Гости Guest о. Агапије Написано Септембар 8, 2010 Гости Пријави Подели Написано Септембар 8, 2010 Вашингтон упозорава да је намера евангелистичке цркве на Флориди да 11. септембар прогласи "међународним даном спаљивања Курана" провокативни акт који угрожава безбедност Американаца широм света. Америчка администација осудила је намеру следбеника једне евангелистичке цркве на Флориди да 11. септембра огранизују јавно спаљивање примерака Курана. Портпарол Стејт департмента Филип Краули изјавио је да се нада да ће се Американци успротивити таквим, како је истакао, "неамеричким" плановима цркве пастора Терија Џонса да на тај начин обележи девету годишњицу терористичких напада Ал Каиде на Њујорк и Вашингтон. "Мислимо да су то провокативни акти. Желели бисмо да више Американаца устане и каже да је то у нескладу са америчким вредностима. У ствари, сами ти акти су неамерички", рекао је Краули на конференцији за штампу. Краули је напоменуо да влада САД подржава слободу изражавања, али је за јавно спаљивање исламске свете књиге рекао да је акт који може имати озбиљне последице, пошто исказује непоштовање према једној великој светској религији. Краули је додао да су америчке дипломатске мисије већ пријавиле да је тим поводом у више муслиманских држава дошло до мањих демонстрација и додао да та акција излаже ризику животе обичних Американаца, дипломата и војника. Портпарол Беле куће Роберт Гибс се потпуно сложио са оним што је претходно рекао командант америчких снага у Авганистану, генерал Дејвид Петреус, да ће "слике јавног спаљивања Курана сигурно искористити екстремисти у Авганистану и широм света за распаљивање јавног мњења и изазивања насиља". "Ова администациија је забринута због било какве сличне акције која наноси штету нашим трупама", рекао је Гибс. Реаговао је и генерални секретар НАТО-а Андерс Фог Расмусен, који је тренутно у Вашингтону, изјавом да је забринут због могућих негативних последица по безбедност трупа западне војне алијансе. ЕУ и Ватикан осудили намеру Евангелистичке цркве Висока представница Европске уније за спољну и безбедносну политику Кетрин Ештон и Ватикан осудили су најаву спаљивања Курана. Савет за међуверски дијалог Ватикана указао је у саопштењу да "свака вера са својим светим књигама, местима култа и симбола има право да буде поштована и заштићена". "Сви верски званичници и сви верници су позвани да поново оштро осуде сваки облик насиља, посебно оног насиља почињеног у име вере", додаје се у саопштењу. Амерички министар правде Ерик Холдер рекао је раније да је спаљивање Курана "идиотска и опасна" ствар. Евангелисти не одустају Следбеници мале евангелистичке новозаветне заједнице, која се зове Црква "Дав ворлд аутрич центер" на Флориди, који намеравају да 11. септембра организује спаљивање примерака Курана, одбацили су та упозорења. Пастор Џонс је изјавио да је свестан да ће спаљивање исламске свете књиге изазвати жестоко противљење, али додао да сматра да Америка не треба никоме да се извињава због својих дела, нити да се повија пред моћницима. Пастор је рекао да је његова намера да се пошаље "упозорење радикалним елементима у исламу". извор: РТС Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Написано Септембар 8, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2010 Рекламни потез. ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Септембар 8, 2010 Гости Пријави Подели Написано Септембар 8, 2010 Болесна намера ! Гледају да изазову немир код екстремиста , после им није крив ђаво , што су тражили то су и добили! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Септембар 8, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2010 Ето ја као "клерофашиста" из Образа осуђујем паљење курана. Јесте ли се изненадили мојим ставом?Много што шта ће вас још изненадити... "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nicholas Написано Септембар 9, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2010 meni je to glupo.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Leo I Magnus Написано Септембар 9, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2010 Нисте ми јасни.. Куран је сатанистичка књига...и као таква што се мене тиче..може бити спаљена..а можете да је држита и на полици...