Slobodnjak Написано Мај 8, 2014 Пријави Подели Написано Мај 8, 2014 a sve je to zemlja.... Zato mi neće biti teško da sve to odbacim, zajedno sa životom, svešću i postojanjem. Svestan sam da je sve to zemlja i da je prolazno. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Мај 8, 2014 Пријави Подели Написано Мај 8, 2014 treba odvojiti religiju od Boga Браво! Управо зато истинско хришћанство и није религија (човек наспрам Бога) већ жива вера у којој кроз Христа божанска и људска природа постају уједињене (али и несливене) при чему се не поништава ни личност човека ни личност(и) Бога. Отац А. Шмеман је написао нека изузетно квалитетна запажања о томе. Свети оци обоженог човека често упоређују са усијаним гвожђем. Оно остаје гвожђе по свом саставу али прима енергију пламена у себе тако да у једном предмету обитавају два својства (или природе ако хоћеш). Такав је прави човек - Свечовек. ИгорМ, Драгана Милошевић and Deja Vu је реаговао/ла на ово 3 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гром Написано Мај 8, 2014 Пријави Подели Написано Мај 8, 2014 Zasto nam Bog nije dao da mozemo sami sebi da budemo zakon?Kazete Bog sve moze,ali ne moze naterati coveka da ga voli...a On bas to i radi, tera nas da imamo zajednicu s Njim,inace nam sledi pakao,koji smo uslovno receno,sami sebi napravili...i tako se mi vrtimo u krug,u krug.... Наше биће је створено по по образу Божјем а то значи да имамо све што има и сам Бог. Имамо три лица као што и Бог има. Проблем је што ми видимо само свој ум, своје мисли идеје које долазе из ума. остала два лица ми не примећијемо иако су и она ту део нажег бића. Дух покреће наше тело и усклађује функционисање тела и свих ћелија понаособ. А Бога Оца можемо приметити у новим идејама пуним надахнућа, као и у могучности да преиспитујемо своје мисли идеје и осећања. Бог нас не тера да имамо заједницу с њим већ је наш дизајн такав да трећи део нашег бића је Бог сам. Бог је господ у наћем бићу, онај ко најбоље зна шта је најбоље за наше биће. Он је поставио законе по којима ће дух наше треће лице да организује наш живот и у тим законима је уграђен и суд који погађа сва три лица подједнако, Кад ми окренемо леђа осталим лицима па умешто да креирами наш чивот ми размишљамо о забави о бригама,о освети што није наш посао,тада сва три лица страдају збога што смо ми један неваспитан Ум. Друга Гром Размишљанка Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Мај 8, 2014 Пријави Подели Написано Мај 8, 2014 Замислите један круг на земљи, један округли пресек [који је направљен] обртањем шестара. Центар се назива само средиште круга, [који се налази] код игле [шестара]. Разумите добро шта вам говорим. Претпоставите да је овај круг – свет, а само средиште круга – Бог. Линије, пак, које воде од круга ка средишту су путеви или животи људски. И тако, уколико свети улазе у унутрашњост круга, желећи да се приближе Богу, утолико, сразмерно улажењу, постају ближи и Богу и једни другима. И колико се приближавају Богу, толико су ближи и међусобно, и колико су ближи међусобно, толико су ближи и Богу. Исто разумите и за удаљавање. Ко се удаљава од Бога и враћа ка спољашњости, очигледно је да се, сразмерно са удаљавањем од средишта, удаљава и од других. И [обратно], колико се удаљава од других, толико се удаљава и од Бога. Таква је природа љубави. Колико смо изван и не љубимо Бога, толико је сваки од нас удаљен и од ближњег. Исто тако, колико љубимо Бога, и колико Му се приближавамо љубављу, толико се сједињавамо са ближњим. И [обрнуто], колико се сједињавамо са ближњим, толико се сједињујемо и са Богом. Нека би нас Бог удостојио да слушамо оно што је корисно и да творимо. Јер, колико се бринемо и старамо да испуњавамо слушано, толико нас и Бог просвећује и учи својој вољи. Њему приличи слава у векове. Амин. Из књиге - Поуке аве Доротеја pdf doc mp3 фото - http://www.katiheta.net/joomla/index.php?option=com_content&view=article&id=707&Itemid=54 Ненад Р. and Deja Vu је реаговао/ла на ово 2 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Мај 8, 2014 Пријави Подели Написано Мај 8, 2014 Mene ova tema nikad nije previse zbunjivala niti interesovala. Ono sto je meni oduvek zanimljivo i tajanstveno je to sta se u nasoj veri (crkvi) smatra grehom i promasajem i koji su argumenti za to.Za mnoge grehove nikada nisam nasao realne argumente da oni predstavljaju neko zlo i promasaj za coveka.Zbog toga mi je nekako sve bliza ideja o apsolutnom dobru i apsolutnom zlu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
LISA Написано Мај 8, 2014 Пријави Подели Написано Мај 8, 2014 Замислите један круг на земљи, један округли пресек [који је направљен] обртањем шестара. Центар се назива само средиште круга, [који се налази] код игле [шестара]. Разумите добро шта вам говорим. Претпоставите да је овај круг – свет, а само средиште круга – Бог. Линије, пак, које воде од круга ка средишту су путеви или животи људски. И тако, уколико свети улазе у унутрашњост круга, желећи да се приближе Богу, утолико, сразмерно улажењу, постају ближи и Богу и једни другима. И колико се приближавају Богу, толико су ближи и међусобно, и колико су ближи међусобно, толико су ближи и Богу. Исто разумите и за удаљавање. Ко се удаљава од Бога и враћа ка спољашњости, очигледно је да се, сразмерно са удаљавањем од средишта, удаљава и од других. И [обратно], колико се удаљава од других, толико се удаљава и од Бога. Таква је природа љубави. Колико смо изван и не љубимо Бога, толико је сваки од нас удаљен и од ближњег. Исто тако, колико љубимо Бога, и колико Му се приближавамо љубављу, толико се сједињавамо са ближњим. И [обрнуто], колико се сједињавамо са ближњим, толико се сједињујемо и са Богом. Нека би нас Бог удостојио да слушамо оно што је корисно и да творимо. Јер, колико се бринемо и старамо да испуњавамо слушано, толико нас и Бог просвећује и учи својој вољи. Њему приличи слава у векове. Амин. Из књиге - Поуке аве Доротеја pdf doc mp3 фото - http://www.katiheta.net/joomla/index.php?option=com_content&view=article&id=707&Itemid=54 Uh. "Обратио си плач мој у игру мени, растргао си врећу (туге) моје, и опасао ме весељем." (Пс. 29.12) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Мај 8, 2014 Пријави Подели Написано Мај 8, 2014 Za mnoge grehove nikada nisam nasao realne argumente da oni predstavljaju neko zlo i promasaj za coveka. ... Што не значи да нема реалних аргумената. Питање је о којим се тачно промашајима ради. "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Slobodnjak Написано Мај 8, 2014 Пријави Подели Написано Мај 8, 2014 Znaš da je grešno koristiti mirišljave kupke i slušati stranu muziku. Bar za žene. A tek sedeti sa ukrštenim nogama ili šetati i voziti bicikl bez cilja... Ako već idem da pravim društvo Hitleru i Staljinu, ajde onda bar pošteno zaslužim, bar tako što ću malo da uživam na ovom svetu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Мај 8, 2014 Пријави Подели Написано Мај 8, 2014 Znaš da je grešno koristiti mirišljave kupke i slušati stranu muziku. Bar za žene. A tek sedeti sa ukrštenim nogama ili šetati i voziti bicikl bez cilja... Невероватно! LISA је реаговао/ла на ово 1 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
distancirana Написано Мај 8, 2014 Пријави Подели Написано Мај 8, 2014 Znaš da je grešno koristiti mirišljave kupke i slušati stranu muziku. Bar za žene. A tek sedeti sa ukrštenim nogama ili šetati i voziti bicikl bez cilja... Znaci Stanija je bezgresna,njoj su noge uvek rasirene... Deki992 је реаговао/ла на ово 1 "Kao što svako može da vam kaže, nisam baš dobar čovek. Ne znam pravu reč. .....Ne volim glatko izbrijane momke sa kravatom i dobrim poslićem. Volim očajnike, ljude razbijenih zuba, razbijenog duha i razbijene sudbine. Takvi me interesuju..... Mogu da se opustim s klošarima, jer sam i sam klošar. Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Slobodnjak Написано Мај 8, 2014 Пријави Подели Написано Мај 8, 2014 Nema šanse. Garant sluša stranu muziku. Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
distancirana Написано Мај 8, 2014 Пријави Подели Написано Мај 8, 2014 Nema šanse. Garant sluša stranu muziku. "Kao što svako može da vam kaže, nisam baš dobar čovek. Ne znam pravu reč. .....Ne volim glatko izbrijane momke sa kravatom i dobrim poslićem. Volim očajnike, ljude razbijenih zuba, razbijenog duha i razbijene sudbine. Takvi me interesuju..... Mogu da se opustim s klošarima, jer sam i sam klošar. Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Biky83 Написано Мај 8, 2014 Пријави Подели Написано Мај 8, 2014 "Vrata pakla zakljucana su iznutra" (Problem of Pain)...Da li Bog nudi slobodu izbora,ako nam je unapred dao svrhu?Da postojimo samo kao licnosti..Mi nikada ne mozemo da budemo ono sto jesmo,da budemo nezavisni od izvora,pa onda i ne mozemo da pricamo o slobodi...Da li covek moze da ne izabere Boga,a da ne bude kaznjen zbog toga? Licno mislim da covek ima slobodu izbora, ali ne moze na sve uticati. Siroko je ovo pitanje. Ne moze se dati pravi odgovor. Ja mislim da covek svojim rodjenjem nesto dobija a nesto mora da stice, tako da ne mozemo na sve sami uticati, iako se kaze da covek sam bira svoj put. Maja Trifunovic је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гром Написано Мај 8, 2014 Пријави Подели Написано Мај 8, 2014 Mene ova tema nikad nije previse zbunjivala niti interesovala. Ono sto je meni oduvek zanimljivo i tajanstveno je to sta se u nasoj veri (crkvi) smatra grehom i promasajem i koji su argumenti za to.Za mnoge grehove nikada nisam nasao realne argumente da oni predstavljaju neko zlo i promasaj za coveka.Zbog toga mi je nekako sve bliza ideja o apsolutnom dobru i apsolutnom zlu. Ако тело Представимо као једно друштво ћелија одкојих је свака ћелија један човек. онда прва заповест љуби Господа Бога свога више него самога себе би могла да се схвати као; воли друштво у којем живиш више него самога себе. Све што човек чини а да није у интересу друштва у којем живи је грех. Крађе, прељубе, лажи итд. Грех је и пожелети нешто туђе, не само кад се учини. Је чак и кад помислимо нешто лоше неком члану друштва ми гешимо Богу. Разможавање је неопходно за развој друштва зато је и педерастија грех итд. Друга Гром Размишљанка Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Slobodnjak Написано Мај 8, 2014 Пријави Подели Написано Мај 8, 2014 Невероватно! Šta ja pričam. Pogledajte sami: http://razbibriga.net/showthread.php/1244-Podsetnik-za-ispovest-u-%C5%BEenskom-rodu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука