w.a.mozart Написано Јул 15, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јул 15, 2010 Сори, Волфи - Јохан је торта а Моцарт шлаг на врху торте. heeeeeeeeeeeeeeej... Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Оливера Написано Јул 15, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јул 15, 2010 Шалу на страну, али савки од поменутих великана је припадао другом периоду - барок, класицизам, романтизам. Тако да је све ОК, Господ се побринуо за то. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Evgenik Написано Јул 15, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јул 15, 2010 Бах, Бетовен, Лист, Рахмањинов (плус Доменико Скарлати, Хајдн, Моцарт). Субјективно - Рахмањинов. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јован Чакарески Написано Јул 15, 2010 Пријави Подели Написано Јул 15, 2010 Моцарт, мада ове друге нисам толико слушао .... http://www.facebook....jovan.cakareski Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley... Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
andrej Написано Јул 15, 2010 Пријави Подели Написано Јул 15, 2010 Чини ми се да је овде "поента" направити тежак избор и одлучити се за једно име, а не више. Дакле: Хендел - убедиво и без било какве задршке, највећи и највеличанственији... :cheesy2: ПС: Жао ми је Моцарте, али он ти је био претходник - а често и узор... Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile. (De Carne Christi V, 4) http://www.tertullian.org/library.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јул 15, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јул 15, 2010 da,znam to... bleh je često govorio da mu je cilj da se približi Hendlu a,kako je sam govorio-Baha treba poštovati u tišini jer porediti bilo koga sa Bahom je nezamislivo Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јул 15, 2010 Пријави Подели Написано Јул 15, 2010 Заувек и одувек- Ј. С. Бах Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 15, 2010 Пријави Подели Написано Јул 15, 2010 дефинитивно 4chsmu1 http://en.wikipedia.org/wiki/Erik_Satie доста ми је близак и због електронске музике ... баш волим да слушам композиције и http://en.wikipedia.org/wiki/John_Williams велики утицај на мој музички укус је направио ... као и http://en.wikipedia.org/wiki/Samuel_Barber због залажења и у друге правце музике greengrin моцарт, бах и остали су мало китњасти за мој укус 4chsmu1 Sophrosyne је реаговао/ла на ово 1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јул 15, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јул 15, 2010 kitnjasti... joooj stadaradim Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Јул 15, 2010 Пријави Подели Написано Јул 15, 2010 моцарт, бах и остали су мало китњасти за мој укус Nes`o si ti tu promasio... to se zove NEMATI ukus stadaradim Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јул 15, 2010 Пријави Подели Написано Јул 15, 2010 @Meda Posto Vilijamsa slusam svakodnevno, samo cu da kazem da je on bas u ovim klasicarima nalazio uzore (narocito medju rusima)... on je odlican kompozitor, ali ovi su ipak ovi... stadaradim "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 15, 2010 Пријави Подели Написано Јул 15, 2010 kitnjasti... 0110_hahaha нисам мислио да вређам, али с обзиром на то да вучем на минимализам и електронику доста, онда и није чудна толико моја изјава :bla: мислим да сам тиме одговорио свима stadaradim уосталом, мени је то као храна - овде се гомила људи гади на ширину палете укуса и живуљака, мени то ништа није гадно, налазим разне емоције и лепоте у откривању новог. више волим да прочитам нешто конкретно и кратко што ме убије у појам, него да читам цео опус и да схватим да сам изгубио време. субјективна ствар укуса, ви се ложите на неке друге ствари, мене те не дотичу. сад ће бидне тешка јерес, али мислим да је електронска музика далеко напредовала у обраћању човеку него класична. неки ће то да виде као кич и шунд, ал то је зато што су оглувели ... не волим концентроване укусе, некако ме спутавају и засићују врло брзо. ја то видим као китњасто, преслатко, преслано, прејако ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јул 15, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јул 15, 2010 ma naravski... samo subjektivno... to je i poenta inače,nije loše pomenuti da je ohridska legenda -stevana hristića,posebno 1. deo-...genijalna ovo je najpoznatiji deo ali pre njega je joooj 0110_hahaha ludilo kolko je dobro stadaradim Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 15, 2010 Пријави Подели Написано Јул 15, 2010 мало сам додао у међувремену ... https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,7396.msg196916.html#msg196916 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kanjos Написано Јул 20, 2010 Пријави Подели Написано Јул 20, 2010 Рекао бих да је то Бетовен. Мада не заостају ни Бах, Моцарт, Вивалди. Кад је популарна музика у питању, ту немам дилему: дуо Ленон-Мекартни. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука