Jump to content

ODNOS ATEISTA PREMA ISLAMU

Оцени ову тему

Препоручена порука

@Eniz

Teorija ima mnogo vecu tezinu od  cinjenice. Cinjenica je samo empirijski podatak.

Teorija daje smisao grupi cinjenica tako sto ih objasanjava i predvidja sta ce se desavati

sa njima. Teorija je sav cilj i smisao nauke.

Da li teorija može biti pogrešna?Da li činjenica može biti pogrešna?

Moze ali u tom smislu da se ne moze primeniti na odredjeni referenti sistem kao objasnjenje. Primer,

Njutnovo i Ajstajnovo objasnjenje gravitacije se nemoze primenti kao objasnjenje u subatomskom svetu.

Da li činjenica može biti pogrešna?Ili si odgovorio i za jedno i za drugo?
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

• Одговори 143
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

сличан проблем имају сви верници - како неуком разлучити шта јесте домен вере а шта је домен тумачења и чије је правоверно 1000000001010

Подели на овим сајтовима

Logički je ne osuđivati islam zbog postupaka koje neki u islamskom svijetu čine, logički je valjda upitati, muslimani su učinili to i to, a to mi se nesviđa da li je to u skladu sa islamom ili nije, ako jeste zbog čega je, zar ne, brate?

Pa sta sada, treba da procitam celu islasmku teologiju da bih mogao iznosti zamerke na tvoje ponasanje? Pa ne mozemo se tako igrati. Zar nije lakse da mi ti objasnis zasto moje zamerke namaju veze sa islamom?

Evo konkretnih dakle stvari:

Da li je tvoje nerazumevanje nauke i odbacivanje naucnih Teorije kao nesto sto bi po svim razumnim parametrima trebali da prihvatamo kao najbolje objsnjenje, nije posledica tvog grcevitog vezivanja za islamske knjige?

Da li je tvoj antinaucni stav o evoluciji posledica islamskog ucenja?

Da li je to sto si spreman sebi da dozvolis da kazes da pedere treba premlatiti ako izadju da paradiraju nije posledica Islama?

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

In the absence of science, opinion prevails

Подели на овим сајтовима

Stoga je pravo pitanje ako neko učini neki postupak:da li je on u skladu sa islamom ili ne?

Logički je ne osuđivati islam zbog postupaka koje neki u islamskom svijetu čine, logički je valjda upitati, muslimani su učinili to i to, a to mi se ne sviđa da li je to u skladu sa islamom ili nije, ako jeste zbog čega je, zar ne, brate?

A okej je kritikovati ateizam ne zbog zločina ateista nego zbog zločina KOMUNISTA?

Dvostruki aršin izgleda.

Подели на овим сајтовима

Ateizam moze i ne moze da se okarakterise kao nasilje nad razumom,

ali teizam se javlja u stvorenom svetu nakon javljanja razuma u tom svetu tj. coveku kao dusi tog sveta.

Tako da reci da je ateizam = razum, sto smo culi od gore citiranog Moderatora,

je najveca moguca laz,

jer dok god nema razuma u stvorenoj prirodi VLADA ateizam medju bicima,

a sa orazumljenjem bica prekinulo se sa ateizmom jer je tog trenutka zabelezen prekid sa ranijim,

tj. prekid sa ateizmom.

Aj ti sad meni lepo objasni ponovo šta si hteo reći.

Подели на овим сајтовима

Logički je ne osuđivati islam zbog postupaka koje neki u islamskom svijetu čine, logički je valjda upitati, muslimani su učinili to i to, a to mi se nesviđa da li je to u skladu sa islamom ili nije, ako jeste zbog čega je, zar ne, brate?

Pa sta sada, treba da procitam celu islasmku teologiju da bih mogao iznosti zamerke na tvoje ponasanje? Pa ne mozemo se tako igrati. Zar nije lakse da mi ti objasnis zasto moje zamerke namaju veze sa islamom?

Evo konkretnih dakle stvari:

Da li je tvoje nerazumevanje nauke i odbacivanje naucnih Teorije kao nesto sto bi po svim razumnim parametrima trebali da prihvatamo kao najbolje objsnjenje, nije posledica tvog grcevitog vezivanja za islamske knjige?

Da li je tvoj antinaucni stav o evoluciji posledica islamskog ucenja?

Da li je to sto si spreman sebi da dozvolis da kazes da pedere treba premlatiti ako izadju da paradiraju nije posledica Islama?

Ne treba, niko to od tebe i ne traži ali eto bar nešto da se zna o islamu pa da se o njemu donese stav.Valjda bar vi, koji toliko preferirate nauku i naučne činjenice znate da bez znanja o nečemu ne može se donijeti ispravan stav o tome.

Samo bih zamolio i tebe i druge ateiste da se držimo bontona , da bi ovaj naš dijalog mogao biti što ozbiljniji i što korisniji kako za jednu tako za drugu stranu.Slažete li se da  na tom principu ide ovaj razgovor?Ja priznajem da nisam stručnjak u nauci, ali u mojoj porodici su genetičari, doktori, filozofi, ljudi koji su od nauke i od pera ali su vjernici.Tako ako mi nešto ne bude poznato od nauke brate ja se ne stidim pitati pa i tebe ako nešto bolje od mene znaš.Valjda je to brate majka mu stara normalno, zar ne?

Ne moj stav o evoluciji je posljedica kako vjerskog tako i solidnog pozbnavanja drugih znanja, a u onom što ne znam pitam struku, da ne pogriješim.

Da li znaš koja je prva rečenica objavljena Muhammedu a.s.?

Da li znaš kakav stav islam ima prema nauci?

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Stoga je pravo pitanje ako neko učini neki postupak:da li je on u skladu sa islamom ili ne?

Logički je ne osuđivati islam zbog postupaka koje neki u islamskom svijetu čine, logički je valjda upitati, muslimani su učinili to i to, a to mi se ne sviđa da li je to u skladu sa islamom ili nije, ako jeste zbog čega je, zar ne, brate?

A okej je kritikovati ateizam ne zbog zločina ateista nego zbog zločina KOMUNISTA?

Dvostruki aršin izgleda.

Da ali komunisti su ateisti, zar ne?
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

jesu... pa?

I talibani su muslimani... (mislim na one talibane sto zabijaju avione  u zgrade i kolju zive ljude- imam na mom sajtu bas te klipove gde kolju coveka dok on vristi kroz traheju jer mu je prerezan dusnik i grkljan...) jel sad treba na osnvu njih da donosimo sud  o svim muslimanima? Ako treba onda ste ga debelo nagrabusili...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

jesu... pa?

I talibani su muslimani... (mislim na one talibane sto zabijaju avione  u zgrade i kolju zive ljude- imam na mom sajtu bas te klipove gde kolju coveka dok on vristi kroz traheju jer mu je prerezan dusnik i grkljan...) jel sad treba na osnvu njih da donosimo sud  o svim muslimanima? Ako treba onda ste ga debelo nagrabusili...

facenew22222222
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

jesu... pa?

I talibani su muslimani... (mislim na one talibane sto zabijaju avione  u zgrade i kolju zive ljude- imam na mom sajtu bas te klipove gde kolju coveka dok on vristi kroz traheju jer mu je prerezan dusnik i grkljan...) jel sad treba na osnvu njih da donosimo sud  o svim muslimanima? Ako treba onda ste ga debelo nagrabusili...

facenew22222222
Da, ta ti stoji.Zato sam stavio onaj smajl.

Samo opušteno.Složit ćemo se da o nečemu trebamo donijeti stav nakon što pročitamo o njemu.Zar ne?I tebi isto pitanje, šta znaš o islamu, da li si neko djelo iz islama pročitao?Na osnovu tog primjera možemo donijeti sud o tim počiniocima a ne o vjeri kojoj pripadaju!Naravno ovo bi trebalo da važi za sve. I tu se slažem.

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

ne znam puno o islamu zato se  i ne ukljucujem puno na ovoj temi... ali sam postavio pitanje na prethodnoj strani koje mi nisi odgovrio...

A iskreno, da ga muslimani ne iznose na tako zao glas, islam bi bio vrlo prihvatljiva religijska varijanta.. naravno za nekog ko veruje  u vise sile... ne za mene...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Da li činjenica može biti pogrešna?Ili si odgovorio i za jedno i za drugo?

Cinjenica moze biti nedovoljno precizno odredjena, uvek postoji stepen greske u odredjivanju

manji ili veci. A dosadasnja predvidjanja nauke pokazuju da su ovi stepeni greske sasvim moguci

za tolerisati jer se teorije sasvim lepo sastavljaju.

Подели на овим сајтовима

Dvostruki aršin izgleda.

Da ali komunisti su ateisti, zar ne?

Da ali ljudi koji su udarili u WTC su muslimani, zar ne?

Подели на овим сајтовима

Комунисти нису само атеисти. Они си АНТИтеисти, богоборци. Атеисти су људи који не верују у Бога, али који немају намеру да прогоне оне који у Бога верују. Треба правити разлику.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...