Рапсоди Написано Децембар 13, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2015 Ако је појам класике /савршенство форме и садржаја/ читала сам негде да је то онда објективно Моцарт . Кажу за /Турски марш/да је савршена композиција. Од сваког композитора .постоји бар једна композиција мени драга. Лично мом сензибилитету, тотално субјективно одговара Вивалди и Паганини. И не знам шта то волим у њиховој музици, неки спој , нека струна , нота која ме помери из темеља. Имала сам давно на старом компу који је цркао а нисам сачувала и никад више пронашла , а преслушала много клас,музике, једну композицију за коју не знам ко је композитор, предивно нешто, што не могу никако да пронађем. Надам се да ћу као Прустов Сван, сасвим случајно налетети на ту малу сонатицу и препознати је. Е то је нешто најбоље од класике што сам чула а не знам од кога је . Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Децембар 13, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2015 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bernard Написано Мај 26, 2017 Пријави Подели Написано Мај 26, 2017 https://www.youtube.com/watch?v=pEYajsa8NeM Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23 In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PredragVId Написано Мај 26, 2017 Пријави Подели Написано Мај 26, 2017 Данас су у моди дела савремене музике свирана у обради филхармоније. Звуче узвишено и страшно. Али одају једну тајну: великих композитора данашњице у ствари и нема. Пише се обичном човеку - нема узвишених. Некад се музика писала наменски за краљеве и дворове па је тако и звучала. Остале су композиције да сведоче о узвишености узвишених. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
goranger Написано Мај 26, 2017 Пријави Подели Написано Мај 26, 2017 Naravno Kurt :-) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bernard Написано Новембар 8, 2022 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2022 Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23 In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bernard Написано Новембар 8, 2022 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2022 Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23 In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука