Jump to content

Какво осећање имате према људима који у свему "траже длаку у јајету" ?!

Guest о. Агапије

Препоручена порука

Прво морамо поћи од тога шта је то "длака у јајету". Ако мислимо буквално, онда се ради о апсурду и питање је апсурдно колико и сувишно.

А ко се мисли на метафору, онда се мора одредити која је граница перфекционизма, а која граница када перфекционизам прелази у свој екстрем, то јест, у оно што народ зове "тражење длаке у јајету"?

Док не рашчистимо ове дилеме, дискусија је беспредметна.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Nastojim kad god mogu da takve osobe prihvatim kao lično iskušenje i borim se da postupim ispravno koliko mogu.Procijenim zavisno od situacije da li da ignorišem, ili se upustim u šaljive komentare koji su dobro rješenje, ako ja imam strpljenja za njih. Svaki put se obradujem kad na licu "cjepidlake" primjetim da grimasu mjenja osmijeh .smesko. .

"Samo nas ljubav može spasiti!"

Подели на овим сајтовима

On 15. 4. 2012. at 11:08, Александар Радовановић рече

Прво морамо поћи од тога шта је то "длака у јајету". Ако мислимо буквално, онда се ради о апсурду и питање је апсурдно колико и сувишно.

А ко се мисли на метафору, онда се мора одредити која је граница перфекционизма, а која граница када перфекционизам прелази у свој екстрем, то јест, у оно што народ зове "тражење длаке у јајету"?

joooj sokiran .smeha.

• Волим 1

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

On 15. 4. 2012. at 15:18, Александар Радовановић рече

Бедни покушај, али изгледа да су ме озбиљно схватили, па ме заобилазе у широком луку :)

ko ?

ovi sto beze od onih sto traze dlaku u jajetu ?

:D:D :D

• Волим 1

није битно ко сам ја, већ ко си ти !

Подели на овим сајтовима

On 15. 4. 2012. at 11:08, Александар Радовановић рече

Pre svega, nema slaganja oko tog pitanja dok ne razvijemo ispravnu metodologiju za utvrdjivanje granice perfekcionizma.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

On 15. 4. 2012. at 15:18, Александар Радовановић рече

Бедни покушај, али изгледа да су ме озбиљно схватили, па ме заобилазе у широком луку :)

Какви бедан !!! Мене је одушевио. ekstra

И сама имам сличан смисао за хумор, па сам га одмах препознала. Можда те не би заобилазили да си ставио смајлиће.

• Волим 1

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Подели на овим сајтовима

On 15. 4. 2012. at 15:23, obi-wan рече

Pre svega, nema slaganja oko tog pitanja dok ne razvijemo ispravnu metodologiju za utvrdjivanje granice perfekcionizma.

Молим дефинишите ПЕРФЕКЦИОНИЗАМ, узевши у обзир објективну субјективност перфекционисте !!!!

pravilaa.gif' class='bbc_emoticon' alt=':pravilaa:' />

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Подели на овим сајтовима

On 15. 4. 2012. at 15:37, lidija рече

Молим дефинишите ПЕРФЕКЦИОНИЗАМ, узевши у обзир објективну субјективност перфекционисте !!!!

Takva definicija je nemoguca dok ne saznamo sta je zapravo objektivna subjektivnost... grin.gif

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

On 15. 4. 2012. at 15:37, lidija рече

On 15. 4. 2012. at 15:42, Александар Радовановић рече

Кад би хтео да се правиш да си објективан, а уствари намећеш своје виђење

Како је леп овај наш српски језик, и како је све једноставније када се њиме служимо. :)

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Подели на овим сајтовима

не волим да сам у њиховој близини...

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

On 15. 4. 2012. at 17:01, Tanja ex Petrija рече

naravno ,ko voli ?

ali ni mi nismo savrseni :D

што јес - јес....

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...