лични проблем свакога! Heghlu'meH QaQ jajvam http://orthodoxbrotherhood.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Септембар 9, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2010 Нисте ми јасни.. Куран је сатанистичка књига...и као таква што се мене тиче..може бити спаљена..а можете да је држита и на полици...лични проблем свакога! Па баш зато што је то лични проблем како ће ко посматрати Куран, и треба да буде лични. Господа из евангелистичких цркава својом бесмисленом иницијативом управо не позивају да се према курану односи свако по свом нахођењу, него да се демонстративно књига која је светиња милијарду људи сваке године спаљује јавно. Ни мени Куран ништа не значи, међутим био Куран овакав или онакав, позивањем некога да га јавно и демонстративно спаљује представља изазивање гнева код муслимана, а мислим да изазивање гнева према било ком човеку не представља никакав благоугодан чин. Уопште ми није јасан неко ко се изјашњава православним хришћанином, а подржава инквизиторске методе како би узвеличао православље над осталим верама. Ја бих Куран пре назвао не сатанистичком, него књигом која је безначајна која у есхатолошком смислу не постоји, према томе према курану, ако неко нема интерес да га проучи из одређених разлога како би био упознат са материјом као теолог рецимо, треба једноставно да се односи као да никад није ни написана тј да не постоји. Ако ти лампа слабо гори, нећеш јој повећати осветљеност тако што ћеш пробати таму да одагнаш, него тако што ћеш додати уља у њу. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дража Написано Септембар 9, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2010 Ако ти лампа слабо гори, нећеш јој повећати осветљеност тако што ћеш пробати таму да одагнаш, него тако што ћеш додати уља у њу. klapklap mense0198626478946378946 shuntavilo2 "Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15) http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vesna V. Lalovic Написано Септембар 9, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2010 ''strašno'' sopaštenje i najava... klapklap... daj shuntavilo2 da sve to bude sprečeno... dada... ono sto je za nas hriscane BIBLIJA to je i za Muslimane Kuran...i kako bi se hriscanin osecao da cita, slusa ili ne daj Bože, gleda iz nekog prikrajka, kako spaljuju njegovu Najsvetiju knjigu... nekada davno u prošlosti bilo je uništeno dovoljno ljudi, a i knjiga...ma kakva god da je knjiga... ''jeretička'' ili ne...svaku knjigu uništiti i spaliti...bila bi grehota... nekim ljudima svašta pada na ''pamet''...i tako jednoga dana možemo pročitati u novinama...kako su možda rešili da se ''obračunaju'' sa nekim ljudima koji im iz nekog razloga nisu po volji...tako što će ih ''spaliti na lomači''... ''Имај времена за РАД - то је цена УСПЕХА ... Имај времена за РАЗМИШЉАЊЕ - то је извор МОЋИ ... Имај времена за ИГРУ - то је тајна МЛАДОСТИ ... Имај времена за ЧИТАЊЕ - то је основа МУДРОСТИ ... Имај времена за ПРИЈАТЕЉСТВА - то је пут СРЕЋЕ ... Имај времена за САЊАРЕЊЕ - то је пут ка ЗВЕЗДАМА ... Имај времена да ВОЛИШ и да те ВОЛЕ - то је привилегија богова ... Имај времена да гледаш ОКО СЕБЕ - сувише је кратак дан за себичност ... Имај времена за СМЕХ - то је МУЗИКА ДУШЕ ...''. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Септембар 9, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2010 Па добро спаљивање јеретичких књига би дозволио али рецимо у овоме контексту: Да неко издаје као Православац а пише неку књигу која нема везе са Православљем, то треба спалити. Али за куран се не слажем, јер ту нема ничега подмуклог, дакле неможе обманити људе који нису чврсти у вери. "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vesna V. Lalovic Написано Септембар 9, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2010 Semberac...a sto spaljivati ''jereticke'' knjige... shuntavilo2... kako se ''boriti'' protiv ''jeretika''... klapklap... u tom slucaju.. u nedostatku njihovih knjiga na trzistu... bili bi osteceni i osiromaseni...i ne bi bili u stanju da ih dobro upoznamo...mislim da ih je jako dobro upoznati preko njihovih knjiga... dada... ''Имај времена за РАД - то је цена УСПЕХА ... Имај времена за РАЗМИШЉАЊЕ - то је извор МОЋИ ... Имај времена за ИГРУ - то је тајна МЛАДОСТИ ... Имај времена за ЧИТАЊЕ - то је основа МУДРОСТИ ... Имај времена за ПРИЈАТЕЉСТВА - то је пут СРЕЋЕ ... Имај времена за САЊАРЕЊЕ - то је пут ка ЗВЕЗДАМА ... Имај времена да ВОЛИШ и да те ВОЛЕ - то је привилегија богова ... Имај времена да гледаш ОКО СЕБЕ - сувише је кратак дан за себичност ... Имај времена за СМЕХ - то је МУЗИКА ДУШЕ ...''. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Септембар 9, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2010 Semberac...a sto spaljivati ''jereticke'' knjige... shuntavilo2... kako se ''boriti'' protiv ''jeretika''... klapklap... u tom slucaju.. u nedostatku njihovih knjiga na trzistu... bili bi osteceni i osiromaseni...i ne bi bili u stanju da ih dobro upoznamo...mislim da ih je jako dobro upoznati preko njihovih knjiga... dada... Зато што нама Црква забрањује да читамо јеретичке књиге, а било је времена као што си рекла када су се палиле. "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vesna V. Lalovic Написано Септембар 9, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2010 danas je jako ''opasno'' vreme...i sve vise me seca na doba inkvizicije - kada je samo bilo potrebno uperiti prst i prokazati nekoga i reci da je jeretik, a isto je vazilo i za knjige...koliko je neduznih ljudilo stradalo...koliko je dragocenih knjiga unisteno... knjiga ima svoju umetnicku vrednost... svaka knjiga...prethodno mora biti procitana i proverena... ali kriticari vole da kritikuju ono sto nisu citali...kriticari obicno pisu kritku predsatve koju nisu ni pogledali... shuntavilo2 ''Имај времена за РАД - то је цена УСПЕХА ... Имај времена за РАЗМИШЉАЊЕ - то је извор МОЋИ ... Имај времена за ИГРУ - то је тајна МЛАДОСТИ ... Имај времена за ЧИТАЊЕ - то је основа МУДРОСТИ ... Имај времена за ПРИЈАТЕЉСТВА - то је пут СРЕЋЕ ... Имај времена за САЊАРЕЊЕ - то је пут ка ЗВЕЗДАМА ... Имај времена да ВОЛИШ и да те ВОЛЕ - то је привилегија богова ... Имај времена да гледаш ОКО СЕБЕ - сувише је кратак дан за себичност ... Имај времена за СМЕХ - то је МУЗИКА ДУШЕ ...''. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Септембар 9, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2010 danas je jako ''opasno'' vreme...i sve vise me seca na doba inkvizicije - kada je samo bilo potrebno uperiti prst i prokazati nekoga i reci da je jeretik, a isto je vazilo i za knjige...koliko je neduznih ljudilo stradalo...koliko je dragocenih knjiga unisteno... knjiga ima svoju umetnicku vrednost... svaka knjiga...prethodno mora biti procitana i proverena... ali kriticari vole da kritikuju ono sto nisu citali...kriticari obicno pisu kritku predsatve koju nisu ni pogledali... shuntavilo2 Зато се данас у крилима јерес све ближи док смо ми једини толерантни а сви остали су инквизитори dada Исто тај термин толеранција- прочитај у књизи Кроз тамнички прозор од владике Николаја шта мисли о толеранцији, демократији, пацифизму, социјализму, комунизму, капитализму и кога сматра одговорним за те ствари? Дал нису можда јевреји? klapklap Сад ће испасти да је владика био антисемита...хехе Он јесте био антијудејац и сваки нормалан хришанин је то. Јер ко је разапео Господа нашега Исуса Христа да неће нас покушати да разапне? "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vesna V. Lalovic Написано Септембар 9, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2010 ''Кроз тамнички прозор''...hvala shuntavilo2...tu knjigu imam izdanje ''Svetigora''...kupljena pod Ostrogom...i moja draga knjiga...potresna...ali uzvisena...misli duboke kao okean - sto ne cudi, jer je delo Sv. Vladike Nikolaja...delo napisano i ispevano u vrlo teskim nadljudskim uslovima izdrzljivosti... klapklap... ''Имај времена за РАД - то је цена УСПЕХА ... Имај времена за РАЗМИШЉАЊЕ - то је извор МОЋИ ... Имај времена за ИГРУ - то је тајна МЛАДОСТИ ... Имај времена за ЧИТАЊЕ - то је основа МУДРОСТИ ... Имај времена за ПРИЈАТЕЉСТВА - то је пут СРЕЋЕ ... Имај времена за САЊАРЕЊЕ - то је пут ка ЗВЕЗДАМА ... Имај времена да ВОЛИШ и да те ВОЛЕ - то је привилегија богова ... Имај времена да гледаш ОКО СЕБЕ - сувише је кратак дан за себичност ... Имај времена за СМЕХ - то је МУЗИКА ДУШЕ ...''. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука