Јефимија Крунић Написано Септембар 4, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 4, 2010 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ulični Muzičar Написано Септембар 4, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 4, 2010 Na forumu sviraju sledeći ljudi: Ulični Muzičar, ZvonkoM, mikael_pasa i Darko.O . Neka se doda koga sam preskočio. nisi dobro obavešten ... malo ko ... NE svira ! . www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ] . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јован Чакарески Написано Септембар 4, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 4, 2010 Одакле скидате таблатуре? Najbolji sajt za to i najpotpunija internet baza podataka za tablature je definitivno: www.ultimate-guitar.com a od domaćih recimo: www.2akordi.net ili www.gitare.info Само Ултимате вреди ово остало је нека бледа копија http://www.facebook....jovan.cakareski Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley... Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sophrosyne Написано Септембар 5, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2010 Sor, for two hands Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Септембар 5, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2010 Na forumu sviraju sledeći ljudi: Ulični Muzičar, ZvonkoM, mikael_pasa i Darko.O . Neka se doda koga sam preskočio. nisi dobro obavešten ... malo ko ... NE svira ! Bez vređanja molim te. Mislim na to što si mi rekao za mamu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ulični Muzičar Написано Септембар 5, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2010 Na forumu sviraju sledeći ljudi: Ulični Muzičar, ZvonkoM, mikael_pasa i Darko.O . Neka se doda koga sam preskočio. nisi dobro obavešten ... malo ko ... NE svira ! Bez vređanja molim te. Mislim na to što si mi rekao za mamu. ne zezaj , kolega , po gitari i bo bezbožništvu !nego , kaži mi ... jel' nisi u dobrim odnosima sa Stojadinovićem ? (zbog potpisa pitam) veslaču se izvinjavam zbog spama ! . www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ] . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Септембар 5, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2010 Na forumu sviraju sledeći ljudi: Ulični Muzičar, ZvonkoM, mikael_pasa i Darko.O . Neka se doda koga sam preskočio. nisi dobro obavešten ... malo ko ... NE svira ! Bez vređanja molim te. Mislim na to što si mi rekao za mamu. ne zezaj , kolega , po gitari i bo bezbožništvu !nego , kaži mi ... jel' nisi u dobrim odnosima sa Stojadinovićem ? (zbog potpisa pitam) veslaču se izvinjavam zbog spama ! Nisam u sjajnim odnosima sa njim, istina. Mada ne bih o njemu stvarno. Nema potrebe. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Септембар 5, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2010 Ivica na visini zadatka kao i uvek. Ljudi gledate/idete vi na gitarske koncerte? Moze li neko da pravi improvizacije tipa Satriani ako je sviranje ucio bubanjem i uvezbavanjem akorda napamet? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
РАТНИК Написано Септембар 5, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2010 http://www.youtube.com/results?search_query=andy+mckee&aq=2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ulični Muzičar Написано Септембар 5, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2010 Ivica na visini zadatka kao i uvek. Ljudi gledate/idete vi na gitarske koncerte? Moze li neko da pravi improvizacije tipa Satriani ako je sviranje ucio bubanjem i uvezbavanjem akorda napamet? uvežbavanja , t.j. vežbanbja - nikad dosta ! To je korisno . Sad ... ako već nešto ne možeš sam da "skineš" , ako ti neko pokaže ili negde pročitaš , možeš da naučiš i od toga ! ako razmišljaš o svakom odsviranom tonu ... . www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ] . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 5, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2010 Подједнако битно као вежбање је и "размишљање" о музици. То сам први пут чуо од чувеног виолинисте Исака Перлмана да проведе по пар сати дневно у читању нота и размишљању како све то треба да звучи, а не вежба по цео дан као што би се очекивало. Препоручујем: http://www.amazon.com/Inner-Game-Tennis-Classic-Performance/dp/0679778314 (има и за музику, али је ова оригинал о тенису најбоља - принципи су универзални) ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Септембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2010 Велики мајстори бузукија су препоручивали доста слушања, можда исто колико и самог вежбања и то слушања најразличитијих жанрова, чак и оних које не волиш. Но, није то моја поента. Битно је и вежбање и познавање теорије музике и читање нота и слушање и размишљање... Оно што је моја поента је да нема никаквог смисла да неко узме инструмент, набуба пар нота или акорда и сад као зна да свира, а музику не осећа уопште. Не може све да се утренира, за нешто човек ипак треба да се роди. Виђао сам гомилу са завршеном средњом музучком, а не могу по слуху да скину ”Вишњичица род родила”. Чему онда све то? Вероватно да је могуће конструисати робота који ће умети да прочита ноте и савршено репродукује неку симфонију. Човек ипак треба да буде мало изнад тога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Септембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2010 Подједнако битно као вежбање је и "размишљање" о музици. То сам први пут чуо од чувеног виолинисте Исака Перлмана да проведе по пар сати дневно у читању нота и размишљању како све то треба да звучи, а не вежба по цео дан као што би се очекивало. Препоручујем: http://www.amazon.com/Inner-Game-Tennis-Classic-Performance/dp/0679778314 (има и за музику, али је ова оригинал о тенису најбоља - принципи су универзални) У било чему би требало да буде тако. А не само као во, уватиш, па штанцујеш. Јел ти сад мало јасније шта мени највише смета у ”рају”? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2010 Човек ипак треба да буде мало изнад тога. Мислиш овако: Vengerov. Master сlass. "Rondo capriccioso" У било чему би требало да буде тако. А не само као во, уватиш, па штанцујеш. Јел ти сад мало јасније шта мени највише смета у ”рају”? bliss jeeee Капирам, ал` мора мало и да се штанцује... algabacaju ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uros Написано Септембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2010 Pet Metini daje savet mladim (i drugim) gitaristima, ali se moze primeniti na bilo kog muzikanta (parafraza): Kad sviras u bendu, cim osetis da si prevazisao druge clanove po umecu/izboru/muzikalnosti odmah trazi novi bend. Zvonko fala na preporuci knjige, ja sam citao Bred Gilbertovu Winning Ugly i isto preporucujem Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука