w.a.mozart Написано Јул 20, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јул 20, 2010 dobro nam došao na forum... :cheesy2: Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kanjos Написано Јул 20, 2010 Пријави Подели Написано Јул 20, 2010 dobro nam došao na forum... :cheesy2: Боље Вас нашао! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јул 20, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јул 20, 2010 ako želiš,možeš da nam kažeš par reči o sebi...naravno,to nije obavezno :cheesy2: https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,68.1625.html Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aragorn Написано Јул 20, 2010 Пријави Подели Написано Јул 20, 2010 1-t4431 2-Betoven 3-Bah . . . . . . . 101-Rahmanjinov 102-Cajkovski Naime,ma koliko nam bili bliski Cajkovski ili Rahmanjinov,savrsenstvo ima jedno ime-:P i dve zamene Betoven i Bah. Sve ostalo je druga liga. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јул 20, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јул 20, 2010 hehe... meni je veliki minus kod Betovena što ima samo jednu operu... i to osrednju t4431 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aragorn Написано Јул 20, 2010 Пријави Подели Написано Јул 20, 2010 Da,ali imaj u vidu da je pokrenuo revolucionarnu lavinu koju niko posle njega nije nastavio. One slobodne muzicke forme u kojima se komunicira bez kljuca i takta i sve ima neki svoj unutrasnji smisao,je nesto sto je samo on radio i niko posle njega. Problem je samo u tome sto niko nije mogao da ga prati u tome,a nije imao nekog dovoljno bliskog genija koji je uz sve to proveo dovoljno dugo vremena sa njim,da bi mogao da shvati o cemu se tu radi tj unutrasnju logiku tog dozivljaja. A u tom trenutku je bio potpuno gluv/vec nekoliko decenija/,sa samo nekoliko godina zivota koji su mu ostali i dolazi mu nadahnuce jedne slobodne forme komponovanja,koja po njemu funkcionise kao sto priroda funkcionise. Sve tece i komunicira u sebi,ima svoj unutrasnji zivot i poredak a kad treba definisati to,nedokucivo je. Velika je steta sto vise ne znamo o tome. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Evgenik Написано Јул 20, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јул 20, 2010 hehe... meni je veliki minus kod Betovena što ima samo jednu operu... i to osrednju Шта ће му опера када је све рекао у сонатама, симфонијама и квартетима. Опере су за гејеве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Evgenik Написано Јул 20, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јул 20, 2010 Da,ali imaj u vidu da je pokrenuo revolucionarnu lavinu koju niko posle njega nije nastavio. One slobodne muzicke forme u kojima se komunicira bez kljuca i takta i sve ima neki svoj unutrasnji smisao,je nesto sto je samo on radio i niko posle njega. Problem je samo u tome sto niko nije mogao da ga prati u tome,a nije imao nekog dovoljno bliskog genija koji je uz sve to proveo dovoljno dugo vremena sa njim,da bi mogao da shvati o cemu se tu radi tj unutrasnju logiku tog dozivljaja. A u tom trenutku je bio potpuno gluv/vec nekoliko decenija/,sa samo nekoliko godina zivota koji su mu ostali i dolazi mu nadahnuce jedne slobodne forme komponovanja,koja po njemu funkcionise kao sto priroda funkcionise. Sve tece i komunicira u sebi,ima svoj unutrasnji zivot i poredak a kad treba definisati to,nedokucivo je. Velika je steta sto vise ne znamo o tome. Не могу да те упратим брате, о чему уопште причаш? Ако сам добро схватио тема је била Бетовен, али не могу да ову причу повежем са њим. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јул 20, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јул 20, 2010 hehe... meni je veliki minus kod Betovena što ima samo jednu operu... i to osrednju Шта ће му опера када је све рекао у сонатама, симфонијама и квартетима. Опере су за гејеве recimo da smatram da je opera punoća klasične muzike... da citiram mocarta-u operi njih 12 može da peva u isto vreme i da to bude savršena harmonija... nemam nameru da umanjim vrednost betovena... i da imam,bila bi smešna.... mislim da čisto instrumentalna dela nemaju u sebi punoću koju imaju vokalno-instrumentalna-kao što su opere,mise,rekvijemi...... ali,sudeći po tvom komentaru koji si napisao sitnim slovima,čini se da ne znaš baš mnogo o operi... ili možda i znaš al nisi slušao dovoljno... i sam betoven je u svoju 9. simfoniju ubacio hor... nije mogo da odoli čovek... Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Beban Написано Јул 20, 2010 Пријави Подели Написано Јул 20, 2010 Giovanni Battista Pergolesi Dovoljno je poslusati njegov "Stabat Mater" ili "Salve Regina" i bice vam jasno zasto ga mnogo volim. Umro je sa 26 70A.gif godina, a iskomponovao je predivna dela - zaista andjelska i "neiskvarena". Ima ga i na youtube. Inace, preferirao je c.tenor - ili muski sopran Obicno su njegova dela izvodila deca koja nisu mutirala ili (kasnije) kastrati. Poslednji kastrat je umro pocetkom 1900, a sada postoje tehnike za takvo izvodjenje. ВИЛМА је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aragorn Написано Јул 20, 2010 Пријави Подели Написано Јул 20, 2010 Da,ali imaj u vidu da je pokrenuo revolucionarnu lavinu koju niko posle njega nije nastavio. One slobodne muzicke forme u kojima se komunicira bez kljuca i takta i sve ima neki svoj unutrasnji smisao,je nesto sto je samo on radio i niko posle njega. Problem je samo u tome sto niko nije mogao da ga prati u tome,a nije imao nekog dovoljno bliskog genija koji je uz sve to proveo dovoljno dugo vremena sa njim,da bi mogao da shvati o cemu se tu radi tj unutrasnju logiku tog dozivljaja. A u tom trenutku je bio potpuno gluv/vec nekoliko decenija/,sa samo nekoliko godina zivota koji su mu ostali i dolazi mu nadahnuce jedne slobodne forme komponovanja,koja po njemu funkcionise kao sto priroda funkcionise. Sve tece i komunicira u sebi,ima svoj unutrasnji zivot i poredak a kad treba definisati to,nedokucivo je. Velika je steta sto vise ne znamo o tome. Не могу да те упратим брате, о чему уопште причаш? Ако сам добро схватио тема је била Бетовен, али не могу да ову причу повежем са њим. Mislio sam da su cuo za to... Ja sam prvi put cuo za to u filmu "Imitirajuci Betovena" gde se pojavljuje tkz Anna Holz,zapravo pandan mnostvu ljudi sa kojima je imao kontakta u stvaranju svoje muzike,obzirom da je imao velikih problema sa sluhom,a narocito u zadnjih desetak godina kada je bio potpuno gluv. Imalo je nesto o tome i na onom nemackom sajtu posvecenom Bethovenu,pa cu da se potrudim da nadjem stranice gde se o tome govori. Elem,bio je revolucionar u svakom slucaju i nije trpeo osrednjost i kao pijanista i kao kompozitor. Ako nadjes ti pre mene, postavi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јул 20, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јул 20, 2010 http://en.wikipedia.org/wiki/Amadeus_%28film%29 http://en.wikipedia.org/wiki/Immortal_Beloved_%28film%29 filmovi o mocartu i betovenu... ovaj o mocartu je dobio 8 oskara i 4 zlatna globusa... crvenilo klapklap Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aragorn Написано Јул 20, 2010 Пријави Подели Написано Јул 20, 2010 http://en.wikipedia.org/wiki/Amadeus_%28film%29 http://en.wikipedia.org/wiki/Immortal_Beloved_%28film%29 filmovi o mocartu i betovenu... ovaj o mocartu je dobio 8 oskara i 4 zlatna globusa... crvenilo klapklap klapklap E,jesi objektivan,ljubi ga majka..... klapklap Nego,salu na stranu,ali greengrin je citavo koplje ispred svih. Nema ozbiljnijeg kompozitora koji to nije potvrdio. Barem ja ne znam za takvog... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јул 20, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јул 20, 2010 ma kome pričaš... ja se Mocartu krišom molim crvenilo šalu na stranu... da ispričam jedan dogadjaj... odem ti ja u manastir sv.Prohora pčinjskog pre nekih 7-8 godina i nekako se dogodi da sam skupljao kajsije sa monahom Serafimom... i mic po mic počnemo mi o muziKi pa mu ja ispričam o Mocartu,kako mi se mnogo svidj,kako je genijalan muzičar.... i pitam ga postoji li šansa da se greengrin nadje u raju... pa kad me čovek oladi-i to duplo me oladi... kao prvo,pitao me-da li je TA OSOBA-tu je mislio na Mocarta-krštena u Pravoslavnoj crkvi... ja kažem-nije... kolko ja znam nije.... drugi tuš- u tom slučaju ostaje samo da se molite da mu Gospod ublaži muke..... Treći tuš je bio kad sam ga polio crevom... hehe šalu na stranu...bio sam mlad i neukusan..... ajd da kažem-neiskusan... sad ne pitam nikog... sada ZNAM..... klapklap klapklap klapklap Sinergija and Николa је реаговао/ла на ово 2 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aragorn Написано Јул 20, 2010 Пријави Подели Написано Јул 20, 2010 ma kome pričaš... ja se Mocartu krišom molim 0110_hahaha ;) šalu na stranu... da ispričam jedan dogadjaj... odem ti ja u manastir sv.Prohora pčinjskog pre nekih 7-8 godina i nekako se dogodi da sam skupljao kajsije sa monahom Serafimom... i mic po mic počnemo mi o muziKi pa mu ja ispričam o Mocartu,kako mi se mnogo svidj,kako je genijalan muzičar.... i pitam ga postoji li šansa da se mocart nadje u raju... pa kad me čovek oladi-i to duplo me oladi... kao prvo,pitao me-da li je TA OSOBA-tu je mislio na Mocarta-krštena u Pravoslavnoj crkvi... ja kažem-nije... kolko ja znam nije.... drugi tuš- u tom slučaju ostaje samo da se molite da mu Gospod ublaži muke..... Treći tuš je bio kad sam ga polio crevom... hehe šalu na stranu...bio sam mlad i neukusan..... ajd da kažem-neiskusan... sad ne pitam nikog... sada ZNAM..... :D hfvguio Posto Hristos sedi sa desne strane Oca,a ne monah Serafim,ja ipak mislim da Mozart ima vece sanse da se nadje u Raju..... Sinergija and ВИЛМА је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука