Anika Написано Децембар 18, 2019 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2019 пре 18 часа, Milica Bajic рече Umalo da zaboravim, kakve su šanse da mazneš taj recept pa podeliš sa nama sestrama ? Ispovediću, obećavam Baci pogled na ove torte i kolace, svi su posni. https://www.dmv-rawfood.rs/ Milica Bajic је реаговао/ла на ово 1 "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Децембар 18, 2019 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2019 пре 6 часа, Vladan :::. рече Растко је додирнуо и ту тему на овом предавању о тренутној ситуацији код нас око (смисла и начина) поста. А и Крстић је дао неке интересантне примере из праксе. Ne znam koliko si proveo vremena sa malim dečacima, ali pored njih je nemoguće mirno slušati video od sat i po . Bi li mi prepričao ili bar rekao na kom minutu je rešenje. Pobogu Vladane, pa mi imamo godinu i po dana . Vladan :::. је реаговао/ла на ово 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Децембар 18, 2019 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2019 пре 1 минут, Natasa. рече Ne znam koliko si proveo vremena sa malim dečacima, ali pored njih je nemoguće mirno slušati video od sat i po . Bi li mi prepričao ili bar rekao na kom minutu je rešenje. Pobogu Vladane, pa mi imamo godinu i po dana . Вреди сваки минут послушати али пробаћу да нађем. Мислим због детета да не мора да те гађа цуцлом док слушаш видео Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Децембар 18, 2019 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2019 @Natasa. Крстић 53:30 (пример поста од чоколаде и фејсбука). Једна од главних тема предавања је улога поста у заједници тј. како наш пост доприноси/помаже другима. Један од главних начина је да се оно од чега се пости даје сиромашнима не неки начин. Растко од 1:08:50 објашњава како нарушавањем свог здравља (претераним мрсом (а може се рећи и нездравим постом)) оптерећујемо друге чиме се наш пост (у оквиру заједнице) обесмишљава. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Децембар 18, 2019 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2019 пре 6 часа, Anika рече Baci pogled na ove torte i kolace, svi su posni. https://www.dmv-rawfood.rs/ "Posna torta" je oksimoron, nemoguc izraz. Torta je samo za uzivanje, i nije niti moze da bude posna. "Posna torta" je kao kad kazes "pos`an sex". Isto vazi i za "posnu sunku" i ostale prehrambene nebuloze koje ljudi nazivaju posnim. Dakle, nesto je ili uzivancija, ili post. Ne moze da bude oba istovremeno. Ne, ne postim nesto strogo, ali vreme je da svi mi prerastemo prvi razred i konacno predjemo bar u drugi. feeble, Milica Bajic, Vladan :::. and 1 члан је реаговао/ла на ово 2 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Децембар 18, 2019 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2019 Inace, ovo sto @Vladan :::. kaze je kljucno - post je vezba/uzdrzavanje koje se tice celog ljudskog bica, ili nije post. Post NIJE dijeta, tj. promena u hrani je samo jedan njegov manji fragment. Kad postimo to treba da bude smislena vezba/uzdrzavanje celog coveka, tako da sebi uskratimo pomalo sve udobnosti na koje smo inace navikli, a da pri tome - ako je to moguce, a najcesce jeste - tim vezbanjem ucarimo nesto sredstava i time budemo od pomoci onima koji oskudevaju ili imaju neku drugu nuzdu i potrebu. Tom brigom o zajednici (pored ovog osnovnog vezbanja sopstvene volje i izgradnje nepokolebivog karaktera) citava ta disciplina se konacno i do kraja osmisljava i dobija svoju punu hristolikost. Milica Bajic, Срндаћ and Vladan :::. је реаговао/ла на ово 1 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anika Написано Децембар 19, 2019 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2019 пре 11 часа, obi-wan рече "Posna torta" je oksimoron, nemoguc izraz. Torta je samo za uzivanje, i nije niti moze da bude posna. "Posna torta" je kao kad kazes "pos`an sex". Isto vazi i za "posnu sunku" i ostale prehrambene nebuloze koje ljudi nazivaju posnim. Dakle, nesto je ili uzivancija, ili post. Ne moze da bude oba istovremeno. Ne, ne postim nesto strogo, ali vreme je da svi mi prerastemo prvi razred i konacno predjemo bar u drugi. U redu je, Obi, razumem ja to. Samo sam joj poslala da pogleda. I kad odete u manastir tamo dobijete nesto slatko za posluzenje. Sto rece Natasa, kad je post samo jedem neke gluposti, mnogo se zdravije hranim dok mrsim. Milica Bajic је реаговао/ла на ово 1 "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Поет Написано Децембар 19, 2019 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2019 пре 19 часа, Vladan :::. рече Растко је додирнуо и ту тему на овом предавању о тренутној ситуацији код нас око (смисла и начина) поста. А и Крстић је дао неке интересантне примере из праксе. Nije li ovaj desno odlikovao sinisu maloga? I najurio nekog popu tamo u centralnu Srbiju? ,,Ne kudi nista sto je ljudsko. Sve je dobro, samo ne svuda, ne uvek i ne za svakoga." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Децембар 19, 2019 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2019 пре 6 часа, Anika рече I kad odete u manastir tamo dobijete nesto slatko za posluzenje. Nisam ni mislio na "nesto slatko", pricali smo o torti i sunkama. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milica Bajic Написано Децембар 19, 2019 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2019 пре 2 минута, obi-wan рече Nisam ni mislio na "nesto slatko", pricali smo o torti i sunkama. Dobro, ove ,,torte" su stvarno preskupe, koštaju ko cela Slava, stvarno besmisleno. Ali ova šunka, oko koje se cela frka figla je glupost totalna, koštala je kao jeftiniji parizer (to je to sa ,,ukusom" ribe) i bila je stvarno idealna kompenzacija za neko predjelo za slavu, umesto skupocenih đakonija, tipa morski plodovi, masline i sl. Ovo sve za nas koji još nismo dovoljno uznapredovali da gostima damo po parče leba i Sveto Pismo da se čita u krug na smenu Vladan :::., Изида, Anika and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 1 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Децембар 19, 2019 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2019 Inace, za moj racun i "posna slava" je skroz bzvz izraz. U Velikom postu Liturgije nema radnim danom (osim na Blagovesti i slicne prilike), samo vikendom. Zasto? Zato sto je Liturgija Slavlje, a slavlje i post ne idu zajedno. Znaci, ako domaca slava (inace - srpska ekskluziva) padne u toku posta, onda je sasvim normalno da se gosti lepo posluze. I sad, ma kako hemijski ta hrana bila posna (ili tako bar mislimo), kad sednes na slavi i najedes se dimljene ribe, lignji i prebranca, ti se jesi bajo moj omrsio; jos kako jesi. Jer si, razume se, ljucki uzivao, kao sto i prilici slavlju i prazniku. I u tome nema niceg loseg. Lose je samo to sto se ljudi stalno saplicu na tom prvom koraku, i hemiju smatraju jedinom merom posta. U jednom zapisu sv. Jovan Kronstatski veli "...sinoc sam pojeo mrsnog bakalara (= morska riba), i od toga sam posle imao veliku moralnu stetu..." Sta je to uradio o. Jovan? Najeo se ukusne ribe pred spavanje, pa onda celu noc imao bioskop u snu. Dakle, ocigledno, post je uzdrzanje u raznovrsnosti i ukusima, tj. ukidanje udobnosti koliko nam je to moguce, a ne puka promena hemije. Milica Bajic, AnaLaz and Vladan :::. је реаговао/ла на ово 2 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anika Написано Децембар 19, 2019 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2019 пре 26 минута, Milica Bajic рече Dobro, ove ,,torte" su stvarno preskupe, koštaju ko cela Slava, stvarno besmisleno. Ali ova šunka, oko koje se cela frka figla je glupost totalna, koštala je kao jeftiniji parizer (to je to sa ,,ukusom" ribe) i bila je stvarno idealna kompenzacija za neko predjelo za slavu, umesto skupocenih đakonija, tipa morski plodovi, masline i sl. Ovo sve za nas koji još nismo dovoljno uznapredovali da gostima damo po parče leba i Sveto Pismo da se čita u krug na smenu Svi jedu torte i kolace. I dimljeno sarance. Meni je posna slava uvek, tako da znam o cemu pricam. A ove torte koje sam navela jesu preskupe, ali im je kvalitet odlican, to je nesto kako ja zamisljam dobru, a jos i zdravu tortu. Moze to da se napravi i u sopstvenoj reziji, samo malo maste i kreativnosti. Oni naravno podignu cenu, jer je to trzisna politika, moraju da se razlikuju od torti sa previse margarina i ostalih gluposti. Изида је реаговао/ла на ово 1 "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Изида Написано Децембар 21, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 21, 2019 "Пост чине околности. Пости онако како ти твоје снаге дозвољавају." отац Милић Драговић А негде сам прочитала да је у посту најбитније да не једемо једни друге. А да, прославила сам и без посне шунке. Направила сам неку другу питу. Milica Bajic је реаговао/ла на ово 1 "Што се човек присније сједињује с Господом бива мудрији, а самим тим и срећнији." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Поет Написано Децембар 21, 2019 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2019 Kad nije post ja tucem Tuborg i Niksicko tamno, a kad nije Zajecarca i Niksicko svetlo. Prilagodjavam se na okolnosti max, kolko mogu. Valjda je to dobro, kako ga cenite? Milica Bajic је реаговао/ла на ово 1 ,,Ne kudi nista sto je ljudsko. Sve je dobro, samo ne svuda, ne uvek i ne za svakoga." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milica Bajic Написано Децембар 21, 2019 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2019 @Nikola Stojanovic postavi temu pa će da vidimo Поет је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука