mikael_pasa Написано Август 4, 2010 Пријави Подели Написано Август 4, 2010 a,razumem sad.ali opet,nije to islam.vera je ideal koji ne moze tek tako da se dostigne.Turci i nisu bas neke perjanice islama(korupcija,alkohol....mada su imali i svetlih momenata).dalje;za bogomolje si slagan.Debelo.Slagao te i onaj koji je rusio zato s sto ti je moju veru na krivi nacin predstavio,a slagao te je i onaj koji ti je precutao da je Aja Sofija jedina Hriscanska Bogomolja koja je pretvorena u dzamiju(ali se i ne koristi u verske svrhe.jedna se cak i ikona jos u njoj nalazi) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 4, 2010 Пријави Подели Написано Август 4, 2010 Говориш о милитантним атеистима прожетих лењинско-марксистичко-маоистичком идеологијом који су рушили не само џамије него све богомоље и наше и ваше. 70zfof0qsamomolitva Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 4, 2010 Пријави Подели Написано Август 4, 2010 a,razumem sad.ali opet,nije to islam.vera je ideal koji ne moze tek tako da se dostigne.Turci i nisu bas neke perjanice islama(korupcija,alkohol....mada su imali i svetlih momenata).dalje;za bogomolje si slagan.Debelo.Slagao te i onaj koji je rusio zato s sto ti je moju veru na krivi nacin predstavio,a slagao te je i onaj koji ti je precutao da je Aja Sofija jedina Hriscanska Bogomolja koja je pretvorena u dzamiju(ali se i ne koristi u verske svrhe.jedna se cak i ikona jos u njoj nalazi) Испаде да још треба да будемо и захвални... crosseo ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Август 4, 2010 Пријави Подели Написано Август 4, 2010 cinizmom zamenjujes nedostatak argumenata.nauci o svojoj veri vise,postani vernik.pa ces sa malo manje strasti i sa malo vise iskrene ljubavi i na razlike gledati cak(da se pozovem na Isaa,Isusa)Meni se cini da ja uspevam,za nekoga ko je rodjen u toj milion puta isprozivanoj Srebrenici mi i te kako dobro ide.Opusti se,bre.Gresis na keca.Onako kako mi ti,koji ni svoju veru ne poznajes,sada mi predstavljas moju veru tako da bi ja,sa obzirom odakle sam trebao jos i da se svetim....lelelele.DAJTE MI PISMENA PROTIVNIKA(U POZITIVNOM SMISLU),KUMIM VAS Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nico Написано Август 4, 2010 Пријави Подели Написано Август 4, 2010 cinizmom zamenjujes nedostatak argumenata.nauci o svojoj veri vise,postani vernik.pa ces sa malo manje strasti i sa malo vise iskrene ljubavi i na razlike gledati cak(da se pozovem na Isaa,Isusa)Meni se cini da ja uspevam,za nekoga ko je rodjen u toj milion puta isprozivanoj Srebrenici mi i te kako dobro ide.Opusti se,bre.Gresis na keca.Onako kako mi ti,koji ni svoju veru ne poznajes,sada mi predstavljas moju veru tako da bi ja,sa obzirom odakle sam trebao jos i da se svetim....lelelele.DAJTE MI PISMENA PROTIVNIKA(U POZITIVNOM SMISLU),KUMIM VAS Ha, pa veliki pozdrav za vas, chast mi je. crosseo Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 4, 2010 Пријави Подели Написано Август 4, 2010 cinizmom zamenjujes nedostatak argumenata.nauci o svojoj veri vise,postani vernik.pa ces sa malo manje strasti i sa malo vise iskrene ljubavi i na razlike gledati cak(da se pozovem na Isaa,Isusa)Meni se cini da ja uspevam,za nekoga ko je rodjen u toj milion puta isprozivanoj Srebrenici mi i te kako dobro ide.Opusti se,bre.Gresis na keca.Onako kako mi ti,koji ni svoju veru ne poznajes,sada mi predstavljas moju veru tako da bi ja,sa obzirom odakle sam trebao jos i da se svetim....lelelele.DAJTE MI PISMENA PROTIVNIKA(U POZITIVNOM SMISLU),KUMIM VAS Грешка у корацима пријатељу, познајем обе вере веома добро и за све што напишем могу да наведем конкретне цитате и изворе. Имаш све што сам написао детаљно аргументовано на неким другим темама овде. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uros Написано Август 4, 2010 Пријави Подели Написано Август 4, 2010 OK,Alexandre.....sto se tice pitanja:koji se to Hriscanin krije po Sahari ili po Sinaju?dalje:Bogomolje se grade i adaptiraju(ko ono cuva grob Hristov?ja ako bi zeleo da se ozenim pravoslavnom,morao bi po Crkvenom zakonu da primim Hriscanstvo.Ista stvar,druga tacka gledista...U Saudi Arabiji jedino nema nesto puno Crkava,jer ni Hriscana nema mnogo.Tamo izgraditi novu crkvu je podjednako besmisleno kao sto bi bilo da se digne dzamija na Svetoj Gori Da ali bi ti onda mogao da budes ubijen po serijatskom zakonu koju vam je zavestao "prorok" Muhamed. Ili ne bi? Jel ne bi? Ajde reci, molim te? Sta pise u vasoj knjizi, jel bi mogao da se zalis nekome zato sto bi te dojucerasnja braca UBILA (oduzela zivot)? Sa druge strane, ja kad bih presao u islam (u nekoj naucnoj fantastici ili paralelnom univerzumu) meni ne bi falila dlaka sa glave, ali ne samo zato sto su Hriscani "po pridrodi miroljubivi" nego zato sto nista ni blizu tako demonsko i mizantropsko ne pise u Novom Zavetu Sina Bozijeg Isusa Hrista. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Август 4, 2010 Пријави Подели Написано Август 4, 2010 NE.NIJE MOJA GRESKA U KORACIMA.STVAR JE PRCEPCIJE.I NACINA PREDSTAVLJANJA ARGUMENATA.A I RAZLOGA.JA OVDE NISAM,NITI CU,PO BILO KOM OSNOVU NAPADATI HRISCANSTVO,NITI KRIVITI OVOG ILI ONOG ZA SREBRENICU,IRAK ILI NE ZNAM STA.ODGOVORICU NA PITANJA AKO MI NEKO POSTAVI,PA NEKA ME TAJ GADJA ARGUMENTIMA KOJI SAMO U NJEGOVIM OCIMA IMAJU VAZNOST.jA IMAM SVOJE I UVERENJE,I UBEDJENJE.POSTUJEM TUDJI VERSKI OSECAJ....NA KRAJU KRAJEVA,ZABAVNO MI JE PO MALO.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uros Написано Август 4, 2010 Пријави Подели Написано Август 4, 2010 Brate, a da malo iskuliras sa tim kaps lokovima? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vesna V. Lalovic Написано Август 4, 2010 Пријави Подели Написано Август 4, 2010 velikim ''kaps lokovima''...pisu po fejsu...obicno prozilotske ''snage''...jednom su mi prijatelji dojavili i tako me spasili '''dusegubaca''... hvala ''Имај времена за РАД - то је цена УСПЕХА ... Имај времена за РАЗМИШЉАЊЕ - то је извор МОЋИ ... Имај времена за ИГРУ - то је тајна МЛАДОСТИ ... Имај времена за ЧИТАЊЕ - то је основа МУДРОСТИ ... Имај времена за ПРИЈАТЕЉСТВА - то је пут СРЕЋЕ ... Имај времена за САЊАРЕЊЕ - то је пут ка ЗВЕЗДАМА ... Имај времена да ВОЛИШ и да те ВОЛЕ - то је привилегија богова ... Имај времена да гледаш ОКО СЕБЕ - сувише је кратак дан за себичност ... Имај времена за СМЕХ - то је МУЗИКА ДУШЕ ...''. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Август 4, 2010 Пријави Подели Написано Август 4, 2010 OK.AJMO O TOME.OD KADA JE SVETA I VEKA LJUDI PRELAZE IZ VERE U VERU.JEL TAKO?PA I POSLE ISLAMA.AJDE MI SAD RECI DA LI SE IKADA DESILO DA JE NEKO ZAISTA I UBIJEN ZATO STO JE PRIMIO HRISCANSTVO?.NIJE.JEDNOSTAVNO(KOLIKO GOD DA IMAS ARGUMENATA) TAJ PODATAK NECES NACI JER GA I NEMA.PROPIS POSTOJI,ALI SE NIJE PRIMENJIVAO Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 4, 2010 Пријави Подели Написано Август 4, 2010 NE.NIJE MOJA GRESKA U KORACIMA.STVAR JE PRCEPCIJE.I NACINA PREDSTAVLJANJA ARGUMENATA.A I RAZLOGA.JA OVDE NISAM,NITI CU,PO BILO KOM OSNOVU NAPADATI HRISCANSTVO,NITI KRIVITI OVOG ILI ONOG ZA SREBRENICU,IRAK ILI NE ZNAM STA.ODGOVORICU NA PITANJA AKO MI NEKO POSTAVI,PA NEKA ME TAJ GADJA ARGUMENTIMA KOJI SAMO U NJEGOVIM OCIMA IMAJU VAZNOST.jA IMAM SVOJE I UVERENJE,I UBEDJENJE.POSTUJEM TUDJI VERSKI OSECAJ....NA KRAJU KRAJEVA,ZABAVNO MI JE PO MALO.... У праву си. Тумачење је велика ствар. Вера ван тумачења је обична флоскула напапиру, мртва. Ко је тај који ће одредити које је тумачење оно право? Заправо, постоји ли криво и право тумачење? Ако постоји право тимачење, ја бих волео да је аутентични ислам ово што ти заступаш. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Август 4, 2010 Пријави Подели Написано Август 4, 2010 izvinjavam se,nisam video hihihi.moja greska Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 4, 2010 Пријави Подели Написано Август 4, 2010 Ма какве везе има Сребреница са Хришћанством, дај молим те... Ја поштујем твој верски осећај, али не могу да поштујем оно што уче Ислам и Мухамед. То није ствар "перцепције и начина аргументације" него су чињенице које свако, а посебно верник, треба да осуди. Ти си овде сва та питања само заобишао уз пар споредних напомена, што показује да их у ствари не осуђујеш него прихваташ. И то је главни проблем. Ево брат Аца пита за твоје тумачење и нико не би био срећнији од мене да чујем да осуђујеш и одбацујеш многоженство, убијање отпадника, бракове са малолетницама и остала варварства. Ево чекам. Жив ми био ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uros Написано Август 4, 2010 Пријави Подели Написано Август 4, 2010 Ма какве везе има Сребреница са Хришћанством, дај молим те... Ја поштујем твој верски осећај, али не могу да поштујем оно што уче Ислам и Мухамед. Upravo tako. Mene, kad bih presao u Islam, niko ne bi ubio ne zato sto se Hriscani ne drze svoje knjige nego zato sto se drze. Ti kad bi presao u Hriscanstvo niko te ne bi ubio (pod uslovom da ne bi) zato sto se muhamedanci NE PRIDRZAVAJU svoje knjige. Da li uocavas ovu ogromnu razliku? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука