ToniS Написано Новембар 21, 2019 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2019 Kako da se resim poroka? Imam previse slobodnog vremena i nista mi u zivotu ne fali. U zadnjih 6 meseci sve sto radim svaki dan je ili posao ili nekakav porok: alkohol, trava, cigare, kafa. Retko izlazim iz kuce. Da li je iko bio u slicnoj situaciji? Kako vam je bog pomogao? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ViktorijaV Написано Новембар 21, 2019 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2019 пре 2 минута, ToniS рече Kako da se resim poroka? Imam previse slobodnog vremena i nista mi u zivotu ne fali. U zadnjih 6 meseci sve sto radim svaki dan je ili posao ili nekakav porok: alkohol, trava, cigare, kafa. Retko izlazim iz kuce. Da li je iko bio u slicnoj situaciji? Kako vam je bog pomogao? Molitva, šetnja, lepa knjiga, vožnja biciklom, odlazak u pozorište, neko lepo predavanje, sport, u svakom slučaju nešto kreativnije od svakodnevnice i neizlaska iz kuće. Svaki dan po malo. Liturgija. Milena B. and ToniS је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Поет Написано Новембар 21, 2019 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2019 Sto vise vani, priroda, cis vazduh. ViktorijaV and ToniS је реаговао/ла на ово 2 ,,Ne kudi nista sto je ljudsko. Sve je dobro, samo ne svuda, ne uvek i ne za svakoga." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Поет Написано Новембар 21, 2019 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2019 Ili mozes i u Kafe Zale. ToniS је реаговао/ла на ово 1 ,,Ne kudi nista sto je ljudsko. Sve je dobro, samo ne svuda, ne uvek i ne za svakoga." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milena B. Написано Новембар 21, 2019 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2019 Neko je jednom rekao- Dokon mozak je đavolja igraonica. Tako da se trudi uvek da budes zauzet, da ne stignu poroci ni da ti padnu na pamet ToniS, milijan75, Tragalac and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Ja zaista nemam mnogo da ti ponudim...par toplih zagrljaja, čistu dušu i jedno maleno ali verno srce...imam i kofer pun ljubavi i dva jastuka, pomalo već stara...ali se još oseća miris mojih snova...nemam ja mnogo na dlanu...par suza i jutarnju rosu kojom budim svoje lice...jedan osmeh i oči pune nade... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sanja84 Написано Новембар 24, 2019 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2019 On 21.11.2019. at 13:10, ToniS рече Kako da se resim poroka? Imam previse slobodnog vremena i nista mi u zivotu ne fali. U zadnjih 6 meseci sve sto radim svaki dan je ili posao ili nekakav porok: alkohol, trava, cigare, kafa. Retko izlazim iz kuce. Da li je iko bio u slicnoj situaciji? Kako vam je bog pomogao? Negde sam čitala da npr. za pušenje..kad te pritisne a ti na čitanje svetog pisma...tako kažu. ToniS and SerbCro је реаговао/ла на ово 2 "Drži svoj um u adu i ne očajavaj" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bonsenjo Написано Новембар 24, 2019 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2019 @ToniS kupi knjigu NEVIDLJIVA BORBA od Nikodima agiorita (svetogorca). Ima je vjerovatno u svim crkvenim prodavnicama. Ako budes pokusavao na neki drugi nacin da se rijesis grijeha ili poroka uvjerices se da je to zaludan posao. ToniS је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Новембар 24, 2019 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2019 пре 19 минута, Bonsenjo рече @ToniS kupi knjigu NEVIDLJIVA BORBA od Nikodima agiorita (svetogorca). Ima je vjerovatno u svim crkvenim prodavnicama. Ako budes pokusavao na neki drugi nacin da se rijesis grijeha ili poroka uvjerices se da je to zaludan posao. Упс! Јака је то литература за њега. Успорите! Драшко and Јелена М. је реаговао/ла на ово 2 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bonsenjo Написано Новембар 24, 2019 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2019 @ToniS zanemari ovo sto sam napisao, mislim da ne mogu da obrisem komentar. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ToniS Написано Новембар 28, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 28, 2019 Evo odlucio sam da postim sledecih 40 dana I da se pricestim, nisam se nikad u zivotu pricestio, moji nisu neki vernici. No zanima me jel mora to 40 dana? I koliko sam razumeo ne treba pusiti, piti, sexati, misliti lose, drogirati se itd... @Bonsenjo Ja sam bio pod utiskom da ljudi ne mogu sebe od greha da spasu, to jest bog te spasi zato sto imas vere i pokajanja. Svraticu do crkve da vidim da li imaju tu knjigu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Новембар 28, 2019 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2019 пре 49 минута, ToniS рече Evo odlucio sam da postim sledecih 40 dana I da se pricestim, nisam se nikad u zivotu pricestio, moji nisu neki vernici. No zanima me jel mora to 40 dana? I koliko sam razumeo ne treba pusiti, piti, sexati, misliti lose, drogirati se itd... @Bonsenjo Ja sam bio pod utiskom da ljudi ne mogu sebe od greha da spasu, to jest bog te spasi zato sto imas vere i pokajanja. Svraticu do crkve da vidim da li imaju tu knjigu. Разговарај са својим свештеником. Пошто си почетник, не верујем да ће благословити свих 40 дана. Но, ипак питај. ToniS and Јелена М. је реаговао/ла на ово 2 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milica Bajic Написано Новембар 28, 2019 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2019 пре 11 часа, ToniS рече . Svraticu do crkve da vidim da li imaju tu knjigu. Probaj tom prilikom da se usrdno pomoliš Bogu da ti pomogne da nađeš pravi put, zapali sveću. Јелена М. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aleksandra_A Написано Новембар 29, 2019 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2019 On 21.11.2019. at 13:10, ToniS рече Kako da se resim poroka? Imam previse slobodnog vremena i nista mi u zivotu ne fali. U zadnjih 6 meseci sve sto radim svaki dan je ili posao ili nekakav porok: alkohol, trava, cigare, kafa. Retko izlazim iz kuce. Da li je iko bio u slicnoj situaciji? Kako vam je bog pomogao? Pomaze Bog i dobrodosao bila sam ja u toj situaciji...i zelim da ti kazem da je, za pocetak, cinjenica da si spoznao svoje trenutno stanje kao nesto sto ti smeta, najveci korak u celoj prici..toliko puta sam se trudila, te napred te nazad, te nista me ne motivise, te nista ne valja, itd..cak su i ti poroci bili tu kao neka zaostavstina minulog doba u mom zivotu, a u to vreme o kom pisem, sve je nekako delovalo bezveze i kao da se nikud ne mrdam...i jednog dana sam tako shvatila da bih volela da zivim drugacije, da bi bio red da budem zdravija (a inace bas nisam bila sklona takvom nacinu razmisljanja..), i tako odlucim da cu da ostavim cigare, pomolim se (nisam se nesto ni molila pre toga), i to je bilo to...nit sam se mnogo molila nakon tog jednog puta, samo sam se nekako prepustila i hvala Bogu od tad ne pusim vise..e, posle je isto to moralo da se desi npr za alkohol, medjutim tu je vec bila stepenica vise, pa sam osecala malo veci napor, i mozda se za nijansu ozbiljnije molila, tipa procitala sam Akatist za tu namenu (inace, dodala bih da tad nisam bila svesna zasto ga citam, bukvalno sam to uradila jer sam ga videla negde, a naravno sad gledano unazad, vidim da to sve uopste nije bila slucajnost)..i tako, za svaku sledecu stvar morala sam malkice vise da se "pomucim" poenta ovoga sto pisem je da, iz mog iskustva, ne treba previse brinuti, treba uloziti neki makar mali napor koji nam je blizak srcu, i koji zaista osecamo, i ostalo prepustiti Bogu..i ne zuriti! bukvalno, samo veruj i imaj iskrenu zelju da se promenis i sve ce doci na svoje.. Драгана Милошевић and Milica Bajic је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срндаћ Написано Новембар 30, 2019 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2019 On 21.11.2019. at 13:10, ToniS рече Kako da se resim poroka? Imam previse slobodnog vremena i nista mi u zivotu ne fali. U zadnjih 6 meseci sve sto radim svaki dan je ili posao ili nekakav porok: alkohol, trava, cigare, kafa. Retko izlazim iz kuce. Da li je iko bio u slicnoj situaciji? Kako vam je bog pomogao? Nadji neki cilj koji bi volio postici i posveti mu se. Pokreni biznis, pisi, sviraj, kreni uciti nesto, nadji neki posao na kojem mozes uciti i napredovati posto sticem utisak da si finansijski siguran, pa mozes birati. Nemas cilja, pa samim tim ni motivacije ni ambicija. Nadji ih. Napravi ih. Radi na njima i srecno. Milica Bajic је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука