Jump to content

Гитара

Оцени ову тему

Препоручена порука

Одакле скидате таблатуре?

Najbolji sajt za to i najpotpunija internet baza podataka za tablature je definitivno:

www.ultimate-guitar.com

a od domaćih recimo:

www.2akordi.net  ili    www.gitare.info

Само Ултимате вреди ово остало је нека бледа копија

http://www.facebook....jovan.cakareski

Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley...

Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар

Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског!

Подели на овим сајтовима

Na forumu sviraju sledeći ljudi: Ulični Muzičar, ZvonkoM, mikael_pasa i Darko.O .

Neka se doda koga sam preskočio.

nisi dobro obavešten ...

malo ko ... NE svira !

Bez vređanja molim te.

Mislim na to što si mi rekao za mamu.

ne zezaj , kolega , po gitari i bo bezbožništvu !

nego , kaži mi ...

jel' nisi u dobrim odnosima sa Stojadinovićem ?

(zbog potpisa pitam)

veslaču se izvinjavam zbog spama !

.

www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ]

.

Подели на овим сајтовима

Na forumu sviraju sledeći ljudi: Ulični Muzičar, ZvonkoM, mikael_pasa i Darko.O .

Neka se doda koga sam preskočio.

nisi dobro obavešten ...

malo ko ... NE svira !

Bez vređanja molim te.

Mislim na to što si mi rekao za mamu.

ne zezaj , kolega , po gitari i bo bezbožništvu !

nego , kaži mi ...

jel' nisi u dobrim odnosima sa Stojadinovićem ?

(zbog potpisa pitam)

veslaču se izvinjavam zbog spama !

Nisam u sjajnim odnosima sa njim, istina.

Mada ne bih o njemu stvarno. Nema potrebe. :drugarstvo:

Подели на овим сајтовима

Ivica na visini zadatka kao i uvek. Ljudi gledate/idete vi na gitarske koncerte?

Moze li neko da pravi improvizacije tipa Satriani ako je sviranje ucio bubanjem i uvezbavanjem

akorda napamet?

uvežbavanja , t.j. vežbanbja - nikad dosta !

To je korisno .

Sad ... ako već nešto ne možeš sam da "skineš" ,

ako ti neko pokaže ili negde pročitaš ,

možeš da naučiš i od toga !

ako razmišljaš o svakom odsviranom tonu ...

.

www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ]

.

Подели на овим сајтовима

Подједнако битно као вежбање је и "размишљање" о музици. То сам први пут чуо од чувеног виолинисте Исака Перлмана да проведе по пар сати дневно у читању нота и размишљању како све то треба да звучи, а не вежба по цео дан као што би се очекивало.

Препоручујем: http://www.amazon.com/Inner-Game-Tennis-Classic-Performance/dp/0679778314

(има и за музику, али је ова оригинал о тенису најбоља - принципи су универзални)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Велики мајстори бузукија су препоручивали доста слушања, можда исто колико и самог вежбања и то слушања најразличитијих жанрова, чак и оних које не волиш. Но, није то моја поента. Битно је и вежбање и познавање теорије музике и читање нота и слушање и размишљање... Оно што је моја поента је да нема никаквог смисла да неко узме инструмент, набуба пар нота или акорда и сад као зна да свира, а музику не осећа уопште. Не може све да се утренира, за нешто човек ипак треба да се роди. Виђао сам гомилу са завршеном средњом музучком, а не могу по слуху да скину ”Вишњичица род родила”. Чему онда све то? Вероватно да је могуће конструисати робота који ће умети да прочита ноте и савршено репродукује неку симфонију. Човек ипак треба да буде мало изнад тога.

Подели на овим сајтовима

Подједнако битно као вежбање је и "размишљање" о музици. То сам први пут чуо од чувеног виолинисте Исака Перлмана да проведе по пар сати дневно у читању нота и размишљању како све то треба да звучи, а не вежба по цео дан као што би се очекивало.

Препоручујем: http://www.amazon.com/Inner-Game-Tennis-Classic-Performance/dp/0679778314

(има и за музику, али је ова оригинал о тенису најбоља - принципи су универзални)

У било чему би требало да буде тако. А не само као во, уватиш, па штанцујеш. Јел ти сад мало јасније шта мени највише смета у ”рају”? :)

Подели на овим сајтовима

Човек ипак треба да буде мало изнад тога.

Мислиш овако: :)

Vengerov. Master сlass. "Rondo capriccioso"

У било чему би требало да буде тако. А не само као во, уватиш, па штанцујеш. Јел ти сад мало јасније шта мени највише смета у ”рају”? bliss jeeee

Капирам, ал` мора мало и да се штанцује... algabacaju

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Pet Metini daje savet mladim (i drugim) gitaristima, ali se moze primeniti na bilo kog muzikanta (parafraza):

Kad sviras u bendu, cim osetis da si prevazisao druge clanove po umecu/izboru/muzikalnosti odmah trazi novi bend.

Zvonko fala na preporuci knjige, ja sam citao Bred Gilbertovu Winning Ugly i isto preporucujem

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...