Зорица екс Милева Написано Јул 4, 2010 Пријави Подели Написано Јул 4, 2010 Наслов говори сам за себе. Да ли сте љубоморни? И зашто јесте или нисте? Да ли је за вас "љубомора у границама" потврда тога да вас неко воли? Да ли је нормално одузимати слободну вољу другом бићу, јер нисмо способни да се изборимо са љубомором? Да ли се љубоморна особа може излијечити од љубоморе, или је као што неки психолози кажу то немогуће? Шта ви мислите? 0409_feel Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
laetitia Написано Јул 4, 2010 Пријави Подели Написано Јул 4, 2010 Цитат Да ли је за вас "љубомора у границама" потврда тога да вас неко воли? Мени је пре потврда да ми неко не верује. You catch me every time I fall... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Јул 4, 2010 Пријави Подели Написано Јул 4, 2010 Милева, ај ти прва да разбијеш лед 0409_feel Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Јул 4, 2010 Пријави Подели Написано Јул 4, 2010 Цитат Да ли је за вас "љубомора у границама" потврда тога да вас неко воли? Uvek me nerviralo pravdanje ljubomore nekim "normalnim granicama" i slicno. Ljubomora drugog bica koja nama godi je samo potvrda naseg egoizma i posesivnosti, a ne necije ljubavi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран Лепир Написано Јул 4, 2010 Пријави Подели Написано Јул 4, 2010 Љубомора је патологија и треба да се, лијечи! aliluja је реаговао/ла на ово 1 Хроничар свакодневнице Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Јул 4, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јул 4, 2010 Цитат Милева, ај ти прва да разбијеш лед 0202_238 Тему сам отворила из једног простог разлога, не знам у вашем у окружењу - али жене из мог окружења како се удају (а неке и прије тога) практично због љубоморе својих јачих половина не виђају се са својим пријатељицама због "обавеза". Неке жене тврде да је то знак да их муж воли, временом не знају ни за кога осим за мужа. Е сад што се тиче љубоморе, сматрам је разорном, и страшном, ни у ком случају добром - из љубоморе ништа добро не може да изникне. Да ли сам сама љубоморна? Лагала бих када бих рекла да нисам. Да ли се та љубомора односи на то да ограничавам некога у било чему зато што сам параноична - не, не односи се (односи се на то када неко намјерно прави ситуације да ме направи љубоморном, како би открио да ли је мени стало до те исте особе). Сада послије много сцена кроз које сам прошла као жртва нечије љубоморе - знам како је то када те неко кињи због сопствене несигурности у себе и неповјерења у друге. Ограничити другу особу у било чему, одузети му тај најдрагоцјенији дар од Господа слободну вољу, а све под окриљем такозване љубави је у најмању руку лицемјерно. Овдје сам као примјер узела жене, јер ово је Балкан гдје се такве ствари сматрају "нормалним", али наравно не искључује ни мушкарце који трпе све и свја због женске љубоморе. aliluja је реаговао/ла на ово 1 Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nico Написано Јул 4, 2010 Пријави Подели Написано Јул 4, 2010 Ljubim vas sve trezvenoumne! 0202_238 http://www.youtube.com/watch?v=nYQp-v5XwWM&feature=PlayList&p=CDC92A287C065379&playnext_from=PL&playnext=1&index=13 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Јул 4, 2010 Пријави Подели Написано Јул 4, 2010 Ма на колац са љубоморнима!!! eheeeej Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Јул 4, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јул 4, 2010 Свака прича има двије стране, хајде да чујемо Машо које је оправдање за љубомору? Можда ми "трезвени" имамо погрешну визију о овоме, па бих вољела да чујем твоје мишљење, ја пробих лед,а сад ти мени кажи какав је твој став о овој теми - ту смо да научимо штошта једни од других.Зар не? stadaradim Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Јул 4, 2010 Пријави Подели Написано Јул 4, 2010 Одувек сам сањала о томе да мушкарац са којим сам, буде љубоморан на друге мушкарце које срећем, са којима се дружим и сл. Али то се НИКАДА на моју жалост није десило, јер нико никада није за то имао повода, тј ја сам се трудила да дам оно што бих волела да мени неко да. Увек сам ја била та која је љубоморна. А љубоморна сам вероватно јер сам дубоко несрећна што нисам имала емотивни ослонац у детињству и младости од стране родитеља. И ту рану нико до сада није успео да ми залечи. Љубомора у мом случају је огроман страх од усамљености, неприхватања, емотивног бола, ма свега онога кроз шта сам већ једва прошла. Да ми се не понови стара позната бол. Такође, одсуство самопоуздања, свакакви комплекси, ма, гомила ужаса које ни вера ни стручно лице до сада није могло да промени. Страшно је то стање, није доказ љубави, доказ је страхова и једино тога. AnaLaz and Aleksandra_A је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јул 4, 2010 Пријави Подели Написано Јул 4, 2010 Kажу да је љубомора недостатак љубави !Ја би рекао да љубоморни људи имају однос са својим партнерима као да су они њихови власници,ограничавају им слободу кретања,са ким ће да се виђају итд...Без љубави нема ни слободе stadaradim Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Јул 4, 2010 Пријави Подели Написано Јул 4, 2010 Цитат Kажу да је љубомора недостатак љубави !Ја би рекао да љубоморни људи имају однос са својим партнерима као да су они њихови власници,ограничавају им слободу кретања,са ким ће да се виђају итд...Без љубави нема ни слободе stadaradimПа сад, зависи од тога са ким би се тај неко виђао, јер људи умеју да злоупотребљавају друге људе и још да их прогласе болесно љубоморним.А у ствари, неко би да има више њих на тацни stadaradim Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Јул 4, 2010 Пријави Подели Написано Јул 4, 2010 Цитат Љубомора је патологија и треба да се, лијечи! Није то исто од човека до човека.Јер да јесте, такав човек или жена би био љубоморан/на на све и свакога, а не на некога одређено. Љубомора јесте демон који прогања,и лечи се молитвом и постом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Јул 4, 2010 Пријави Подели Написано Јул 4, 2010 Цитат Страшно је то стање, није доказ љубави, доказ је страхова и једино тога. Али страхова да не изгубиш вољено биће. stadaradim Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Јул 4, 2010 Пријави Подели Написано Јул 4, 2010 Цитат Цитат Страшно је то стање, није доказ љубави, доказ је страхова и једино тога. Али страхова да не изгубиш вољено биће. stadaradimЗнам, али и љубомора може да га отера. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука