Grizzly Adams Написано Фебруар 20, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2012 Слободне трговине робовима. Мислим, то нема везе са либерализмом. Наравно, али је кретање (слободних људи) било слободније него данас, трговина мање ограничена, чак су и порези били мањи. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Фебруар 20, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2012 Имали су елементе слободног тржишта, мислим да је то брат хтео да каже. Да, то сам хтјео да кажем. Зато сам касније покушао то нагласити кроз начела. Једно од начела либерализма је слобдна трговина - тржште. Начело либерализма је и слобода кретања, Независна од етничке, расне или друге припадности. Па сад, ако кажемо и да комунизам исто то заговара не значи да је погрешно. Ја сам за то да се не подвлаче строге дефиниције ниједног економског ни етичког принципа, јер нема ни чистог комунизма, ни чистог либерализма, ни било које чисте идеје коју је могуће остварити. У реалности је могуће и само једно могуће, нешто од првога са више или мање примјеса другог. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Фебруар 20, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2012 Слободне трговине робовима. Мислим, то нема везе са либерализмом. Добро јел било слобода трговине добрима која није подразумијевала само робове? Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Фебруар 20, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2012 Наравно, али је кретање (слободних људи) било слободније него данас, трговина мање ограничена, чак су и порези били мањи. Да, само што си превидео за шта се тада користио новац од пореза, а за шта се користи данас у модерним државама. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Фебруар 20, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2012 Да, само што си превидео за шта се тада користио новац од пореза, а за шта се користи данас у модерним државама. Вараш се, они су имали развијене социјалне програме. На пример, у Риму је сваки грађанин добијао следовање жита од државе. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Фебруар 20, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2012 Вараш се, они су имали развијене социјалне програме. На пример, у Риму је сваки грађанин добијао следовање жита од државе. ОК, нисам знао. Сад сам управо сазнао и да је Рим уништен због социјализма. http://www.cato.org/pubs/journal/cjv14n2-7.html Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Фебруар 20, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2012 Zato što Hrišćani teže harmoniji nacionalnog i internacionalnog. Hrišćanstvo je narodna vera, dakle vera naroda, a ovo znači da se poštuje kultura i nacionalni identitet naroda umesto da se svi utope u nekakav melting pot, istovremenom da narod bude otvoren prema svim drugim narodima i kulturama, bez predrasuda jednih prema drugima. Mi ionako imamo jako mešanje kulture i nauke - primamo, preuzimamo, dajemo; jedna autohtona kultura postoji danas koliko i jedan autohtoni narod, možda u nekim prašumama Amazona. Ovo je jedan prirodni proces, ali isto prirodni proces jeste da hoćemo da ostanemo jedan samosvojni narod, sa svojom istorijom, sa svojom tradicijom, sa svojom kulturom te i nacionalnim identitetom. Savršenstvo je, recimo, isto da se voli moderno i tradicionalno, ne da se voli jedno a mrzi se drugo. Tako treba isto voleti svoje i voleti tuđe, i onda unutar takve harmonije, ili ljubavi, dozvoliti ljudima da se dalje razvijaju - ako pri tome ostanu samosvojna nacija, dobro je, ako pak postanu nova nacija, i to je dobro. Nama bi bilo dobro da više propovedamo vrline i dobra dela, umesto da filozofiramo da li smo narod, da li trebamo da budemo narod ili ipak da izvršimo kolektivni samo-etnocid i tako dalje.. Ovo zadnje govori da imamo problem identifikacije. Jer, naime, svejedno koji da smo narod, to nema uticaja kakvi smo ljudi. Možemo da budemo dobri ljudi i Srbi, i možemo da budemo loši ljudi i Srbi; isto tako možemo da budemo dobri ljudi i ne-Srbi, i možemo da budemo loši ljudi i ne-Srbi. Biti dobar ili zao čovek ne zavisi od nacionalne pripadnosti; ovde bi ulazili u rasizam. I prema tome, zašto moramo da diskutujemo da li valja što smo Srbi? Važnije jeste da diskutujemo šta da uradimo da postanemo bolji ljudi, svako od nas i ne samo mi Srbi. Колико је ово боље од оног твог ми Срби...најбољи, најљепши нај ово нај оно. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marjanovic Написано Фебруар 20, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2012 Наравно, али је кретање (слободних људи) било слободније него данас, трговина мање ограничена, чак су и порези били мањи. Сигурно. Када говоримо о социјалном радикализму Светих Отаца, онда то баш није било тако, те треба схватити контекст, време... али све то не важи када је либерализам у питању. Врло си објективан. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
angst Написано Фебруар 20, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2012 Ja jesam Srbenda, Srbin sam od glave do pete, i Bog dao da budem Srbin i u budućem veku, navek i u vek vekova; ali ne mrzim druge narode i ne volim propagande i govore mržnje sa ciljem da se drugi ljudi i narodi diskvalifikuju, sa obzirom da je zadnje neistina, dakle laž, a ja kao Hrišćanin obavezan sam uvek istini i ne lažima. Kao laža ja sam nevera Božiji.А оно нема више ни Грка ни Јеврејина, то мачку о реп, је ли? Natasa. је реаговао/ла на ово 1 "He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Фебруар 20, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2012 Сигурно. Када говоримо о социјалном радикализму Светих Отаца, онда то баш није било тако, те треба схватити контекст, време... али све то не важи када је либерализам у питању. Врло си објективан. Ни мени то није најјасније. Када је реч о Светим Оцима, онда треба разумети да је богатство завислио од рођења и стицало се силом, а овамо имали мање порезе и слободније тржиште него данас. Не може обоје да буде тачно. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Фебруар 20, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2012 Ja jesam Srbenda, Srbin sam od glave do pete, i Bog dao da budem Srbin i u budućem veku, Брате Србендо,има ли шансе у овом веку , да свратиш до матице,да видиш мало како је у Србији, упознаш другаре форумаше ,донесеш неки поклон,моцарт кугле,неки добар дукс и тако то... ^-^ Александрида and Natasa. је реаговао/ла на ово 2 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Фебруар 20, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2012 One mocartove kugle ne bih donosio, veruj mi, nije vredno, ali ledeno vinče, to je već nešto za šmekere.. Odgovori na pitanje Dragi greengrin greengrin greengrin http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Фебруар 21, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2012 One mocartove kugle ne bih donosio, veruj mi, nije vredno, ali ledeno vinče, to je već nešto za šmekere.. hehe niko nije ni mislio na te austrijske kvazi mocart kugle, nego na one malo skuplje Reber-ove http://www.google.co...8Oqb14QTswsWICA pakuj koferce i dolazi! :lol: Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Фебруар 21, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2012 одо ја у номаде, а ви како оћете. тада више нећу имати проблема да ли сам овај или онај, а могу свуда да будем хришћанин. једино што ће да ме разликује је језик, а и то се научи. и не, не исељавам се него размишљам да не престанем да путујем, барем једно време. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Фебруар 21, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2012 ti bi se ustvari trebao zvati Dragi Kolumbo... pa naravno da je Nemac, nego nije bitno okle je nego kakvog je ukusa Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука