Jump to content

Pismo jednog raskonika (svestenika!) svome episkopu....

Оцени ову тему

Guest о. Агапије

Препоручена порука

Не знам да ли је неко чуо за ону стару причу о жени која је затруднела са свештеником па је дете кад се родило, оставила пред вратима патријаршије, пред главним улазом који се ретко користи. Случајно су тај дан отворили врата и нашли то дете које је чудом преживело. То је био велики скандал. Е, тај свештеник је управо Звонимир Хаџи Јовић

Ма луд је Звонимир 0102_laugh Не знам да ли знате да је Звонимир рашчињени свештеник. Он је побегао из врањске епархије, тамо је рашчињен због блуда још почетком деведесетих. После је побегао у Аустралију где је пао у апостасију када ја напустио православље и прешао у секту "Војска спаса". Сада се представља као свештеник и служи за једну "отцепљену" парохију отпалу од СПЦ.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest о. Агапије

Не знам да ли је неко чуо за ону стару причу о жени која је затруднела са свештеником па је дете кад се родило, оставила пред вратима патријаршије, пред главним улазом који се ретко користи. Случајно су тај дан отворили врата и нашли то дете које је чудом преживело. То је био велики скандал. Е, тај свештеник је управо Звонимир Хаџи Јовић

Ма луд је Звонимир 0102_laugh Не знам да ли знате да је Звонимир рашчињени свештеник. Он је побегао из врањске епархије, тамо је рашчињен због блуда још почетком деведесетих. После је побегао у Аустралију где је пао у апостасију када ја напустио православље и прешао у секту "Војска спаса". Сада се представља као свештеник и служи за једну "отцепљену" парохију отпалу од СПЦ.

у суштини, из искуства знам, да иза ових наглих прелаза у другу цркву, некад и епархију, наизглед без разлога, увек стоји у позадини неки скандал (најчешће прељуба и сл).....

Хвала ти Георгије што си својим постом управо потврдио ово....

Ниједан владика неће из чистог мира, тек онако, оставити неког свештеника без парохије...

А посебно ни мало не сумњам у одлуке и рад вл. Иринеја Добријевића...

Подели на овим сајтовима

Хаџи Јовић је управо мислио на +Иринеја када је споменуо "тројанце" у СПЦ. Наводно, фали 17. година биографије +Иринеја, па матерњи му је енглески (енглески се користи у уводу у литургије у Аустралији) док је највећа оптужба та да је +Иринеј "завршио" папски Лојола универзитет.

Чињенице су иапк маало другачије: цела биографија +иринеја је доступна на сајту епархије, а +Иринеј није студирао на Лојоли него предавао, што је врхунски академски домет  pravopop

Подели на овим сајтовима

• Гости

Нема шта,

још један очигледан примјер како би Епископи требали поново увести веома строге норме

и захтјеве за свештенички чин - човек пребегао због прељубе, ајд да му се опрости - жив човек падне,

па након тога отишао у секту, ајд да кажеш лутао духовно, погубио се,

али да након свега тога ШТО ЈЕ ЊЕМУ ЛИЧНО ОПРОШТЕНО ОД СМРТНИХ ГРИЈЕХОВА

ОН НАШАО ДА СУДИ И ПРЕСУЂУЈЕ И ДА ДРЖИ ЛЕКЦИЈЕ ИЗ ПРАВОСЛАВЉА ЕПИСКОПИМА???

Господи помилуј! Само код лудих Срба и нигдје више на планети.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest о. Агапије

Нема шта,

још један очигледан примјер како би Епископи требали поново увести веома строге норме

и захтјеве за свештенички чин - човек пребегао због прељубе, ајд да му се опрости - жив човек падне,

па након тога отишао у секту, ајд да кажеш лутао духовно, погубио се,

али да након свега тога ШТО ЈЕ ЊЕМУ ЛИЧНО ОПРОШТЕНО ОД СМРТНИХ ГРИЈЕХОВА

ОН НАШАО ДА СУДИ И ПРЕСУЂУЈЕ И ДА ДРЖИ ЛЕКЦИЈЕ ИЗ ПРАВОСЛАВЉА ЕПИСКОПИМА???

Господи помилуј! Само код лудих Срба и нигдје више на планети.

i posle svega mu kriv vladika (ja bih rekao Bog)....

Kako nemaju studa uopšte da se obraćaju episkopu posle svega toga...

A još uzvikuje : "Živeli ziloti!"....toliko neiskrenost (a najpre prema samom sebi)....

Slava Bogu što taj više nije sveštenik u SPC....

Eno i u Crnogorskoj "Crkvi" sve sami proneverači i preletači, mutivode i lopovi.....krenuvši od samog "mitropolita" pa nadalje....Po plodovima ćete ih poznati.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Невјероватно.

Дефинитивно је тачна моја теорија да све ове "револуције" у цркви покушавају (безуспјешно)

да направе управо они који иза себе вуку репове прекршаја канона и заповијести Божијих.

Неко ми помену да је један од ових гуру монаха што не помињу Епископа на литургији

прије одласка у манастир био у некој протестантској секти. Није ме зачудило

пошто су му погледи на свијет које диктира и својим "чадима" управо као у златно доба

протестантског пуританизма - сви морални, сви достојни - покајања ни у љељама...

Некада је важило - што већи грешник, то већи и покајник па и светац Божији,

а сада обрнуто - што већи грешник - већи квазиревнитељ и рушитељ црквеног мира.

Деца револуције, шта рећи...нема више комунизма па морају нешто да раде (агитују)...Туга.

Подели на овим сајтовима

Сам чин извесног Звонимира Јовића где он преноси +Иринеју да је прешао у грчке псеудозилоте показује у ствари суштину његовог потеза. Свакако да би се ту могао наћи неки разлог, тј сукоб његовог интереса који очигледно није остварен па сад је крив +Иринеј. Иначе исти је случај и са извесним бившим свештеником Драганом Сарачевићем који је прешао исто тако у грчке псеудозилоте. Када би они веровали да је Христос на њиховој страни ма шта да им +Иринеј и нажао учини, овако нешто не би урадили, јер ово што овај Звонимир урадио је у расколничком маниру. Праведници макар били и прогањани и малтретирани на правди Бога неће напуштати своју Цркву, или макар ако би бивали искључени неће основати некакву нову. А ови то чине супротно.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

HIS GRACE BISHOP + IRINEJ

Fax (02) 9517 9700

17. o6. 2010-07-08

Vase Preosvestenstvo,

Obavestavam Vas, da sam sa datumom 10ti juni 2010 presao u jurisdikciju grcke starokalendarske crkve, na parohiju u Frenkstonu.

Ziveli ZILOTI! PRAVOSLAVLJE ILI SMRT! Ovo zilotssko zlatno pravilo nosim na zastavi svih mojih knjizevnih dela, svih mojih misli, dela i ono je zlatnim slovima zapisano na stranicama moga srca i duze – zauvek, vo vjeki vjekov! Amin.

OSTAJEM VERAN IZVORNOM SVETOSAVSKOM PRAVOSLAVLJU u Svetima; Savi, Avi Justinu, vladici Nikolaju, kroz Svete Oce Hristu – JEVANDJELJU, Sv. Pismu, Kanonima Svetih Otaca vere.

Kako zilot a priznaju Sv. Justina i Sv. Nikolaja ? Zar oni za njih su Sveci ?

http://www.facebook....jovan.cakareski

Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley...

Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар

Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског!

Подели на овим сајтовима

• Гости

Fax (02) 9517 9700

17. o6. 2010-07-08

Vase Preosvestenstvo,

Obavestavam Vas, da sam sa datumom 10ti juni 2010 presao u jurisdikciju grcke starokalendarske crkve, na parohiju u Frenkstonu.

Ziveli ZILOTI! PRAVOSLAVLJE ILI SMRT! Ovo zilotssko zlatno pravilo nosim na zastavi svih mojih knjizevnih dela, svih mojih misli, dela i ono je zlatnim slovima zapisano na stranicama moga srca i duze – zauvek, vo vjeki vjekov! Amin.

OSTAJEM VERAN IZVORNOM SVETOSAVSKOM PRAVOSLAVLJU u Svetima; Savi, Avi Justinu, vladici Nikolaju, kroz Svete Oce Hristu – JEVANDJELJU, Sv. Pismu, Kanonima Svetih Otaca vere.

Зависи који, неки признају а неки не , нпр.

Кипријановци обојицу признају , а док ови наши локални зилоти само Светог Николаја а поштују Јустина али још га нису канонизонали .

Подели на овим сајтовима

Fax (02) 9517 9700

17. o6. 2010-07-08

Vase Preosvestenstvo,

Кипријановци обојицу признају , а док ови наши локални зилоти само Светог Николаја а поштују Јустина али још га нису канонизонали .

Ne zna se ko pije, a ko placa  4chsmu1

Za par godina ce da se podele jos 100 puta, pa necemo moci kraj da im hvatimo. Ili ce se vratiti .

http://www.facebook....jovan.cakareski

Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley...

Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар

Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског!

Подели на овим сајтовима

• Гости

Fax (02) 9517 9700

17. o6. 2010-07-08

Vase Preosvestenstvo,

Ne zna se ko pije, a ko placa  0110_hahaha

Za par godina ce da se podele jos 100 puta, pa necemo moci kraj da im hvatimo. Ili ce se vratiti .

Вала да знаш, ови наши већ се поделили.
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...