Jump to content

Да ли сте се причестили?

Препоручена порука

Nikad se nisam pricestila, to se kod nas ne radi. Nemam nikog u blizoj sredini ko se pricescuje  greengrin

:krstix: 1405_love .please.

Па има ли Црква и служи ли се Света Литургија?

joooj

1405_love

0442_feel

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

Свакако  :krstix:

Али би ми било некако чудно, то се код нас просто не ради. Нико ми не би замерио, али вероватно би било- откуд сад па то  1405_love. Је л треба да се пости пред причест, је л у току неки пост...? greengrin

Подели на овим сајтовима

Свакако  1405_love

..........

1405_love

..........

Али би ми било некако чудно, то се код нас просто не ради. Нико ми не би замерио, али вероватно би било- откуд сад па то  0442_feel.........

Кад прочиташ неке текстове (а овде их има Богу хвала, онолико !!!) или одслушаш https://www.pouke.org/audio.php?cid=630&id=4794&do=view  (не траје дуго..), разумећеш битност Причешћивања. А онда ће ти бити драго, што си била подстицај својој браћи и сестрама у Христу, која су са Тобом на Светој Литургији, да и сами промене штетну навику неПричешћивања.

..........Је л треба да се пости пред причест, је л у току неки пост...? :krstix:

Замоли свог свештеника да поразговарате, и он ће Ти, сигуран сам, дати добар савет.

greengrin

joooj

.please.

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

Подели на овим сајтовима

Читам доста  0705_read  greengrin.

............

1405_love .please. joooj

Онда Ти је сигурно разумљива неопходност Причешћивања.

.......

Да...требало би да одем до Цркве и скупим петљу да попричам са свештеником.

Ма каква храброст додатна,....већ кад си на Литургији, чим се заврши, приђеш Оцу, и то је то...после све Неко Други Води...

Унапред Ти честитам и радујем се што ћемо бити заједно у Једноме!!!

:krstix:

1405_love

0442_feel

"Прости верник"

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

Био сам на Литургији али сам узео само нафору . Нисам се осећао спремним за причешће .

• Волим 1

``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити"

Свети Николај Српски

Подели на овим сајтовима

Ова тема отворена да лупате чежњу нама из Епархија у којима нема причешћа ван великих постова?

Nesto mislim, mi smo vjerovatno u vecini, a oni reformisu tu praksu odozdo... Bar kad su postovi pustaju nas da prilazimo prema nasoj volji i savjesti... Kod nas je Pricesce lijek, a kod njih preventiva...

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...

Ма наравно :group111: slava3 319.gif 0442_feel :drugarstvo:nasznak9877777777777777777

``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити"

Свети Николај Српски

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...