Mиљан Танић Написано Август 9, 2010 Пријави Подели Написано Август 9, 2010 @Sefora Sustina je to da evharistija nije uslovljena ispovescu. Старајте се пак да се чешће сакупљате на Евхаристију (Литургију) Божију. Наравно да није потребно да се исповедаш да би долазио на Литургију ! U citatu koji navodiš se podrazumeva da se čovek pričesti. Не. У манастирима се служе сваки дан литургије ! Да ли се монаси причешћују на свакој литургији ? Prvo: u citatu koji navodiš se podrazumeva da se čovek pričesti i to je tako (i to će ti reći bilo ko ko se iole razume u Otačko shvatanje Evharistije). Drugo: Ne služe se u svim manastirima liturgije svaki dan. A ne znam da li se monasi pričešćuju svaki dan, niti je monaška praksa (naročito ne današnja) merilo za ovo o čemu govorimo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Сефора Написано Август 9, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Август 9, 2010 @Sefora Sustina je to da evharistija nije uslovljena ispovescu. Старајте се пак да се чешће сакупљате на Евхаристију (Литургију) Божију. Наравно да није потребно да се исповедаш да би долазио на Литургију ! U citatu koji navodiš se podrazumeva da se čovek pričesti. Не. У манастирима се служе сваки дан литургије ! Да ли се монаси причешћују на свакој литургији ? Prvo: u citatu koji navodiš se podrazumeva da se čovek pričesti i to je tako (i to će ti reći bilo ko ko se iole razume u Otačko shvatanje Evharistije). Drugo: Ne služe se u svim manastirima liturgije svaki dan. A ne znam da li se monasi pričešćuju svaki dan, niti je monaška praksa (naročito ne današnja) merilo za ovo o čemu govorimo. Постави питање ! Створитељ, који је Вечни Живот, у коме живимо, ради спасења рода људског, оваплотио се и постао видљив за анђеле и људе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Август 9, 2010 Пријави Подели Написано Август 9, 2010 Kakvo pitanje? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Сефора Написано Август 9, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Август 9, 2010 Kakvo pitanje? Постави ми питање ! Створитељ, који је Вечни Живот, у коме живимо, ради спасења рода људског, оваплотио се и постао видљив за анђеле и људе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Август 9, 2010 Пријави Подели Написано Август 9, 2010 Kakvo pitanje? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Сефора Написано Август 9, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Август 9, 2010 Kakvo pitanje? Па, неко, лепо питање ! Створитељ, који је Вечни Живот, у коме живимо, ради спасења рода људског, оваплотио се и постао видљив за анђеле и људе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
andrej Написано Август 9, 2010 Пријави Подели Написано Август 9, 2010 Мајко мила, стигосте овде до десете стране? 0212_rolleyes Па ко све ово сада да прочита? Дакле, могу само да се умешам с коментаром на почетно питање - питање савршенства и тежње ка истом, требало је да буде ствар интроспекције. 0409_feel Не знам како се то претворило у причање о другима? Тим пре што је новозаветна порука дата различитим људима, различитих духовних призива. hfvguio НАИМЕ, неко има духовну ПОТРЕБУ исповести пре евхаристијског сјединавања с Христом - неко не. Неко се спасава одрицањем од света, а неко борбом са светом. А сви смо, забога, ЈЕДНО у Христу - чак и они зилотчићи, све док не постану расколници као акакијевци. Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile. (De Carne Christi V, 4) http://www.tertullian.org/library.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Сефора Написано Август 9, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Август 9, 2010 Добро сам ! Хвала на питању ! Створитељ, који је Вечни Живот, у коме живимо, ради спасења рода људског, оваплотио се и постао видљив за анђеле и људе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Август 9, 2010 Пријави Подели Написано Август 9, 2010 Не знам како се то претворило у причање о другима? 0212_rolleyes Tako što ljudi uvek vole da gledaju prvo tuđa posla? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Сефора Написано Август 10, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Август 10, 2010 Не знам како се то претворило у причање о другима? 0409_feel Tako što ljudi uvek vole da gledaju prvo tuđa posla? Аааа, Миланче, па немој да си такав ! Ти си моја љубав ! 0212_rolleyes Створитељ, који је Вечни Живот, у коме живимо, ради спасења рода људског, оваплотио се и постао видљив за анђеле и људе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
andrej Написано Август 10, 2010 Пријави Подели Написано Август 10, 2010 Не знам како се то претворило у причање о другима? hfvguio Tako što ljudi uvek vole da gledaju prvo tuđa posla? Аааа, Миланче, па немој да си такав ! Ти си моја љубав ! 0212_rolleyes Кхмм, кхмм... попадијо? smej.gif 0409_feel Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile. (De Carne Christi V, 4) http://www.tertullian.org/library.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Август 10, 2010 Пријави Подели Написано Август 10, 2010 Sva sreća pa nije mislila na mene. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 10, 2010 Пријави Подели Написано Август 10, 2010 Sva sreća pa nije mislila na mene. Ja sam iznenađen. Zar nisam ja njena ljubav? Rekla mi je da odem negde drugde sa svojim glupostima, to je jasan znak ljubavi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Август 10, 2010 Пријави Подели Написано Август 10, 2010 Ne znam ja, ona se obraća nekom Milančetu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Сефора Написано Август 10, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Август 10, 2010 Sva sreća pa nije mislila na mene. Па, са ким би ја разговарала на овом форуму да нема Тебе ! 0212_rolleyes Трудиш се да будеш фин према мени ! Да ме не узнемириш ! Да ме не повредиш речима, итд. Зато сам Ти и рекла да си Ти моја љубав ! Створитељ, који је Вечни Живот, у коме живимо, ради спасења рода људског, оваплотио се и постао видљив за анђеле и људе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука