Jump to content

Новости из света науке

Препоручена порука

Majice koje hlade:

Columbia announces Omni-Freeze ZERO, sports gear that cools you down the hotter you get (video)

A, šta kažete :) Al' bi mi dobro došla jedna ovakva majica

сјајно, мени би добро дошао такав комбинезон :))))

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Ново оружје америчке војске – комбинација муње и ласера

29. 06. 2012 14:23 | Танјуг

1

flash.jpg

Испитује се у америчким војним лабораторијама (Илустрација: Новости)

Вашингтон – Америчка војска развија ново оружје које ће у комбинацији муње и ласера моћи да уништи мету.

Ово оружје (ЛИПЦ) се за сада испитује у америчким војним лабораторијама, а тестирање је обављено у јануару. Појединости су објављене на сајту америчке војске, наводи ББЦ.

Креирано је да гађа мете које боље проводе електрицитет него ваздух или земља које их окружују као што су, на пример, оклопна возила или неексплодиране мине.

Научни руководилац пројекта Џорџ Фишер је објаснио да снага овог оружја може да буде огромна будући да се ствара импулс огромне снаге:

„Током трајања ласерског импулса, може да се произведе више енергије него што је потребно једном великом граду, али импулс може да траје само делић секунде.“

Настаје тако што ласерски импулс, захваљујући својој електромагнетној енергији, ствара плазму у ваздуху која води електрицитет до циља. Та енергија је довољно јака да раздваја електроне из молекула ваздуха, објаснио је Фишер.

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

http://www.youtube.com/watch?v=lTBggr05p7w

За мушки део публике - видео говори о вештачкој неуронској мрежи и механичким ногама што би у будућности могло да помогне људима са повредама и слично.

Пошто знам да из првог гледања ништа нисте чули о чему се ради. :)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Tecnosti koje ocvrsnu pri udaru:

Isto to, samo za one koji ne vole slike ali vole slova: http://www.sciencedaily.com/releases/2012/07/120712224549.htm

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

Tu ćemo da sagradimo stan Magdi fon Burg, da bi imala gde da živi kada se Teodor vrati matičnoj planeti.

:)

animal-smiley-075 animal-smiley-075

0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha

Подели на овим сајтовима

Колико сам схватио, та мисија Војаџер је изузетно важна да би се утврдило какво је зрачење у међузвезданом простору. Наука каже да је тамо страшна радијација која долази из средишта Галаксије.

А она слика са Марса, то је рај за пустињаке.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...