Justin Waters Написано Фебруар 5, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2012 Са стварима које не знамо (као што је есхатон) треба бити опрезнији. Ово је моје мишљење... Ако у есхатону, Царству Божјем "неће постојати кретање, време, убрзање, простор итд.", онда је васкрсење велика лаж. Христос је васкрсао у телу, и наследници Царства ће васкрснути у телу. Тело мора да заузима неки "простор". Ново небо и нова земља, морају да имају "облик", да буду одређени, да се покоравају неким законима. У Царству Божијем људи су слободни, што значи, могу да се крећу ако желе. Значи да има и простора и времена и кретања и целе физике. Шта је лоше у томе што се енергија претвара из једног облика у други и на крају у топлотну енергију? Или ако човек након васксења буде у свом телу? Или ако разговара отварајући уста, а не нпр. само телепатски? Бог га је створио таквог, а не као анђела. У Царству Божијем закони створеног Божијег света неће ограничавати нашу слободу, тј. простор, време и природни закони нам неће представљати никакво ограничење. Све ће се покоравати човеку јер се човек целим својим бићем и чежњом определио да буде у љубавној заједници са Богом. Треба бити опрезан, а ти си управо пресликао физичка ограничења нашег свијета на есхатон. Да ниси прешао мало мјере опреза? Добро, онда хоће ли бити осјећаја глади и жеђи у есхатону? Хоће ли се вршити нужда? Хоће ли бити умора, и хоће ли се спавати, хоћемо ли се одмарати? Хоћемо ли трпити бол, хоћемо ли старити? Хоћемо ли имати тежину? Хоће ли срце пумпати крв, хоћемо ли осјећати врућину и хладноћу, хоћемо ли се знојити...итд, могао бих још доста тога набрајати што је специфично за физику и билогију. Ја не кажем да је ишта из овог физичког свијета лоше. Ја само кажем да се закони овог свијет неће пренијети на есхатон. Васкрсење је управо потврда тога, јер смрт је последица кретања у простору, утицаја гравитације на нас, размјене енергије итд...Наш физички свијет је недовршен, ново небо и нова земља, подразумијева управо довршавање свијета, који ће бивавши облагодаћен, престати бити ограничен било каквим законима јер ће једини извор енергије и једини закон бивању том свијету бити сам Бог, као што ће и нама људима бити такођер. Сам Бог који не зна ни за какве законе. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdjan Написано Фебруар 5, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2012 Треба бити опрезан, а ти си управо пресликао физичка ограничења нашег свијета на есхатон. Да ниси прешао мало мјере опреза? Добро, онда хоће ли бити осјећаја глади и жеђи у есхатону? Хоће ли се вршити нужда? Хоће ли бити умора, и хоће ли се спавати, хоћемо ли се одмарати? Хоћемо ли трпити бол, хоћемо ли старити? Хоћемо ли имати тежину? Хоће ли срце пумпати крв, хоћемо ли осјећати врућину и хладноћу, хоћемо ли се знојити...итд, могао бих још доста тога набрајати што је специфично за физику и билогију. Ја не кажем да је ишта из овог физичког свијета лоше. Ја само кажем да се закони овог свијет неће пренијети на есхатон. Васкрсење је управо потврда тога, јер смрт је последица кретања у простору, утицаја гравитације на нас, размјене енергије итд...Наш физички свијет је недовршен, ново небо и нова земља, подразумијева управо довршавање свијета, који ће бивавши облагодаћен, престати бити ограничен било каквим законима јер ће једини извор енергије и једини закон бивању том свијету бити сам Бог, као што ће и нама људима бити такођер. Сам Бог који не зна ни за какве законе. Кажем, нећемо бити ограничени природним законима. Нити је познато шта ће све бити у Божијем Царству. О томе не треба пуно ни причати. То је тајна. Бог нам је дао у светом писму и литургијском догађају оно што би требало да знамо. Није природа лоша сама по себи, нити у њој има нечег лошег, него је пали човек чини таквом. У есхатону ће се изменити човек, а са њим и природа. Смрт није последица кретања, гравитације, старења итд. него последица греха. Грехом је човек постао роб природних закона. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Toma Написано Фебруар 5, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2012 e sad ,svi što čitate ovo- je l vidite sa kojim predznanjem se ide na liturgiju LOL Od ovoga može i da 'presedne' Liturgija! Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији! Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Фебруар 5, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2012 Кажем, нећемо бити ограничени природним законима. Нити је познато шта ће све бити у Божијем Царству. О томе не треба пуно ни причати. То је тајна. Бог нам је дао у светом писму и литургијском догађају оно што би требало да знамо. Није природа лоша сама по себи, нити у њој има нечег лошег, него је пали човек чини таквом. У есхатону ће се изменити човек, а са њим и природа. Смрт није последица кретања, гравитације, старења итд. него последица греха. Грехом је човек постао роб природних закона. Ја уопште не говорим о свијету као лошем, ја говорим о свијету као недовршеном. Као што кажеш човјек чини природу лошом или добром. Нож се може користити за сјечење хране као за добро, може и за убијање као за лоше. Алу есхатону неће бити смрти, нити потребе за храном, с тога нож нема своју функцију у есхатону. Зато, ако нећемо бити ограничени природним законима, онда откуд кретање и простор у есхатону? Јер креатење и простор имају смисао у оквиру природних закона, изван њих немају, не постоје. Ако смрт не може бити посљедица гравитације, зашто би онда човјек умро ако би треснуо од бетон са 10 спрата зграде? Чисто онако питам, јер не кривим гравитацију. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdjan Написано Фебруар 5, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2012 ... Ако смрт не може бити посљедица гравитације, зашто би онда човјек умро ако би треснуо од бетон са 10 спрата зграде? Чисто онако питам, јер не кривим гравитацију. Смрт није последица кретања, гравитације, старења итд. него последица греха. Грехом је човек постао роб природних закона. Мислио сам на првородни грех. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Divad Написано Фебруар 5, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2012 Волео бих да попричам са неким светитељима. У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Фебруар 5, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2012 Смрт није последица кретања, гравитације, старења итд. него последица греха. Грехом је човек постао роб природних закона. Мислио сам на првородни грех. je l to znači da je Adam pre sagrešenja bio besmrtan tj. savršen Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Фебруар 5, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2012 Смрт није последица кретања, гравитације, старења итд. него последица греха. Грехом је човек постао роб природних закона. Мислио сам на првородни грех. Хоћеш да кажеш да прије Адама није постојало природних закона? Природни закони су настали због почињеног првог гријеха? Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdjan Написано Фебруар 5, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2012 Смрт није последица кретања, гравитације, старења итд. него последица греха. Грехом је човек постао роб природних закона. Мислио сам на првородни грех. je l to znači da je Adam pre sagrešenja bio besmrtan tj. savršen Наравно да не. Адам је пре сагрешења могао да умре, али након њега заиста и умире. Значи треба разликовати: могућност смрти и саму смрт. Адам је пре греха имао: могућност да буде смртан, као и могућност да буде бесмртан у заједници са Богом. w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Фебруар 5, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2012 Наравно да не. Адам је пре сагрешења могао да умре, али након њега заиста и умире. Значи треба разликовати: могућност смрти и саму смрт. Адам је пре греха имао: могућност да буде смртан, као и могућност да буде бесмртан у заједници са Богом. Добро то није битно за ову тему, то јесте тако, али шта је било са природним законима прије пада? Јел срце пумпало крв? јел било гравитације? Aко јесте, шта би се прије пада догодило да је Адам пао са неке висине на неку велику стијену, директно на главу? Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdjan Написано Фебруар 5, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2012 Хоћеш да кажеш да прије Адама није постојало природних закона? Природни закони су настали због почињеног првог гријеха? Не. Створени свет мора да има неке законе које је Бог установио. Добро то није битно за ову тему, то јесте тако, али шта је било са природним законима прије пада? Јел срце пумпало крв? јел било гравитације? Aко јесте, шта би се прије пада догодило да је Адам пао са неке висине на неку велику стијену, директно на главу? Искрено, не знам тачно шта је било ни шта ће бити. Али нпр. да није било гравитације (или неке друге силе да га држи) човек би летео у рају, међутим, онда би му ноге биле сувишне, али Бог је створио човека са ногама, а не без њих (или са крилима уместо ногу, или као материјалну тачку са духовним садржајем...) Адаму није могла да се деси никаква несрећа, осим да једе са забрањеног дрвета. И св. Серафим Саровски је, када је био мали, пао са велике висине, али га пад ни мало није повредио. (На овом догађају се пројавило Царство Божије и стање човека пре првог греха. Тако некако би можда и Адам у рају прошао да је незгодно пао са неке висине, ако би уопште и дошло до тога да се саплете и падне.) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sinergija Написано Фебруар 7, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2012 vreme u eshatonu... paaa... ustajanje oko 10 i doručak za vreme liturgije na koju ne moraš da ideš jer je stalno tu... uz doručak,najnovije vesti iz štampe-doručak sa Julijanom apostatom,ćaskamo o njegovim luckastim potezima i smejemo se kako je mogao da se tolko ispali-odmah nakon toga igram PES 2012 sa Elenom Vajt i dok joj dajem 17. gol umiremo od smeha kako je mogla toliko da se ispali.... posle toga,ženi kažem da iskulira malo lol i šetnjica sa Heseom po parku...umiremo od smeha kako nije provalio neke stvari... tu je i Niče koji šeta sa Zizjulasom po istom parku,jave nam se i zovu nas na kapućino i jegermajster-mi ih ispalimo lol jer nas čeka Nikola Kavasila sa Nikolom Djolovićem... kasnimo već 10 minuta i oni su nervozni jer vreme je -večnost lol ... Zatim,posle pićenceta,Hese i Kavasila pale na koktel parti kod Betovena a ja sa Nikolom palim na ručak kod Bogorodice na domaću pitu sa spanaćem... bolje da ne pričam ko je sve tu bio... nakon toga dremka pa zatim popodnevni koncert-ja i mocart sedimo u prvom redu a diriguju sveta Trojica... opera-Figarova ženidba,zavesa je spuštena ali mi vidimo kao da je nema,pored nas je Vagner i svi se smejemo jer je do njega i Čarli Čaplin ... na violinama su Marko Aurelije,Sartr,Beket,D.H.Lorens i Dokins a prate ih violončela-Darko V i Selindžer... flaute drže Pedja i Avokado ... mrzi me više da pišem ali ću neki dan sesti i pretvoriti ovo u neki lep sastav... LOL p.s. zamislite tek milijarde onih koje nismo upoznali a znaćemo ih SVE Браво маестро!Браво! navijanje ekstra clap klapklap Обавезно разради ову 'визију' prst ka gore Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Мај 12, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Мај 12, 2012 http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=dMMtdVQLTpE RYLAH and sleki је реаговао/ла на ово 2 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Мај 12, 2012 Пријави Подели Написано Мај 12, 2012 Замишљам царство Божије као предивну, савршену Литургију, којој Христос началствује, а саслужују сви свети свештнослужитељи са народом Божијим. Скопљанац је реаговао/ла на ово 1 Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 12, 2012 Пријави Подели Написано Мај 12, 2012 Nepomutiva umiljatost i savrseno dobro raspolozenje, bistra svezina u mislima, besprekorna celovitost i zdravlje bica, Vrt radosti i neizrecive lepote svega zivog, zivot bez kraja koji se upija svakim delom i pokretom. Скопљанац је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука