cloudking Написано Септембар 2, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2010 Iako je popularni naucnik (ovde cesto (pogresno) navodjen kao bogoobozavalac) cesto bivao dvosmislen i neodredjen u svojim spekulativnim besedama o bogu, danas ipak ima drugaciji stav. Predomislio se i kaže da ideja svemogućeg bića kao tvorcu kosmosa više nije u skladu sa najnovijim otkricima i naučnim teorijama. http://edition.cnn.com/2010/WORLD/europe/09/02/hawking.god.universe/#fbid=cRzYNzFs4U_&wom=false Vest je na engleskom, ali ako neko ima problem sa prevodjenjem postoji i vest na srpskom ali ni izbliza tako informativna ili opsirna poput one sa CNN-ja... http://www.bbc.co.uk/serbian/news/2010/09/100902_hawkingongod.shtml пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 2, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 2, 2010 OK, ali to je neki drugi forum kako vidim... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Септембар 2, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2010 Baš super što se predomislio,ali ja još uvek ne odustajem bighugbighug Meni bi bilo razumnije da je rekao da je postao ateista umesto što tvrdi da Bog nije stvorio univerzum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Септембар 2, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2010 Hoking odavno nije nesto znacajno u fizici a narocito netreba nejgove pokusaje da se odredi prema nekim filozofskim pitanjima ozbiljno shvatati kad je on jedan od preostalih zagovornika pozitivizma. Iz istih razloga je i zablokirao sa teorijomcrnih rupa, informacije, superstruna. Nisu za dzabe vodecu ulogu preuzeli platonicki nastrojenic matematicari Penrouz, Vajnberg i ostali. A Hoking ostaje samo ateistima za mahanje ovakvim vestima i mesto u istoriji nauke koje je zaista realno zasluzio u veremenu kad je doprinosio proserinju opstoj teoriji saznanja. Pontifex Emeritus је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Септембар 3, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2010 Ma gle . . . kako poverovati nekome tako ... obelezenom? Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Emilijan Написано Септембар 3, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2010 Hoking odavno nije nesto znacajno u fizici.... ovo je isto i moj drug rekao (fizicar, polu ateista)...... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
šangaj Написано Септембар 3, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2010 Ма он је научник захваљујући добром маркетингу... Како год се нешто о црним рупама говори они гурају Хоукинга.... А и његов допринос Астрофизици је исти као и мој допринос развоју Јеврејске филизофске мисли. ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 3, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 3, 2010 Pa dobro aquilio, jel vidis postove od tvog pa nanize? Kako ja sad da ne napisem da sam sablaznjen glupostima koje su ljudi u stanju da napisu i da ne trepnu? TI ces da kazes da se opet "izvlacim" iz rasprave, ali ako si imalo upucen u opvu problematiku (nekako ipak verujem da jesi) prokomentarisi mi ovaj retardirani post pre ovog mog... ja jednostavno osecam da nema sta sto mogu da napisem a da doticni shvate mehaniku crnih rupa i hokingovo zracenje koje je jednako revolucionarno u fizici kao i otkrice fotoelektricnog efekta... Ne ipak je Hoking budala neobrazovana... koji na svoj hendikep vata mase... Moj ucitelj u osnovnoj zapravo vise zna i bolje se razume u fiziku od njega... pih... Mediokritet je boles' :cheesy: пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Септембар 3, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2010 ...................................... Mediokritet je boles' :cheesy: Avaj, jezivo istinito... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Септембар 3, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2010 Pa dobro aquilio, jel vidis postove od tvog pa nanize? Kako ja sad da ne napisem da sam sablaznjen glupostima koje su ljudi u stanju da napisu i da ne trepnu? TI ces da kazes da se opet "izvlacim" iz rasprave, ali ako si imalo upucen u opvu problematiku (nekako ipak verujem da jesi) prokomentarisi mi ovaj retardirani post pre ovog mog... ja jednostavno osecam da nema sta sto mogu da napisem a da doticni shvate mehaniku crnih rupa i hokingovo zracenje koje je jednako revolucionarno u fizici kao i otkrice fotoelektricnog efekta... Ne ipak je Hoking budala neobrazovana... koji na svoj hendikep vata mase... Moj ucitelj u osnovnoj zapravo vise zna i bolje se razume u fiziku od njega... pih... Mediokritet je boles' Imaj milosti Mracnjace u ovim zahtevima. :cheesy: Video si mozda kakve muke imam sa njima na podforumu "stvaranje". Pisao sam tomove tekstova i nemogu da ukapiraju jedno prosto razvrstavanje zivih organizama. Koliko god primera da navodim neko opet izadje sa onim cuvenim "niko nije video prelazak jedne vrste u drugu". Sta reci, ja mogu da ima pokazem da nisu u pravu ali nemogu da ih nateram da to prihvate. E kad mi tako slobo ide sa ovim primerom biologije koja je kao teza mnogo prostija i priznemnija nego Hokingovo zracenje onda sta mislis koliko bih uspeha imao sa time? Ne mnogo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пантелејмон Нови Написано Септембар 3, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2010 Како није значајан научник кад ови наши атеисти ликују после ове вести? Људи су у екстази! Ја мислим да се више не сећају ни ко је Дарвин! :cheesy: http://www.svetigora.com/node/5903 Радуј се мучениче и Цјелевниче, Пантелејмоне! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Септембар 3, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2010 Како није значајан научник кад ови наши атеисти ликују после ове вести? Људи су у екстази! Ја мислим да се више не сећају ни ко је Дарвин! :cheesy: Doprioneo je dosta toga modernom svhatanju astrofizike narocito je razjasnio neke bitne stvari o crnim rupama ali je u istom pokusaju zablokirao jer nije sa sobom rascistio da je teorijska fizika bas zato teorijska jer ima akcenat na spekulativnom a ne na empirijskom metodu dolaska do saznanja. Zbog toga su naslednici koji se sada nose sa tom problematikom promenili pristup kriterijumu istinitost. Potvrdu istinitosti necega gledaju kroz eleganciju i simtricnosti matematickih jednacina sto pretstavlja takozvani matematicki platonizam. Naravno taj pristup nije moguce uociti kao merodavan na svim slojevima matematike ali na ocim apstrakntin slojevima je i tek kako primenjiv. Darvin nema veze sa celom pricom. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пантелејмон Нови Написано Септембар 3, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2010 Знам брате да нема везе са Дарвином, него констатујем шта мисле....прочитао сам коментаре по Блицу, ценим да би их мање обрадовао добитак на Лото-у! Као да је он први научник-атеиста и као да је дао последњи доказ да нема Бога. :cheesy: http://www.svetigora.com/node/5903 Радуј се мучениче и Цјелевниче, Пантелејмоне! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Септембар 3, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2010 Ma gle . . . kako poverovati nekome tako ... obelezenom? Oдвратно, одвратно, одвратно! Немам речи! Одавно нешто нељудскије нисам прочитао! winter Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Септембар 3, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2010 Ma gle . . . kako poverovati nekome tako ... obelezenom? Oдвратно, одвратно, одвратно! Немам речи! Одавно нешто нељудскије нисам прочитао! winter Karelin je tako potkacio Frojda pa se izgleda takav metod siri. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука