Jump to content

Разговор о рају и паклу у православљу

Оцени ову тему

Препоручена порука

супер је ова Сања, што не зна ништа, а мисли да јој је све јасно  joooj 0110_hahaha

а видим да ни не жели да научи  0110_hahaha

Eto, pa ti sada pustaj bez marame u Crkvu ...

smej.gif

ахахха, ха, ха ...  :)joooj:)

врло ''смешно'' и врло нетачно.

е баш због тога бих пуштао и без сукње и мараме, и дрогиране и голе и пијане и блуднике у Цркву, јер другде неће наћи Бога.

а поготово не свето причешће које ће нам/им помоћи да се обоже и отпусте своје страсти и гордости.

Подели на овим сајтовима

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал joooj link=topic=7603.msg438230#msg438230 date=1305300334]

супер је ова Сања, што не зна ништа, а мисли да јој је све јасно  joooj 0110_hahaha

а видим да ни не жели да научи  :)

A ti kao znaš nešto drugo osim da povazdan naglabaš o sexu i blejiš na sličnim temama? Nije ni čudo što tražiš da se mole za tebe jer očigledno sam to ne umeš.

ала ради сујета  0110_hahaha

Подели на овим сајтовима

супер је ова Сања, што не зна ништа, а мисли да јој је све јасно  0110_hahaha 0110_hahaha

а видим да ни не жели да научи  :)

Medo, nemoj da me zasmejavaš! Pa zar od tebe nešto mogu da naučim? :) Jadna bi ja bila kad bih od takvih tražila da me pouče joooj

мора да је заболела истина, чим си двапут морала да на исто одговориш  joooj
Подели на овим сајтовима

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал joooj link=topic=7603.msg438230#msg438230 date=1305300334]

супер је ова Сања, што не зна ништа, а мисли да јој је све јасно  0110_hahaha 0110_hahaha

а видим да ни не жели да научи  :)

A ti kao znaš nešto drugo osim da povazdan naglabaš o sexu i blejiš na sličnim temama? Nije ni čudo što tražiš da se mole za tebe jer očigledno sam to ne umeš.

I ovo su sve direktne uvrede i provokacije, siguran sam da to dobro znas, zato bi` te zamolio da izbegavas ovakav recnik...

`Fala...

joooj

A ja bih tebe kao moderatora zamolila da skloniš postere sa teme "Sex pre braka" ako iole smatraš ovaj forum hrišćanskim! Meda ih postavlja i njega niko ne opominje zbog toga, why?

Nisam to ni video jer taj pdf uredjuje drugi, obavesticu ga...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

1) Неће нико попити бан јер колега Оби зна да провоцира више него корисници.

2) Занимљива је опсесија дотичног колеге (ваљда и дипл. теолога) да у сваком коментару оспорава моје становиште без минималних аргумената.

3) Нигде у Писму не пише да је Христос био у аду - није усамљено мишљење међу теолозима да Он није ни био у аду, што опет не оспорава богослужбену димензију Цркве као што дотични хоће да наметне. На који је то начин Христос био у аду: телом, душом, Личношћу (шта је тело, душа, Личност и шта је на крају крајева ад?)

4) Кондак је кондак али ниси одговорио на питање: да није и Христос доживео клиничку смрт или митарства, или опет Оци морају да мисле уместо тебе (јер је учестало понашање да волимо да други мисле уместо нас а да ми као паразити само "прихватамо" или "не прихватамо" мишљење, не улажући притом ни мало напора да сами домислимо).

Подели на овим сајтовима

@ Obi, Nikoli ovde niko nije ni do kolena. Ako vam to smeta, vaš problem. Izgleda da je ovde nekome proradila sujeta... 4chsmu1.gif' class='bbc_emoticon' alt='4chsmu1' />

Minimum kulture dijloga podrazumeva da lepo odgovoris na postavljeno pitanje...

A ja sam kao sto i sama vidis, postavio to pitsnje zato sto si tu lepo zaobisla Bobliju nasiroko, a ovamo se pozivas na nju bezuslovno...

Naravno, to samo govori o tvojoj licnoj nesigurnosti i neznanju, ali to nije razlog da nas zasipas jedom ovde, jer ti niko ne misli nista zlo, niti te smatra nizim od sebe...

Dakle, ako nisi za minimalno kulturan razgovor bez provokacija i bez prozivanja - kazi da se ne smaramo... 4chsmu1

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

1) Неће нико попити бан јер колега Оби зна да провоцира више него корисници.

2) Занимљива је опсесија дотичног колеге (ваљда и дипл. теолога) да у сваком коментару оспорава моје становиште без минималних аргумената.

3) Нигде у Писму не пише да је Христос био у аду - није усамљено мишљење међу теолозима да Он није ни био у аду, што опет не оспорава богослужбену димензију Цркве као што дотични хоће да наметне. На који је то начин Христос био у аду: телом, душом, Личношћу (шта је тело, душа, Личност и шта је на крају крајева ад?)

4) Кондак је кондак али ниси одговорио на питање: да није и Христос доживео клиничку смрт или митарства, или опет Оци морају да мисле уместо тебе (јер је учестало понашање да волимо да други мисле уместо нас а да ми као паразити само "прихватамо" или "не прихватамо" мишљење, не улажући притом ни мало напора да сами домислимо).

Подели на овим сајтовима

@ Nikola

1) Ne vidim zasto bi vazio dvostruki arsin - za jedne odmah lete opomene i za najmanju provokaciju, a za druge nista? Posto vidim da ovde primenjujes dvostruki arsin...

2) Niti te ja svude citam i pratim, niti te uvek osporavam, a ponajmanje je to opsesija, jedino ako ti smeta da neko ima drukcije misljenje...

3) E a ovde -  sta sve nigde ne pise u Pismu (ne verujem da si ovo ti rek`o?!), jel da krenemo od omousious?

Dakle, ladno si nasrnuo na bogosluzbeno iskustvo Crkve, koje je bukvalno sabirano pcelinjim strpljenjem i trudom, i posle se pitas sto neko kritikuje tvoje stavove?

Covece, ako veli u kondaku da je "u grobu Telom, u adu dusom kao Bog" onda je sasvim izvesno tako, jer su Oci sastavljajuci himne izuzetno vodili racuna o prefinjenim teoloskim nijansama, znajuci da i najmanja nejasnoca moze da proruzrokuje debela skretanja i jeresi...

I ti bez imalo stida i savesti ovako olako osporavas ono sto je prevelikom mukom nastajalo, sporo, kao kristalisanje ukrasa u pecini? Bez reci si me ovde ostavio, u onom krajnje negativnom smislu...

4) Naravno da Hristos nije doziveo klinicku smrt i mitarstva, sta to pricas?

Ako je ovo fora nije ti bas neka...

A ja sam slucaj koji znam pomenuo jer on plasticno objasnjava ocigledno postojanje odvojene duse od tela, i to sam sasvim jasno izneo...

...

Ti si na potezu... 4chsmu1

Подели на овим сајтовима

@ Obi, Nikoli ovde niko nije ni do kolena. Ako vam to smeta, vaš problem. Izgleda da je ovde nekome proradila sujeta... 4chsmu1.gif' class='bbc_emoticon' alt='prstgore' />

Minimum kulture dijloga podrazumeva da lepo odgovoris na postavljeno pitanje...

A ja sam kao sto i sama vidis, postavio to pitsnje zato sto si tu lepo zaobisla Bobliju nasiroko, a ovamo se pozivas na nju bezuslovno...

Naravno, to samo govori o tvojoj licnoj nesigurnosti i neznanju, ali to nije razlog da nas zasipas jedom ovde, jer ti niko ne misli nista zlo, niti te smatra nizim od sebe...

Dakle, ako nisi za minimalno kulturan razgovor bez provokacija i bez prozivanja - kazi da se ne smaramo... dada

Ne, druže. Ja nigde nisam zaobišla Bibliju. Nađi mi jedno mesto u Svetom pismu koje govori da je Hristos bio u adu, i ja ću da ti se poklonim do zemlje. Navedi mi gde to u Bibliji piše???

Подели на овим сајтовима

Сања, постоји нешто што се зове и Предање Цркве, не вуче се све из Светог Писма јер су гомилу ствари Апостоли остављали и усмено као путању ка Богу.

приде, кад су се и представили Господу, после њих су дошли многи теолози који су развили већ постојеће, или чак и открили нове инстанце, сходно времену у којем су живели.

иначе, само протестанти базирају своје знање искључиво на Светом Писму, конкретно на Новом Завету, па мислим да ниси у фазону тим путем да крећеш  0102_laugh

Подели на овим сајтовима

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал ne_shvata link=topic=7603.msg438647#msg438647 date=1305326158]

Сања, постоји нешто што се зове и Предање Цркве, не вуче се све из Светог Писма јер су гомилу ствари Апостоли остављали и усмено као путању ка Богу.

приде, кад су се и представили Господу, после њих су дошли многи теолози који су развили већ постојеће, или чак и открили нове инстанце, сходно времену у којем су живели.

иначе, само протестанти базирају своје знање искључиво на Светом Писму, конкретно на Новом Завету, па мислим да ниси у фазону тим путем да крећеш  0102_laugh

Pa kazem ja da danasnje hriscanstvo nema veze sa onim sto je isus eventualno hteo...  0102_laugh

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

иначе, само протестанти базирају своје знање искључиво на Светом Писму, конкретно на Новом Завету, па мислим да ниси у фазону тим путем да крећеш  ne_shvata

Pa kazem ja da danasnje hriscanstvo nema veze sa onim sto je isus eventualno hteo...  0102_laugh

јао, ајде сад онако лепо и натенане прочитај шта сам написао  0102_laugh
Подели на овим сајтовима

Napisao si da u godinama koje su usledile posle isusa puno ljudi davalo svoj predlog tumacenja njegovih reci i dela i otkrivalo nove "instance"... osim ako neces da polemises da je svako od tih ljudi zdrava i normalna osoba mislim da je sve prilicno jasno...

Ja licno mislim da bi se Isus, kad bi video danasnje hriscanstvo, prekrstio pred vasim "instancama" i tiho prosaputao "boze sta uradise ovi ljudi? Pa kad sam ja to reko?!" greengrin"

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пази, сва поента Цркве је Истина, ништа није бивало неуклопиво, косо или супротно ономе што је Спаситељ проповедао на земљи и управо су се Апостоли, владике (који практично носе апостолску титулу) и Васељенски сабори разни потрудили да остане тако.

уколико не верујеш да је тако, има гомила списа, сведочења, а чак се и релевантност Светог Писма може релативизовати до бесмисла.

онда мислим да треба прво да рашчистиш шта је дошло прво: Црква или Господ Исус Христос у земаљском смислу. у духовном, бестелесном, смислу, Бог је био и пре стварања света.

знаш, Стари Завет је најавио долазак Господа Исуса Христа, отелотворење, пророштва, све је већ било ту а Црква и свештенство је одавно било установљено.

није ни мали број свештеника наставио у Нови Завет, нови уговор, између човека и Бога.

чисто да додам да је Црква уствари невеста Христова, само не знам како ћеш то скапирати ...

а мислим да ми, верници, капирамо да је Бог више него присутан, жив и делујућ, глава оне и ове Цркве (мада је то уствари непрекидна једнина) без прекида и управо због тога никад Црква неће пасти јер није заснована на неком корумпираном, већ на Безгрешном.

тако да ти је размишљање више него погрешно, али је из незнања или предрасуде, а не из неког реалног закључка.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...