Jump to content

Srpska imena i njihova znacenja!

Оцени ову тему

Препоручена порука

????, ??? ??? ?? ?????? ???? ????????????, ?????? ?? ?????? ?? ?? ????? ????????.

???? ?? ?????? ??????, ??? ?? ????????? ???? ????? ?????? ?? ???? ???? ????? ?????, ??? ?? ?? ??????? ? ????? ? ???? ?? ?? ? ??????.

????? ?? ???? ?? 9 ?????? ?? ???? ???????? ?? ???? ????? 0203_cool ???????? ?????????? ?? ?? ????? ?? ???? ????, ? ??? ?? ?? ???? ?? ???????  0442_feel

Подели на овим сајтовима

Nadjoh ove reci o nastanku imena od episkopa Danila Krstića: "Postoji na nebu otvor iz kog ističe izvor spasonosnih pravih reči, a odakle dolaze i lična imena. U imenu imamo formulu same ličnosti koja je nosi, a i nebesko svetlosno polje tog imena".

0442_feel

My wish for you

Be with God-and may God be with you!

Подели на овим сајтовима

• Гости

Eto,a ja sam veliki postovalac lika i dela vladike Danila Krstica.Ck nam je u gimnaziji profesorka psihologije donosila knjigu "Svetlosna formula",zaboravila sam ko je autor.U toj knizi imaju svetlosne boje imena.Moja je zelena.Toga se secam. 0104_cheesy

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

тај исти лик је (био) део Групе 69, војска ју је оформила у време Слобе, и у њој су били разни профили људи - од академика, научника, преко разних психолога, психијатара, војних и дипломатских аташеа, као и поглавари свих секти окупљени уз ЈУЛ, поготово истакнути чланови миља вујановић, задужена за хороРскоп лоботомију током свих ратова на овим просторима, и клеопатар, онај хермафродит што је читао за 100 марака тарот у хотелу једном у центру Београда.

све у духу Гебелс пропаганде на српски начин '90 година, ништа се од тих ствари није случајно помолило.

иначе, ко је Београђанин, сећа се помрачења и празних улица ... ја сам са другаром усред помрачења прешао цео пут од Каленића на Врачару до Калемегдана, живу душу нисам срео. захваљујући миљи.

Подели на овим сајтовима

?????, ?? ?? ???????????, ???? ?? ????????? ? ??????? ????? ... ?? ??? ?? ???????? ????? ????????? ?????? ??? ??? ?? ???????? ?? ??????? ?? ???????????, ???? ???? ????? ????. ??????????? ????.

???? ?? ???? ? ????? ??????0202_238

? ???? ????? ??? ?? ????? ??? 10-??? ????????, ??????? ??????? ? ??????.. ?? ???? ?? ??? ???? ?????? ?? ?????? ?? ????? ?????? ??????? ? ??????? ?????????, ??? ?? ??? ??????? ???? ''?????????'' ?????????. ??? ?? ????? ??????? ????????? ???????  0203_cool  0110_hahaha

????? ?????......

??? ???? ????? ????? ??????? ? ?? ?????? ? ????...??? ?? ?? ??? ??????????....

???????? ?? ???... ?????? ???, ??? ?? ?? ?? ???? ???? ?????????? ?????......

Вкусите и видите јако благ Господ....

Подели на овим сајтовима

• Гости

Oce,napisala sam.Ona,koja je rodila Boga je Bogorodica.Ja je nikako ne zaboravljam,posto me svakodnevno sto puta pozovu i ja se uvek setim Bogootaca.I da primetila sam da ih uvek pominjete na kraju sluzbe,kao i mnoge druge.Uzgred,Ana je bila rodjena sestra Jelisavetina,koja je rodila

Svetog Jovana Krstitelja ili Pretece,na Ivandan.Bio je Isusov ujak i stariji od njega 6 meseci.A Jovanov otac je bio Zaharija prvosvestenik,koji je kad

je Bogorodica imala tri godine,i kad su je doveli u Hram da bude kako je napisano,on je Nju podigao i uneo u oltar,gde inace zenskinje ne ulazi.U tom oltaru je stajala skrinja u kojoj su se cuvale original plocice sa Deset Bozijih zapovesti...Ima jedna prelepa ikona,na kojoj je Sveta Djeva ikonopisana

kad je imala tri godinice...

Eto sinhroniciteta staresina Sabornog hrama u Kragujevcu se zove Zaharije...

Подели на овим сајтовима

мислим да је Јован само један од облика превода Ioan са хебрејског ... мислим да их има више од 50 у разним језицима и дијалектима.

ево неких (преузето са википедије)

Варијације имена

* Јехоханан (хебрејски: יהוחנן Yəhôḥānān)

* Јоханан (хебрејски: יוחנן Yôḥānān)

* Ховханес (јерменски: Հովհանես Hovhanes), деминутив Ховик (Հովիկ Hovik)

* Јахја (арапски: يحيى , يوحنا, турски: Yahya и персијски: یحیی Yahyā)

* Јехја (азербејџански: Yəhya, Yühənna)

* Џоханан (енглески старозаветно: Johanan)

* Јоанис (старо грчки: Ιωαννης Ioannis, Iōhannēs, Iōannēs), женски облик Јоана (Ιωαννα Ioanna)

* Јанис (ново грчки: Γιαννης Yannis, Γιαννη Yanni, Γιαννος Yannos), женски облик:Γιαννα (Yanna)

* Јоанес (лат: Ioannes), женски облик Јоана (Ioanna)

* − (албански: Gjon)

* Ксуан (астуријски: Xuan)

* Иван (бугарски: Яни, Янко, Йоан, Иван, женски облик: Яна, Яница, Йоана, Ивана)

* Џован (Корниш Jehan, Jowan, Jowann)

* Ксан (галицијски Xoán)

* Јохан (немачки Johannes, Johann, Joann, женски облик: Johanna, Joanna)

* Јан (чешки: Jan деминутив: Jenda, Jeníček, женски облик: Jana, деминутив: Janička)

* Јан, Јохан (дански/холандски/шведски: Jan, Jonny,Johan)

* Џон, Џони (енглески: John, деминутив: Johnny)

* Џек (Jack), ирски деминутив од Џон

* Јохано (Есперанто: Johano)

* Јука, Јани (фински: Jukka, Johannes, Juhana, Juhani, Juha, Juho, Jussi, Hannes, Hannu, Janne, Jani, женски облик: Johanna, Jonna)

* Жан (француски: Jean, деминутив: Jeannot, женски облик: Jeanne, женски облик у деминутиву: Jeannette)

* Шин ирски: галски и галско шкотски - Seán (англикански облик: Eóin и Shane), Seathan (англикански облик: Eathain, Iain, Ian и Eóin), женски облик: Sine (англикански облик: Sheena), женски облик у деминутиву: (Jeanne) Sinéad, женски облик у деминутиву: (Jeannette) Siobhán)

* Шон (енглески: Shawn, Shaun, Chaun), (велшки: Siôn, женски облик: Siân)

* Ханс (немачки: Hans деминутив од Јоханес Johannes)

* Јон (исландски: Jóhannes, деминутиви: Jóhann, Jón, Jens, Hannes, Hans, женски облици: Jóhanna и Jensína, женски облик у деминутиву: Jónaи Hansína

* Јанис - (летонски: Jānis)

* Јонас - (литвански: Jonas)

* Јан - (пољски: Jan)

* Јан - (словачки: Ján)

* Јанек - (пољски: деминутив: Janek, Jasie, Jaś, Jasio)

* Јанез - (словеначки: Janez, деминутив: Anže, женски облик: Jana)

* Јанош - мађарски: János, деминутиви: Jani, Jancsi или на боло који од претходних додати речицу ка, пример:Јаношка)

* Ијанку - румунски: Iancu)

* Ђовани - (италијански: Giovanni, женски облик: Giovanna)

* Ђани - (италијански: diminutive Gianni, Nanni, Nino, Gianna, Vanna, Nina)

* Јохане - јапански: ヨハネ (Yohane) или ジョン (Jon)

* Јуехан - (мандарински: 約翰 Yuēhàn)

* Иок - (тајвански: Iok-hān (протестански), Jio̍k-bōng (католички)

* Жоао - (португалски: João, женски облик: Joana)

* Хуан - (шпански: Juan, женски облик: Juana, женски облик у деминутиву: Juanita)

* Овен - (велшки: Owen, Owain, Ieuan, Evan, Jones (презиме), Ioan, Iwan)

* Јан - (белоруски: Ян, Янка и Иван)

* Јоан - (бугарски: Йоан, женски облик: Йоана)

* Иван - (бугарски: Иван, женски облик: Ивана), (хрватски: Ivan, Ivo, Ivica, Ivek, женски облик: Ivana и Vanja, које може бити и мушко и женско име), (руски: Иван, деминутив: Ваня (Вања), женски облик: Ивана) , (српски: Иван, женски облик: Ивана, Иванка и такође Вања), словачки: Ivan, женски облик: Ivana, Ivanka, (словеначки: Ivan, женски облик: Ivana, такође Vanja), (украјински: Іван (Иван), деминутив: Івась (Ивас), Івасик, (Ивасик), женски облик: Іванна (Ivanna)

* Јан - (пољски: Jan, женски облик: Janina, Joanna)

* Јон − (румунски: Ion, Ioan, деминутив: Ionel, Ionuţ, Nelu, Ionică женски облик: Ioana, деминутив: Oana)

* Еван − (енглески: Ewan, Evans (презиме), Ivan)

* Јован − (српски: Јован, женски облик: Јована или Јованка)

* Јоханен − (израелски хебрејски : יוחנן (Yochanan)

* Ијан (Ian)(Шкотски језик)

* Еван (Evan) (Велшки језик)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...