак запремине 900 цм3 - средина између мајмуна и човјека, и да је умјело да говори. До дана данашњег у школском уџбенику тик уз фантастичну сличицу "из профила" питекантропа је нацртано и баш то парче лобање и људска бедрена кост. Био је реконструисан његов изглед у пуном, исправљеном виду. Према тачној примједби једног научника, питекантропа су описивали "као да је то био Пит, Фокс или Наполеон. Графичар је брижљиво нацртао сваку длаку на његовој глави. Неупућен човјек, гледајући на ово подробо нацртано лице, чак ни за тренутак није могао да замисли да је пред њим портрет бедрене кости, неколико зуба, и плус парченце лобање". Сл. 20. Питекантроп - илити јавански човјек. Прибор за "уради сам" који је саставио Дибуа од проналазака са Јаве Неки научници тог времена критиковали су тај проналазак због очигледне сличности питекантропове лобање са лобањом гибона, мада и не превеликим. На крају крајева је аутор проналаска признао да је људска бедрена кост била пронађена 15 метара од лобање, и то годину дана послије ње. Осим тога, у истом том слоју су били нађене и људске лобање, о чему је на почетку срећковић-проналазач-истраживач више волио да скромно прећути. Други проналазак питекантропа на истом том острву Јава био је склепан на сљедећи начин. Други један "ловац", пронашавши дио старе лобање, понудио је урођеницима по десет цената за сваку пронађену крхотину кости. Ускоро је добио читавих четрдесет сличних фрагмената са траговима свјежих ломова, на основу којих је послије реконструисао лобању нашег претка! Дакле, наше родбинске везе са мајмунима коштале су научника свега четири долара. Ima i ovde skromnog Duboisa. http://www.mnsu.edu/emuseum/information/biography/abcde/dubois_eugene.html Dubois was intent on finding the "missing link", the evolutionary connection between apes and modern humans. In 1891, while digging into fossil rich ash and river sediments in Java, he found Pithecanthropus erectus...After the 1900s, he withdrew from the controversy on Pithecanthropus Pa Pildavnska podvala, Pekinški čovek itd... itd... Jeste kažu da dobar naučnik mora da ima dobru maštu, ali previše je to brate i za malu decu. Trla baba lan, da joj prođe dan! 0212_rolleyes Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
maxwell Написано Децембар 28, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2010 Ја једноставно не могу да верујем да још увек неко сумња у теорију еволуције, и шта она некоме смета? confused-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='prstgore' /> Па 'ајде да видимо како ће неко рецимо да оповргне други Њутнов закон ? 0442_feel Или да оспори класичну теорију електромагнетских поља? 89898989898989 Без обзира шта неко говорио, или чак ако неко сматра да је постојање електромагнетских поља лаж, стварност је веома објективна, тј. мобилни телофони, рачунари... ће и даље функционисати! Три авети европске цивилизације Три су фатална духа европске цивилизације: Дарвин, Ниче и Маркс. Дарвин је носилац фаталне научне теорије. Ниче је носилац фаталне етичке теорије. Маркс је носилац фаталне социјалне теорије.... Свети Владика Николај Велимировић Препоручујем овај Владикин текст. Показује везу између Дарвина, Ничеа и Маркса - и свег потоњег европског зла и несреће које су никле на темељима ове три авети, а прва и најтемељнија је управо: Дарвин. Треба знати да је се Николај Велимировић школовао на старокатоличком факултету, а касније је се доста кретао међу протестантима...А и људи су злоупотребили теорију еволуције не само у Европи већ и САД, па шта? Човек може све да злоупотреби, укључујући и Христа, сетимо се само Крсташких ратова! Credo in unum Deum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Децембар 28, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2010 Не сумњам. Тачније, немам став, потпуно сам хладан према ТЕ. Разлог? Много је тога доказано као подметачина. Генерално, ТЕ је у реду. Али, сигурно да има ОЗБИЉНИХ рупа. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Написано Децембар 28, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2010 Ја једноставно не могу да верујем да још увек неко сумња у теорију еволуције, и шта она некоме смета? confused-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='prstgore' />Sta smeta? Pa pisalo se o tome prethodnih 60 stranaUkratko, SMETA SLEDECE: 1. Implicira da je Bog uveo smrt i propadljivost u zivi svet 2. Implicira nasilje nad slobodnom voljom navodnih koadamita 3. Implicira nastanak ljudskog tela mnooooooogo, pre pojave celovitog coveka... Па 'ајде да видимо како ће неко рецимо да оповргне други Њутнов закон ? 0442_feel Или да оспори класичну теорију електромагнетских поља? 89898989898989 Nesto ne vidim da teorija EM polja ili NJutnovi zakoni dovode u pitanje domostroj spasenja.. Заиста, заиста вам кажем да што год заиштете од Оца у име Моје, даће вам. (Јн 16,23) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andronik Написано Децембар 28, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2010 Maxwell brate, ti da si malo bolje proučio entropijske zakone i zakone prenošenja informacija, račun verovatnoče itd., znao bi sam zašto je anageneza nemoguća. Možda si čuo kada i za το κινούν ακίνητον? Kada smo već kod "dokaza". Ali polako... doćemo mi i do red shifta, ZPE-ja, C-Decay-a... atomskih satova itd. I ostalom, da te ja najpre pitam, šta si ti po veri? Ne moraš da odgovoriš ako nećeš... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Децембар 28, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2010 Pa Pildavnska podvala, Pekinški čovek itd... itd... Jeste kažu da dobar naučnik mora da ima dobru maštu, ali previše je to brate i za malu decu. Trla baba lan, da joj prođe dan! 0442_feelAjde za pocetak da priznas da je ovo sto si napisao za 'Coveka iz Nebraske' laz. Dakle naucna zajednica nije bila prevarena.Pildavnska podvala je ocigledna i niko je ne spori. Sta u vezi Pekinskog coveka? Sto se tice coveka iz Java, sve sto si pomenuo su klasicne kreacionisticke gluposti koje kreacionisti prepricavaju izmedju sebe (http://www.talkorigins.org/faqs/homs/a_java.html), a u medjuvremenu se stotine fosila Homo Erectusa samo gomilaju. The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
maxwell Написано Децембар 28, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2010 Не сумњам. Тачније, немам став, потпуно сам хладан према ТЕ. Разлог? Много је тога доказано као подметачина. Генерално, ТЕ је у реду. Али, сигурно да има ОЗБИЉНИХ рупа.Наравно да има, и класична механика је раније имала озбиљних рупа, али данас нико неће рећи да авиони не лете. 0442_feel Свака природнонаучна теорија се гради, па или се изгради до краја или се одбаци. Као што је случај са Стандардним моделом, или ће се доказати, или ће се одбацити. Оно што сам ја желео да кажем јесте, да ми није јасно зашто се неки људи боре против ње, што заиста не разумем? Како ТЕ некоме смета, а квантна механика никоме не смета? Ето само то не разумем. Credo in unum Deum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Децембар 28, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2010 Не сумњам. Тачније, немам став, потпуно сам хладан према ТЕ. Разлог? Много је тога доказано као подметачина. Генерално, ТЕ је у реду. Али, сигурно да има ОЗБИЉНИХ рупа.Наравно да има, и класична механика је раније имала озбиљних рупа, али данас нико неће рећи да авиони не лете. 0442_feel Свака природнонаучна теорија се гради, па или се изгради до краја или се одбаци. Као што је случај са Стандардним моделом, или ће се доказати, или ће се одбацити. Оно што сам ја желео да кажем јесте, да ми није јасно зашто се неки људи боре против ње, што заиста не разумем? Како ТЕ некоме смета, а квантна механика никоме не смета? Ето само то не разумем. Не, не, не Борим се против нити ми ТЕ смета (јес да сам алергичан на пеницилин, али не смета ми prstgore). Скренуо сам само пажњу на озбиљне недостатке, лажи и подметачине у научним, еволуционистичким круговима. А што се мене тиче и мог мишљења као теолога, нема никаквих супротности између Бога Творца и ТЕ. ТЕ се може сасвим квалитетно теолошки сагледати. Што ти рече, ТЕ је ту, од нас зависи шта ћемо са њом - да је злоупотребимо или да деламо нешто смислено. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
maxwell Написано Децембар 28, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2010 Ukratko, SMETA SLEDECE: 1. Implicira da je Bog uveo smrt i propadljivost u zivi svet 2. Implicira nasilje nad slobodnom voljom navodnih koadamita 3. Implicira nastanak ljudskog tela mnooooooogo, pre pojave celovitog coveka... 1.) А Бог је створио човека по обличју Својем: све то бесмртног, самовласног, украшеног свим врлинама...односи се на душу...па чак и оно што је узроковано падом: смрт. Онтолошка смрт. И ту се из Књиге Постања јасно види да су првобитни људи (свеже обожени 0442_feel ) најпре били у заједници с Господом, а подлегавши искушењима, грехом отпали од Бога, баш као што се дешава с нама и данас.2.)Како? Заиста не видим? И ја не верујем у коадамите (то учење је осуђено на неком од Васељенских сабора), већ да је Књига Постања алегоријска, како је и логично за једног православца (чиме сам одговорио на Андрониково питање) те да Адам и Ева представљају првобитну свежееволуирану у људе, људску заједницу... 3.)Каже да је тело од праха земаљског, а то је твар, небитно је да ли је твар органска или неорганска...органска смрт није и није смрт за нешто што нема душу тј. што је већ мртво. Maxwell brate, ti da si malo bolje proučio entropijske zakone i zakone prenošenja informacija, račun verovatnoče itd., znao bi sam zašto je anageneza nemoguća. Možda si čuo kada i za το κινούν ακίνητον? Kada smo već kod "dokaza". Феномен интуитивног поимања информације односи се на познавање нечега. Извори информација на излазу генеришу сигнал који је од интереса корисницима информација који не познају њихов садржај. Када се посматра више случајних променљивих могу се дефинисати здружене и условне ентропије... Вероватно је да ми не познајемо све случајне променљиве, али то је само моје нагађање. Посао је еволутивних биолога, а не мој, да попуне рупе у ТЕ и да је доврше.И једно питање за креационисте откуд постоји нпр. ХИВ? (Молим вас само ми немојте рећи оно Богохулно Божја казна за хомосексуалце!) prstgore Credo in unum Deum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
maxwell Написано Децембар 28, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2010 ...Скренуо сам само пажњу на озбиљне недостатке, лажи и подметачине у научним, еволуционистичким круговима... Па и научници морају да зарађују за живот, а у данашње време бављење природним наукама није као некада. Живот једног научника је далеко од меда и млека, а човек се убио од студирања, те мора убедити људе у битност свога посла на било који начин да би опстао (опет природна селекција :229229229: ). Да не говоримо о лажирању резултата који се много више раде у другим областима него у ТЕ. У данашње време неразумевање и подругивање научницима је поражавајуће, што се види на резултатима опште писмености који су спровођени у свету и има доста тих чланака по интернету. Да није тужно колико су људи огрезли у не знању било би смешно. Рецимо ево примера из живота, све струке се више цене од научника и инжењера. Зашто? Неки кажу да је одговор на то питање прост: негативни стереотипи везани за научнике и инжењере у поп-култури, као и не знање користи од истих. Сви би да буду неки селебритији или барем директори, адвокати, или лекари (јер се менаџери и економисти који су међу најцењенијим слојевима друштва - директори срећу увек и свуда, лекари такође често - злу не требало, адвокати барем пар пута у животу, док просечан становник наше вољене планете неће никада у свом животу имати непосредну интеракцију са научником или инжењером). Наравно то што је неко омаловажен у друштву не оправдава поступак те заједнице да опет неоправдано увеличава свој значај на силу (без обзира што је тај значај ипак ОГРОМАН иако већина људи то не види). Заиста дође ми да плачем када видим како нам природно-математички и технички факултети зврндају празни, док су неки који можда и не би требало да постоје препуни... Credo in unum Deum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Децембар 28, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2010 Заиста дође ми да плачем када видим како нам природно-математички и технички факултети зврндају празни, док су неки који можда и не би требало да постоје препуни... "Природна селекција"... :229229229: 319.gif leteti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
maxwell Написано Децембар 28, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2010 Заиста дође ми да плачем када видим како нам природно-математички и технички факултети зврндају празни, док су неки који можда и не би требало да постоје препуни... "Природна селекција"... :229229229: 319.gif leteti Заиста кул фора! letetiАли само да знаш да ти негативни стереотипи постоје и према теолозима... Credo in unum Deum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука