GEORGIE Написано Август 15, 2010 Пријави Подели Написано Август 15, 2010 Не знам да ли је неко чуо за ону стару причу о жени која је затруднела са свештеником па је дете кад се родило, оставила пред вратима патријаршије, пред главним улазом који се ретко користи. Случајно су тај дан отворили врата и нашли то дете које је чудом преживело. То је био велики скандал. Е, тај свештеник је управо Звонимир Хаџи Јовић Ма луд је Звонимир 0102_laugh Не знам да ли знате да је Звонимир рашчињени свештеник. Он је побегао из врањске епархије, тамо је рашчињен због блуда још почетком деведесетих. После је побегао у Аустралију где је пао у апостасију када ја напустио православље и прешао у секту "Војска спаса". Сада се представља као свештеник и служи за једну "отцепљену" парохију отпалу од СПЦ. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest о. Агапије Написано Август 15, 2010 Гости Пријави Подели Написано Август 15, 2010 Не знам да ли је неко чуо за ону стару причу о жени која је затруднела са свештеником па је дете кад се родило, оставила пред вратима патријаршије, пред главним улазом који се ретко користи. Случајно су тај дан отворили врата и нашли то дете које је чудом преживело. То је био велики скандал. Е, тај свештеник је управо Звонимир Хаџи Јовић Ма луд је Звонимир 0102_laugh Не знам да ли знате да је Звонимир рашчињени свештеник. Он је побегао из врањске епархије, тамо је рашчињен због блуда још почетком деведесетих. После је побегао у Аустралију где је пао у апостасију када ја напустио православље и прешао у секту "Војска спаса". Сада се представља као свештеник и служи за једну "отцепљену" парохију отпалу од СПЦ. у суштини, из искуства знам, да иза ових наглих прелаза у другу цркву, некад и епархију, наизглед без разлога, увек стоји у позадини неки скандал (најчешће прељуба и сл)..... Хвала ти Георгије што си својим постом управо потврдио ово.... Ниједан владика неће из чистог мира, тек онако, оставити неког свештеника без парохије... А посебно ни мало не сумњам у одлуке и рад вл. Иринеја Добријевића... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GEORGIE Написано Август 15, 2010 Пријави Подели Написано Август 15, 2010 Хаџи Јовић је управо мислио на +Иринеја када је споменуо "тројанце" у СПЦ. Наводно, фали 17. година биографије +Иринеја, па матерњи му је енглески (енглески се користи у уводу у литургије у Аустралији) док је највећа оптужба та да је +Иринеј "завршио" папски Лојола универзитет. Чињенице су иапк маало другачије: цела биографија +иринеја је доступна на сајту епархије, а +Иринеј није студирао на Лојоли него предавао, што је врхунски академски домет pravopop Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest о. Агапије Написано Август 15, 2010 Гости Пријави Подели Написано Август 15, 2010 Neka ih.... Владика Иринеј (Буловић) рече једном : "Расколници свих земаља уједините се". pravopop Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Evgenik Написано Август 15, 2010 Гости Пријави Подели Написано Август 15, 2010 Нема шта, још један очигледан примјер како би Епископи требали поново увести веома строге норме и захтјеве за свештенички чин - човек пребегао због прељубе, ајд да му се опрости - жив човек падне, па након тога отишао у секту, ајд да кажеш лутао духовно, погубио се, али да након свега тога ШТО ЈЕ ЊЕМУ ЛИЧНО ОПРОШТЕНО ОД СМРТНИХ ГРИЈЕХОВА ОН НАШАО ДА СУДИ И ПРЕСУЂУЈЕ И ДА ДРЖИ ЛЕКЦИЈЕ ИЗ ПРАВОСЛАВЉА ЕПИСКОПИМА??? Господи помилуј! Само код лудих Срба и нигдје више на планети. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest о. Агапије Написано Август 15, 2010 Гости Пријави Подели Написано Август 15, 2010 Нема шта, још један очигледан примјер како би Епископи требали поново увести веома строге норме и захтјеве за свештенички чин - човек пребегао због прељубе, ајд да му се опрости - жив човек падне, па након тога отишао у секту, ајд да кажеш лутао духовно, погубио се, али да након свега тога ШТО ЈЕ ЊЕМУ ЛИЧНО ОПРОШТЕНО ОД СМРТНИХ ГРИЈЕХОВА ОН НАШАО ДА СУДИ И ПРЕСУЂУЈЕ И ДА ДРЖИ ЛЕКЦИЈЕ ИЗ ПРАВОСЛАВЉА ЕПИСКОПИМА??? Господи помилуј! Само код лудих Срба и нигдје више на планети. i posle svega mu kriv vladika (ja bih rekao Bog).... Kako nemaju studa uopšte da se obraćaju episkopu posle svega toga... A još uzvikuje : "Živeli ziloti!"....toliko neiskrenost (a najpre prema samom sebi).... Slava Bogu što taj više nije sveštenik u SPC.... Eno i u Crnogorskoj "Crkvi" sve sami proneverači i preletači, mutivode i lopovi.....krenuvši od samog "mitropolita" pa nadalje....Po plodovima ćete ih poznati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Evgenik Написано Август 15, 2010 Гости Пријави Подели Написано Август 15, 2010 Невјероватно. Дефинитивно је тачна моја теорија да све ове "револуције" у цркви покушавају (безуспјешно) да направе управо они који иза себе вуку репове прекршаја канона и заповијести Божијих. Неко ми помену да је један од ових гуру монаха што не помињу Епископа на литургији прије одласка у манастир био у некој протестантској секти. Није ме зачудило пошто су му погледи на свијет које диктира и својим "чадима" управо као у златно доба протестантског пуританизма - сви морални, сви достојни - покајања ни у љељама... Некада је важило - што већи грешник, то већи и покајник па и светац Божији, а сада обрнуто - што већи грешник - већи квазиревнитељ и рушитељ црквеног мира. Деца револуције, шта рећи...нема више комунизма па морају нешто да раде (агитују)...Туга. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Август 15, 2010 Пријави Подели Написано Август 15, 2010 Сам чин извесног Звонимира Јовића где он преноси +Иринеју да је прешао у грчке псеудозилоте показује у ствари суштину његовог потеза. Свакако да би се ту могао наћи неки разлог, тј сукоб његовог интереса који очигледно није остварен па сад је крив +Иринеј. Иначе исти је случај и са извесним бившим свештеником Драганом Сарачевићем који је прешао исто тако у грчке псеудозилоте. Када би они веровали да је Христос на њиховој страни ма шта да им +Иринеј и нажао учини, овако нешто не би урадили, јер ово што овај Звонимир урадио је у расколничком маниру. Праведници макар били и прогањани и малтретирани на правди Бога неће напуштати своју Цркву, или макар ако би бивали искључени неће основати некакву нову. А ови то чине супротно. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јован Чакарески Написано Август 15, 2010 Пријави Подели Написано Август 15, 2010 HIS GRACE BISHOP + IRINEJ Fax (02) 9517 9700 17. o6. 2010-07-08 Vase Preosvestenstvo, Obavestavam Vas, da sam sa datumom 10ti juni 2010 presao u jurisdikciju grcke starokalendarske crkve, na parohiju u Frenkstonu. Ziveli ZILOTI! PRAVOSLAVLJE ILI SMRT! Ovo zilotssko zlatno pravilo nosim na zastavi svih mojih knjizevnih dela, svih mojih misli, dela i ono je zlatnim slovima zapisano na stranicama moga srca i duze – zauvek, vo vjeki vjekov! Amin. OSTAJEM VERAN IZVORNOM SVETOSAVSKOM PRAVOSLAVLJU u Svetima; Savi, Avi Justinu, vladici Nikolaju, kroz Svete Oce Hristu – JEVANDJELJU, Sv. Pismu, Kanonima Svetih Otaca vere. Kako zilot a priznaju Sv. Justina i Sv. Nikolaja ? Zar oni za njih su Sveci ? http://www.facebook....jovan.cakareski Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley... Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Август 15, 2010 Гости Пријави Подели Написано Август 15, 2010 HIS GRACE BISHOP + IRINEJ Fax (02) 9517 9700 17. o6. 2010-07-08 Vase Preosvestenstvo, Obavestavam Vas, da sam sa datumom 10ti juni 2010 presao u jurisdikciju grcke starokalendarske crkve, na parohiju u Frenkstonu. Ziveli ZILOTI! PRAVOSLAVLJE ILI SMRT! Ovo zilotssko zlatno pravilo nosim na zastavi svih mojih knjizevnih dela, svih mojih misli, dela i ono je zlatnim slovima zapisano na stranicama moga srca i duze – zauvek, vo vjeki vjekov! Amin. OSTAJEM VERAN IZVORNOM SVETOSAVSKOM PRAVOSLAVLJU u Svetima; Savi, Avi Justinu, vladici Nikolaju, kroz Svete Oce Hristu – JEVANDJELJU, Sv. Pismu, Kanonima Svetih Otaca vere. Kako zilot a priznaju Sv. Justina i Sv. Nikolaja ? Zar oni za njih su Sveci ? Зависи који, неки признају а неки не , нпр.Кипријановци обојицу признају , а док ови наши локални зилоти само Светог Николаја а поштују Јустина али још га нису канонизонали . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јован Чакарески Написано Август 15, 2010 Пријави Подели Написано Август 15, 2010 HIS GRACE BISHOP + IRINEJ Fax (02) 9517 9700 17. o6. 2010-07-08 Vase Preosvestenstvo, Obavestavam Vas, da sam sa datumom 10ti juni 2010 presao u jurisdikciju grcke starokalendarske crkve, na parohiju u Frenkstonu. Ziveli ZILOTI! PRAVOSLAVLJE ILI SMRT! Ovo zilotssko zlatno pravilo nosim na zastavi svih mojih knjizevnih dela, svih mojih misli, dela i ono je zlatnim slovima zapisano na stranicama moga srca i duze – zauvek, vo vjeki vjekov! Amin. OSTAJEM VERAN IZVORNOM SVETOSAVSKOM PRAVOSLAVLJU u Svetima; Savi, Avi Justinu, vladici Nikolaju, kroz Svete Oce Hristu – JEVANDJELJU, Sv. Pismu, Kanonima Svetih Otaca vere. Kako zilot a priznaju Sv. Justina i Sv. Nikolaja ? Zar oni za njih su Sveci ? Зависи који, неки признају а неки не , нпр.Кипријановци обојицу признају , а док ови наши локални зилоти само Светог Николаја а поштују Јустина али још га нису канонизонали . Ne zna se ko pije, a ko placa 4chsmu1 Za par godina ce da se podele jos 100 puta, pa necemo moci kraj da im hvatimo. Ili ce se vratiti . http://www.facebook....jovan.cakareski Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley... Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Август 15, 2010 Гости Пријави Подели Написано Август 15, 2010 HIS GRACE BISHOP + IRINEJ Fax (02) 9517 9700 17. o6. 2010-07-08 Vase Preosvestenstvo, Obavestavam Vas, da sam sa datumom 10ti juni 2010 presao u jurisdikciju grcke starokalendarske crkve, na parohiju u Frenkstonu. Ziveli ZILOTI! PRAVOSLAVLJE ILI SMRT! Ovo zilotssko zlatno pravilo nosim na zastavi svih mojih knjizevnih dela, svih mojih misli, dela i ono je zlatnim slovima zapisano na stranicama moga srca i duze – zauvek, vo vjeki vjekov! Amin. OSTAJEM VERAN IZVORNOM SVETOSAVSKOM PRAVOSLAVLJU u Svetima; Savi, Avi Justinu, vladici Nikolaju, kroz Svete Oce Hristu – JEVANDJELJU, Sv. Pismu, Kanonima Svetih Otaca vere. Kako zilot a priznaju Sv. Justina i Sv. Nikolaja ? Zar oni za njih su Sveci ? Зависи који, неки признају а неки не , нпр.Кипријановци обојицу признају , а док ови наши локални зилоти само Светог Николаја а поштују Јустина али још га нису канонизонали . Ne zna se ko pije, a ko placa 0110_hahaha Za par godina ce da se podele jos 100 puta, pa necemo moci kraj da im hvatimo. Ili ce se vratiti . Вала да знаш, ови наши већ се поделили. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука