Jump to content

Pismo jednog raskonika (svestenika!) svome episkopu....

Оцени ову тему

Guest о. Агапије

Препоручена порука

• Гости
Guest о. Агапије

HIS GRACE BISHOP + IRINEJ

Fax (02) 9517 9700

17. o6. 2010-07-08

Vase Preosvestenstvo,

Obavestavam Vas, da sam sa datumom 10ti juni 2010 presao u jurisdikciju grcke starokalendarske crkve, na parohiju u Frenkstonu.

Prema tome sva akta i odluke SPCe Sinoda, Arhijerejskog Sabora, moga bivseg vladike i Vas ovde od danas su za mene PRAVNO NEVAZECA…

Gospod je rekao: “KUCAJTE I OTVORICE VAM SE…! Trazite i nacice te…!

Moja savest je mirna. Iz prepiske moje sa Vama a i licnih kontakata (razgovora) niste nista razumeli…?!?

Posebno niste razumeli moju i Homerovu basnu o Trojanskom konju.

Zalim zbog Vaseg nehristolikog sagledavanja moga statusa u Slobodnoj Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi i u Srpskoj Crkvi uopste.

Moja odluka je slobodna i konacna.

Ziveli ZILOTI! PRAVOSLAVLJE ILI SMRT! Ovo zilotssko zlatno pravilo nosim na zastavi svih mojih knjizevnih dela, svih mojih misli, dela i ono je zlatnim slovima zapisano na stranicama moga srca i duze – zauvek, vo vjeki vjekov! Amin.

Nisam mogao cekati sudbinu Lava Tolstoja, Vase Pelagica, prote Save Bankovica, prote Dr. Zarka Gavrilovica, episkopa Damaskina (Davidovica) ili epikopa Artemija naprimer…. itd. itd.

OSTAJEM VERAN IZVORNOM SVETOSAVSKOM PRAVOSLAVLJU u Svetima; Savi, Avi Justinu, vladici Nikolaju, kroz Svete Oce Hristu – JEVANDJELJU, Sv. Pismu, Kanonima Svetih Otaca vere.

NE MOGU OSTATI U ZAJEDNICI SA IZDAJNICIMA PRAVOSLAVLJA koji grlom u jagode Vatikanu (antihrisstu) jeretiku PAPI, koji sede u takozvanom Sv. Savetu Crkava, sa crkvenim komesarima pod mitrom, koji gaze Svete Kanone i uvode novotarije u Liturgiju i bogosluzenja.

U Hristu Gospodu, slobodni srpski svestenik

o. Zvonimir Hadzi Jovic

извор NOVINAR.de (-цркворушитељски сајт)

Подели на овим сајтовима

Nisam mogao cekati sudbinu Lava Tolstoja, Vase Pelagica, prote Save Bankovica, prote Dr. Zarka Gavrilovica, episkopa Damaskina (Davidovica) ili epikopa Artemija naprimer…. itd. itd.

Do sada smo znali za onu po plodovima cete ih poznati a izlgeda sada treba da dodamo i po idolima cemo ih poznati.

Подели на овим сајтовима

:)joooj 70zfof0qsamomolitva

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Ок,молитва помаже али и добар психијатар мора да се узме у обзир!

за ово, ја би пре доброг молитвеника и теолога комбиновано ...

ипак ово није психички поремећај, већ душевни ...

Подели на овим сајтовима

čovek ima manije papizma,izdaje itd...

mislim da je tu pored duše i psiha narušena

Подели на овим сајтовима

čovek ima manije papizma,izdaje itd...

mislim da je tu pored duše i psiha narušena

само ако је отишло у патологију параноје, иначе здрав страх је сасвим ок ...

типа оно - гледајте да вас ко не превари ...

мени више личи као да је упао некакав религиозни транс одбране Православља или тако нешто ...

Подели на овим сајтовима

овај свештеник је толико искључив и његове речи звуче, опростићете, инквизиторски, Србија није Иран  4chsmu1 још увек.,,

аквиљо ( ваљда сам добро написала ) опет добар коментар, у низу осталих 0122_tuk

'' знање често осиромаши доброту, доброта увек обогати знање ''

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...