Jump to content

Препоручена порука

A što da neko bude ljubomoran, il si s nekim ili nisi. To tako obično devojke izmišljaju. Ranije mi bilo krivo kad me nešto sumnjiče a posle sam naučio da su sve take  :drugarstvo:

“I am a part of the evil which exists to oppose other evils... On that Great Day of which prophets speak but in which they do not truly believe, on that day when the world is completely cleansed of evil, then I, too, will go down into darkness, swallowing curses. Perhaps even sooner than that..."

Подели на овим сајтовима

• Одговори 168
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Za ljubomoru je potrebno troje

Ljubomora je izraz nesigurnosti

Kada se u nekoj vezi pojavi nejednakost i neravnoteža, otvore se vrata ljubomori. Ona se javlja kada neko procenjuje, pogrešno ili tačno, da će voljena osoba prestati da ga voli zbog nekog drugog. To osoba oseća zato što je u dilemi da li vredi kao ljudsko biće, da li je dovoljno lepa, seksi, pametna i uspešna. Tokom života periodi u kojima su ljudi najviše ljubomorni su upravo neke razvojne krize – adolescencija i kriza srednjih godina. Kada su ljudi stabilne ličnosti, koje ne sumnjaju u svoje sposobnosti tada ljubomora praktično ne postoji.

Uvek je drugi kriv

Ljubomorni ljudi nikada ne misle da je krivica u njima. Smatraju da je kriv partner, jer nije lojalan, koketira ili traži drugoga. Kada svojim sumnjičenjima, proveravanjima i prekorevanjima otera voljenu osobu to smatra kao potvrdu svojih sumnji.

Da li su roditelji krivi?

Uzroci ljubomore su nepregledni. Na prvom mestu je nečije uverenje da ne zaslužuje da bude voljen, kompleks koji najčešće nastaje u detinjstvu. Iz tog korena kreću sve kasnije sumnje, a postepeno i nekontrolisane provere partnerove odanosti. Roditelji mogu biti glavni krivci što njihova deca postaju preterano ljubomorna, ako su imali negativna iskustva sa suprotnim polom i deci često ponavljali "ne veruj muškarcima (ili ženama)!". Postoje i ljudi koji sami varaju, pa zato preterano sumnjaju u partnera.

Nema ljubomore bez ljubavi

Za pojavu ljubomore treba da postoji veza u kojoj ima ljubavi, ali je velika zabluda povezivati intenzitet ljubavi i ljubomore. Nekada ljudi, čija ljubav nije tako jaka, takođe osećaju ljubomoru. Razlog je u tome što se osećaju odbačenim, nedovoljno vrednim, izigranim i mogu da budu veoma agresivni. Ljubomora je usko vezana sa psihom i ličnošću. Ljubav je nešto što se ne može kupiti, niti se možemo osigurati da će doživotno trajati. Ljubomorni smo kada mislimo da će voljena osoba početi da voli nekog drugog. Jedno od tumačenja reči ljubomora je da je to ljubav koja mori, ubija. Ljubomorna osoba svojim sumnjama odnos načini nepodnošljivim za partnera i natera ga da prekine i nađe drugog. Tako se ljubomora materijalizuje, jer ljubomorko zaključi da je bio u pravu što je sumnjao da će ga partner izneveriti i ostaviti.

Ženska i muška ljubomora

Podjednako su ljubomorni i muškarci i žene, ali različito izražavaju osećanja. Muškarci su skloniji negiranju ljubomore, ali kad je izražavaju onda su brutalniji. Žene brže priznaju ljubomoru, ne kriju je i reaguju. One su i češće klijenti privatnih detektiva, želeći da saznaju da li su u pravu. S druge strane žene su i veće žrtve ljubomore.

Ljubomora se teško leči

Lečenje ljubomore je praktično neizvodljivo, jer ljubomorna osoba smatra da partner nije veran i da je sasvim normalno što tako reaguje. Sa druge strane ni terapeut nezna da li je u pitanju umišljena ili realna ljubomora. Najdelotvornija je zajednička, partnerska terapija, koja kasnije prerasta u terapiju ljubomorne osobe, pri čemu se pre svega leči uzrok, alkoholizam ili paranoja, a kada se oni izleče ljubomora sama nestaje. Ljudi često pribegavaju terapiji tek kada ih partner napušta, pa je motiv da se ostane u vezi. Ako partner oprosti i vrati se, oni gube interes za lečenje i sve se vraća na staro.

Preuzeto sa: http://www.porodicnilekar.net/index.php?option=com_content&view=article&id=206:za-ljubomoru-je-potrebno-troje&catid=71:ljubav&Itemid=81

• Волим 1

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

Цитат

Za ljubomoru je potrebno troje

Naprotiv, najcesce, za ljubomoru je potrebno samo  d v o j e

"Хришћанин увек треба да се радује. Радост је сведочанство његове вере. Радујте се, чеда моја, радујте се и онда кад паднете у велика и тешка искушења..." (Старац Никон Оптински)

Подели на овим сајтовима

Peđa ovo nije moj stav, zaboravila sam da napišem da je preuzeto sa jednog drugog sajta. Pa šta znam, kad neko ima bujnu maštu, treći ne mora da postoji u zbilji, dovoljno je da postoji u nečijoj glavi, i eto ti problema  crvenilo.

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

"Хришћанин увек треба да се радује. Радост је сведочанство његове вере. Радујте се, чеда моја, радујте се и онда кад паднете у велика и тешка искушења..." (Старац Никон Оптински)

Подели на овим сајтовима

;)

posaljisvojuporuku.png

Подели на овим сајтовима

Страшно је то стање, није доказ љубави, доказ је страхова и једино тога.

Slucajno nadjoh pa sam htela sa tobom da podelim slavabogu

Постављена слика

Ima li ista gore od ljubomore.to je nesto zbog cega se meni brak raspada,zbog cega vise ne zelim da imam djece sa covjekom koga volim(ali ne volim toliko da unistim svoj zivot i zivce).stalno se plasi za novac,i ne da da ga trosimo ni na najosnovnije stvari,tako da sam sebe primorala da radim,ali mi nije dovoljno,a ne mogu od njegove ljubomore da predjem na bolje mjesto.Ne mogu da se javljam ljudima na ulici,da se ponasam normalno kad sretam druge muskarce.Katastrofaaaa,u svemu vidi prevaru.Sad je malo u blazem obliku,skriva se,jer mu prijetim da cu ga ostaviti

Подели на овим сајтовима

Селе драга страшно искушење имаш, нека се њему Господ смилује да прогледа, а теби да снаге да истрајеш у борби са истим. slavabogu

posaljisvojuporuku.png

Подели на овим сајтовима

Цитат

Ne mogu da se javljam ljudima na ulici,da se ponasam normalno kad sretam druge muskarce.

А ти ничим ниси допринела да он буде љубоморан?

Што не можеш да се јавиш људима на улици?

Шта значи понашати се нормално кад срећеш друге (друге, у ком смислу) мушкарце?

Ето мало подпитања slavabogu

Подели на овим сајтовима

Цитат

Ima li ista gore od ljubomore.to je nesto zbog cega se meni brak raspada,zbog cega vise ne zelim da imam djece sa covjekom koga volim(ali ne volim toliko da unistim svoj zivot i zivce).stalno se plasi za novac,i ne da da ga trosimo ni na najosnovnije stvari,tako da sam sebe primorala da radim,ali mi nije dovoljno,a ne mogu od njegove ljubomore da predjem na bolje mjesto.Ne mogu da se javljam ljudima na ulici,da se ponasam normalno kad sretam druge muskarce.Katastrofaaaa,u svemu vidi prevaru.Sad je malo u blazem obliku,skriva se,jer mu prijetim da cu ga ostaviti

Kad neko ne pruza realne razloge za ljubomoru, onda je to teska patoloska opsednutost proistekla iz nedostatka ljubavi u vezi i straha od gubitka koji se cini neminovnim.

Nemam reci utehe, kad dotle dodje, nisam sigurna da je ista moguce popraviti, nek ti je Bog u pomoci, al moja sestra je upravo napustila svog muza sa dvoje dece posle 10 godina takvog patoloskaog stanja.

Подели на овим сајтовима

Цитат

Ницо, а како знаш да живот не пружа реалне основе за љубомору?

Ona se tako predstavila, pa se oslanjam na ono sta je rekla. Cim zena ne moze da se javlja nikom na ulici ili predje na neko drugo radno mesto gde bi verovatno bila vise u kontaktu sa ljudima, nezdrav je odnos.

A da l je to proisteklo iz toga sto mu je mozda ranije davala razloga za to, ne znam.

Samo me njena prica malo podseti na moju sestru koja je pobegla iz svog zatvora i znam da moja sestra nije nista ucinila da svog muza izaziva, naprosto, postoje takvi mentalni sklopovi i ne mozes im pomoci.

Sa druge strane skoro svi su podlozni ljubomori na ovaj ili onaj nacin, ali ovde govorim o necem bezrazloznom i neresivom.

+

I dodajem opet da to nekada moze proisteci iz osecanja panike da te partner vise ne voli. Mozda je to i ovde slucaj.

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

Ne mogu da se javljam ljudima na ulici,da se ponasam normalno kad sretam druge muskarce.

Ето мало подпитања 8086.gif

cak ne mogu ni na internet fino da sjednem da ovo napisem.Jesam samo tim sto postojim.

Na drugo pitanje,zato sto su mi svi ljubavnici,cak i braca i rodjaci.Cak ima i drugu vrstu ljubomore,ne moze da me djeli ni sa roditeljima,sestrama,bratom.ali sve napravi  tako da ja osjecam krivicu,i stvarno se cesto zapitam je li do mene.a najveci problem je sto je moja p[riroda takva da se osjecam licemjerno ako izbjegavam ljude,pravim se da nekog ne vidim,uzas.

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат
  Цитат

Ето мало подпитања 8086.gif

cak ne mogu ni na internet fino da sjednem da ovo napisem.Jesam samo tim sto postojim.

Na drugo pitanje,zato sto su mi svi ljubavnici,cak i braca i rodjaci.Cak ima i drugu vrstu ljubomore,ne moze da me djeli ni sa roditeljima,sestrama,bratom.ali sve napravi  tako da ja osjecam krivicu,i stvarno se cesto zapitam je li do mene.a najveci problem je sto je moja p[riroda takva da se osjecam licemjerno ako izbjegavam ljude,pravim se da nekog ne vidim,uzas.

Ruzno je mozda sto ti ovo kazem, ali, onda ti tu nema zivota...
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...