Милица Написано Септембар 7, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2010 Одакле скидате таблатуре? Najbolji sajt za to i najpotpunija internet baza podataka za tablature je definitivno: www.ultimate-guitar.com a od domaćih recimo: www.2akordi.net ili www.gitare.info hvala puno! Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
trapa Написано Септембар 7, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2010 Ivica na visini zadatka kao i uvek. Ljudi gledate/idete vi na gitarske koncerte? Moze li neko da pravi improvizacije tipa Satriani ako je sviranje ucio bubanjem i uvezbavanjem akorda napamet? Умеће импровизовања се најбоље стиче управо вежбањем импровизовања. Такође лично разликујем "праву импровизацју" и "полуправу". Разликујем кад неко, да се изразим просто, комбинује разне добро увежбане комбинације и кад неко на лицу места ствара импровизацију по осећају а не по неком свом шаблону. Стога је најлакше импровизовати у рокен рол и блуз пратњама јер су често шаблонске , али свакао као што неко рече треба да проће тај стил кроз уши и прсте најпре. Својевремено сам био идолопоклоник групе Ајрон Мејден и само сам скидао Дејвове солаже. Касније кад сам имао прве покушаје импровизовања на лицу места, моје солаже су подсећале на Мејден, данас кад покушавам да импровизујем ко зна одакле сам шта покупио, али у појединим моментима кад срце проради излети нешто зашта могу да кажем аха ово сам ја, е ту почиње уметност иако те импровизације нису технички компликоване. Потребно је огромно искуство у прстима и слушању и познавању музике да би неко емоцију претворио у компликовану и разноврсну солажу а да то заиста буде он. Говорим о импровизацији на лицу места. Свакако упознавање и вежбање чеза је најкорисније за будуће импровизаторе. Веома је корисно проћи разне стилове па чак иако их не волимо, али нас то комплетира као гитаристе и даје доста материјала за касније добру импровизацију. Права добра импровизација се не може научити, знање и искуство су само материјал али без срца и талента то није уметност већ занат. Нек опрости миш Мицко, али Малмстина управо не волим јер упропаштава гомилу гитарсита. Појединцима циљ постаје техника и они даноноћно врте свипинге, тапинге, арпеђа, и на крају постају циркузанти који се хвале моториком својих прстију. То јесте за дивљење али исто као и жонглирање, тј. сјајна моторика и добра увежбаност, уметности ту нема. Један мој пријатељ сјајан уметник и гитариста је једном рекао, мени је Штулић најбољи гитариста јер нема појма да свира. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
trapa Написано Септембар 7, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2010 . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Септембар 7, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2010 Некад давно сам и ја свирала овај дует. Уопште није тешко, а много добро звучи. Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Септембар 7, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2010 Одакле скидате таблатуре? Najbolji sajt za to i najpotpunija internet baza podataka za tablature je definitivno: www.ultimate-guitar.com a od domaćih recimo: www.2akordi.net ili www.gitare.info Само Ултимате вреди ово остало је нека бледа копија Како иде цео линк? Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јован Чакарески Написано Септембар 7, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 7, 2010 Одакле скидате таблатуре? Najbolji sajt za to i najpotpunija internet baza podataka za tablature je definitivno: www.ultimate-guitar.com a od domaćih recimo: www.2akordi.net ili www.gitare.info Само Ултимате вреди ово остало је нека бледа копија Како иде цео линк? На који мислиш? www.ultimate-guitar.com http://www.facebook....jovan.cakareski Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley... Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Септембар 7, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2010 На који мислиш? www.ultimate-guitar.comАјој ћораве жене, већ је био написан линк.Ал не то су стране,то ме не занима.Волем бре да је по нашки :-) Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јован Чакарески Написано Септембар 7, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 7, 2010 На који мислиш? www.ultimate-guitar.com Ајој ћораве жене, већ је био написан линк.Ал не то су стране, то ме не занима. Волем бре да је по нашки :-) Нетреба пуно знати језик да би се снашао на ултимате, само напшеш песмицу и избаци таблатуру. http://www.facebook....jovan.cakareski Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley... Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Септембар 7, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2010 Није језик проблем никакав, само више волим песме на нашем језику. Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зунзара Написано Октобар 16, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2010 SabicasArabian dancehttp://www.youtube.com/watch?v=f2VROY01EAg?fs=1&hl=en_US"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/watch?v=f2VROY01EAg?fs=1&hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>SabicasFrom Wikipedia, the free encyclopedia Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Октобар 16, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2010 Za mlađanog Darka i druge momke.. i devojke imaju da vam se bacaju na vrat. 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Новембар 12, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2011 Pa ima li ovo smisla: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Новембар 12, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2011 Pa ima li ovo smisla: Svaka cast, ali cemu to? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Новембар 12, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2011 Pa ima li ovo smisla: То је више спортска дисциплина... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Новембар 12, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2011 prsti mu se kreću kao bumbar "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука