Jump to content

Како Ви тумачите Христове речи '' Будите савршени '' ?

Препоручена порука

Постоји да би човек исповедио своје грехе, по својој савести, те да би добио поуку како да исповеђени грех више не понови. Нонсенс је исповест везивати за Причешће, као услов без кога се не може. Питај тог попа који је окачио тај "натпис", исповеда ли се он пред свако причешће?

Човек треба да се исповеда онда када иам потребу за тиме, не гајећи илузије дапосле исповести излази безгрешан. Мене би мој духовни отац најурио напоље када би дошао на исповест и смарао га са неким свакодневним глупостима, типа: био сам мало нервозан, мало љут, мало маловеран, мало ово мало оно. Нажалост, код нас је исповест постала форма и формалност, сведена на ритуал.

Наиме, ја нисам рекла да треба да се исповедамо пре сваког причешћа. Рекла сам да је оно неопходно уколико желимо да се мењамо на боље.

Створитељ, који је Вечни Живот, у коме живимо, ради спасења рода људског, оваплотио се и постао видљив за анђеле и људе.

Подели на овим сајтовима

Постоји да би човек исповедио своје грехе, по својој савести, те да би добио поуку како да исповеђени грех више не понови. Нонсенс је исповест везивати за Причешће, као услов без кога се не може. Питај тог попа који је окачио тај "натпис", исповеда ли се он пред свако причешће?

Човек треба да се исповеда онда када иам потребу за тиме, не гајећи илузије дапосле исповести излази безгрешан. Мене би мој духовни отац најурио напоље када би дошао на исповест и смарао га са неким свакодневним глупостима, типа: био сам мало нервозан, мало љут, мало маловеран, мало ово мало оно. Нажалост, код нас је исповест постала форма и формалност, сведена на ритуал.

Наиме, ја нисам рекла да треба да се исповедамо пре сваког причешћа. Рекла сам да је оно неопходно уколико желимо да се мењамо на боље.

Interesantno je da si sada odmah izmenila onaj svoj prvi post u kome kazes:

"И свештеници. Уколико мислиш да није потребно да се исповедиш или да немаш шта да исповедиш ...

Нема потребе да се причестиш !"

Ja te nisam ni jendnom recju vredjao niti te nazivao sektasem nego sam samo navodio koji delovi tvojih postova

cinjenicno nisu tacni. Ne znam za to da neko treba da ide na ispovest ako je isrpavio nekoga ko se zbunio u sabiranju ili pogresno intrpretirao nesto sto je negde procitoa.

Подели на овим сајтовима

Ти мислиш да нису тачни !

Наиме, ја нисам рекла да треба да се исповедамо пре сваког причешћа.

Нема потребе да се исповедамо. Треба само да се причешћујемо !

Да ли си сада задовољан !

Створитељ, који је Вечни Живот, у коме живимо, ради спасења рода људског, оваплотио се и постао видљив за анђеле и људе.

Подели на овим сајтовима

Ти мислиш да нису тачни !

Наиме, ја нисам рекла да треба да се исповедамо пре сваког причешћа.

Нема потребе да се исповедамо. Треба само да се причешћујемо !

Да ли си сада задовољан !

Ni to nije tacno. Pricesce nije uslovljeno svetom tajnom ispovesti!!!

Подели на овим сајтовима

Добро, такав приступ је у реду, али онај натпис НЕ.

хахахахах То сам негде прочитала ! Мислим у Успенској Цркви у Новом Саду.

Не знам зашто су то написали !? Шта Ви мислите ... Зашто су то написали ?

Подели на овим сајтовима

Појма немам. Али, ако је у Новом Саду, волео бих да тај натпис види владика Иринеј Буловић. Мислим да више не би тамо стојао.

Подели на овим сајтовима

A opet, kad malo bolje razmislim...

Ako mom tati na selu zafali 1 ekser, i nadje ga u onoj kutiji gde mu svašta-nešto

stoji, kada ga zakuca i pogleda šta je uradio, on pomisli "E ovaj ekser je savršen!".

Da li pod tim misli da takav ekser odgovara svuda, na svakom mesti u za svaku

upotrebu? Ne, naravno da ne.

Šta hoću da kažem?

Pa sad nešto razmišljam, ako je vernik spreman da služi svom bližnjem (= svakom

čoveku) u svakoj prilici, on - vernik - živi životom koji ga vodi ka savšrenstvu i

što je još bitnije - ka Savršenome.

Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији!
Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761

Подели на овим сајтовима

Правило је исповедити се пре причешћа.

Znaci sveti Jovan Zlatousti je nepravilno pricescivao??

smej.gif  Разговарај са Александром или свештеником Иваном о томе.

Подели на овим сајтовима

Појма немам. Али, ако је у Новом Саду, волео бих да тај натпис види владика Иринеј Буловић. Мислим да више не би тамо стојао.

нисам сигурна да ли је баш тако писало. Али ... Замислите ... Дође жена која је 15 пута абортирала да се причести ! И сада замислите да сте Ви свештеник и да је први пут видите ... Да ли би сте је питали пре него што је причестите ... Да ли сте се исповедили ?

Подели на овим сајтовима

Правило је исповедити се пре причешћа.

Znaci sveti Jovan Zlatousti je nepravilno pricescivao??

Тада је за блуд на пример на шест године било ускраћено право на причест. Погледај целовиту слику тадашње цркве, а не само појединости.

ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ !

Подели на овим сајтовима

нисам сигурна да ли је баш тако писало. Али ... Замислите ... Дође жена која је 15 пута абортирала да се причести ! И сада замислите да сте Ви свештеник и да је први пут видите ... Да ли би сте је питали пре него што је причестите ... Да ли сте се исповедили ?

Мислим да би право питање било: Да ли се кајете?

Исповест као таква ништа не значи ако нема кајања.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...