kajaa Написано Август 21, 2010 Пријави Подели Написано Август 21, 2010 kad bi Isus Krist došao danas kao osoba biti neko vrijeme s tobom Bi li se presvukao prije nego Ga pustiš unutra ili bi sakrio neke časopise i postavio Bibliju na njihovo mjesto? Bi li sklonio svoju svjetovnu glazbu, a izvadio crkvenu pjesmaricu? Bi li mu mogao dopustiti da uđe odmah ili bi ga zavlačio naokolo? Razmišljam… kada bi Spasitelj bio s tobom dan-dva, bi li ti nastavio raditi stvari koje redovito radiš? Bi li nastavio govoriti ono što uvijek govoriš? Bi li se tvoj život nastavio kao što živiš sve druge dane? Bi li poveo Isusa sa sobom svugdje gdje ideš ili bi možda promijenio svoje planove tih dana? Bi li ti bilo drago upoznati Ga sa svim svojim prijateljima ili bi se ponadao da neki od njih neće doći dok On ne završi posjet? Bi li ti bilo drago da On ostane s tobom za stalno ili bi odahnuo kada konačno ode? Možda bi bilo zanimljivo znati što bi ti stvarno radio kad bi Isus došao danas kao osoba biti neko vrijeme s tobom Izvor: andjel.com Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Август 21, 2010 Пријави Подели Написано Август 21, 2010 ja sam mislio da je On uvek sa nama.... mada,ok... poenta je tu... Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Август 21, 2010 Пријави Подели Написано Август 21, 2010 Prao bih mu noge! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Август 21, 2010 Пријави Подели Написано Август 21, 2010 Prao bih mu noge!И седиш тако поред његових ногу... и кажеш му - одведи ме код Аллаха. А он ти одговарајући каже - Толико сам већ с тобом, Енизе, и кажеш да ме још ниси видео? Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Август 21, 2010 Пријави Подели Написано Август 21, 2010 Isuse blagi, u doba kasnih sati, kad još bdiju siromasi tvoji, skromnom krojaču odvest ću te da ti jedno obično odijelo skroji. I obućaru malom koji svu noć kuje oštre čavle u teški poplat. Dok tvornice cipela žučno bruje. Milion pari skuju za jedan sat. Zatim čovjeku koji šešire pravi sa spuštenim obodom, da skriju bol. Jedan će da se nakrivi i na tvojoj glavi. Prostran da u se primi i tvoj oreol. Onda ćemo poći u krčmu kraj grada koja liči na stari, nasukani brod. Gdje braća za stolom, od silnog jada, bacaju čaše i šešire na pod. Prvi krik pijetla bit će britka strijela od koje će ti srce da krvari. Drugi krik pijetla bit će mrak u dnu čela. Prepoznat nećeš ni ljude ni stvari. A trećim krikom kad se pijetli jave, o Isuse, zateturat ćeš od bola. Tvoj šešir će pasti s glave. šešir i aureola. **************** Znam, dobri moj Isuse, kad jedne kiše duge donesem ti za večeru hljeb skriven pod skut, ulazeći u sobu, vijdet ću pun tuge tvoj sveti lik nad novine nagnut. I nezapažen kraj tebe ću sjesti, gledajući mračenje na tvome licu čistom. Dok pogledom prelijećeš od vijesti do vijesti. Dok uzbuđeno prevrćeš list za listom. Čime ću moći da te tješim u tom času, stojeći pred tobom, sav stidom obuzet? I da li bih imao dosta snage u svom glasu, kada bih pred tobom branio ovaj svijet? Na teška slova pao bih svojim stasom malim. Radost čovjeka bi u oku mom zasjala. O pusti, rekao bih ti jedva glasom uzdrhtalim, nek se i dalje vrti naša zemlja mala. Onda bih sasvim tiho izišo pred vrata. I pustio da ostaneš sam u svome bolu. Moleći pred pragom da tvoj gnjev umiri mirisni, blagi kruh na stolu. ******************** San magaradi Isuse, u ovome kasnom času sad u sve staje ćemo ući. Od nježnosti ti ćeš svu magarad blago za uho povući. I kada odeš, u doba to gluho, među njima će riječi da kruže: ko je taj koga si za uho držao najduže. I svaki će usnuti opet, sa najljepšim snom u duši: Da tvoja meka ruka još miluje baš njegove uši. ************** POZIV DRAGOM ISUSU O Isuse kako bih volio, kada bi se udostojo da uđeš u moj stan. Gdje sasvim obične o zidu stvari vise. Gdje se u oknima rano ugasi dan. Pričao bih ti, kako svjetiljku mutnu palim, da kratki ovaj dan produžim. Kako živim životom sasvim malim. I pun jeda, sa braćom svojom služim. Pričao bih ti o ljudskoj kući. O oknima, koja su pokatkad plava. O vratima, kroz koja pognut moraš uči. O bravi, koja se čvrsto zaključava. Pričao bih ti uz dim obične cigare, O svakom čovjeku i kako se koji zove. I kako jedni uvijek nose haljine stare O kako drugi uvijek nose haljine nove. I kako ima sedam brižnih dana. O Isuse, i svaki je ko što je bilo juče. I o tom, kako se, kad zaboli rana, šešir na čelo duboko, duboko natuče. Pričao bih ti dugo, sve dok ne začujemo, kako se rosa niz prozor sliva. Onda bih ti rekao sasvim nijemo: Isuse, umoran si, tebi se sniva. O lezi, zaspi na postelji ovoj, koju čovjek svaki dan otkupi. Tužno ti čelo ovit ću u utjehe povoj. Spavaj samo, a ja ću na klupi. ************* Isus u posjeti kod nas I. O Isuse, kad dođeš, u koliko bilo sati, u naš propali i opustjeli dom, dobrodošlicu tebi ću zapjevati, skupa sa svojom vedrom sestricom. Pjevajući, od tvoje blizine sva bijela, iznijet će ona preda te so i kruh. Po starom običaju naših sela, kada im u kuću stigne mio duh. Tada će te moja sestrica odvesti do skromnog jela, koje krasi stol. – O Isuse dragi, izvoli samo sjesti i odložiti svoj šešir i oreol.− Tako će ti ona reći i nato će stati preda te, u svetom bolu. I puna čiste, nebeske samoće o klin će objesiti tvoju aureolu. Neka nam svu noć sija, mjesto uljenice, koju palimo pred svaki mark. Od sjaja ćemo kriti svoje lice, Tako će njen blijesak biti jak. II. Poslije ćemo te povesti u dvorište, noseći Ispred nas tvoje aureole žar. I pri toj, od nebeskog sjaja svijeći, Pokazat ćemo ti pusti naš hambar. I staje prazne, u kojima se suše Otkosi davni, ko cvijeće na groblju. U ponoći tu dođu mrtvih konja duše. Čuješ ih kako nevidljivu zob zoblju. Pokazat ćemo ti I stado magle bijele, Koje se provlači kroz živicu svježu. O Isuse, to naše ovce izgorjele, mrtve dolaze I u tor liježu. Onda ćemo konja jedinog upregnuti, Da te provozamo kroz naš mali grad. Nad njim se nebo nisko uvijek muti. Pod njim prigušeno tutnji vodopad. Ako me upitaš, dok naše staro kljuse Bude plašila kraj puta šaš: - Koja je ovo zemlja? - Kazat ću: O Isuse, pa to je Bosna, ti to znaš. III. A poslije, kad i pijetlima bude sneno, osjetit ćemo kako tvoja glava spušta se čas na moje rame, čas na njeno, I silno nas obasjava. I u to doba zemaljskih kasnih sati pjevat će ti moja sestrica blagim glasom. O Isuse, ti ćeš tada zadrijemati, izmoren konja tromim kasom. I koji put, kad magla bude snježno sipila na tvoje sveto ruho, stavit će ti na glavu, sasvim nježno, oreol, koji ti je pao na jedno uho Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Август 21, 2010 Пријави Подели Написано Август 21, 2010 https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,4073.0.html http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Август 21, 2010 Пријави Подели Написано Август 21, 2010 Prao bih mu noge!И седиш тако поред његових ногу... и кажеш му - одведи ме код Аллаха. А он ти одговарајући каже - Толико сам већ с тобом, Енизе, и кажеш да ме још ниси видео? Kada bih mu rekao odvedi me do Allaha, rekao bi mi slijedi Muhammeda, moga brata, koji je poslanik poput mene , njegov put je moj put i tako ćeš stići do svoga cilja... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Август 21, 2010 Пријави Подели Написано Август 21, 2010 Prao bih mu noge!И седиш тако поред његових ногу... и кажеш му - одведи ме код Аллаха. А он ти одговарајући каже - Толико сам већ с тобом, Енизе, и кажеш да ме још ниси видео? Kada bih mu rekao odvedi me do Allaha, rekao bi mi slijedi Muhammeda, moga brata, koji je poslanik poput mene , njegov put je moj put i tako ćeš stići do svoga cilja... Тешко да би могао то да ти каже,мој Енизе,али нека ти буде. 0442_feelПре би ти рекао:"Ја сам Пут,Истина и Живот,и нико неће доћи Оци до кроз Мене" (Јован,14,6). ...те би му ти,као и апостол Тома,одговорио:"Господ мој и Бог мој!" (Јован 20,28) Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Август 21, 2010 Пријави Подели Написано Август 21, 2010 Prao bih mu noge!И седиш тако поред његових ногу... и кажеш му - одведи ме код Аллаха. А он ти одговарајући каже - Толико сам већ с тобом, Енизе, и кажеш да ме још ниси видео? Kada bih mu rekao odvedi me do Allaha, rekao bi mi slijedi Muhammeda, moga brata, koji je poslanik poput mene , njegov put je moj put i tako ćeš stići do svoga cilja... Тешко да би могао то да ти каже,мој Енизе,али нека ти буде. whackadoПре би ти рекао:"Ја сам Пут,Истина и Живот,и нико неће доћи Оци до кроз Мене" (Јован,14,6). ja bih se zabrinuo...znao bih da je onaj Dan blizu,a ja nisam uradio dovoljno korisnih stvari...nadam se da je ovo odgovor kojim moze biti zadovoljan i musliman,i hriscanin... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Август 21, 2010 Пријави Подели Написано Август 21, 2010 Prao bih mu noge!И седиш тако поред његових ногу... и кажеш му - одведи ме код Аллаха. А он ти одговарајући каже - Толико сам већ с тобом, Енизе, и кажеш да ме још ниси видео? Kada bih mu rekao odvedi me do Allaha, rekao bi mi slijedi Muhammeda, moga brata, koji je poslanik poput mene , njegov put je moj put i tako ćeš stići do svoga cilja... Тешко да би могао то да ти каже,мој Енизе,али нека ти буде. Пре би ти рекао:"Ја сам Пут,Истина и Живот,и нико неће доћи Оци до кроз Мене" (Јован,14,6). ja bih se zabrinuo...znao bih da je onaj Dan blizu,a ja nisam uradio dovoljno korisnih stvari...nadam se da je ovo odgovor kojim moze biti zadovoljan i musliman,i hriscanin...Слажем се и са овим одговором! whackado Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Август 21, 2010 Пријави Подели Написано Август 21, 2010 Da Mikaele. Ovdje smo i ja i naš brat Solomon odgovorili svako u skladu sa stanovišta svoje vjere. Ovdje niti Solomon može pedalj da mi se približi niti ja njemu. I ovdje dolazi do izražaja onaj ajet koji u prevodu glasi:Vama vaša vjera a meni moja vjera. I ovdje dolazi do izražaja kultura dijaloga i sa jedne i sa druge strane. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Август 21, 2010 Пријави Подели Написано Август 21, 2010 I ja! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Август 21, 2010 Пријави Подели Написано Август 21, 2010 Ми Хришћани,ако смо Хришћани,увек памтимо речи ап.Петра и трудимо се да следеће речи о Сину Божијем увек одзвањају у нашем срцу:"Јер нема другог имена под небом даног људима којим би се ми могли спасти"(Дела апостолска 4,12)...иначе како га можемо дочекати у било ком трену ако Он не живи у нама на овај начин? Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Август 21, 2010 Пријави Подели Написано Август 21, 2010 ja bih se zabrinuo...znao bih da je onaj Dan blizuБез љутње...У томе лежи и једна од кардиналних разлика између муслиманске религије и онога шта нам је Господ Добри, Добри пастир, говорио. Сада је тај Дан близу, а онда, Његовим доласком, наступа тај дан. А када након кијамета ,,дође један у своје име, не у име Бога Оца, јер ће одрицати и Оца и Сина" (Свето Писмо), муслимани ће тога прихватити за Христа whackado ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Август 21, 2010 Пријави Подели Написано Август 21, 2010 ja bih se zabrinuo...znao bih da je onaj Dan blizuБез љутње...У томе лежи и једна од кардиналних разлика између муслиманске религије и онога шта нам је Господ Добри, Добри пастир, говорио. Сада је тај Дан близу, а онда, Његовим доласком, наступа тај дан. А када након кијамета ,,дође један у своје име, не у име Бога Оца, јер ће одрицати и Оца и Сина" (Свето Писмо), муслимани ће тога прихватити за Христа whackado he...ja mislim da ce pre kijameta da dodje.posle kojameta(sudnjeg dana) Isaa moze samo u raj...ishaAllah. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука