Вилер Текс Написано Октобар 4, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2017 Управо сада, Iulianus рече Ne razumem (?). Zar ti nisam najljubaznije odgovorio da ne treba da se izvinjavaš jer se ne osećam nagaženo? Želiš li da se osećam nagaženo, ili kako? Ako ti neko kaže, "ne, nisi ma povredio", šta ćeš ti da uradiš, da ga ponovo još jednom, možebiti, "nagaziš"? "Di teram", možeš li mi reći? Не могу да ти се објашњавам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Iulianus Написано Октобар 4, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2017 пре 15 минута, Џуманџи рече Нема хришћанства без човеко-бога/богочовека. Pa, mislim da on to ipak zna, ali ne uklapa se u ovo predavanje i uopšte u filozofiju i sistem koji je on stvarao. Ali u pravu si inače, za ostale koji su čuli njegovo mišljenje o tom pitanju i bezrezervno ga prihvatili, bez ikakvog razmišljanja, na njih se to najviše odnosi. Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Iulianus Написано Октобар 4, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2017 Управо сада, Вилер Текс рече Не могу да ти се објашњавам. Ne trebaš. (Bojim se da ćeš i ovo pogrešeno da shvatiš). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Октобар 4, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2017 пре 3 минута, Iulianus рече Ne trebaš. (Bojim se da ćeš i ovo pogrešeno da shvatiš). Па што ме онда питаш све оно? Не бој се роде. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Iulianus Написано Октобар 4, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2017 пре 5 минута, Вилер Текс рече Па што ме онда питаш све оно? Не бој се роде. Zato što moju dobrohotnost i ljubaznost nazivaš "prepotentnom". Ako želiš da "gaziš" ljude oko sebe, onda im se ne izvinjavaj što si ih tukao i ne nazivaj ih prepotentnim. (Uostalom, ne poznaješ me i ne možeš na osnovu dve-tri rečenice da sudiš o nečijem karakteru. Ja ne mogu za tebe da kažem da si loš čovek, bez obzira što si ti sam rekao da si me "nagazio", mada nisi, al` ajd`). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Октобар 4, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2017 пре 34 минута, Iulianus рече Pa, mislim da on to ipak zna, ali ne uklapa se u ovo predavanje i uopšte u filozofiju i sistem koji je on stvarao. Ali u pravu si inače, za ostale koji su čuli njegovo mišljenje o tom pitanju i bezrezervno ga prihvatili, bez ikakvog razmišljanja, na njih se to najviše odnosi. Хтедох рећи - богочовек се све мање уклапао у системе који смо ми стварали. Ипак се онајмој пређашњи закључак највише односи на "моје" хришћане. Iulianus је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Iulianus Написано Октобар 4, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2017 пре 11 минута, Џуманџи рече Хтедох рећи - богочовек се све мање уклапао у системе који смо ми стварали. Ипак се онајмој пређашњи закључак највише односи на "моје" хришћане. Da, zato što su ga (Bogočoveka) smestili "na (u) nebo", kako si ti dobro rekla. I onda sisitemi koji su stvarnai takvim "odsustvom" Bogočoveka moraju da ispadnu nakaradni, bez daljnjeg. Takvi sisitemi su i zaslužili opomenu koju je Hristos uputio samim farisejima (ne znam tačno gde je taj deo, pa ću napamet) kada je rekao, otprilike: "Zatvorili ste vrata neba pa niko ne može da uđe, niti se vi sami usuđujete ulaziti/ući", tako nekako. Problem je što su gospoda u "revnosti svojoj " izgubli ključeve, pa ne smeju to da priznaju, od silnog "revnovanja". Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Октобар 4, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2017 пре 2 часа, obi-wan рече Nema potrebe da koristis ovako betonske reci, moze to mnogo bolje da se iskaze... Бетон није мој, позајмљен је од Јулија Цезара . Ох , ја прилично, добра, поштена и часна, могла бих себе оптужити за грех злопамћенња, итд,итд ... пре 2 часа, Iulianus рече Rapsodi, plašim se da bilo šta kažem, jer, skočićeš na zadnje noge i onda će biti svašta. No, dobro, samo ovo. Od nekog vremena kad god pročitam ono što ti u nekim "nadahnutim" trenucima napišeš zahvaljujem Bogu što ne živim u tvom svetu. Aaaaaaa, читаш, читаш, шта ја пишем....захваљујући мени и мом писанију, захваљујеш Богу , додуше за погрешне ствари, да можеш да осетиш оно што ја осећам и да стварно знаш како је мени (не твоја перцепција мога света ) рајска стања походила би твоју душу још овде на земљи, ионако после горе та ти се прилика неће указати..... пре 2 часа, Снежана рече Ово је ниско, чак и за једног атеисту Интервентна...нема потребе за интервенцијом, иако тако налажу прописи, акта и правила мушки трпим ударце, а мушки их и задајем... Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Октобар 4, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2017 пре 27 минута, Iulianus рече Da, zato što su ga (Bogočoveka) smestili "na (u) nebo", kako si ti dobro rekla. I onda sisitemi koji su stvarnai takvim "odsustvom" Bogočoveka moraju da ispadnu nakaradni, bez daljnjeg. Takvi sisitemi su i zaslužili opomenu koju je Hristos uputio samim farisejima (ne znam tačno gde je taj deo, pa ću napamet) kada je rekao, otprilike: "Zatvorili ste vrata neba pa niko ne može da uđe, niti se vi sami usuđujete ulaziti/ući", tako nekako. Problem je što su gospoda u "revnosti svojoj " izgubli ključeve, pa ne smeju to da priznaju, od silnog "revnovanja". Pa, , moram da kazem nesto. Ipak je Hristos rekao,... pricace ( apostoli i njihovi naslednici ) u Moje Ime,....ili, ono drugo, poslacu vam Duha Istine, koji ce Moje pricati i dodati sta je jos potrebno. Tako da, ipak je Bogocovek na ovaj nacin, jos uvek na zemlji i njegova prica se nastavlja kroz Njegovu Crkvu. Mislim, ono, sasvim je logicno, i On sam je rekao i dao Crkvu koja ce propovedati i nastaviti Njegovo delo na zemlji. Do Njegovovog povratka ili kako se kaze, Drugog dolaska. Tako da taj sistem koji postoji i jeste , kako da kazem pravilno, Njegov sistem. Ne postoji razlika izmedju Njega i tog sistema. Problem je samo u pogresnom tumacenju i primeni sistema. To su i uradili fariseji sa starim sistemom Starog Zaveta. ( koji je u tom vremenu bio dobar ). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Iulianus Написано Октобар 4, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2017 пре 9 минута, Bokisd рече Tako da, ipak je Bogocovek jos uvek na zemlji i njegova prica se nastavlja kroz Njegovu Crkvu. Naravno, zato sam reč - odsustvo - stavio pod navodnike. Vidi - Цитат I onda sisitemi koji su stvarnai takvim "odsustvom" Bogočoveka moraju da ispadnu nakaradni, bez daljnjeg. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Iulianus Написано Октобар 4, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2017 пре 12 минута, Рапсоди рече захваљујући мени и мом писанију, захваљујеш Богу , додуше за погрешне ствари, да можеш да осетиш оно што ја осећам и да стварно знаш како је мени (не твоја перцепција мога света ) рајска стања походила би твоју душу још овде на земљи, ионако после горе та ти се прилика неће указати..... Nije hrišćanski valjati se od smeha bezrazložno, makar hrišćanina i "rajska stanja pohodila (njega/nju), ili njegovu dušu". Dakako, "hrišćanima" s druge strane sve je dozvoljeno. Zato su i "hrišćani". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Октобар 4, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2017 пре 1 минут, Iulianus рече Nije hrišćanski valjati se od smeha bezrazložno Ма ја то само форумски, иначе осмех мој никада не прелази у кез...Динемој си вређаш, мушки отрпи и кад нема шта да се отрпи.... пре 1 минут, Iulianus рече Dakako, "hrišćanima" s druge strane sve je dozvoljeno. Zato su i "hrišćani". Али није све на корист.... Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Октобар 4, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2017 пре 13 минута, Iulianus рече Naravno, zato sam reč - odsustvo - stavio pod navodnike. Ok. Mislim, morao sam da razjasnim, meni je delovalo kao pravljenje distikcije izmedju sistema i Hrista, koja u realnosti ne postoji. Iulianus је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Iulianus Написано Октобар 4, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2017 пре 39 минута, Рапсоди рече Ма ја то само форумски, иначе осмех мој никада не прелази у кез...Динемој си вређаш, мушки отрпи и кад нема шта да се отрпи.... Али није све на корист.... Žao mi je nekih stvari koje ovde (i gore u prethodnom postu) govoriš, pre svega zato što nisu tačne. A što se tiče "rajskih stanja" i pročaja, ipak mi je bolje ostati trezne glave i pri punoj svesti, a ne pri nekakvim čisto subjektivnim umišljajima. Jer, zaista, moram da ponovim i ovde, čoveku (ili ženi) kome je Putler idol ne želim biti u koži, niti "rajska stanja" njegova imati blizu sebe (a posebo ne u sebi). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Октобар 6, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 6, 2017 @Iulianus, нема профилне, зар си отишао? Iulianus је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука