Jump to content

Da li Kina kreće nizbrdo?

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 2 часа, haveaniceday рече

E tu lezi tvoja glupost. Ne, bombardovala te je demokratska stranka. Sad nije homogena smesa.
I naprotiv, ne ucenjuju, vec pokusavaju da nas iskopaju iz rupe u koju su nas njihovi prethodnici zakopali..

A mi kao i obicno, debilcine, ne znamo da biramo saveznika dobro. Jer sam ja imao plitak mozak u 20 al ti ga imas i u 50....

image.png.32869692bda48178703b3a9c5320814c.png

Mi (srbi) vec godinama odbijamo saradnju sa SAD. Jer smo glupi....
Moja majka mi je pricala kada sam bio mali da u SAD ljudi jos gledaju crno bele televizore koliko su siromasni.... a moja majka je inace obrazovana zena..... mogu samo da zamislim koliko su vama titovim pionirima ispriali mozak tim glupim pricama.

Umesto da zakopamo te glupe price, i okrenemo se saveznistvu sad mi se okrecemo kini i slicnim degenericima...

Ma daj Mlađo, čuj demokratska stranka :)). A Irak ko je bombardovao? Avganistan? Ko lupa sankcije Iranu? 

Imaš neki trip da je republikanska good guy, a demokratska stranka bad guy što nije nikako tačno. Obe su bad guy, i nastrada onaj ko trenutno nije prava puzzla na geopolitičkoj slagalici. Amerikanci od dolaska Trampa, ni u jednom momentu nisu popustili po pitanju Kosova osim kao da su spremni na kompromisno rješenje tj razgraničenje, za razliku od Njemaca koji ni to nežele. Čak šta više, ovo što kopiraš da oni nešto napadaju Kosovo da mora da ukine 100% tne carine je gotovo ismijavanje Srpske strane kao da su carine od 2013-te pa sad oni nešto ne ispunjavaju, pa ih Ameri ruže da se posvete dijalogu...a prije carina ništa praktički iz briselskog sporazuma ne ispunjavaju. 

O kakvom onda savezništvu sa Amerikancima ima da se priča? Da, savezništvo može, ako Srbi prihvate narativ koji je postavljen da su glavni krivici za krvoproliće u raspadu Jugoslavije, da prihvate sve rezoucije koje mu nameću da su genocidna država, da priznaju Kosovo, i sve što slijedi u tom paketu, da se slože da je NATO bombardovanje bilo opravdano i uloga zapada humantiranog karaktera...i to sve za šta? Za vrlo neizvjesnu budućnost po pitanju takozvanih evrointegracija i po pitanju kako će Srbi proći u nekim novim geopolitičkim manevrima koje na zapadu planiraju u buduće. 

• Свиђа ми се 1

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Avocado рече

Jok... to je sasvim legitimna i sasvim druga tema u odnosu na ono što sam pisao o Trampu... spinovanje nije ukazivati na to samo po sebi... spinovanje je kada ukazuješ na to kao odgovor na onu priču o Trampu... važi i obrnuto... kad ti napišeš sve to što imaš i onda neko umesto da odgovori na to kaže da je Tramp lažov, možeš slobodno da zaključiš da spinuje...

Nije druga tema, jer je sve sto ti pises o trampu upravo iz tog konteksta njegovog odnosa sa medijima. Ne mozes pisati o trampovom ponasanju, jer je kompletno njegovo ponasanje o kom ti pricas ponasanje u odnosu sa - medijima. Naravno mozes ti to da redukcionises i pricas o samom ponasanju, jer u vakuumu svakako da deluje lose, i to i hoces jer si upravo - licemer.

Besmisleno je suditi o trampovim potezima prema medijima - bez komentarisanja samih medija.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Justin Waters рече

Ma daj Mlađo, čuj demokratska stranka :)). A Irak ko je bombardovao? Avganistan? Ko lupa sankcije Iranu?

Ne znam sto izjednacavas Srbiju i Irak, Avganistan i Iran. Veze sa mozgom nema porediti to.

Imaš neki trip da je republikanska good guy, a demokratska stranka bad guy što nije nikako tačno

Za Srbiju republikanska stranka je good guy, i moze biti good guy. Samo da mi to 'ocemo. Moze da zastupa nase interese u americkom parlametu i bori se za njih. Samo da mi to ocemo. Ali mi imamo previse ljudi kao ti, pa nam je draze da gubimo.

Amerikanci od dolaska Trampa, ni u jednom momentu nisu popustili po pitanju Kosova osim kao da su spremni na kompromisno rješenje tj razgraničenje, za razliku od Njemaca koji ni to nežele.

Kazes da nisu popustili i pokazujes da su spmreni na normalno kompromisno resenje...... za razliku od onih koji ni to nisu hteli.
A sa obzirom da dovodimo kineze da se poklanjaju titu, dobro da nam i to daju.

Da, savezništvo može, ako Srbi prihvate narativ koji je postavljen da su glavni krivici za krvoproliće u raspadu Jugoslavije

Ma boli ih uvo za to, za ceo svet je to zavrsena prica. Srbi su izgubili sve sto su mogli, porazeni smo, naterani na kolena i dalje glumimo neku glumu. To je prost

O kakvom onda savezništvu sa Amerikancima ima da se priča?

Istom onom koje su japanci napravili posle 2 nuklearke. Zato su danas japanci svetska sila i ekonomija, a srbi tu gde jesu. Pametni ljudi pametno biraju saveznike.

Подели на овим сајтовима

пре 41 минута, Avocado рече

Nije.

Pa dobro onda, imam li ja pravo da mislim da su te situacije one u kojima tramp to ne bi trebalo da prizna?

Ili moram da se slozim sa tobom tacno koje su to situacije?

Kad i gde sam napisao da treba da ignorišemo medijsko laganje? Što baljezgaš?

Ako ti meni pricas da tramp laze, i da nece dap rizna da gresi, a ja ti na to argumentujem da je to njegov odnos sa medijima, jer mediji lazu mnogo vise nego sto ce on ikad... sta ti radis nego izolujes trampovo ponasanje i ignorises medijsko. Klasicno ignorisanje jako bitnog faktora u analizi cele situacije.

Ti to apsolutno odbiajs da priznas i uzmes kao relevantno u analizi cele situacije medijsko ponasanje...a sve sto znas o njemu - znas kroz medije. Oni ti bukvalno sve filtriraju.. ti ne znas trampa licno, a ni ja... moze samo da pretpostavimo stvari o njemu kroz informacije koje nam mediji dostavljaju.

Ja mislim da je preveliko izletanje ici i reci da je on npr "patoloski lazov" i da "bas mnogo laze" kada imas takvu kontrolu informacija od nekog...

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, haveaniceday рече

Istom onom koje su japanci napravili posle 2 nuklearke. Zato su danas japanci svetska sila i ekonomija, a srbi tu gde jesu. Pametni ljudi pametno biraju saveznike.

:))

Pa Mladjoni Japan je bio svetska sila i pre nuklearki ... 6 godina su oni peglali amere na kopnu i moru, brodovi, krstarice, razaraci, Japan ti je Mladjoni 41 bio sila kao i danas ako ne i veca. A Srbi su tu gde su jer nisu u stanju biciklu ljudski da naparave ali da ukradu tudju su majstori...

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Bilbija рече

Jao, janda ta Amerika, sirotica ... napadaju je sa svih strana a ona sirota dobra k'o 'leb ... :))

Ne napadaju oni ameriku, napadaju ideju nacionalne drzave, nacionalizama i suvereniteta - kroz Ameriku. I tu kulturu, kako ti ono rece - uspesno eksportuju. Amerika im je samo sredstvo jer u americi imas holivud koji ceo svet gleda, i sve te americke komicare - ceo svet gleda itd.

Ako uspeju na tom nivou da dobiju kulturnu borbu ( a vec dobijaju, i to uspesno) kako su losi biznis, kapitalizam, nacionalizam, patriotizam - polako ce to da prenesu i na ostatak sveta.

Holivud mnogo vise mladih vaspitava nego sto ces ti ikad.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Bilbija рече

Pa Mladjoni Japan je bio svetska sila i pre nuklearki ... Japan ti je Mladjoni 41 bio sila kao i danas ako ne i veca. A Srbi su tu gde su jer nisu u stanju biciklu ljudski da naparave ali da ukradu tudju su majstori...

Kako li bi japan zaradio pare da nije mogao amerikancima toyote i honde da prodaje.... da nije imao saveznistvo i ekonomsko partnerstvo odma posle rata...

Pa Mladjoni Japan je bio svetska sila i pre nuklearki  6 godina su oni peglali amere na kopnu i moru, brodovi, krstarice, razaraci,

brate japan je toliko ratova gubio da je to smesno.. ne znam stvarno o cemu pricas.... njih je mlatio ko je stigao...

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, haveaniceday рече

Ne, mediji su djubrad jer predstavljaju jednu od najboljih zemlja na svetu ko rupcagu gde ljudi ginu levo i desno, i time uticu na ovakve lake mozgove kao sto je bilbija i njemu slicni.

Mladjoni nemoj da zaboravlajas, ja necu, da si ti i tvoje razmisljanje proizvod tih medija. Svaka tvoja rec je samo parafraziranje onoga sto ti je servirao CNN...

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, haveaniceday рече

Koje moje razmisljanje je proizvod tih medija, konkretno, sada?

Oduvek Mladjoni, a najsmesnije je slusati nekoga danas koji napada medije koji su ga formirali ... Milosevic, Djindjic, Seselj,  diktatura, komunizam ... sve sto izgovoris na bilo koju od ovih tema samo citiras CNN ili neku od njihovih podruznica poput N1 na primer ...

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Bilbija рече

Oduvek Mladjoni, a najsmesnije je slusati nekoga danas koji napada medije koji su ga formirali ... Milosevic, Djindjic, Seselj,  diktatura, komunizam ... sve sto izgovoris na bilo koju od ovih tema samo citiras CNN ili neku od njihovih podruznica poput N1 na primer ...

Ja te pitam, koje konkretno misljenje? Kakve veze ima CNN sa milosevicem, seseljem i djindjicem?

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Bilbija рече

Isto kao sto je zaradjivao pare i pre nuklearki ... ili mislis da je trgovinu i novac izmislio neko u SAD? 

Pa ono, da bi prodavao nesto u SAD moras da budes u nekom saveznostvu i partnerstvu sa njima. Kapiras? Ne razumes ti moju poentu izgleda... oni su preko dve nuklearke brze presli nego sto mi mozemo preko 3 meseca bombardovanja. jer su videli da im je to interes.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...