Иван ♪♫ Написано Децембар 11, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2016 Pre neki dan sam gledao ,,Star Wars: The Force Awakens" i uopste mi se nije svideo, kao da je sklepan na brzinu. obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Децембар 11, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2016 пре 9 минута, Иван ♪♫ рече Pre neki dan sam gledao ,,Star Wars: The Force Awakens" i uopste mi se nije svideo, kao da je sklepan na brzinu. U bre brate, pa ti kasnis jedno godinu dana... A za film si u pravu skroz, imamo o njemu temu, vec smo napricali dosta toga... A ovde su najave ovog novog filma, koji ima premijeru za koji dan, ako Bog da... Иван ♪♫ је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Децембар 24, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2016 Legendarna glumica Keri Fiser pretrpela srcani napad u toku leta iz Evrope. Trenutno na intenzivnoj nezi, stabilno. Nije da je to samo po sebi nesto bas vaznije od hiljade teskih i preteskih bolesnika (narocito dece!) i ovde kod nas, i redom po svetu, ali poneka molitva za ovog (teskog) bolesnika nece da skodi... http://adria.ign.com/carriefisher/11663/news/carrie-fisher-princeza-leia-na-intenzivnoj-nezi-posle-infark "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ivanaika Написано Децембар 27, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2016 RIP Ivan85, obi-wan and Dominika је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 27, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2016 Umrla? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mилена КШ Написано Децембар 27, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2016 http://www.youtube.com/watch?v=skAGp_OwU10 http://youtu.be/lKgI7Cxm0go Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Децембар 27, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2016 On 12/24/2016 at 21:54, obi-wan рече Legendarna glumica Keri Fiser pretrpela srcani napad u toku leta iz Evrope. Trenutno na intenzivnoj nezi, stabilno. Nije da je to samo po sebi nesto bas vaznije od hiljade teskih i preteskih bolesnika (narocito dece!) i ovde kod nas, i redom po svetu, ali poneka molitva za ovog (teskog) bolesnika nece da skodi... http://adria.ign.com/carriefisher/11663/news/carrie-fisher-princeza-leia-na-intenzivnoj-nezi-posle-infark Od posledica teskog srcanog udara, glumica je danas preminula. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Децембар 27, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2016 http://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-4068820/Star-Wars-vet-Mark-Hamill-shares-tribute-Carrie-Fisher-dies-age-60.html "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Јануар 3, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2017 Gledao opet prethodne epizode. Kol'ko me nervira onaj Palpatin, sve je nameštao onom klincu da se razočara u sve u životu i postane ogorčen i osvetoljubiv, i na kraju zao... i pod njegovom kontrolom... drtina matora... tačno ko đavo... drvce, obi-wan and Dominika је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Јануар 15, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2017 @obi-wan vidi: http://imgur.com/account/favorites/NiQzD After watching Rogue One and seeing Vaders hellatious castle practically sitting on the spot where Obi ka-bobbed him I realized that Obi-Wan was most likely the focus point of all of Vaders anger and hate. I think Obi realized this and it was part of the reason for his hiding himself away, his presence would only make Vader stronger. When Luke came to him it was as an 'awe shit, already?' moment because he knew to beat Vader he needed to take away the source of his power, hit hate and anger. He allows Vader to strike him down knowing it will break the dark sides grasp on him and allow him to begin seeing the universe clearly again with the added motivation of fatherly love for his son, albiet a glimmer, a new hope. RYLAH, Јанко, drvce and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јануар 15, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2017 Izvrsno zaokruzeno! To je to! S tim, naravno, da je Obi-Wan samo bio umisljeni izvor muke za Anakina, prava muka je bila u njemu samom, kao sto je sled filmova kasnije i pokazao, i kao sto je i sam ispoveido na kraju ep. VI... RYLAH and Иван ♪♫ је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Јануар 15, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2017 пре 10 минута, obi-wan рече Izvrsno zaokruzeno! To je to! S tim, naravno, da je Obi-Wan samo bio umisljeni izvor muke za Anakina, prava muka je bila u njemu samom, kao sto je sled filmova kasnije i pokazao, i kao sto je i sam ispoveido na kraju ep. VI... Podseti me, molim te, koliko se sećam on je rekao Luki: Bio si u pravu za mene, a tu je mislio na to što je Luka govorio da ima još dobra u njemu. Meni je isto interesantno kako su kroz scenario suptilno provlačili to kako Anakin nije baš skroz zao kao palpatin, kao npr. kada kaže onom oficiru: ,,Imperator ne prašta kao ja" obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јануар 15, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2017 Jeste, to je rekao sinu. A ovo drugo mislim da mu je vise bio cinizam, da bi oficiru uterao stra` u koske, mada mozda ga je stedeo pomalo. Najupecatljiviji deo `de Anakin/Vader otvoreno priznaje da zna da je u klestima zla je susret sa sinom na mesecu Endor, ep. VI, zastakljeni hodnik sletne platforme u sumi, a neposredno pred zavrsnu bitku. Bas tad je i doslo do kljucnog preloma u Anakinu, kad mu je sin predlozio da skupa odu odatle, jer zna/oseca da u njemu ima jos dobra, na sta je Anakin odgovorio - "prekasno je za mene". To znaci da je i sam bio svestan ostataka dobra u njemu, i da se borio sa samim sobom. To takodje vidimo i po samom zavrsetku tog filma, kad Palpatin, posle poraza oca od sina u duelu macevima, predlaze sinu da ubije oca i zauzme njegovo mesto, sto znaci da je sam Palpatin osecao tu Anakinovu borbu, i imao je plan da ga se resi. To je oprobani sith nacin (uvek samo dvojica na vrhu, ni manje, ni vise), ali ga je Luk pobedio upravo odbijanjem da prihvati osvetu i gnev. O Anakinovoj unutrasnjoj borbi pomalo govori i sam ovaj novi film (zamak, vracanje na to mesto), a narocito serija Rebels, povezana sa celom pricom, gde dolazi do duela Anakina/Vadera i njegove bivse ucenice Ahsoke Tano (iz vremena Klonskih ratova) - u tom duelu ne pobedjuje niko, ali i Anakin biva povredjen (ostecena mu maska), da bi bas tad svojim okom pogledao ucenicu, koja ga je pozvala po starom imenu, a onda scena doslovno prikazuje taj lik sa slomljenom maskom, na kome se vidi upravo borba i neodlucnost. Sve u svemu, odlicna prica o padu i pokajanju. RYLAH and Иван ♪♫ је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Јануар 15, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2017 Aaaa da, sad se sećam пре 6 минута, obi-wan рече Sve u svemu, odlicna prica o padu i pokajanju. Sviđaju mi se paralele koje kodeks džedaja ima sa pravoslavljem. Ali u široj priči ima naravno i odstupanja, a najveće je to da neko može svojevoljno da upravlja ,,životvornom silom", tj. sila je nešto između prirodnog zakona i bezličnog božanstva. obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јануар 15, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2017 пре 1 сат, Иван ♪♫ рече Ali u široj priči ima naravno i odstupanja, a najveće je to da neko može svojevoljno da upravlja ,,životvornom silom", tj. sila je nešto između prirodnog zakona i bezličnog božanstva. Naravno, ali imamo u vidu da autor sage ipak nije pravoslavac, niti je to bio, tako da je i ovoliko vise nego odlicno. Star Wars, u stvari i nije naucna fantastika, da bi to bio moralo bi da ima neceg naucnog u celoj prici (kako i ime zanra kaze), a nema. Star Wars je najobicnija epska fantastika, knjizevni mit, kao i Gospodari prstenova ili Narnija, dakle jedna vrsta bajke, sa tom razlikom da je smesten u ambijent vasione, tj. umesto u jedan mali kutak nekog sveta rasiren je na citav prostor jedne galaksije. Ta dosetka je, u spoju sa celom pricom, jedna od kljucnih koja je ovoj sagi obezbedila takvu gledanost i prakticno besmrtno mesto u knjizevnosti i kinematografiji. Јанко and Иван ♪♫ је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука