Jump to content

Izvan-crkveni tumači Biblije

Препоручена порука

пре 4 часа, Novoredjena рече

Jeli Isus pripadao? Kako se covek krsti, polivanjem glave ili potpunim potapanjem? Kako se krstava Svetim Duhom, treba mu svestenik za to ili Isus?

Treba mu Jovan Krstitelj. Isus je osnivač, logično da je pripadao. Moze i peskom da se krsti u nedostatku vode. Treba mu sveštenik, jer je to volja Isusova.

Подели на овим сајтовима

On 17.5.2020. at 5:03, Novoredjena рече

Ja opet s druge strane ne mogu da se privolim nekome ko krsi jednu od Bozijih zapovesti o idolopoklonstvu

Mi takodje.

A ko je krši?

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Novoredjena рече

Verujem da je Isus jedini put do Boga. Verujem u praznovanje subote, pa me mozete nazvati i adventistom. Verujem da mi sami po sebi nikada necemo biti dovoljno dobri bez pomoci Bozije. Verujem

Једном ријечју, вјерујеш у оно што си сама изабрала. И то је вјера, наравно, али увијек ће се свести управо на то, на твој (или мој) избор (нема ту никакве разлике). То није Црква, а ни та заједница с Богом у коју вјерујеш. Црква (за живо учешће у Божијем бићу=животу) нам је предата и на том предању и заснована, али предању Духа Светог. Нисмо ми основали Цркву, већ Он, Дух Свети. Ако се већ позиваш на Јеванђеље и ријеч Божију, имаш ту сасвим јасан исказ о том преда(ва)њу Духа Светог на Педесетницу. Одатле и баштинимо вјеру, не као избор (ријечи), већ као откровење Божије. Па гдје су тад биле књиге, кад је Дух огњеним језицима од рибара сочинио (сочити, то је тај глагол) Апостоле.

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
On 5/17/2020 at 8:26 PM, Ignjatije said:

Слушам га редовно и одушевљен сам. За црквена и верска питања, има овде на форуму образованих људи. Као и обимна литература у довнлоад секцији.

Jeste, tako sam se i ja postavio prema njemu i njegovom izlaganju. Nadasve mi se čini da je dobronameran i pošten čovek.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...