Jump to content

Moze li se pre braka predvideti kakav ce neko biti u braku?

Оцени ову тему

Препоручена порука

пс пре ху год, смувала се ја са једним згодним дечкићем и он ми онако успут каже како у бесу ломи све по кући. Значи одмах сам измислила стрица који ме чека код куће а морам ХИТНО да се тамо створим.

Наравно, више се нисмо чули.

пс Аљонка, Милева, знате ли да жене које изаберу насилнике за мужеве, имају или оца или мајку насилника, значи стварају познату атмосферу у свом личном животу. Нажалост, то је тако. Уопште, психолози кажу да бирамо партнере сличне нашим родитељима. Отуд ''слепило'' на очигледне насилнике и остале.

That`s the point! I meni se tako desilo, videla sam neke stvari koje mi se nisu svidele, i ispostavilo se kasnije da sam bila u pravu. A ZNAM da je to isto videla i ona koja je to htela da ignorise, cak smo i pricale o tome, pa se dobila sizofrenicara za muza.
Подели на овим сајтовима

пс Аљонка, Милева, знате ли да жене које изаберу насилнике за мужеве, имају или оца или мајку насилника, значи стварају познату атмосферу у свом личном животу. Нажалост, то је тако. Уопште, психолози кажу да бирамо партнере сличне нашим родитељима. Отуд ''слепило'' на очигледне насилнике и остале.

Da, isto tako biramo i dobre supruznike po uzoru na roditelje. U principu - najcesce stvaramo porodicu koja je slicna onoj u kojoj smo odrasli.
Подели на овим сајтовима

Грешка коју правимо је да кажемо ма, неће то мени да се деси, ја ћу да га/је променим својом љубављу.Тако сам ја хтела да излечим једног шизофреничара са којим сам пре 15ак год, не знајући да је то што јесте, склопила грађански брак. Богу хвала извукох живу главу на време.

Подели на овим сајтовима

пс пре ху год, смувала се ја са једним згодним дечкићем и он ми онако успут каже како у бесу ломи све по кући. Значи одмах сам измислила стрица који ме чека код куће а морам ХИТНО да се тамо створим.Наравно, више се нисмо чули.пс Аљонка, Милева, знате ли да жене које изаберу насилнике за мужеве, имају или оца или мајку насилника, значи стварају познату атмосферу у свом личном животу. Нажалост, то је тако. Уопште, психолози кажу да бирамо партнере сличне нашим родитељима. Отуд ''слепило'' на очигледне насилнике и остале.

Pa onda iz ovoga sledi da se može "predvideti" kakav će ko biti u braku.....slazem se sa Gospodinom Jakovom

није битно ко сам ја, већ ко си ти !

Подели на овим сајтовима

Грешка коју правимо је да кажемо ма, неће то мени да се деси, ја ћу да га/је променим својом љубављу.Тако сам ја хтела да излечим једног шизофреничара са којим сам пре 15ак год, не знајући да је то што јесте, склопила грађански брак. Богу хвала извукох живу главу на време.

Pa to. I ova moja drugarica je rekla "To je moj krst" iako joj je bilo jasno i glasno pokazano da moze da ga obidje. Pravimo se veliki pa sami biramo svoj krst.
Подели на овим сајтовима

On se oženi njome, nadajući se da će ona ostati takva kakva je - celog života.Ona se promeni i sve više počne da liči na svoju mamu.Ona se uda za njega, računajući da će ona njegove mane tokom vremena 'preobratiti' u vrline.On ostaje isti kakav jeste, celog života.(ne sećam se gde sam ovo priočitao)

Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији!
Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

E Томо гдје год да си прочитао - супер је. И баш онако тачно, продире у суштину проблема. hvala

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

Питање је помало чудно.

Зашто предвиђати онога кога си ваљда упознао дотад и са ким добровољно бираш заједницу?

Са друге стране, не можеш предвидети ако већ предвиђаш јер је човек слободно биће и може реаговати овако или онако током живота.

Ми нисмо исти од синоћ а већ довече реагујемо непредвидиво и себи самима у неким афективним ситуацијама.

Подели на овим сајтовима

Mislim da se ne misli na klasično predviđanje, nego više na zatvarenje očiju pred onime što vidimo - jer nam se ne sviđa. Dakle smatram da ne prihvatimo osobu onakvu jeste - nego je uljepšamo, pa nam poslije neko drugi kriv što smo imali bujnu maštu. sHa_sarcasticlol

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

Изградња односа између мушкарца и жене је процес који траје и састоји се од низа малих корака који доводе до великог крајег резултата.

Главни и основни успех успеха у браку/ љубави је да су обоје супружника непоколебљиви  и здравом православном погледу на свет. Само такав поглед на свет доводи до живота у Православљу, тј. постепеног очишћења од граха, затим од страсти и постепеног оздрављења личности. Све ово у браку код супружника доводи до тога да они заједно узрастају у вери, љубави и нераскидивом јединству. Могући су проблеми, могуће су и ружне речи, као што и постоје и падови у вери. Али ако су супружници чврсто одлучни да успеју, они ће и успети, уз помоћ Божију.

А ако нема живота у Христу, постоји само сентименталистичка и плотска љубав, тј. узбурканост трасти, која је хировита, бурна али и нестабилна. Брзо се распламсава, али се онда неумитно претвара у посесију - једно, или обоје желе да буде исто као и на почетку, тога нема, и почињу неизбежне сумње, из сумњи се рађају оптужбе и то је већ пут ка завршетку.

SAVRŠEN ODGOVOR

'' знање често осиромаши доброту, доброта увек обогати знање ''

Подели на овим сајтовима

Питање је помало чудно.

Зашто предвиђати онога кога си ваљда упознао дотад и са ким добровољно бираш заједницу?

Са друге стране, не можеш предвидети ако већ предвиђаш јер је човек слободно биће и може реаговати овако или онако током живота.

Ми нисмо исти од синоћ а већ довече реагујемо непредвидиво и себи самима у неким афективним ситуацијама.

:nene:, mislim da si u pravu...

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• Гости

Питање је помало чудно.

mense0198626478946378946  70zfof0qsamomolitva  :nene:
Подели на овим сајтовима

Mislim da se ne misli na klasično predviđanje, nego više na zatvarenje očiju pred onime što vidimo - jer nam se ne sviđa. Dakle smatram da ne prihvatimo osobu onakvu jeste - nego je uljepšamo, pa nam poslije neko drugi kriv što smo imali bujnu maštu. 0110_hahaha

"Јер све што љубимо створили смо сами." Ј. Дучић

ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ !

Подели на овим сајтовима

• 1 year later...

Mogu da se predvide osnovne stvari.Na primer,kada udjes u kucu svog buduceg partnera i provedes malo vremena sa njegovim ukucanima,mozes da vidis s kim imas posla.Mozes da vidis da li ima sklonosti nasilju,da li je aljkav ili nije,kako se ophode jedan prema drugom i slicno.Potrebno je samo da ne budes zacoren odnosno toliko kretenski zaljubljen pa da ne vidis dalje od nosa.Naravno,ne moze se bas sve predvideti ali takve krupne stvari mogu.I ima istine u onome sto narod kaze-gledaj majku biraj cerku,gledaj oca biraj muza.Ne mora bas u 100% slucajeva to da bud istina ali u velikoj vecini jeste.Krv nije voda.Moj muz je isti kao njegov otac a on je isti kao njegov otac.Bas su super! :drugarstvo:I postoji jos nesto-ljudi se vremenom menjaju,to je istina,i ako npr.u mladosti ima i trunke nasilja u ponasanju buduceg partnera velika je verovatnoca da ce se ta karakterna crta vremenom pojacati.Vremenom se neke osobine pojacavaj u i dolaze do izrazaja.Tu moze da postoji zackoljica pa da neke osobine na koje bas ne obratimo paznju u mladosti mogu da se pojacaju.Ali krupne stvari kao sto je sklonost nasilju i li picu,sklonost promiskuitetu mogu da se prepoznaju.

Masa,ne nalaze zene uvek partnere koji su slicni njihovim ocevima,nalaze i partnere za koje se trude da budu apsolutno razliciti od njihovih oceva.Ja sam taj slucaj i uspelo mi je.Koliko god volela svog oca prosto jer mi je otac...jako sam srecna sto mi je muz susta suprotnost.Ali imam drugi problem-poistovetila sam se sa majkom pa nalazim sebe kako sam nezadovoljna oko istih stvari oko kojih je i ona samo sto je u njenom slucaju to opravdano a u mom nije.Poistovecivanje.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...