Георгина Написано Март 20, 2010 Пријави Подели Написано Март 20, 2010 Мене интересује како се узима део моштију...мислим некако ми је чудно одвојити део... crvenilo Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
shalom777 Написано Март 20, 2010 Пријави Подели Написано Март 20, 2010 Jednostavno, otkine se... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Март 20, 2010 Пријави Подели Написано Март 20, 2010 imam nekoliko kapi mira kada otvorim bocicu biva nesto cudesno citav prostor se ispuni miomirisom Ја имам миро са моштију свете Петке. Има предиван мирис. 0442_feel Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Март 20, 2010 Пријави Подели Написано Март 20, 2010 Dimitrije mi je svojevremeno ponudio mošti...nisam se usudila da ih prihvatim...ne još...jer se bojim..iskreno od srca smatram da nisam vredna toga..ne bih se usudila da ih držim u domu svome radije ću ih još uvek posećivati i celivati u crkvama, hramovima i manastirima crvenilo ipak Dimi jednom ako i kada budem spremna javiću se 0442_feel Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Искушеник Написано Март 20, 2010 Пријави Подели Написано Март 20, 2010 "Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти "Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III "Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sasluzitelj Написано Април 1, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 1, 2010 У манастиру Светих Арханђела под планином Венчац код Аранђеловца чудесно су се пројавиле мошти светопочившег подвижника и игумана манастирског јеромонаха Арсенија. Наиме када је преузео манастирску управу синђел Сава (Богдановић) чуо је од старијих мештана околних села Брезовац да се на једном гробу у манастирској порти више пута пројављивала необична светлост коју су многи годинама виђали. Не придајући много значаја томе игуман је питање преподобног подвижника, о чијој се светости причало у народу потпуно потиснуо, све док му се преподобни Арсеније није енколико пута јавио у сну опомињући га да његове свете мошти које су почивале у гробу поред олтара манастирске цркве обрете из земље. Након вишеструког јављања игуман је мошти обрео из земље нашавши свечеве кости у великој мери сачуване, медено жуте боје. Иѕ лобање када је изнета из земље осећало се веома интензивно благоухање. Мошти су достојно умивене у води и вину и положене под свети престо у манастирском параклису. Братија и гости сведоче да се много пута из капеле из предела светог престола осећао чудесан и интезиван миомирис. Преподобни отац Арсеније поновно се јавио настојатељу манастира током Страсне седмице изричито захтевајући да се његове мошти пре празника Светога Васкрсења Господњег пренесу и достојно похране у манастирској Цркви и о томе обавести надлежни Епископ. Управо се вративши изманастира преносим вам неописив осећај присуства светиње и чудесног миомириса светих моштију. у прилогу је и фотографија кивота. http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs499.snc3/27247_1265252951210_1226358061_30626286_5176536_n.jpg radost zivljenja je svesnost obitavanja u liturgijskoj zajednici Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Април 1, 2010 Пријави Подели Написано Април 1, 2010 Велико чудо и милост Господња, управо сада пред Васкрс. Господе помилуј нас грешне. isus-sinai Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Искушеник Написано Април 1, 2010 Пријави Подели Написано Април 1, 2010 isus-sinai 0442_feel 0442_feel "Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти "Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III "Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Април 1, 2010 Гости Пријави Подели Написано Април 1, 2010 Диван је Бог у светима својим! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Април 1, 2010 Пријави Подели Написано Април 1, 2010 1314_womens 0110_hahaha 0102_laugh Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Април 1, 2010 Гости Пријави Подели Написано Април 1, 2010 Пуно поздрави о. Саву, и ако Бог да, код њега ћемо организовати Сабор форумаша 1314_womens Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sasluzitelj Написано Април 1, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 1, 2010 Evo ponovno sam bio u manastiru Iguman prica da mu se prepodobni javljao uzastopno dve noci da li u snu ili na javi ne moze reci ali je osecao potpuni mir i oba puta mu je rekao da zeli da mu mosti pocivaju u Crkvi do Vaskrsa... crkva ispunjena miomirisom.... cudo zaista, svedocanstvo Vaskrsenja radost zivljenja je svesnost obitavanja u liturgijskoj zajednici Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
shalom777 Написано Април 1, 2010 Пријави Подели Написано Април 1, 2010 Слава Светој Тројици, Истинитом Богу... Поздрави ми пуно драгог Оца Саву, и надам се да се видимо ускоро! grouphug Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sasluzitelj Написано Април 1, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 1, 2010 Тропар преподобним Арсенију, глас 8. Због живота угоднога и подвига многих, прослави те Господ преподобни оче, који у доба страдања засија роду, као лучезарна светиљке живота вечнога, и сведок Христа Васкрслога, слободу велику пред Њим имајући, за грешне и недостојне свагда моли, Арсеније богомудри, коме сада из дубине срца вапијемо, славећи часни спомен твој radost zivljenja je svesnost obitavanja u liturgijskoj zajednici Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
trapa Написано Април 1, 2010 Пријави Подели Написано Април 1, 2010 Господ нас стално изнова и изнова изненађује више него што ико очекива. 0110_hahaha Слава Богу, свети Арсеније моли Бога за нас Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука