Jump to content

Како Ви тумачите Христове речи '' Будите савршени '' ?

Препоручена порука

@Sefora

Sustina je to da evharistija nije uslovljena ispovescu.

Старајте се пак да се чешће сакупљате на Евхаристију (Литургију) Божију.

Наравно да није потребно да се исповедаш да би долазио на Литургију !

U citatu koji navodiš se podrazumeva da se čovek pričesti.

Не. У манастирима се служе сваки дан литургије ! Да ли се монаси причешћују на свакој литургији ?

Prvo: u citatu koji navodiš se podrazumeva da se čovek pričesti i to je tako (i to će ti reći bilo ko ko se iole razume u Otačko shvatanje Evharistije).

Drugo: Ne služe se u svim manastirima liturgije svaki dan.

A ne znam da li se monasi pričešćuju svaki dan, niti je monaška praksa (naročito ne današnja) merilo za ovo o čemu govorimo.

Подели на овим сајтовима

@Sefora

Sustina je to da evharistija nije uslovljena ispovescu.

Старајте се пак да се чешће сакупљате на Евхаристију (Литургију) Божију.

Наравно да није потребно да се исповедаш да би долазио на Литургију !

U citatu koji navodiš se podrazumeva da se čovek pričesti.

Не. У манастирима се служе сваки дан литургије ! Да ли се монаси причешћују на свакој литургији ?

Prvo: u citatu koji navodiš se podrazumeva da se čovek pričesti i to je tako (i to će ti reći bilo ko ko se iole razume u Otačko shvatanje Evharistije).

Drugo: Ne služe se u svim manastirima liturgije svaki dan.

A ne znam da li se monasi pričešćuju svaki dan, niti je monaška praksa (naročito ne današnja) merilo za ovo o čemu govorimo.

Постави питање !

Створитељ, који је Вечни Живот, у коме живимо, ради спасења рода људског, оваплотио се и постао видљив за анђеле и људе.

Подели на овим сајтовима

Kakvo pitanje?

Постави ми питање !

Створитељ, који је Вечни Живот, у коме живимо, ради спасења рода људског, оваплотио се и постао видљив за анђеле и људе.

Подели на овим сајтовима

Kakvo pitanje?

Па, неко, лепо питање !

Подели на овим сајтовима

Мајко мила, стигосте овде до десете стране?  0212_rolleyes Па ко све ово сада да прочита?  joooj

Дакле, могу само да се умешам с коментаром на почетно питање - питање савршенства и тежње ка истом, требало је да буде ствар интроспекције.  0409_feel Не знам како се то претворило у причање о другима?  ne_shvata

Тим пре што је новозаветна порука дата различитим људима, различитих духовних призива.  hfvguio

НАИМЕ, неко има духовну ПОТРЕБУ исповести пре евхаристијског сјединавања с Христом - неко не. Неко се спасава одрицањем од света, а неко борбом са светом. А сви смо, забога, ЈЕДНО у Христу - чак и они зилотчићи, све док не постану расколници као акакијевци.  ;)

Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile.

(De Carne Christi V, 4)

http://www.tertullian.org/library.htm

Подели на овим сајтовима

;)

Добро сам ! Хвала на питању !

Подели на овим сајтовима

Не знам како се то претворило у причање о другима?  0409_feel

Tako što ljudi uvek vole da gledaju prvo tuđa posla?  ;)

Аааа, Миланче, па немој да си такав !  ne_shvata

Ти си моја љубав ! 0212_rolleyes

Подели на овим сајтовима

Не знам како се то претворило у причање о другима?  hfvguio

Tako što ljudi uvek vole da gledaju prvo tuđa posla?  ;)

Аааа, Миланче, па немој да си такав !  ne_shvata

Ти си моја љубав ! 0212_rolleyes

Кхмм, кхмм... попадијо?  smej.gif 0409_feel joooj

Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile.

(De Carne Christi V, 4)

http://www.tertullian.org/library.htm

Подели на овим сајтовима

Sva sreća pa nije mislila na mene.  ;)

Па, са ким би ја разговарала на овом форуму да нема Тебе ! 0212_rolleyes

Трудиш се да будеш фин према мени ! Да ме не узнемириш ! Да ме не повредиш речима, итд.

Зато сам Ти и рекла да си Ти моја љубав !

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...