Драгана Милошевић Написано Мај 8, 2014 Пријави Подели Написано Мај 8, 2014 Прво да разјасните шта је слобода као појам, а онда се вратите теми. ИгорМ је реаговао/ла на ово 1 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Мај 8, 2014 Пријави Подели Написано Мај 8, 2014 Šta ja pričam. Pogledajte sami: http://razbibriga.net/showthread.php/1244-Podsetnik-za-ispovest-u-%C5%BEenskom-rodu Ма ово је глупо. Пре неки дан су коментарисали само не могу да се сетим на којој теми тачно. Што се мене тиче оријентир за исповест и уопште за препознавање греха јесу две највеће заповести - о љубави према Богу и љубави према ближњем. То ми је довољно. ИгорМ, LISA, feeble and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Slobodnjak Написано Мај 8, 2014 Пријави Подели Написано Мај 8, 2014 Milojkov kaže da je sloboda ljubav i da za drugog, a ne izbor između da ili ne. Ja se nikako ne slažem sa tom definicijom i takvu slobodu nikada neću prihvatiti. Moje viđenje slobode je apsolutna nezavisnost i samoodrživa besmrtnost - biti sam u moru nebića, sposoban da se stvori bilo šta, ili vrati u nebiće, sa beskonačnom inteligencijom i znanjem svega na raspolaganju, van vremena i prostora koji se takođe po želji mogu stvoriti.To je prava sloboda, a u nedostatku takve slobode, bolje je i nepostojati nego zavisiti od nekoga. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
LISA Написано Мај 8, 2014 Пријави Подели Написано Мај 8, 2014 Milojkov kaže da je sloboda ljubav i da za drugog, a ne izbor između da ili ne. Ja se nikako ne slažem sa tom definicijom i takvu slobodu nikada neću prihvatiti. Moje viđenje slobode je apsolutna nezavisnost i samoodrživa besmrtnost - biti sam u moru nebića, sposoban da se stvori bilo šta, ili vrati u nebiće, sa beskonačnom inteligencijom i znanjem svega na raspolaganju, van vremena i prostora koji se takođe po želji mogu stvoriti. To je prava sloboda, a u nedostatku takve slobode, bolje je i nepostojati nego zavisiti od nekoga. Sta fali da covek "zavisi" od boljeg od sebe? Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 1 "Обратио си плач мој у игру мени, растргао си врећу (туге) моје, и опасао ме весељем." (Пс. 29.12) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Мај 8, 2014 Пријави Подели Написано Мај 8, 2014 Moje viđenje slobode je apsolutna nezavisnost... У Адаму брате мој, толико си пута већ поновио ово да стичем утисак да се шалиш. Но, ако немаш ништа против молићу се Богу да те ослободи. "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Slobodnjak Написано Мај 8, 2014 Пријави Подели Написано Мај 8, 2014 Sta fali da covek "zavisi" od boljeg od sebe? Da li bi imala nešto protiv da ti mobilni telefon bude zaključan da radi samo u Telenorovoj mreži (ili Vipovoj), ili je bolje da bude otključan, bez softvera koji dovlači reklame i smeća koje ga vezuju za Google, Facebook? Primer je banalan, ali savršeno pokazuje zašto je nezavisnost dobra, pogotovo kada se digne na nivo ontološkog. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
LISA Написано Мај 8, 2014 Пријави Подели Написано Мај 8, 2014 У Адаму брате мој, толико си пута већ поновио ово да стичем утисак да се шалиш. Но, ако немаш ништа против молићу се Богу да ти подари слободу. Nemoj Ivane! Nije se zezati sa tim! Pusti neka komentarise, duhovito je, a ni ja nisam uverena u njegovu iskrenost! Иван Ивковић and Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 2 "Обратио си плач мој у игру мени, растргао си врећу (туге) моје, и опасао ме весељем." (Пс. 29.12) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Мај 8, 2014 Пријави Подели Написано Мај 8, 2014 Ако тело Представимо као једно друштво ћелија одкојих је свака ћелија један човек. онда прва заповест љуби Господа Бога свога више него самога себе би могла да се схвати као; воли друштво у којем живиш више него самога себе. Све што човек чини а да није у интересу друштва у којем живи је грех. Крађе, прељубе, лажи итд. Грех је и пожелети нешто туђе, не само кад се учини. Је чак и кад помислимо нешто лоше неком члану друштва ми гешимо Богу. Разможавање је неопходно за развој друштва зато је и педерастија грех итд. Ok,necu da idem u krajnosti pa da kazem da covek moze i da se razmnozava i da bude peder (ako ti je to jedini argument za taj greh) ali da kazemo,jedan najgluplji primer,zasto bi smejanje bilo greh?! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
LISA Написано Мај 8, 2014 Пријави Подели Написано Мај 8, 2014 Da li bi imala nešto protiv da ti mobilni telefon bude zaključan da radi samo u Telenorovoj mreži (ili Vipovoj), ili je bolje da bude otključan, bez softvera koji dovlači reklame i smeća koje ga vezuju za Google, Facebook? Primer je banalan, ali savršeno pokazuje zašto je nezavisnost dobra, pogotovo kada se digne na nivo ontološkog. Mene ne opija ideja te apsolutne slobode o kojoj govoris. Jedva se snalazim i u ovoj ogranicenoj slobodi koja mi je data, a kamoli u bezgranicnoj. Znas Slobodni, kad nemas koga da volis niti nekoga ko tebe voli, kad nema odnosa ljubavi sa drugom licnoscu, a lepo su nasi stari primetili da se samo u takvom odnosu nasa licnost moze da se ispolji u svoj svojoj punoci, onda dzaba bilo konja vranih... Драгана Милошевић and Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 2 "Обратио си плач мој у игру мени, растргао си врећу (туге) моје, и опасао ме весељем." (Пс. 29.12) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Slobodnjak Написано Мај 8, 2014 Пријави Подели Написано Мај 8, 2014 Ako nemam koga da volim, a apsolutno sam slobodan, onda mogu sam da stvorim one koje ću voleti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Мај 8, 2014 Пријави Подели Написано Мај 8, 2014 "Ја предлажем једну другачију врсту комуникације. Значи, уместо електронског општила - фејсбука предлажем много бољи фејсбук. А то је иконостас у цркви. facebook - књига лица. Погледајмо та лица. Отворимо фејсбук - Исусову икону. Упишимо Његов email, то је Оче наш; Укуцајмо Његов мобилни број телефона, то је Исусова молитва. И затим разговарајмо уживо са Њим преко скајпа који се зове Света Литургија. А онда када се напунимо Небеске енергије тада општимо са другима и са собом, али сада на једном здравом и разумном нивоу."- Монах Арсеније Јовановић Предавање монахa Арсенија (Јовановића): "Исихазам - срце Православља, молитва у савременом свијету" @@LISA, био сам врло озбиљан... Volim_Sina_Bozjeg and LISA је реаговао/ла на ово 2 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Мај 8, 2014 Пријави Подели Написано Мај 8, 2014 Ok,necu da idem u krajnosti pa da kazem da covek moze i da se razmnozava i da bude peder (ako ti je to jedini argument za taj greh) ali da kazemo,jedan najgluplji primer,zasto bi smejanje bilo greh?! Али какво смејање је грех? Са злобном намером, друже. Следећи пут се не хватај за ситнице. Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 1 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
LISA Написано Мај 8, 2014 Пријави Подели Написано Мај 8, 2014 Ako nemam koga da volim, a apsolutno sam slobodan, onda mogu sam da stvorim one koje ću voleti. U pravu si. Иван Ивковић and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 "Обратио си плач мој у игру мени, растргао си врећу (туге) моје, и опасао ме весељем." (Пс. 29.12) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Мај 8, 2014 Пријави Подели Написано Мај 8, 2014 Али какво смејање је грех? Са злобном намером, друже. Следећи пут се не хватај за ситнице. Nije bas tako.Na mnogo mesta sam nailazio na to da je smejanje greh,nigde se nije pominjala namera. Da ne pricamo o enormnoj glorifikaciji plakanja,na isto tako nekim mestima. Kome to odgovara da ljidi budu tuzni,depresivni..kako god? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Мај 8, 2014 Пријави Подели Написано Мај 8, 2014 Nije bas tako.Na mnogo mesta sam nailazio na to da je smejanje greh,nigde se nije pominjala namera. Da ne pricamo o enormnoj glorifikaciji plakanja,na isto tako nekim mestima. Kome to odgovara da ljidi budu tuzni,depresivni..kako god? Очигледно си пропустио детаље од суштинског значаја па зато превише буквално тумачиш. Хришћанство је пуно поука које су наизглед парадоксалне али тек се животом у Христу разјашњавају, дакле - искуством а не логиком. Јер је ријеч о крсту лудост онима који гину, а сила Божија нама који се спасавамо. Јер је написано: Погубићу мудрост мудрих, разум разумних одбацићу. Гдје је мудрац? Гдје књижевник? Гдје препирач овога вијека? Зар не претвори Бог мудрост овог свијета у лудост? Пошто, дакле, у премудрости божијој свијет мудрошћу не позна Бога, изволи се Богу да лудошћу проповиједи спасе оне који вјерују. Јер и Јудејци ишту знаке, и Јелини траже мудрост. А ми проповиједамо Христа распетога, Јудејима саблазан, а Јелинима лудост; (1. Кор 18-23) "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука